בעונה הזאת, הצפרדעים צוללות עמוק בשלוליות (ורק אצלנו-יבש כמו הנגב...)
קובי
Printable View
טוב אז לאור ההתענינות ופניית חנן, הנה כמה מחשבות:-
1. חנן, אכן המנוע נמצא אחרי קיר האש, אבל בהגדרתו הוא לר מנוע אחורי ולא מנוע קדמי, ולכן הוא מרכזי גם אם הוא לא במאה אחוז במרכז הרכב.מכל מקום, חלוקת המשקל של הרכב תהיה אידיאלית.
2. קובי, סרן אחורי מחייב יחס משקל מוקפץ/לא מוקפץ כזה, שלא מתאים לרכב קל. סרן הוא מתלה נסבל, לא יותר מזה, והוא בהחלט לא מתאים לרכב קל. הרכב הזה בהגדרתו הבסיסית אמור להיות קל ולנצל את יתרון המשקל הנמוך הטמון בהנעת 2X4, להבדיל מ TT שלא יכול להיות קל. למה? כי ב TT יש סרן חזק עם גלגל גדול, מה שיוצר משקל לא מוקפץ גדול מה שלא מאפשר רכב קל. הצלחתי להסביר את עצמי?
ולהבהרה - רכב קל חייב להיות עם מתלים קלים, ורק רכב כבד יכול להרשות לעצמו מתלים כבדים וגלגלים גדולים, שהם גם כבדים.
3. מיכה, התומקאר הזה כבר לא ייחשב לתומקאר אלא ל OPEN או ל T1 2X4, כי שיניתי את האמאמא שלו והכנסתי בו מנוע 240 כ"ס. תומקאר רגיל שיקבל קטגוריה משלו בקרוב, יוגבל בכמה פרמטרים לרבות נפח המנוע(כנראה עד 1600 סמ"ק).
4. יובל מלמד, ברוך לביא ועוד כמה שבתחום, עובדים על תקינה לקטגוריה של תומקארים. הקטגוריה תהיה מבוססת על תומקאר מקורי עם מספר שינויים מחוייבים(תוספת סמוכות לכלוב, כנראה פריקות, וכו') ומספר שינויים מותרים(מנוע, גיר וכו'). קטגוריה זאת תהיה להערכתי מאד פופולארית, בעיקר בשל עלותה היחסית זולה. עם זאת, יוכל מי שירצה, לבנות כלי מבוסס תומקאר, אבל עם שינויים מפליגים יותר, כמו מה שאני בונה עכשיו, אבל אז הוא יצטרך להיות בקטגוריה אחרת, לפי הענין.
5. למה גלגל קטן? התשובה כבר נאמרה לעיל - גלגל גדול=גלגל כבד=מתלה חזק=מתלה כבד= משקל לא מוקפץ גדול= חובה למשקל מוקפץ גדול=רכב כבד=אי ניצול היתרון העיקרי של 2X4, שהוא משקל קל(עם יכולת תימרון מחורבנת...:)). עו ד למה? כי הגלגל המקורי של הרכב התורם הוא בגודל 70 ס"מ, ובעיני חשוב(יש לכך כמה סיבות) לשמור על מקוריות בכל רכיבי ההנעה, במידת האפשר.
6. יתרונות לקונספט הזה? בעיקר היכולת ליצור רכב קל, זריז ומהיר עם מהלכי מתלה מרשימים למדי ועם זרוע עוקבת מאחור(שהוא ללא ספק המתלה האחורי המועדף ביותר), אגב שימוש ברכיבים "שפויים" - אין מנועי LS עם 500 ומעלה כ"ס שעולים עם הגירים שמתאימים להם קרוב למאה אלף ש"ח(!!!), אלא מנועים יפניים ואמריקאיים סטנדרטיים ללא צורך ב"שיפורים" במחיר שווה לכל נפש שניתן למצוא בכל מגרש פירוקים. ועוד - יכולת לרכוש תומקאר ישן במחיר מצחיק, יחסית, וממנו להגיע יחסית בזול לרכב מירוץ עם יומרות מוצדקות לתוצאות בטופ.
יש עוד סיבות לנסות את הקונספט הזה, אבל בגילי אני כבר לא זוכר כלום....:cool:
7. חסרונות? יכול שיהיו וכבר היו בעיות שהצלחנו לפתור. למשל, וכמו שעידו ציין ובצדק, הנעת השרשרת יכולה להיות בעייתית אם לא יודעים איך לטפל בה. אני יכול לומר שיש כבר תומקארים עם מנועי 2000סמ"ק בעלי למעלה מ 150 כ"ס שבנינו, ואין לנו בעיות כלשהן עם הנעת השרשרת שלהם. לא שלא היו - היו, אבל פתרנו אותן.
8. תביאו בחשבון שהנתון העיקרי במשוואה הזאת, הוא היכולת להגיע ליחס משקל הספק מצויין. ולדוגמא - TT ששוקל בארץ כ 2200 ק"ג עם מנוע שנותן 450 כ"ס, יש לו יחס של בערך 5:1. לתומקאר מירץ ששוקל 800 ק"ג פלוס מינוס עם מנוע יפני אמין שנותן 160כ"ס, יש יחס זהה!! חומר למחשבה, לא?
טוב, התעייפתי. אשמח לשמוע דיעות, מחשבות ופידבקים.
ללא ספק? לי יש ספקות.
זרוע עוקבת טהורה, ובמיוחד בתצורה של התומקאר באורך קטן ועם זווית גדולה יחסית בגובה עמידה, טומנת בחובה המון בעיות בניהוג. באופן מאוד ספציפי למתלה האחורי של תומקאר הבעיה הכי גדולה בתצורה הזו היא גלגול החוצה של הרכב ביציאה מסיבוב במקום יישור שלו.
עוד צרה היא העובדה שתמיד הגלגלים מקבילים זה לזה ולמישור המרכזי של הרכב - כלומר בהגדרה, בגילגול, הגלגלים על הצד ולא ניצבים לקרקע. זה בסדר עם צמיגי טרקטורון עגולים, אבל איתם אי אפשר להתמודד עם מהירויות גבוהות, ואז עוברים לצמיגים מרובעים שנוסעים רוב הזמן על הפינה.
אבל זה דיון אחר.
אסף.
אתה יוצא מנקודת הנחה מוטעית. אין זוית גדולה, גם לא יחסית.
שוב נקודת מוצא מוטעית, המתעלמת מרוחבו של הרכב וגם מהגדלת בסיס הזרוע העוקבת, כפי שאפשר לראות בתמונה הבודדת שהעליתי. הרוחב של התומקאר שלי יהיה כאמור בסביבות ה 205 ס"מ, אם לא קצת יותר. עם רכב כזה נמוך ומרכז כובד נמוך מאד, וכן עם קאמבר בגלגל האחורי וזוית קטנה של זרוע בגובה נסיעה, לא קיימות התופעות שציינת, שאולי נכונות לתומקאר הסטנדרטי שבחנתם.
ממה שראינו עד עכשיו, אין לתומקארים המורחבים כמעט בכלל זוית גלגול, ויציבותם בפניה וביציאה ממנה, ללא שום מוט מייצב, הדהימה אותי.
זה לא דיון אחר, זה בדיוק המקום.
ושוב, נקודת מוצא מוטעית - הזרועות לא חייבות להיות מקבילות לציר האורכי, ואצלי הן לא לגמרי מקבילות. אני גם מכניס קאמבר קבוע בזרועות, מה שמבטל את מה שציינת.
כמו שאני תמיד אומר - נחיה ונראה, אבל בגדול, אין לי ספק שמדובר במכונת מירוץ, בניואנסים שונים, שתדבר חזק.
ברוך, או שאתה משחרר מידע או שאתה חושף טפח ומסתיר טפחיים (אני יודע שהפתגם הפוך).
אם כתבת שאתה משתמש במתלה אחורי של תומקאר, אז זה מה שאני מבין. במתלה אחורי של תומקאר הזרוע קצרה והזווית לקרקע כמעט 30 מעלות. גם בתמונה שלך יש זווית ניכרת בין הזרוע לקרקע. אבל שיחררת רק תמונה אחת, אז אולי היא לא משקפת ועוד דברים כאלה שתוכל לכתוב.
אם כתבת זרוע עוקבת (ולא חצי עוקבת) - אז זה מה שאני מבין. זרוע עוקבת זה מונח מסויים שמתייחס לדבר מסויים. זרוע שהציר שלה ממוקם אפקית והתנועה שלה היא רק מעלה-מטה.
אז שחרר מידע ותמונות, או שתמשיך להוכיח שכולם טועים בנקודת המוצא שלהם, שמתבססת על חצאי דברים שכתבת.
זה השרשור שלך, תמשיך...
אני כן תוהה לגבי דבר מסויים שכתבת בתגובה האחרונה - קאמבר קבוע? שמתאים למה - לצד הסגור של המתלה או לצד הפתוח? (או ששוב לא הבנתי אותך? )
אסף.
אסף, בבקשה לא לכעוס. לא התכוונתי ואין לי ענין להתווכח, באמת שלא. הספיקו לי ויכוחי העבר ולא אשוב אליהם ועליהם. אני מבקש ומצפה שגם אחרים בשרשור ישמרו על אותה רוח בכתיבתם.
אם תסתכל על המשפט הראשון בהודעה הראשונה שלי בשרשור זה, תראה שכתבתי כך:
"נכון, כבר ממש ולגמרי לא תומקאר, אבל הבסיס עוד קיים, משופר ומשודרג, ומותאם למירוצי מדבר".
שום דבר ברכב הזה שאני בונה, כבר לא יהיה תומקאר - הזרועות, הכלוב, המנוע, הגיר, המשולשים, מיכל הדלק, הבולמים והקפיצים, ההיגוי, הרדיאטור ועוד.
מעט מאד ישאר תומקארי, ולכן מדובר - כמו שאמרתי - ברכב השיך לאחת מקטגוריות ה- OPEN ו/או ל T1.
לכן, אי אפשר לשפוט ואי אפשר להסיק מסקנות ממבחן דרכים לתומקאר סטנדרטי שערכתם בזמנו ומההשואה בין התומקאר ל RZR.
מה שנכון, ויתכן שהערותיך נכונות לגביו, הוא נושא נלווה שאיננו חלק מהשרשור הזה והוזכר כבדרך אגב, והוא הבניה של רכבי מירוץ מבוססי תומקאר שיהיו בקטגוריה משל עצמם, אשר בה לא יותרו הרבה מידי שינויים ותכונות התומקאר הסטנדרטי, ישארו ברובן על כנן.
מי שירצה רכב מירוץ מבוסס(בצורה כזאת או אחרת) על תומקאר ישן שקנה או שיש לו, יוכל לבחור אחת משתיים - רכב בסגנון שאני בונה או רכב השייך לקטגוריה העתידית של תומקארים.
לשאלתך בענין הקאמבר האחורי - תהיה זוית שלילית קטנה בגלגל בRIDE HEIGHT, והזוית הזאת תגדל ממש במעט בסגירה. חשבתי שהדבר ברור ממה שכתבתי. הוא נובע מהעמדת הזרוע בנטיה לכיוון ציר הרכב המרכזי ומכך ששתי נקודות העיגון של הזרוע בשילדה אינן באותו מישור. נטיות קטנות שאינני בטוח עד כמה יהיו משמעותיות מבחינת התנהגות הרכב, אבל מצאתי לנכון לציינן.
מזמן לא נכנסתי ולא עדכנתי.
כמה תמונות
כבר מתגלגל החוצה עם כסאות, מיכל דלק, הגה וכו'.
איפה אתה רואה פה טומקאר? :)
עבודה יפיפיה.
טוב, הגיע הזמן - הרכב כבר מוכן ונוסע.
יש עוד קצת השלמות חשמל והחלפת משאבת הגה שנוזלת, אבל פרט לכך הכל עובד.
מדובר במראה קצת תמים, אבל במפלצת רצינית עם 250 כ"ס אמיתיים על כ 1100-1200 ק"ג(טרם נשקל), יעני נמר בעור של כבש, על אמת.
מחכה בכליון עיניים לנסיעת המבחן הרצינית הראשונה בסופ"ש הקרוב.
כמה תמונות לשטיפת עיניים - לצערי, למרות שאני מקטין תמונות רבות עוד ועוד, חלק מהן לא נקלט ואני לא מצליח להעלות כאן(ודוקא היותר יפות.....) אין לי מושג למה, בעיקר כשחלקן בגודל קטן יותר מאחרות שכן נקלטות. אולי פעם מישהו יוכל להסביר לי אילו תמונות עולות ואילו לא, ומה הגודל המאכסימאלי שניתן להעלות בפורום.
נ.ב.
תודות רבות לקובי COMBINA 347
איזה יופי. אוטו מרשים, מרשים, מרשים!
העלאת תמונות:
רזולוציה 72 DPI, רוחב מקסימלי 600 פיקסלים, שמירה ב-SAVE FOR WEB. להגדיר איכות JPEG medium. לא צריך יורת מזה.
זה לא ישקול יותר מ-28-30K לתמונה ויעלה כמו בובה.
ברוך, שלח אליי ואני אנסה לעזור. יש לך את המייל שלי.
דרור, תודה על המחמאות.
אמיר, תן לי בבקשה את המייל שלך.
וואו , מדהים לא ראיתי מקרוב אבל עושה רושם שזו היצירה הכי יפה שלך עד כה. מבלי להעליב את האחרות כמובן.
שאפו גדול.
ירון.
יפה מאד אבל בשביל מה הכננת ?
שוב תודה על המחמאות.
אכן, ולפחות מבחינת הצורה החיצונית, הרכב הכי מוצלח שבניתי עד כה.
לעניות דעתי, הוא גם אחד המוצלחים, לפחות לפי הפרפורים בראשון ושני....:cool:
הנה עוד נסיון להעלות כמה תמונות
ניכר שאתה מצליח להעלות תמונות.
שלחתי לך מייל למייל :)
שתי סיבות -
האחת, מדובר ב 2X4 עם דיפ' פתוח מאחור וגלגל לא גדול בכלל, בלשון המעטה. לא מזיק שיש לך כננת לחילוץ עצמי משקיעה או מאיזו ג'ורה שנפלת אליה, בלי לחכות לאיזה רכב של מתחרה שיחלץ אותך.
והשניה, רציתי עוד קצת משקל מקדימה לצורכי ההיגוי. הכננת עם הכבל יאכטה והתושבת שלה שוקלות ביחד כ 35 ק"ג, וזה יכול לשפר היגוי , למרות שאני בהחלט מעריך שלא תהיה לי בעיה בתחום זה.
טוב, אז הגברת מוכנה - עם כל החשמל, אורות ופנסים ואפילו איתותים, חיפויים , כונסי אויר וכו'.
הכל עובד ומתפקד ומוכן לנסיעות המבחן שיתקימו בקרוב.
אשתדל להעלות כמה קטעי וידיאו מהנסיעות הללו, שבהתחלה יהיו לא רחוק מהסדנא ואח"כ יהיו לדרום הרחוק.
אח"כ העמסה ובדיקת לחץ למיכל הדלק, והתקדמות לקבלת רשיון כלי תחרותי.
אני זקוק ל 3-4 ברוסים, מיכלי תחמושת קטנים מפח, לצורך התקנתם כארגזי כלים. מי יכול לעזור לי בזה ולתרום כאלה?
כמה תמונות מהגברת :-
ח"ח ברוך. מעניין יהיה לראות אותה מגהצת.
לגבי הברוסים, נסה לדבר עם חבר פורום בשם "גלדיאטור", הוא מפרסם פה מידי פעם כמויות ומוצרים שהוא רוכש השד יודע מאיפה.
ברוך, למה הזרועות הקדמיות אופקיות (ככה -- ) ולא באלכסון (ככה \/ )? זה היה נותן גם עוד מרווח גחון וגם מהלך מתלה.
היתרונות היחידים שאני יכול לחשוב לצורה האופקית הם מרכז כובד נמוך יותר ושימוש בקפיצים ובולמים זולים יותר האם אלה היו השיקולים?
לא, תחשוב על הרכב בפוזיציה מסויימת שאתה רוצה שהוא יעמוד בה, עם גובה גחון שאתה רוצה לקבוע(RIDE HEIGHT), ואז תחליט איך אתה רוצה שהזרועות יעמדו - אני מעדיף מצב אופקי, אשר בגובה נסיעה נתון, מאפשר יותר גובה של המשולש מהרצפה, ולכן אני מחבר את המיסב התחתון למרכז הנאבה ולא מתחתיה, כפי שהדבר מקובל ברוב הרכבים.
אם תמתח את הקפיצים ותגיע למצב שבו המשולשים הללו(שכבר חוברו למרכז הנאבה)לא יהיו אופקיים אלא מוטים ככה /, מה שיקרה הוא שגובה הנסיעה ישתנה וגוף הרכב יעלה למעלה, מה שיגרום עליה משמעותית במרכז הכובד, גלגול יותר חריף, וכו'.
היום הרכב עבר את מבחן ההעמסה לאחר שקילה.
משקלו כולל הכננת, כבל והתושבת(כ 50 ק"ג) וללא דלק, 1300 ק"ג, כאשר חלוקת המשקל היא 53% אחורה ו43% קדימה.
מצויין מבחינתי.
לקחנו מרווח בטחון גדול והעברנו אותו מבחן של העמסת 5.5 טון על הגג, מה שאומר העמסה שמתאימה לרכב השוקל מזווד 1,830 ק"ג.
הכלוב החזיק את המשקל ללא שום בעיה או חריקה וגם השלב הזה מאחורינו.
עכשיו בדיקת לחץ למיכל הדלק, והמשך התהליך לקבלת הרשיון לכלי תחרותי.
כמה תמונות ממבחן ההעמסה, וגם סרטון, אם אצליח להעלות אותו.
היי ברוך
הרכב נראה יפה ומרשים, כל הכבוד.
רק שאלה קטנה.....
רכבים מייצור סידרתי אינם נדרשים למבחן העמסה, אז למה ?
ואני מבין ששינת את כל השילדה אבל אתה עדיין עם המספר רישוי, אז.........?
רפי
מספר או לא מספר, כשאתה נוסע מהר ברכב כזה, אתה רוצה לדעת שהכלוב יעמוד טוב בכל מצב.
העמסה של 5.5 טון על הפיצפון הזה בלי שהוא זז במילימטר, היתה ההוכחה הטובה ביותר, ועכשיו גם יש לזה גושפנקא.
באמת היה מרשים לראות את התהליך.
חוץ מזה, מבחינת משרד הספורט זה לא רכב סדרתי - השילדה הורחבה וחוזקה, והכל כבר השתנה.
זה רכב שיתחרה בקטגוריה T1 או בקטגורית ה OPEN, שם יהיה נחמד לתת בראש לטרופי טראקס.....:cool:
באמת נראה לי שזה רכב שיתחרה על האובראול.
הבעיה היחידה של הרכב כיום, היא..................... הנהג. נהג ח'רא שרק יוציא לרכב הזה שם רע :cool:;):)
דבר ראשון נראה מדהים,
הייתי שמח לדעת אם הרכבת את הג'אנטים הפוך על מנת להגדיל את רוחב הרכב, או שיש סיבות נוספות.
בנוסף הייתי שמח אם תספר קצת איך התמודדת עם בעיית ההנעה עם שרשרת בעצמה גדולה ובמהירות גבוהות.
גם למטרות רוחב אבל גם על מנת ליצור מרווח מספיק לקליפרים.
יש מקדימה קליפרים גדולים ולא רציתי להיות מוגבל בג'אנט.
אגב, לא הרכבתי אותם הפוך, אלא שהוצאתי את הליבה, ייצרתי חדשה וריתכתי אותה באופסט אפס.
ההנעה עם השרשרת היא הענין הכי חשוב ברכב, ונראה שיש לנו פתרונות טובים, בלי להיכנס לפרטים ול"סודות מקצועיים".
זה לא פשוט אבל נראה(טפו טפו טפו, בלי לפתוח פה לשטן...:cool:) שהפתרון עובד היטב. הרכב כבר מפרפר קשות על אספלט ועשה בערך 50 ק"מ על כביש ועוד 100 ק"מ בשטח, ועד כה - ברוך השם - בסדר גמור.
זה בכלל לא פשוט לשרשראות להתמודד עם 250 כ"ס אמיתיים, ובעיקר עם 34 קג"מ של מומנט.
האמת היא שעד שלא אגיע עם הרכב לאילת ובחזרה, כפי שאנחנו מתכוונים לעשות בסופ"ש הבא, לא אדע סופית.
אם אכן יש לנו תשובה מוחלטת לענין השרשראות, אני חושב שתצורת הרכב והמתלים הזאת, תאפיל על כל השאר ותהיה הנכונה והמועדפת ביותר לתנאים ולמסלולים בארץ.
בנושא הזה אני חייב עדכון שאני מקווה כי יבוא בקרוב.
[QUOTE=הצפרדע;448766]
האמת היא שעד שלא אגיע עם הרכב לאילת ובחזרה, כפי שאנחנו מתכוונים לעשות בסופ"ש הבא, לא אדע סופית.
QUOTE]
או , זה מוצא חן בעיניי...