משעשע מאוד, מאיר.
אם אני מחליף את הCJ ברכב שטח סגור, זה יהיה בטויוטה. נקודה.
Printable View
משעשע מאוד, מאיר.
אם אני מחליף את הCJ ברכב שטח סגור, זה יהיה בטויוטה. נקודה.
אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר? :roll:
יש לך הרבה קרדיט!!!ציטוט:
תן לי קצת קרדיט שאני לא זורק סכומים סתם
בכל מקרה, אצלי בטבלה, הכוונה לטסט היא האגרה בלבד, וכל מה שמסביב נכלל בסעיף הנקרא "טיפים" למכון הרישוי.
אביגדור
סיקס עושה רק 2000 קילומטר בשנה ?!
כל טיול גדול הוא כ 600 קילומטר. אני מניח שתעשה לפחות 5 בשנה קרי 3000 קילומטר.
ומה עם עוד כמה טיולים קטנים בסביבת הבית (עוד 1000 לפחות) לדעתי צריך לבנות לפחות על 5000 בשנה. אחרת ממש חבל להחזיק רכב שטח. די טפשי להחזיק סיקס בשביל 3 טיולי נגב בשנה.
אבל לעניות דעתי אתה מסתכל בצורה הלא נכונה על כל הענין.
ההפרשים הכספיים הם מינורים (לדעתי) 2K או 3K לשנה לא יעשו אותך יותר עשיר או יותר עני.
השאלה היותר חשובה מה אתה והמשפחה שלך רוצים. וזו הנקודה הרלוונטית והחשובה ביותר.
כדוגמא אביא את עצמי. אחרי שהלך לי הדיסקו, היתי באותו מצב כמוך.
נוחיות לא ענינה אותי (האישה בכל מקרה בבית).
אז נשארו שני אפשרויות. או סיקס\סופה ופריווט
או היליקס (חפשתי משהו עביר ואמין ולכן LR בכלל לא נכנס לתמונה)
לא הסתכלתי על הענין מבחינה כספית כלל(הבדל של כמה K לכאן או לכאן).
מצד אחד רכב פתוח עם כוח (בדיוק מה שאני רוצה)
מצד שני רכב אחד בלי הבלגאן של טיפול בשני רכבים.
מבחינת עבירות אין הבדל בין סיקס להיליקס (אולי אפילו היליקס עדיף)
אותי שבר הקטע של טיפול בשלושה רכבים. תחזוקה, טסטים חלפים ועוד ועוד.
כבר הפכתי לצי רכב )-:.
וברוך השם CJ או סופה דורשים טיפול ותחזוקה, ויש לי נסיון בענין.
אז כל עוד מדובר על פרויווט + סופה מילא.
אך כשמדובר ב 2 פריווט + סופה. כאן הקו האדום.
אני העדפתי רכב אחד אבל סגור, על טיפול בשנים.
ואלו סוג השיקולים שלדעתי אתה צריך לשקול.
עצם זה שמצאת לנכון לעשות את ההשוואה כבר מוכיח שנמאס לך מצב של 3 רכבים !!!
מוני, הגיע הזמן שתחליף את שם המשתמש...
בכל מקרה, כמה אי דיובתגובה שלךי:
סיקס + פריווט ז"א שני רכבים, לא שלושה.ציטוט:
אותי שבר הקטע של טיפול בשלושה רכבים. תחזוקה, טסטים חלפים ועוד ועוד.
אביגדור
צריך להסתכל על המכלול...
למשפחה יהיו 3 רכבים (של האישה שלך והגיפ)
ומי צריך לטפל בהם...
אתה. (תוך כדי הורדת הזבל כמובן)
אשר לשם משתמש...
צודק.
מהיום והלאה מוני אורבך
אני עושה בממוצע 2000 ק"מ בשנה. זו עובדה, לא הערכה.ציטוט:
סיקס עושה רק 2000 קילומטר בשנה ?!
כל טיול גדול הוא כ 600 קילומטר. אני מניח שתעשה לפחות 5 בשנה קרי 3000 קילומטר.
ומה עם עוד כמה טיולים קטנים בסביבת הבית (עוד 1000 לפחות) לדעתי צריך לבנות לפחות על 5000 בשנה. אחרת ממש חבל להחזיק רכב שטח. די טפשי להחזיק סיקס בשביל 3 טיולי נגב בשנה.
אין לי שום בעיה לטפל בסיקס ובקורולה. הם לא דורשים ממני הרבה זמן טיפול.
נו באמת... אתה מחליט בשבילי למה אני עושה את ההשוואה? כתבתי למה אני עושה אותה, וזה לא קשור לרצונות שלי.ציטוט:
עצם זה שמצאת לנכון לעשות את ההשוואה כבר מוכיח שנמאס לך מצב של 3 רכבים !!!
תגיד נשרף לך השכל ?
חנן, אין זווית ראיה טובה על החיים רק מתוך החור של הגרוש.
אני מזכיר שוב את מה שכתבתי בהתחלה:
ציטוט:
אגב, לכל מי שמתלהב מהשינוי שאני הולך לעשות, שירגיע, זה לא יקרה כל-כך מהר. אני בסה"כ צריך את השרשור הזה כדי להוכיח לה שהיא טועה, או שגם אם היא צודקת, אז ההפרש לא שווה את החסרונות הלא פיננסיים שכתבתי עליהם בהתחלה.
אני לא רואה את טלי נוהגת בטנדר, הרי ברנו 5 היא התבאסה לנסוע..., זה ברור לך שאתה תהיה זה שיאלץ לנהוג עליו לעבודה. אתה מתבאס מזה שהסיקס חלש ?! - נסה לעקוף עם היילקס מוביל טנקים בעליות של סדום,נסה לעקוף איתו קשיש בקלנועית..., זה סוס עבודה אבל לא אנושי לטעמי לנהיגה יומיומית, בטח לא כרכב פאן.
אחזקת הסיקס עולה לך כמו ביטוח מקיף להיילקס, אין ירידת ערך לסיקס כי אין לו מאיפה לרדת, רק עכשיו יישרת קו בשיפוץ בלמים, סרן קדמי וגיר, אם תוותר על צלילה בקישון בטיולים הבאים לא יהיו לך השקעות נוספות. הטסט הבא שלך גם הוא לשנה (אני מתחיל מהטסט הבא חצאי שנים ושלי 85). היילקס אכן רכב בעל שרידות גבוהה יותר מסיקס או מכל דבר אחר, אבל תמיד יש את החשש שדווקא עליך תיפול הנבלה הסרוחה שעברה טיפול אצל סוחר, נסעה אחורה 500 אלף ק"מ ואתה תהיה זה שישלם את המחיר.
גם אני חושב על רכישה של רכב דו"ש בערך באותו גיל, מחיר הקנייה זה הדבר היחיד שקבוע וידוע מראש, חוסר הוודאות בנוגע לתקלות שיצוצו בשנה הראשונה מוציא לי את החשק להיכנס להרפתקאה הזאת בכלל.
חנן,
צר לי, אבל מתמטיקה זה לא הצד החזק שלי..לכן עד עכשיו לא הנתי מה השורה התחתונה ? מהו ההפרש בש"ח בין שתי האופציות.?
בכל אופן, גם אם תגיע לסכום ההפרש בדיוק כזה או אחר עדיין לא תוכל לענות לעצמך על השאלה שהתחילה את השירשור.
כמי שהמיר דו"ש לשני רכבים (סאאב + סופה),חלק מהעניין ב"אשמתך ובהשפעתך", כרגע אני נהנה רק מרכב הכביש (לצערי הסופה עדיין בשיפוצים)..אבל בינתיים מברך אותך יום יום ונהנה כל יום מהנהיגה בכביש...
לדעתי קשה עד בלתי אפשרי לענות על מישוואה שמצדה האחד עומדים יתרונות פינאנסיים ומצדה השני יתרונות וחסרונות שאינם פינאנסיים אלא יותר רגשיים במהותם.
שלמה
תודה לכל העונים.
בינתיים הדובים חזרו לישון, אז מי אני שאעיר אותם? ששששש......................
חנן
כמי שמיכיר אתכם טוב ,אני יכול לאמר שהרעיון של טלי לא בהכרח מטורף...
עם היילקס תמיד תוכל לעשות השלמת הכנסה בזיפות גגות :lol:
אחרי כמעט שנתיים עם ההיילקס, אפשר כבר לעשות מיני סיכום ולתת למספרים לדבר:
מצד אחד, בכמעט שנתיים ו57K ק"מ, רכיבים מקוריים של טויוטה שסיימו את חייהם בתקופה שהוא אצלי הם: צינור אגזוז קדמי, צינור מזגן, פחמים באלטרנטור, מחזיר שמן אחורי במנוע. זה בהחלט הרבה יותר טוב מכל מה שיכולתי לצפות לו מבחינת אמינות הרכב.
מצד שני, 13111 ש"ח! לא כולל דלק, ביטוחים וכו'. הקורולה והסיקס היו עולים ביחד הרבה פחות.
תובנה נוספת, קשורה להקפדה על מקוריות חלפים: המכלולים שאיתם הייתי צריך להתעסק יותר מפעם אחת הם מתוצרת חלופית. לא של טויוטה. זה מתחיל מהמצנן המזיע של בשן רדיאטורים, ממשיך מצינור אגזוז חלופי שנסדק 8 חודשים לאחר שנקנה חדש והורכב על האוטו, צלב חלופי של GMG שנגמר אחרי כ15K ק"מ.
מה עלה לך 13K ש"ח לא כולל דלק וביטוח?
הר ה: "צינור אגזוז קדמי, צינור מזגן, פחמים באלטרנטור, מחזיר שמן אחורי במנוע" לא הגיעו לסכום הזה?
אני, אחרי יותר מ 4 שנים עם ההיילקס החלפתי:
צינור לחץ של המזגן, 2 אלטרנטורים, רדיאטור, צלב של הדריישפט, שלושה עלים שנשברו, גומיות קפיצים (אצלי באוטו, צריך להחליף), רצועות מנוע, תושבות מנוע וגיר (תושבת גיר עוד צריך להרכיב) ומצתי חימום (נדמה לי שגם אותם אתה החלפת), שני צינורות מים ראשיים, ושלושה מצברים: העלות לכולם (בערך) 6000
יוני5
יש תמונות מצורפות. אתה אמור להצליח להבין מה כתוב בהן.
אגב, ה"סטטיסטיקה" שלך, במחילה על הביטוי, שווה לתחת, שכן היא לא רשומה בצורה מסודרת עם מחירים וסיכום, ולכן גם לא מכילה את כל מה שבאמת החלפת.
צמיגים לא החלפת? נורות? מסננים? שמנים?
חנן,
לא כתבתי סטטיסטיקה, ובמחילה מכבודך, גם אתה לא.
כתבתי מה החלפתי, (מה שאני זוכר) והעלות הכוללת.
אם היתה סטטיסטיקה, אולי היינו יכולים להפיק ממנה מה שאתה רוצה, אם כי אני לא בטוח שזה באמת מעניין. (אני יודע שכולם אומרים שזה מעניין אותם, אבל אני לא בטוח שזה באמת מעניין).
לפני שלוש וחצי שנים החלפתי צמיגים (סט חדש של MTR). סט עלה לי 3000 ש"ח. לפני 4 חודשים החלפתי שוב לסט חדש (עוד פעם MTR). מה אפשר ללמוד מזה לגבי היילקס? לא הרבה. ולמה?
כי אני החלטתי שאני רוצה MTR חדש על פני הסט המשומש (והטוב יחסית) שהיה מורכב על האוטו. זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. אתה היית יכול לנהוג אחרת, ומישהו שלישי בצורה שונה נוספת... אז ללמוד מכך משהו? מסופקני.
ד"א, מדוע החלפתי שוב סט לפני כמה חודשים? כי בחזרה מהטיול שעשינו ביחד, ראית איך נקרע לי הצמיג. אתה כמדומני במקרה דומה החלפת צמיג אחד. אני החלטתי להחליף את כל הסט.
מכיוון שאין "נכון" ו"לא נכון" בעניין זה, כמו גם שאין נכון או לא נכון בבחירת סוג צמיג - אתה ואני בחרנו בצמיגים יקרים, אחרים יטענו שזהו בזבוז כסף - אז סוגיית העלויות הכבדות למדי שמעמיסים שני סטים של צמיגים, משפיעה מאוד, וללא שום הצדקה, על "הסטטיסטיקה".
אתה רוצה סטטיסטיקה אמיתית? לך לחברת חשמל, עשרות היילקסים, נתונים דומים, שימוש דומה... אז תוכל לקבל סטטיסטיקה.
האם אתה באמת מעוניין בה? עד כמה היא תוכל לתרום מעבר למה שידוע לך כעת? אני מסופק ביותר.
דלק טיפולים ביטוח... לא מעניינים אותי. אני יודע אותם מראש.
יוני5
הכול נכון, אבל אתה מתפלא על 13111 ומביא נתון של 6000, שהוא לא מכיל את אותו סוג נתונים. מספיק שהיית מוסיף את הצמיגים וכבר היית מגיע ל12K ועוד לא הכנסת עלויות של טיפולים שוטפים.
לא חיפשתי סטטיסטיקה. הבאתי את הנתונים שאני צברתי.
חנן בלי סטטיסטיקה אבל עם הרבה ניסיון בשטח אני יכול להגיד לך באופן בדוק שיותר זול להחזיק שני רכבים (פרטי וגיפ) מאשר גיפ שישמש גם כפרטי.
למה?
1. בגיפים החלפים יותר יקרים, והבלאי שלהם מואץ. אם היתי נוסע רק בכביש בגיפ הבלאי היה יורד משמעותית. גם בלאי של שישמוש ארוך וגם בלאי של נסיעה בשטח מביאה לבלאי מאוד מואץ. ואני לא מדבר על צמגים שאחד לגיפ עולה כמו 4 לפרטי.
2. דלק!!! הכי משמעותי. אפילו אם אתה נוסע בדיזל חסכוני עדין הוא עושה אחד ל 10. בפרטי אתה צריך להתאמץ כדי לרדת את האחד ל 12.
אז למה אני נוסע ברכב אחד?
1. בלבול מוח!!! להחזיק שני רכבים לעשות טסט לשנים. לדאוג לתקינות של שניהם. לנסוע בגיפ פעם בשבועים ועוד ועוד. לא יכולתי לסבול את הבלבול מוח הזה. על אף שמבחינה כלכלית המחיר לא היה גבוה.
2. חופש הבחירה. כאשר אני נוסע כול הזמן בגיפ לא צריך להחליט מראש האם מתחשק לי טיול שטח או אני סתם רוצה לרדת לשעתים לשטח בדרך לדודה מרים. חברים קוראים לטיול ספונטאני ב 2 דקות אני בתזוזה. עם גיפ טיולים כול יציאה היא הכנה למערכת קרב. בדיקות בד"ח בדיקות שהנמלים לא אכלו את החוטים. יש אוויר, כול הציוד במקומו? בקיצור בלבול מוח אחד גדול!!!
בקיצור אני עצלן מדי (ולא קמצן מדי) מכדי להחזיק רכב טיולים.
אני עדין מחפש שותף לגיפ כדי שישא איתי את הנטל של להחזיק CJ שעשועים...
חנן,ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
את הביטוי סטטיסטיקה אתה רשמת, אם כי במרכאות.
אני לא הצלחתי לראות את התמונות שצרפת, ולכן התייחסתי למה שציינת. מכאן נובעת השאלה איך הגעת ל13K על הדברים הספורים.
לגבי המספר 13K, אין לי דעה אם זה הרבה או מעט, אני בטוח שאם אפשפש בזכרוני אמצע עוד כמה הוצאות, ואם מחשיבים את הטיפולים בוודאי גם אני אעבור את המספר הזה.
האם זה הרבה או מעט? לא יודע.
האם זה הרבה או מעט יחסית - אני מניח שמעט ביחס לרכבי שטח אחרים, אבל אם תגיד שבדקת ועשית סטטיסטיקה ומצאת שההיילקס דווקא יקר לאחזקה - אני אאמין לך.
צריכת הדלק שלי היא בערך 1:8 ושיפרתי אותה מהותית ע"י כך שקניתי אופנוע שעושה 1:18 כשאני מושך חזק. אינטואיטיבית נראה לי שזה הפתרון העדיף עבורי מבחינת העלות (שהיא פחות רלוונטית) ובטח מבחינת הכיף.
צריכת דלק, אין פקקים, כיף בנסיעה ועלות ראשונית נמוכה = DR650 שנת 2002
אמינות, יכולות שטח, עלות אחזקה נמוכה (עד שחנן יוכיח אחרת), אפשרות להסיע את הילדים ולהתנייד בגשם = היילקס 95.
רק תראה כמה שאני מקשיב לך, ההיילקס היה אמור להיות מוחלף בפראדו בנזין 2003, אבל לאור התנגדותך העזה, נחכה קצת, ונחליף אותו בטח בהיילקס 2004 D4D.
חוץ מזה, כשתחליט להוציא את הפרצוף והתחת שלך מתוככי איזה משאית וולוו, יהיה נחמד לראות את פרצופך המכוער ולשתות איתך קפה (אני אשתה קפה, אתה מיץ אשכוליות). למשל, אם תחליט לעשות כושר ביום כיפור, תבוא אלי באופניים, ואני אחזיר אותך הביתה מיד עם גמר החתימה הטובה.
יוני5
אני בספק אם הזמן שיישאר לי בין מנחה לנעילה יספיק לי להגיע מהכנרת עד אליך, מה גם שהקצב בוודאי יואט עקב הצום הקשה.ציטוט:
למשל, אם תחליט לעשות כושר ביום כיפור, תבוא אלי באופניים, ואני אחזיר אותך הביתה מיד עם גמר החתימה הטובה.
מכיוון שהמספרים מאוד דומים גם אצלי אני לא מתיחס לזה, אבל שני דברים אחרים כן.
1. צמיגים, החלפנו לפי שבוע צמיגים לסובארו והתברר שזה לא מצליק בכלל, 550 ש"ח לכל פינה .... אז זה לא זול יותר בפרייבט.
2. טלי וההיילקס ... איך היא מתמודדת עם זה ביום יום ? אני למשל סובל בפקקים של הדר והעיר בחיפה אבל סובל בשקט כי בחשבון הארוך אני מאוד נהנה מהאוטו ... אשתי לא מוכנה לנהוג בזה בכלל למעט מקרה חירום שהפוקוס היתה במוסך ... ( הסובארו עדיין לא היתה שם ).
אני קניתי לפני שבועיים צמיג לאפלאוז ב200 ש"ח כולל מע"מ איזון והרכבה. זה נכנס ארבע פעמים וחצי במחיר BF אחד.
טלי מעדיפה את הרכב האוט' שלה, אבל נכונה בשעת הצורך לנסוע גם בהיילקס למרחקים קרובים כל עוד לא מדובר בנסיעות עירוניות פקוקות. בנוסף, בתקופה האחרונה היא לוקחת אותו לטיולי שטח של יום ויומיים עם חברות שלה ונהנית מאוד. אני לא סובל איתו בכלל ביומיום. להיפך.
תנסה לעמוד בפקק בעליה חדה מאוד עם מזגן שאתה נוסע כל פעם מטר מטר וחצי ברחוב צר מאוד שחונים משני הצדדים שלו ואתה נאלץ לפעמים להוריד מראות .... לא כיף בכלל
ויש לי תחושה שהמצמד שלי לא מת על זה בכלל ....
חיפשנו ב 3 צמיגיות, המידה של הסובארו כניראה בעייתית, ג'נט 17, זה המחיר הכי טוב שמצאנו.
חנן - אני מעלה מהאוב את השירשור - בעקבות ניסיון שלי להבין כמה יעלה באמת להחזיק טנדר יפני, כשאתה מטפל לבד.
אני יודע שהרישום אצלך מדוייק , ושאתה לא מייפה את המציאות...
בשנתיים ראשונות הוצאת משהו כמו 13K על תיקונים , טיפולים וישור קו,
האם אחרי ישור קו ,הוצאות על הרכב לשנה פחתו , או שזה נישאר אותו סדר גודל ?
יש מצב להעלות את ההוצאות כמו שהעלת אז ?
תודה מראש!
אמיר.
פחתו מאוד. אנסה להעלות את הטבלה בערב אם כי הפסקתי לרשום עלויות. אני גם לא משתמש בו ביומיום מזה כשש שנים ובעונות הקיץ הוא בד"כ היה מושבת כך שכנראה לא מדובר בסטטיסטיקה מייצגת.
לא ברור לי איך אתה מתכוון להשליך מתחזוקת רכב ישן ופשוט לטנדר מודרני.
דורון - יש בזה משהו - אני אשמח אם יש כאן גם מישהו עם ויגו או היילקס ,
משנים סדר גודל של 2005 ~ 2008 שיוכל לספק נתונים דומים ...
הגעתי לחנן - כי אני יודע שאין לו את הנטייה לייפות את המצב מבחינה כספית.