צביקי זה לא כזה נורא לטעות , אני תמיד אומר שזה אפילו די נחמד לטעות זה מזכיר לי שאני אנושי ;)
עידו
Printable View
עידו,;) אני כל החיים טועה ותוהה, משלם על טעויות וממשיך הלאה. כהוכחה- ראה את תחילת שרשור האידיוטים שפתחתי. אין לאף אחד מאיתנו מונופול על השכל. "טועים טעינו טעיתם" או -ט. ל. ח. ואני כבר לא מתבייש להוציא את המילה הקשה הזו מהפה -מצטער, טעיתי. עם הזמן שמתי לב שלא קורה לי שום דבר רע אחרי שאני אומר את זה.
בעניין המדחס - לחץ וספיקה , שנינו מסתובבים סביב הזנב שלנו.אי הבנה אולי בגלל ניסוח שלי שלא ברור לך.
יחד עם זאת, הייתי מעוניין להראות לך פה באחד הפורומים באתר, תמונות של טי- מקסים אשר שיפרתי.תותחים. [רק אם אתה מעוניין] רק בריאות.
למה לא? תחשוב, עם מיכל אתה מסוגל לספק לחץ X למשך זמן ארוך יותר.
זה לא אני שצריך לחשוב ;)
במערך עבודה של מדחס עם מיכל צבירה יש גם פרסוסטט ולכן נניח שהקומפרסור נותן 150 PSI ובמיכל יש גם את אותו לחץ והפרסוסטט מכוון להכניס את המדחס לעבודה ב 145 PSI אז תמיד תעבוד על לחץ של בין 150 ל- 145 PSI .
מה שתשיג זו ספיקה יותר גבוהה .
עידו
טוחנים אוויר, נכון ועוד- מיכל צובר גורם למכת אוויר חזקה מאד לשימושים מעבר לניפוח צמיגים. ושלא תקבל מזרימת אוויר שוטפת ממדחס ללא מיכל. זה כל העניין.
פתח תקווה, אשמח אם תוכל לעזור..
מישהו יכול לעשות סדר בבלאגן ולהסביר בצורה פשוטה את הדברים הבאים:
1. מה זה היחס בין לחץ לבין ספיקה? מה זה כל אחד ומה ההשלכות שלהם?
2. פרקטית, לאיזה שימוש מספיק מיכל אוויר בנפח 5 ליטר ?
3. כמה ליטר אוויר צריך בשביל למלא 4 גלגלים מאפס ל-30 PSI ?
לחץ זה יחידת מידה של כח כפול שטח. PSI זה פאונד לאינצ' מרובע pund squere inch
אם נשתמש בשאלה שלך, כדי לנפח צמיג ל30 PSI עם קומפרסור שמסוגל לתת רק 20, לא נגיע ללחץ הנדרש.
ספיקה זו יחידת מידה של כמות. ניקח לדוגמא 2 קומפרסורים, שניהם מסוגלים לתת 30 PSI, ההבדל בספיקה שלהם יקבע את משך הזמן של הניפוח.
ולגבי השאלה הספציפית שלך, תלוי. במה? בגודל הצמיג ובספיקת הקומפרסור
אני מקווה שעכשיו יותר ברור.
צביקה, לא שמתי לב לשאלה שלך,
לגבי ניקוז המים - בדיוק כמו מגדולים, שסתום על טיימר שפותח לשניה אחת את היציאה בתחתית המיכל לאיור דרך צינור.
השסתום מופעל אוטומטית פעם ב30 דקות כאשר מאופשר (ניתן לביטול ונשלט ע"י הבקר)
ברכב שלי המדחס ממלא בזמנו החופשי (לוקח לו כרבע שעה) מיכל של 25 ליטר ל16 באר.
המיכל מספיק, בלי להפעיל את המדחס, לניפוח של ארבעה צמיגים 31X10.5X15 מ11 ל25 PSI בכ3-4 שניות לצמיג.
לא ניסיתי למלא עוד גלגלים חוץ משלי על אותו מיכל אבל לפי התחושה שלי אחרי הגלגל הרביעי הוא כבר מתחיל להתרוקן.
חנן, 25 ליטר,16 באר, [כ-230 PSI ]זה חתיכת מיפלץ. כבר נראה כמעט כמו מדחס תעשייתי. איזה מדחס יש לך ? של מזגן? מובנה? איזה מיכל? אין פלא שהוא מנפח תוך שניות בודדות. אפשר לקבל תאור יותר מפורט?
======================================== =
איתמר- לשאלתך כמה ליטר אוויר צריך.........אפשר למדוד את זה, לא בעיה בתנאי מעבדה כל עוד יש לך מיכל עם מד קריאת כמות האוויר שבמיכל [כמו במיכל אציטלן למשל] ונתון נוסף: מה נפח חלל הצמיג? עזוב את זה.
אבל,אם תיתן לי תאור של מדחס X ללא מיכל צובר וגודל צמיג, אתן לך תשובה לגבי מהירות הניפוח+- [היו לי כבר כמעט את כל הסוגים וחקרתי את הנושא היטב ,עם סטופר]
בקשר ללחץ מול ספיקה אפשר לדמות את זה
לעבודה עם פטיש אויר
אם יש לך מיכל של 50 ליטר והוא מלא ב10 באר אז בעיקרון אתה יכול לעבוד עם פטיש אויר
אבל אם הצינור בין המיכל לפטיש יהיה עם צינור של 6מ'מ אז יהיה לך לחץ אבל לא תיהיה לך מספיק ספיקה (כמות) אויר אז הפטיש יהיה יותר איטי
ז'תומרת שבשניה הראשונה הוא יתן מכה טובה ואח'כ יהיה לו פחות אויר אז הוא יחלש
מצד שני גם אם יהיה לך מיכל של 200 ליטר ותחבר צינור אויר לפטיש בקוטר של 10 -12 מ'מ אבל יהיה בו לחץ של 2-3-4 באר זה לא יוזיז לפטיש
(ספיקה גבוה אבל לחץ נמוך)
רעיון למי שיש מדחס טוב ללא מיכל, או שלא רוצה להתקין מיכל,.חיבור צינור עם אל חוזר מהמדחס לוונטיל הגלגל החלופי [חיבור בהברגה] מנפחים ללחץ גבוה מאד את הגלגל החלופי.במקום כלשהו באמצע מחברים לצינור הזה נקבה פנואמטית סטנדרטית. אל הנקבה מחברים צינור ניפוח לשאר הגלגלים. אפשר לחבר לפני הנקבה ברז כדורי קטן, אני חיברתי.לא חייבים.. חשוב להתקין אל חוזר ביציאת האוויר מהמדחס.
רעיון טוב השאלה כמה אויר ''מותר'' להשאיר בגלגל באופן קבוע? 8באר? 10 באר?
למרות שאתמול ניפחתי אצלי את הגלגל בסופה 31'' עם קומפרסור ביתי
חיברתי את הצינור עם הברגה לונטיל פתחתי את הברז ושכחתי ממנו
באתי אחרי איזה חצי שעה שניזכרתי והיה בגלגל כמעט 9 באר
למזלי הוא לא היתפוצץ
לא נגרם נזק לצמיג שמנופח ללחץ גבוה מידי?
אגב כמה עולה ה"שיפור" של תוספת מיכל 5 ליטר לקומפרסור של ל.כ?
המיכל בנוי ממטף. הבעיה היא כשמורידים את.הפיה והידית,
נשארים עם הברגה לא סטנדרטית.
אני חרטתי הברגה פנימית ומתאם מברזל להברגה סטנדרטית.
עבודה כזאת אצל חרט תעלה כ200 שח, אני חרטתי לבד בבית.
יש להוסיף פתח ניקוז למים בתחתית, רוב המטפים הם מאלומיניום ודקים מידי מכדי לבצע הברזה בתחתית,
לכן יש לרתך פלח אלומיניום בכדי לעבות את הדופן ואז להבריז.
הלחץ הגבוה הוא זמני.
על דופן הצמיג רשום הלחץ המקסימלי שניתן למלאו במצב קר. אצלי למשל- צמיגים מקסיס ביג הורן רשום 35 PSI .אם ניקח בחשבון שיקולי בלאי , היצמדות הצמיג לתוף, אי משקל הרכב על הגלגל,מצב נייח שבו הגלגל החלופי לא מתחמם, אני בשקט יכול למלא אותו לפחות עד 45 PSI ואפילו יותר אבל לא כדאי להתעסק במילוי [בכל אופן מבחינתי] יותר מזה. די והותר למילוי גלגלים חצי ריקים והמדחס ממשיך להזין את החלופי במצב שאתה מפסיק זמנית עם הניפוח.
אני כבר מזמן הפסקתי עם השיטה הזו,יש לי מדחס מזגן מובנה בתא המנוע. סוף הדרך.
אני מציע לך להמחשה- כנס לפורום מכירה ,קניה ציוד שטח ,חפש 2 הודעות מטעמי על מכירת מדחסי טי מקס משופרים עם מיכל. שיפור אחד [זה עם המיכל המרובע] בעלות של 200 שקל. שיפור שני [עם מיכל מטף כיבוי, הרבה יותר מושקע - כמה מאות טובות של שקלים]
ב-ל.כ. מוצע למכירה מדחס עם מיכל מובנה, 10 ליטר,מאלומיניום [חסר עכשיו במלאי] בעלות של- 1250 שח.
גם אצלי הקומפרסור הוא מדחס מזגן הכי טוב שיש למי שיש אפשרות
למי שמאזור חיפה פעם ראיתי אצל ''אלמוג'' אספקה טכנית במפרץ
קומפרסור 12V עם מיכל נראה לי גם בסביבות ה1000 ש'ח
א-כל אני גר במושב לא בבניין אז ככה שאולי הסככה הייתה מזדעזעת קצת
דבר שני כמו שאמרתי ניפחתי עם קומפ' ביתי ולא מה שמורכב על הגיפ (שתיהם עוצרים בערך ב9 באר)
גם אם לא היה עוצר אז יש פורק לחץ
אחרי שנזכרתי רצתי מהר ונתתי מכה על הצמיג באמת הרגיש שהוא עוד שניה היה מתפוצץ
יכול להיות אולי בגלל שזה גודייר MTR הוא הצליח לשרוד את זה
ואלי הוא נמתח קצת ועכשיו הוא הפך ל32'' חחחחחח
גם אני בניתי מיכלים ממטף ברזל ונכון שההברגה לא סטנדרטית. מעיף את כל התושבת ומרתך 2 מופות אינסטלצית מים חצי צול סטנדרטיות משני הצדדים, קודח בצד הסגור [מספיק 10 מ"מ] ומקבל הברגות שמתאימות לכל. עבודה של 20 דקות ועלות - גרושים.למה כל ההתעסקות עם האלומיניום? ...לא שאני מבקר חלילה, רק רוצה להבין . ואגב-כל מטף ריק שאני רואה זרוק בצד ומצבו טוב- אוסף אותו.
אצלי המטף מאלומיניום, לכן ההתעסקות.
לא רציתי מטף מברזל עקב משקל גבוה יותר. סה"כ אותה התוצאה
סדרה של סרטונים בנושא קומפרסור ומיכל אוויר ברכב.
שימו לב, הקישורים הם רק של סרטונים מספר10 ו-3 . יש עוד הרבה סרטוני המשך (אני ראיתי עד 11).
החלקים שצריך להתקנה קבועה
http://www.youtube.com/watch?v=aA2Qj...eature=related
בחירת סוג הקומפרסור
http://www.youtube.com/watch?v=df-mZ...eature=related
ועוד ועוד.....
אצלי כרגע מחובר מדחס מזגן שמשמש לקומפרסור אוויר עם מיכל של 5 ליטר !
המדחס לא מחובר עם הרצועת מנוע אלא עם רצועה נפרדת!
אני רוצה להרכיב מזגן בסופה ,ולכן אני נמצא בהתלבטות ,של אולי לקנות קומפרסור מל.כ ולמקם אותו בתוך חלל הרכב(לא במנוע) ולעשות חיבור למיכל והמדחס הקיים כיום ללא שום שינוי פשוט להפוך אותו לשימוש במזגן ,או אולי אופציה שניה להוסיף עוד מדחס מיכני לחלל המנוע?
עצות יתקבלו בברכה
עוזי אם זה אפשרי תוסיף עוד מדחס מיכני
אני לא יודע איך הקומפ' של ל.כ מנפח
אבל אחרי שיגמר לך האויר במיכל תצטרך לנפח על פי הלחץ \ספיקה של המדחס בלבד
ופה לדעתי היתרון הגדול של מדחס כזה