תגובה: רכישת רתכת אלקטרונית - מה חדש בשוק?
ים אין שום הסבר , לא ניתן לרתך אלומינום בקשת חשמלית בזרם ישר ( DC ) לא ברצינות ולא בצחוק פשוט לא ניתן .
ריתוך אלומיניום עם אלקטרודה זו בדיחה גרוע של יצרני אותן אלקטרודות וגם זו לא אופציה לא עם זרם ישר לא עם זרם חילופין ולא עם זרם מים ;)
אלומניום ביחס למתכות אחרות ( וגם האקזוטיות ) לא מתפשר עם סוג הזרם שהוא מוכן לחיות איתו ( ויש לזה הסבר מאוד מעניין ) .
עידו
אם כבר השרשור גלש לנושא האלומיניום-אני אשמח מאוד לשמוע את ההסבר..
וגם, איזה רתכת כן יכולה לרתך אלומיניום,AC?
בימים הקרובים אני אמור לקבל את הרתכת CO2 הראשונה שלי, זאת שהייתה פה במבצע של מ.ב JASIC MIG/MMA 200, ורציתי לוודא שהיא מסוגלת לרתך אלומיניום,בצורה טובה...
מיכאל.
צר לי להודיע לך אבל היא לא , רתכת MIG כזו מסוגלת לרתך אלומניום ברמה בינונית ומטה , לצורך ריתוך אלומינום ברתכת MIG דרושה רתכת פולס או דאבל פולס מחיר רתכות כאלו מתחיל ב - 12 אלף ועולה מהר מאוד צפונה .
רתכות TIG קטנות עם יכולת AC שמסוגלות לרתך אלומניום מתחילות במחיר של כ - 6000 ש"ח אבל במחיר הזה אלו רתכות שמסוגלות לרתך עובים מאוד דקים יחסית .
בקיצור אין ארוחות חינם ולא קיצורי דרך .
עידו
מה זה אומר בצורה בינונית? מבחינת מה:עוביים,איכות ריתוך, מראה של התפר? אני אשמח שתפרט קצת..
אם נגיד אני צריך לחדש הברגה בגיר\מנוע-למלא,לקדוח ולהבריז,רתכת כזו תעמוד במשימה?מיכאל
מה זה מבחן אמריקאי :)
כל התשובות נכונות : לאמור רתכת של 180A עם דיוטי סאיקל נמוך טובה לעובי דק , איכות הריתוך נמוכה ומטה ,מראה תפר גרוע ( וכול זה בהתחשב שאת הידית מחזיק רתך שמבין את החומר ואיך לרתך אותו ) לפרט על אלומניום קשה בכתיבה קצרה .
ריתוך יציקות אלומניום וחלקי מנועים מיציקת אלומניום זו בכלל אומנות שכרוחה בהבנה מאוד מעמיקה של כל המשמעות של החומר הזה ובנוסף להיותו יצוק ובנוסף עם הרבה מזהמים כמו שמן וכו' זו עבודה שדורשת מכונה TIG בלבד עם יכולות של גל מרובע עם יכולות כיוון של הגל ברמה הגבוהה ביותר .
תמשיך לשאול ואני ישמח לענות :)
עידו
עידו, ציננת לי לגמרי את ההתלהבות, חשבתי שב 5000 שקל אני קונה את הרתכת האחרונה בחיים :)
האמת שטיג דווקא אני יודע קצת לרתך-אבל נירוסטה. ו2 רתכות הארגון שיש לי, למיטב ידיעתי, לא יודעות לעבוד בפולסים..יש איזה דרך לזהות\להבדיל בקלות?
ואני עדיין מחכה להסבר על אלומיניום וסוג הזרם :)
מיכאל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
ים אין שום הסבר , לא ניתן לרתך אלומינום בקשת חשמלית בזרם ישר ( DC ) לא ברצינות ולא בצחוק פשוט לא ניתן .
ריתוך אלומיניום עם אלקטרודה זו בדיחה גרוע של יצרני אותן אלקטרודות
עידו
עידו, קטונתי מלחלוק עליך בנושא ריתוכי אלומיניום, אבל אני לא זורק סתם אמירות לאוויר.
ריתוך אלומיניום באלקטרודה הוא אמנם דרעק, אבל עושים אותו בDC.
אז נא לא להגיד "לא ניתן"...
http://www.zika.co.il/image/users/56...png?id=8763629
אבל עזוב אותך, שים קצת תמונות של מיכלים שלך....
ים כמו שאתה מכיר אותי (או שלא ) נראה לך שאני לא מכיר את המוצרים אללו ?
אז התשובה שלי : לא ניתן לרתך אלומיניום בזר ישר ( DC ) .
ועם עדיין אתה לא מאמין לי אז אתה מוזמן לקנות קופסא של אלקטרודות ולנסות .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gmike
עידו, ציננת לי לגמרי את ההתלהבות, חשבתי שב 5000 שקל אני קונה את הרתכת האחרונה בחיים :)
האמת שטיג דווקא אני יודע קצת לרתך-אבל נירוסטה. ו2 רתכות הארגון שיש לי, למיטב ידיעתי, לא יודעות לעבוד בפולסים..יש איזה דרך לזהות\להבדיל בקלות?
ואני עדיין מחכה להסבר על אלומיניום וסוג הזרם :)
מיכאל.
מיכאל צטערת ...
לגבי TIG ופולסים : ריתוך TIG בזרם חילופין ( AC ) עם גל מרובע לא קשור לפולסר שזו פונקציה שעובדת גם בזרם AC וגם בזרם DC , גל מרובע ב - AC מחליף את גל הסינוס הרגיל שקיים בזרם AC שזה גל עגול .
ההסבר על למה AC ולא DC באלומיניום : נתחיל מהסבר פשטני בריתוך ב - DC , למה אנו משנים את הקוטביות בריתך ? הקוטב השלילי מציין את החלק הקר בתהליך הריתוך ולעומתו הקוטב החיובי מציין את החלק החם בתהליך הריתוך , לאמור שעם הידית מחוברת לקוטב החיובי אז החום נמצא באלקטרודה וכמובן שעם הקוטב החיובי מחובר לחומר שאנו מרתכים החום נמצא בחלק המרותך ( זה הסבר מאוד פשטני ובהחלט יש מצבים שאפשר לבחור ויש כאל שסוג האלקטרודה מכתיב לנו את הבחירה ).
עכשיו נעבור להסבר על החומר אלומיניום : אלומיניום זה היסוד המתכתי השכיח ביותר בכדור הארץ , משקלו הסגולי 2.8 ( כשליש מברזל ) , לאלומיניום יש תמיד שכבה דקה של אלומיניום חמצני שנקראת אלומינה שמופיעה מיד בחשיפה לאוויר , האלומינה קשה ביותר ופריכה עם טמפרטורת התכה גבוהה מאוד מעל 2000 מעלות , אלומינה (או תחמוצת האלומיניום ) זה החומר שמקנה לאלומיניום את ההתנגדות לשיתוח .
אלומיניום לא מגנטי מוליך חום וחשמל בצורה טובה , ניתך בטמפרטורה של 660 עד 800 מעלות בערך ( תלוי בסגסוגת ) .
ולאחר שאנו מבינים שהחומר הזה תמיד מכיל ציפוי שטמפרטות ההתכה שלו מעל 2000 מעלות אבל הלב שלו מכיל אלוומנים עם טמפרטורת התכה של 660 עד 800 מעלות , אז במה נבחר בתעלך הריתוך קוטב חיובי במתכת יפרוץ מצוין את שכבת האלומינה אבל יפגע קשה בלב ( באלומניום ) ולעומת זאת עם נבחר בקוטב השלילי במתכת אז לא נצליח לפרוץ את שכבת האלומיניום אז מה עושים ?
AC זו התשובה : המעבר של הגל בין הפלוס למינוס גורם לכך שהפלוס נמצא בחומר אנו פורצים את האלומינה ואז יש מעבר למינוס בחומר וזה גורם לא לפגוע באלומיניום שנמצא בפנים , ברתכות מתקדמות יש גם יכולת לשנות כמה הריתוך בזרם AC נמצא בפלוס וכמה במינוס ( יותר נכון לקרא לזה מעל קו האפס וכמה מתחת לקו האפס ) שזה אומר שהגל לא שווה ביחס לקו האפס .
כמובן שזה הסבר מאוד פשטני .
עידו
עידו, תודה רבה על ההסבר, מאוד ברור ופשוט. עכשיו אני מבין את ההיגיון שיש מאחורי הAC.
אם אני מוריד באופן מכני(חריץ V קטן,או הסרת שכבה מפני השטח) את האלומינה מהחלק שאני הולך לרתך, ממש לפני הריתוך(במיג) לפי ההיגיון זה אמור לשפר משמעותית את הריתוך,לא?
בכייף :)
כן אבל כמו שכתבתי אלומינה נוצרת מיד עם מגע של אלומיניום עם אוויר כמובן שמרכיב הזמן חשוב ובגלל זה חשוב לנקות את האלומניום ( יש אפילו חומרי ניקוי לכך ) וזה משפר את הריתוך אבל לא גורם לכך שאפשר לרתך ב- DC .
עידו
עידו.
זו כן תרתך אלומיניום - כתוב שכן אבל אחרי מה שכתבת, אני כבר לא יודע...
http://products.esab.com/Templates/T041.asp?id=179791
http://www.esab.com/gb/en/support/up...ig-C200i-2.pdf
תודה.
ד"א.
קניתי את הרתכת בארה"ב (כתבתי על זה פה מתישהו) וחבר הביא לי אותה לארץ (אין מכס - עברנו באדום, כמו שצריך!!). היא נמכרת בארה"ב כרתכת 2 פאזות 220V.
בארץ החלפתי אתה תקע "המיוחד" באחד רגיל ועבדתי איתה מצויין - גורמת לכל טמבל (כמוני) לרתך כמו מקצוען.. כמעט.
כשעברנו לארה"ב (זמנית), לקחתי איתי את הרתכת (כמובן) בל אז הסתבר, שלפני כמה שנים שינו פה את התקן ל-220V והפכו אותו ל-4 חוטים... אף חשמלאי לא רצה להתקין לי שקע 220V עם 3 חוטים...:(
כול רתכת MIG תרתך אלומיניום אבל ברמה בינונית ( כמובן עם גז ארגון ) לשם ריתוך אלומיניום עם רתכת MIG ברמה גבוהה צריך רתכת פולס או דבל פולס , כך שגם הרתכת שלך מרתכת אלומיניום אבל ברמה בינונית כמובן שבתחום ה - A שהיא נותנת זה לחומרים דקים בלבד וריתוכים קצרים מאוד מכוון שרתכות MIG שמיועדות לריתוך אלומיניום צריכות קירור מים לידית הריתוך .
עידו
פולס.
דאבל פולס.
קירור מים...
וואללה... איך אתה תמיד מסבך את העניינים...:)
" אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי ":p:cool:
http://www.youtube.com/watch?v=5ABbjOapFys
עידו