תגובה: GPS- USB המלצות ?!
זה טיעון יפה למען הגימיק - לא באמת מאמת משהו לדעתי
הסיבה שאני מעלה את זה, כי יש לי IPAD ויש לי CF18 \ CF30 בחינם, ואני באמת שלא מבין מה היתרון שלהם למשתמש הממוצע
בצבא יש שיקולים נוספים התעללות הזנחה ותנאים קשים שחיילים מעבירים את המוצר, אין פה כלכך בסיס להשוואה.
גם בצה"ל עובדים עם CF18 בתצורה הזאת אבל שוב כי לחיילים אין אלוהים בנושא הזה,
אפשר לראות את זה גם בכלי הרכב, לא סתם הכלים הצהליים נשחקים ונגמרים וניזוקים מהר כלכך
תראה סופה בת חצי שנה בצבא מול מקבילה באזרחות - אחת נראית כמו בת 90 השניה נראית כאילו הרגע ירדו הניילונים
על איזה ג'יפ מותקן האייפד ? מה רמת העבירות שאתה מטייל (משפיע על השרידות) ?
אגב, הלפטופים של פנאסוניק (גם אני מכיר אותם מצה"ל) זה דרעק מגושם שלא בר השוואה לטבלטים של DRS/ WALKABOUT
רענן
אין לי ניסיון באזרחות
אמרתי לך בצבא האייפד היה איתי חודש שלהם בסופות והאמרים בשטח בנהיגה מאוד קופצנית ופרועה כיאה למילואים :)
במידה והלפטופ של פנסוניק גרוע מהאחרים אז אולי פה קבור הכלב כי לי יש ניסיון רק איתם (לא מהצבא - מהאזרחות)
בכל מקרה זה משהו שכדאי לבדוק כי פיזית יש קייסים מאוד מאוד קשוחים לאייפד,
אני מכיר איך בנויים לוחות אם ותאחלס אלקטרוניקה של לוח אם במחשב מוקשח לא שונה בהרבה מלוח אם רגיל ביתי, הלחמות טיפה יותר בריאות, פיזור חום מעט טוב יותר ועיגון חזק יותר של רכיבי מפתח
זהו, לא מעבר לזה - לדעתי ה-IPAD יתמודד עם כל נושא הוויברציות הייטב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עתיד
אין לי ניסיון באזרחות
אמרתי לך בצבא האייפד היה איתי חודש שלהם בסופות והאמרים בשטח בנהיגה מאוד קופצנית ופרועה כיאה למילואים :)
מה שאתה לא לוקח בחשבון זה שהאייפד היה עליך או בתוך התיק בזמן הנסיעה (שיכוך טוב לטבלט) .
אם הוא היה מעוגן קשיח לסופה/האמר , הוא לא היה שורד .
קייס מוקשח לא יעזור במקרה הזה בגלל הויברציות.
תאמין לי שגם הצבא עתיר המשאבים (ארה"ב) היה רוצה לחסוך ולא להשקיע כ $5000 על טבלטים מוקשחים אם אייפד היה נותן מענה סביר.
בעניין ההבדל בין טבלט מוקשח (תקן צבאי) לטבלט בסגנון האייפד,
א. רכיבים עמידים יותר חשמלית ופיזור חום טוב יותר המאפשרים לו לעבוד בטמפ' קיצוניות (חום וקור).
ב. מבנה חיצוני קשיח עם שיכוך פנימי .
ג. אטימות לאבק ומים.
ד. יכולת הצגה בתנאי תאורה קשים (בחוץ באור שמש).
ה. ציפוי מסך עמיד פיזית במכות ושריטות.
בקיצור, תרוץ קצת אחורה בשרשורים (בפורום זה) ותמצא המון מידע רלוונטי בנושא.
רענן
תודה על התגובה, בהחלט דיון פורה :)
בקשר ליתרונות, רכיבים עמידים יותר חשמלית ופיזור חום טוב יותר זה נכון בהחלט, מנגד מדובר על מוצר שמיועד גם לנשיאה רגלית בתנאים קשה של קרח מים בוץ סלעים וכו', הגי'פאי הממוצע ממש ממש רחוק שנות אור מלהעביר את המחשב שלו תלאות כאלו בטח ובטח אם אותו אחד נוהג ברכב סגור
מבנה חיצוני קשיח + אטימות לאבק ומים זה משהו שכיסוי איכותי נותן, כלל למסך (ציפוי עמיד במכות ושריטות)
יכולת התצוגה של אייפד בתנאי תאורה קשים של אור מלא יחסית טובה מאוד ולא נופלת בהרבה אם בכלל מהחבר'ה המוקשחים.
נושא העמידות בוויברציות הוא האישיו המרכזי, פשוט כואב לי הלב לדפוק לעצמי CF18 באמצע הדש בורד זה אחד המכוערים אם לא אחד ההכי מכוערים ביקום :)
לדעתי אייפד בצירוף משהו כזה :
http://store.griffintechnology.com/survivor-ipad-3
אמור לסגור יופי את הפינה, היות ויש לי את 2 המוצרים (IPAD + CF18\CF30) אני אנסה את האייפד - אם יתקלקל נעבור לצערי ל-CFים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עתיד
פשוט כואב לי הלב לדפוק לעצמי CF18 באמצע הדש בורד זה אחד המכוערים אם לא אחד ההכי מכוערים ביקום :)
בשביל זה אני חושב שטבלט זאת התצורה העדיפה בהתקנה . לפטופ מסוכן וחודר למרחב הבטיחות של הנוסע.
בתמונה התקנה של הארמור בטרופר שלי .
הארמור מעוגן בתושבת ייעודית שמזינה מתח ותקשורת מפלג (קבוע) ניתוק מהיר בחלק האחורי של התושבת .
קובץ מצורף 57602
לCF18 יש מסך מתהפך
הוא מסתובב 180 מעלות ונצמד לקייס ואז הוא נהיה מעיין טאבלט
זה נראה ככה :
קובץ מצורף 57605
קובץ מצורף 57604
קניתי לנוויגייד שלי המותקנת על fujitso 4110 מקלט GPS כמוזכר BU353.
בחיבור לנוויגייד, אם אבחר SIRF 3 לא אצליח לראות gps. אך אם אבחר בתקן אחר, נניח NMEA, יש סמן והכל בסדר. למה זה קורה?
בברכה, אסף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafpeleg
קניתי לנוויגייד שלי המותקנת על fujitso 4110 מקלט GPS כמוזכר BU353.
בחיבור לנוויגייד, אם אבחר SIRF 3 לא אצליח לראות gps. אך אם אבחר בתקן אחר, נניח NMEA, יש סמן והכל בסדר. למה זה קורה?
בברכה, אסף
בקרב אנשי המחשבים יש אימרה, "אם זה עובד, לא נוגעים ...."
אז סביר להניח שאתה לא מהתחום ....
לעצם העניין, רוב התוכנות הישנות מבוססות על תקן תקשורת נתוני GPS בשם NMEA .
SIRF יותר מתקדם ולא נתמך ע"י תוכנות ישנות.
רענן
NMEA הינו פרוטוקול תקשורת בעזרתו "מתקשר" המחשב עם מקלט ה- GPS.
SIRF - במקור זהו שמו של המעבד (יותר נכון של הצ'יפסט) בחלק ממקלטי ה- GPS (לפני מספר שנים זה נחשב לחידוש משמעותי בתחום, מאד ישנם צ'יפסטים אחרים טובים שכנראה טובים לא פחות), עם הזמן זה השתרש גם כפרוטוקול תקשורת נוסף בין המקלט למחשב אבל למיטב ידיעתי הוא דורש ערוץ מהיר יותר (לפחות 19200 סיביות לשניה, אבל איני בטוח) ולכן הרבה תוכנות לא תומכות בו היטב.
בשורה התחתונה, לשימושים המעניינים אותנו - אין הבדל משמעותי וגם עבודה עם פרוטוקול NMEA במהירות 9600 או 4800 סיביות לשנייה זה הרבה יותר מהיר ממה שאנחנו צריכים.
ארז גור
רענן, ארז תודה.
כנראה שאכן הנוויגייד אינה תומכת ב sirf3. לא טרחתי לבדוק אפילו לפני שהזמנתי את מקלט ה GPS...
למזלי ישנה אפשרות ה NMEA, כך המקלט והתוכנה יכולים להתחבר. בכל מקרה בדקתי היום בסיבוב קצר. התוצאות טובות מבחינת דיוק המיקום. תודה על העדכון.
בברכה, אסף