תגובה: המלצה על סוגי קפיצים וחברות.
יונתן, אני לא מרחיב כי זה לא רלוונטי. מספר מסויים של רכבים שבהם היו בעיות כאלו ואחרות על פני תקופת זמן קצרה מאוד. הכוונה לא היתה לומר שאולדמן אינו מוצר טוב - אלא שאפילו הגדולים והטובים ביותר עשויים לחוות תופעות כאלו.
למיטב הבנתי יש היום מעט מאוד מותגים בשוק ה 4X4 שגם מייצרים קפיצים בעצמם ולא על ידי קבלני משנה. אייבך, קינג ספרינגס, דובינסון - ואולי עוד מישהו שאני לא מכיר.. כל השאר - מייצרים "בחוץ" ולמרות שזו לא טכנולוגיה מורכבת במיוחד, זה ידע, תהליכים וחומרים. וגם אם היצרן שמייצר עבור אולדמן מייצר רק עבור אולדמן ועל פי הנדסה של אולדמן (שההנדסה של ARB הבעל בית של אולדמן היא ברמה הכי גבוהה שיש בשוק הזה) - עדיין במעבר ממפעל למפעל עשויות להיות בעיות.
למזלנו, לארץ לא מגיע "זבל" אמיתי שיש בהרבה מקומות בעולם, כי התרגלנו, בשוק ה 4X4, למוצרים איכותיים יחסית.
מה שניסיתי לומר בכל זה - רוב הקפיצים שמשווקים בארץ הם טובים - באותה רמה פחות או יותר מבחינת איכות, עם "גליצ'ים" מדי פעם של חלק מהמותגים. ההבדל הוא בנתוני הקפיץ - ולפיהם צריך לבחור, לא לפי הצבע.
במקרה של קיטים מוכנים ומתוכננים מראש (כמו למשל במקרה של אולדמן) מדובר בהרבה עבודה שהושקעה כדי שהשילוב של קפיץ-בולם יהיה סביב נקודת אופטימום שהוגדרה לאיזשהו לקוח ממוצע, ואז יש משמעות לערכה מוכנה ומושלמת.
אסף.
שלום CHASE.
בגדול, "כולנו יודעים," שהדרך הנכונה להתאמת קפיץ/בולם, היא קודם התאמת הקפיץ למשקל הרכב (משקל מוקפץ/בלתי מוקפץ), מנוע דיזל/בנזין (דיזל בד"כ שוקל יותר),
מטען/נוסעים, תנאי דרך יעודיים, דרישות ואופי הנהג/נהגת וסגנון נהיגה ואת הבולם מתאימים לאופי הקפיץ. היות ובמקרה שלך הבולמים הם מצב נתון ואתה מעונין להתאים קפיצים לבולמים, הדרך הנכונה לדעתי "כפשרה",היא לבדוק את תכונות הבולמים שברשותך במכשיר יעודי "דינמומטר" (למיטב ידיעתי לאספיר ו- OUT BACK יבואן פוקס יש)
ורק אחרי כן להתאים את הקפיצים. לידיעת חלק מהמגיבים לשרשור- "כלל אצבע" בהתאמת קפיץ/בולם הוא, שהבולם יהיה מעט קשיח מהקפיץ ולא להיפך. בשילוב בולם קשיח עם קפיץ רך/רופס, הבולם יעבוד קשה ולכן ישבוק שלא בעיתו ואילו במצב הפוך, בולם רך לא יצליח לרסן קפיץ קשה. לסיכום- כמו בד"כ בחיים, תצטרך להתפשר בדרישותך מתחילת השרשור.
וכמו השם בו אתה מציג את עצמך CHASE, מצפה לך - "A long CHASE after the spring" בהצלחה.
MOISH AVRAHAMI
שלום !
לאחר ההרכבה של קפיצים אתה חושב שכדאיי לעשות את זה לבד או עדיף לשלם למוסך
ולגביי סגירת הברגים האם סגרתה אותם עם ידית מומנט או לפי רגש ???
ודרך אגב כל הכבוד על הנחישות !!
כל הברגים נסגרו עם מוט מומנט, כאשר יש לך כזה אתה הופך למכור, כל בורג שיש לך עליו מידע אתה מחזק עם זה.
מה שטוב שהוא מכניס אותך לפרופורציה מבחינת סגירת ברגים וזה טוב לניסיון.
שנית הרצון לעשות את העבודה בעצמי נובע בעיקר משיקולי חיסכון ורצון ללמוד על הרכב שזה תמיד טוב.
כאשר מחברים חזרה את המשולש העליון והזרוע האחורית "צריך לריב איתם", צריך להבין מה אופי הפעולה של הרכיבים כדי להחזירם, לא משהו מסובך אך ללא ניסיון טכני כלל הדבר יכול להיות בעייתי.
אני עבדתי ללא פטיש אוויר וסטנד שעליו ניתן לקבע דברים, כאשר שני אלה חסרים העבודה הופכת לקשה מאוד.
יש צורך לקווץ את הקפיצים 4 פעמים במהלך העבודה, ללא פטיש אוויר יש צורך לבצע את זה ידני וצריך כושר : ).
הכל תלוי כמה בא לך ואם יש לך זמן, מוסך יעשה את זה בזמן קצר מאוד וברוב הסיכויים יבצע את זה טוב
כמובן שלא יגרזו לך איפה שכדי ולא יסגרו שום בורג עם מפתח מומנט...
מוסך מורשה מיצובישי מבקש 800 שקל עבודה לא כולל מע"מ
אין לי מושג כמה מבקשים במקומות אחרים.
ישנם שניי בעיות
אין לי מכווץ קפיצים ואין לי מפתח מומנט
וגם אם היה לי לא הייתי יודע את המומנטים של כל בורג (אם תוכל לרשום אותם לא רק אני ידע זה יעזור לעוד כמה אנשים פה )!
והשאלה השנייה שלי היא יש לי כרגע בולמי מונרו אדוונצ'ר הורכבו ליפניי חודשיים השאלה היא אם
אפשר להרכיב עלייהם קפיצי הגבהה של קינג ספרינג ?.
מפתח מומנט רצוי אך בסגירות ברגים של מתלים ותפוחים הוא פחות הכרחי, אין בעיה לבצע את כל ההחלפה ללא מפתח מומנט
אין לי כרגע את הספר רכב עם המספרים ולא אהיה בקירבתו בחודש הקרוב אבל אם אתה בקשר טוב עם המוסך שלך תוכל לקבל את כל המספרים ממוסך מורשה מהמנהל עבודה.
אני לא מכיר את אופי פעולתם של ה המונרו HD
אני גם לא יודע עם הם מיועדים לעבוד בהגבהה של מעל 2 אינץ.
כרגע בשוק הקפיץ שנותן לך את ההגבהה המינימלית ביותר הוא 2 אינץ כל עוד אתה לא מתעסק בקפיצים לפי הזמנה
האופציות הם לפי הקטלוג, קפיצים עומס רגיל -בינוני - נמוך.
אצלי כרגע יש עומס בינוני והתוצאה קשיחה יחסית .
הייתי ממליץ לך לדבר עם בעל העסק שמכר לך אותם או עם מומחה אחר בתחום כדי שיברר לך אם הבולמים מתאימים להגבהה.