-
תגובה: סמוראי ארוך VS היילקס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זרקו
האם יש פה מישהו שיכול לזרוק מחירי מכלולים הנוטים למות בהיילקס? או סתם יקרים? (מדריישפט ועד מנוע..)
שיפוץ דרייבשאפט קידמי עלה לי לפני כמה חודשים 1800 ש"ח אבל קרעו אותי כי אני טיפש - צריך לעלות סביב ה1000 ש"ח
רדיאטור נחושת 3 שכבות ,דודים מברזל ולא פלסטיק - לפני שנתיים עלה לי 1300 ש"ח על הרכב
כמו שכתבתי על הגיר למעלה - החלפה במשומש תעלה סביב ה5000 הכל לפני מע"מ - אבל אני הייתי צריך לעבור את התהליך השיפוץ וגם המע"מ
ציריה אחורית עלתה לי 1200 ש"ח .
מיסב ציריה אחורית(עם כל החלקים) עלה לי ליפני שנה וחצי 250 ש"ח וכשהבנתי שאני לא אוכל לבצע לבד - שילמתי בקלאנסוואה עוד משהו כמו 250 .ש"ח על העבודה.
ברקסים סביב 2600 אם החלקים לא מקוריים.
מייסב דרייב שאפט מרכזי עולה סביב 700 ש"ח (רק מקורי)
זרוע פיטמן חדשה מקורית - 480 ש"ח
פילטר סולר מקורי קצת יקר - לא זוכר כמה נראה לי שסביב 250 ש"ח אבל יכול להיות שאני גם טועה בגדול
פילטר אויר לא מקורי 40-80 ש"ח
פילטר שמן 50-120 ש"ח
בושינגים של הקפיצים משהו כמו 20 ש"ח ליחידה אבל גם כאן כנראה שיצאתי פראייר.
בכלל לאחרונה עשיתי טיפול מאד רציני לרכב במוסך ששאב ממני 14K וזאת הייתה טעות גדולה
בדיעבד יכולתי לתת את הרכב לאיש מאד יקר כאן בפורום שגר קצת רחוק אבל האמינות שלו והחיסכון בטיפול שווה הרבה יותר מהדלק של הנסיעה.
לי לא היה כ"כ זמן לטפל בעצמי בזמן האחרון אז זו התוצאה יצאתי טמבל .
להבא - או שאני מטפל בעצמי או שאני נותן למי שמכיר יודע ואוהב את הרכב .
-
יוסי,
תציין גם כמה ק״מ עברו המכלולים עד שנזקקו להחלפה..
מיסב גל-הינע מרכזי עולה כ-800 ש״ח אבל מחזיק מעל 200k ק״מ.
דיסקים קדמיים החזיקו אצלי ברכב מעל 460k ק״מ ללא חריטה, ונזקקו להחלפה כי רפידה התפרקה וחרצה דיסק אחד.
יוסי, עלות חידוש ברקסים קדמיים עם חלפים מקוריים עלה לי פחות (ללא חישוב עבודה).
ברקסים אחוריים זה משהו וירטואלי בכלל, אם אתה לא נוסע עם רכב עמוס כל היום.
גלי הינע, כנ״ל, ואני מכיר צלבים מקוריים שעברו חצי מליון ק״מ.
רדיאטור, אצלי התחיל לפתח סדקי עייפות בדודים אחרי 400k+ ק״מ והוחלף.
אפשר עוד להמשיך..
הנקודה היא שכשצריך להחליף מכלול מהותי זה יהיה יקר יותר, אבל בחישוב לק״מ זה זול יותר, ולי עוד יש שריטה של חלפים מקוריים או תואמים מהצד היותר יקר של התחליפיים, בינתיים הגישה הזו מוכיחה את עצמה לדעתי.
יונתן,
גם את הפיאסטה החבוטה שהיתה לא הייתי משפיל בפלגים שעולים 50ש״ח לרביעייה וגם לא פילטר אויר בסכום זהה.
בגדול, אם אני הולך על תחליפי בלבד, הסכומים לא כאלו שונים לשוטף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יונתן,
גם את הפיאסטה החבוטה שהיתה לא הייתי משפיל בפלגים שעולים 50ש״ח לרביעייה וגם לא פילטר אויר בסכום זהה.
בגדול, אם אני הולך על תחליפי בלבד, הסכומים לא כאלו שונים לשוטף.
רביעיית פלאגים של NGK סטנדרטים עולים משהו כזה. BPR6ES. בהחלפה האחרונה התעקשתי לשים BPR5ES (הנכונים לפי היצרן) והם נדירים ולכן עלו משהו בסביבות ה- 100. אבל עד ההחלפה הזו המחיר היה מה שצוין פחות או יותר.
פילטר אוויר- זה המחיר בחברה למשהו איכותי אבל לא של היצרן. לדעתי מקורי לא ניתן להשיג. אני מחליף אותו כמעט כל טיפול.
רוב החלקים שאני שם ברכב הם מקוריים או באיכות זהה למקורי (יצרנים זהים של מסבים וכד').
והסכומים לשוטף כן שונים:
כמה עולה לך פילטר שמן מקורי?
כמה שמן נכנס לך בקארטר?
כמה שמן נכנס לך בשאר המכלולים?
פילטר אוויר?
זה הכי שוטף שיש. אבל עדיין, בראייה של עיקר ההוצאות לאורך זמן אלו הסכומים הזניחים...
-
יונתן,
אני בטוח שהעלויות אחזקה שוטפות של היילקס גבוהות יותר, הרי רק הנוזלים זה כמעט פי 2 כל פעם.
רק משהו בסכומים שלך קצת לא מסתדר לי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יוסי,
תציין גם כמה ק״מ עברו המכלולים עד שנזקקו להחלפה..
מיסב גל-הינע מרכזי עולה כ-800 ש״ח אבל מחזיק מעל 200k ק״מ.
דיסקים קדמיים החזיקו אצלי ברכב מעל 460k ק״מ ללא חריטה, ונזקקו להחלפה כי רפידה התפרקה וחרצה דיסק אחד.
יוסי, עלות חידוש ברקסים קדמיים עם חלפים מקוריים עלה לי פחות (ללא חישוב עבודה).
ברקסים אחוריים זה משהו וירטואלי בכלל, אם אתה לא נוסע עם רכב עמוס כל היום.
גלי הינע, כנ״ל, ואני מכיר צלבים מקוריים שעברו חצי מליון ק״מ.
רדיאטור, אצלי התחיל לפתח סדקי עייפות בדודים אחרי 400k+ ק״מ והוחלף.
אפשר עוד להמשיך..
הנקודה היא שכשצריך להחליף מכלול מהותי זה יהיה יקר יותר, אבל בחישוב לק״מ זה זול יותר, ולי עוד יש שריטה של חלפים מקוריים או תואמים מהצד היותר יקר של התחליפיים, בינתיים הגישה הזו מוכיחה את עצמה לדעתי.
.
דורון אתה צודק לגבי החלקים המקוריים הם באמת מחזיקים הרבה יותר זמן
כל הטיפולים הנ"ל נעשו בין 270 ל 350 K
המייסב של הדרייבשאפט המרכזי הוחלף בהתחלה לחלופי אבל לא החזיק את עצמו
המחיר שציינתי לגבי החלפת הבלמים היה לכל הגלגלים כולל עבודה כולל החלפת שמן בלמים ואחרי הרבה בכיונים של המוסכניק
אני מסכים שבחישוב ק"מ ההיילקס יותר משתלם אבל זה באמת תלוי בצורת הנהיגה ובחיות השטח שהרכב עובר עם הנהג הספציפי..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אמיר - עובדה שיש להם ג'ימני משופר שמטייל איתם בכל מקום...
חוץ מהמקום אכסון...
אולי אני מפספס פה משהו..
מי שקורא פה בג'יפולוג עלול לחשוב שלג'ימיני יש בסיס גלגלים קצרצר משמעותית מלסמוראי lwb ולכן הוא נחות ממנו במדרגות.
המספרים במציאות מציירים תמונה קצת אחרת.
סמוראי קצר - 2,030 מ"מ
סמוראי ארוך - 2,375 מ"מ
ג'ימני - 2,250 מ"מ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אמיר - עובדה שיש להם ג'ימני משופר שמטייל איתם בכל מקום...
חוץ מהמקום אכסון...
שניים אפילו. טוב נו, אחד-וחצי :D
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
אולי אני מפספס פה משהו..
מי שקורא פה בג'יפולוג עלול לחשוב שלג'ימיני יש בסיס גלגלים קצרצר משמעותית מלסמוראי lwb ולכן הוא נחות ממנו במדרגות.
המספרים במציאות מציירים תמונה קצת אחרת.
סמוראי קצר - 2,030 מ"מ
סמוראי ארוך - 2,375 מ"מ
ג'ימני - 2,250 מ"מ
מצטרף לדויד ויותר מזה,..
ג'ימני מוגבה, עם מוטות רדיוס אפטרמרקט, שבנוסף ללתקן בעיות אחרות שהן פותרות, הן מאריכות בעוד כמה ס"מ את בסיס הגלגלים המקורי.
בנוסף יש לך רכב שפוי שמתנהג בכביש וגם בשטח הרבה יותר טוב מסמוראי עלים קצר\ארוך, ממוזג, עם ה"כ, ח"ח ומודרני שיכול לתת פייט גם להיילקס משופר.
-
צודקים בקשר לגימיני אמנם הבסיס גלגלים כמעט זהה, אך שטח האכסון עדיף בסמוראי ארוך.
בקשר לעבירות של גימני..אין ספק שאתם צודקים.
ואפילו פעם חשבתי החליף את הסמוראי לגימני בשביל שהחברה תצטרף
פשוט לא מצאתי מישהו שיסכים
-
בשביל שטח איכסון, תקפל את שורת המושבים האחורית ותגלה יופי של שטח איכסון.
רוצה יותר מקום?..תתקין גגון איכותי.
יש פיתרון לכל דבר.
ג'ימני מוגבה ב-4 אינץ' עם 2 נעילות ומידות צמיגים 235 ועם אפשרויות של יחסי העברה בטרנספר\סרנים יעשה לך את אותו טיול עבירות להרבה יותר כיף גם בקיץ כשחם,
אז גם החברה תוכל להצטרף איתך לטיולים במדבר מבלי שתזיע עליך כל הטיול(וגם אתה) או שתתלונן שחם לה מידי :)
-
הנושא הזה השתרש ושלא בצדק עמוק בדפי הפורום הזה, מעין אקסיומה שג'ימני נחות מסמוראי LWB בגלל בסיס הגלגלים שלו.
כפי שצייל אייל אם תעמיד ג'ימני משופר עם מוטוס רדיוס אפטרמרקט לצד סמוראי ארוך תגלה שמרווח הסרנים מאד דומה.
סרנים רחבים במקור וקפיצים במקום עלים.
תוסיף על זה קלות תפעול משמעותית טובה יותר , בדמות מערכת הזרקת דלק רב נקודתית , ה"כ, תא נוסעים מתורבת ומזגן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyal1979
בשביל שטח איכסון, תקפל את שורת המושבים האחורית ותגלה יופי של שטח איכסון.
רוצה יותר מקום?..תתקין גגון איכותי.
יש פיתרון לכל דבר.
ג'ימני מוגבה ב-4 אינץ' עם 2 נעילות ומידות צמיגים 235 ועם אפשרויות של יחסי העברה בטרנספר\סרנים יעשה לך את אותו טיול עבירות להרבה יותר כיף גם בקיץ כשחם,
אז גם החברה תוכל להצטרף איתך לטיולים במדבר מבלי שתזיע עליך כל הטיול(וגם אתה) או שתתלונן שחם לה מידי :)
ג'ימני הוא סגור ולטייל עם סגור זה דרעק!!! חוץ מזה קח שני אנשים, כלב + ציוד לשלושה ימים בג'ימני עם גגון ואתה נוסע עם מגדל אייפל למעלה על האוטו או שהכלב הוא פינצ'ר על הרגליים של הנוסע.
-
דיוויד אתה צודק בכל מה שאתה אומר. אבל לסמוראי יש את היתרון - שהוא חסרון של גג והיכולת להוריד דלתות.
כשאני אחליט שפתוח זה לא בשבילי אז כנראה גימני יהיה ההמשך הישיר.
אבל גימני כמו שתארת עם 235 ויחסי העברה וגיר אוטומט כבר לא יהיהכזה חסכוני בדלק ובאחזקה
-
אהה ! אז עכשיו זה רק ענין של מקום איכסון. טוב אני רואה שכבר תרמתי במשהו.
לא כיוונתי לג'ימני אוט' אלא לידני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ג'ימני הוא סגור ולטייל עם סגור זה דרעק!!! חוץ מזה קח שני אנשים, כלב + ציוד לשלושה ימים בג'ימני עם גגון ואתה נוסע עם מגדל אייפל למעלה על האוטו או שהכלב הוא פינצ'ר על הרגליים של הנוסע.
קודם כל אני אישית בעל כלב לא קטן בכלל, מטייל עם 2 אנשים ונוסע על כרכרה שלא שונה בגודלה מג'ימני, והכלב לא נוסע על הברכיים של אף אחד.
כמו כל בעל זוקון קטן, אנחנו בעלי הג'יפים, ידועים כבעלי יכולת אירגון המקום אולי הטובה ביותר מכל ג'יפ שתמצא כאן אז הכל אפשרי.
פותח השירשור לא דיבר על נהיגה בג'יפ פתוח בלבד כקריטריון בלעדי, הוא שאל את אנשי הפורום ושוקל אף בעצמו לעבור להיילקס.
בוא נגיד שאני לא מכיר היילקס "פתוח" במידה והוא בוחר באופציה זו.
אם אתה מכיר כזה "חוקי" שלא ניסרו אותו אני אשמח לשמוע.
הנקודה שבחרתי לתקוף את הנושא הזה היא שסמוראי ארוך לא בהכרח ה-רכב בשיקול כולל מול ההיילקס,
ולכן העלתי את הג'ימני כרכב משופר וכאלטרנטיבה הולמת אמיתית.
מה גם שיש לו כבר ג'ימני אחד כזה כבר במשפחה.
נשאר רק לסדר אותו ולהפוך אותו לרכב עבירות שלא נופל משום סמוראי ארוך ואף יותר מזה עם היתרונות שמנו פה לפניי.
הוא הוא המתחרה הראוי להיילקס לחיות עם רכב כזה גם ביומיום ולא הסמוראי.
מקווה שהבנת את כוונתי
-
אתם מנסים למשוך את הדיון הזה לשיקולים רציונליים. היום שסמוראי הוא רכב ישן ומזדקן על סף האספנות כל טיעון רציונלי שווה ל&^$...
למה? כי כמו שלא קונים סיקס/דיפנדר/סופה/מכונית שרירים אמריקאית/אופנוע ספורט/מזדה MX-5 משיקולים רציונליים, ככה גם אף אחד לא קונה סמוראי ארוך משיקול רציונלי.
רציונלי זה סגור, מודרני, ממוזג, נוח ולא פתוח, מקרקש, ישן, אני באמת צריך להמשיך...?
אבל שאני יורד מהאוטו שלי (סמוראי ארוך) אני מסתכל עליו ועולה לי חיוך, שמשהו נדפק באוטו זה יכול לא לתת לי לישון אפילו כמה לילות. זה לא רציונל, זו דפיקות/אהבה/עקשנות/כל מילה אחרת שתמצא לנכון אבל לא רציונל וזה ההבדל האמיתי בין סמוראי ארוך לג'ימני. היילקס גם נמצא אצלי ברשימת הרכבים הלא הרציונליים ויעידו פה אנשים שאכלו לא מעט מרור מההיילקס שלהם (ומי שההיילקס אצלו 20 שנה יד שנייה מרופא זה לא דוגמא) בדיוק כמו שאני אכלתי מהסמוראי. אבל השריטה/אהבה לרכב לא נותנת לוותר ובסוף מה שרואים זה דבר כזה: http://www.jeepolog.com/forums/conte...7%A8-29-3-31-3
זרקו, היילקס 97 הוא לא פחות סרט מסמוראי ואם מצאת אחד טוב הוא יעלה לך המון כסף, בדיוק כמו סמוראי ארוך. על האוטו שלך כמה שפכת כדי להביא אותו למצב שלו היום. תחשוב אותו דבר לגבי היילקס או שתשפוך או שתשלם במחיר הקנייה.
רוצה פרקטיות? רנגלר רוביקון מוסב לגז. מגיע מוכן לעבירות ללא צורך לשפר, הגז נותן עלויות דלק שפויות ובסופו של דבר אחרי שתסיים לעשות את כל ה-TO DO LIST שלך בסמוראי תגיע למחיר לא רחוק :)
רוצה רציונל, שב בסלון ותראה נשיונל ג'יאוגרפיק!!! מי שאוהב לטייל בעבירות אקסטרים כמו זרקו וחבורתו שלא יחפש לעשות את זה בזול, זה תחביב יקר על כל המתשמע מכך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יונתן,
אני בטוח שהעלויות אחזקה שוטפות של היילקס גבוהות יותר, הרי רק הנוזלים זה כמעט פי 2 כל פעם.
רק משהו בסכומים שלך קצת לא מסתדר לי.
דורון, תגיד מה בדיוק לא מסתדר לך.
אני חותם על כל המספרים, למעט אולי הפלאגים שזה מה שאני זוכר אבל אולי אני טועה.
-
אתה מושך את הנושא של פותח השרשור מאיזה רכב עדיף למה רציונלי ומה לא.
לפחות תהיה ענייני לנושא שנשאל פה ואל תספר לנו כמה אתה אוהב את המכונית שלך.
כבעל כמה מכוניות מיוחדות בעבר ובהווה ששונות מהמיינסטרים אני מבין בדיוק על מה אתה מדבר,
אבל הוא צריך עצה מקצועית ולא גחמות על הסמוראי שלך.
אז אם דיברת על כסף וכמה עולה, אני מקווה שאתה יודע אבל לשפר ג'ימני סטנדרטי יכול לעלות כמו כל הסמוראי שלך אם לא יותר.
ויש כאלה ב"חבורה"(משפטים שלך זכורים לי עוד מבי"ס היסודי שהספקתי לשכוח) שלי שעשו את זה באהבה לכלי הזה בצורה הכי מקצועית שרק תוכל לחלום עליה ובנוסף גם עושים מסלולי אקסטרים.
לפחות תשתדל לענות בצורה מקצועית לשאלות שנשאלות פה כי יש אחרים שקוראים את הדברים האלה ולפעמים נאמרים הרבה שטויות.
-
אל תתנשא, זה מיותר. התשובה שלי עניינית כי פותח השירשור לא שאל על ג'ימני הוא שאל על סמוראי ארוך VS היילקס = שני רכבים שבניהם לבין בחירה עניינית אין שום קשר!!!
-
אם כבר עלתה האופציה לעבור לרכב סגור ומקום אכסון הוא כן שיקול, אני ממליץ לשקול גם אופציה של ויטרה ארוכה. מקום אחסון יש מספיק, שוק שיפורים כיד הדמיון, אחזקה מאוד נמוכה בשוטף (פלאגים 70 ש"ח לNGK לפי הייצרן או 110 לבוש איכותיים שמן מנוע לי עולה גלון 170 אבל באיכות הרבה יותר גבוהה ממה שצריך. מכלולי הנעה טרנספר גיר וסרנים עוד 200 ש"ח חלפים יש בשפע ומחירים נורמליים)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אל תתנשא, זה מיותר. התשובה שלי עניינית כי פותח השירשור לא שאל על ג'ימני הוא שאל על סמוראי ארוך VS היילקס = שני רכבים שבניהם לבין בחירה עניינית אין שום קשר!!!
מסכים עם כל מילה, צחי.
זרקו, יש לי בעיה בסיסית עם הדיון הזה -
אם השיקול הוא כלכלי, משמע אין לך את הכסף להחזיק ארוך+ג'ימני+דו"ג/פרייבט קטן אז בוא נשאיר אותו ברמה הכלכלית-
ולדעתי, הדבר הכי נכון (כלכלית!) לעשות הוא למכור את הג'ימני ולקנות 2 פרייבטים חסכוניים, אולי משפחתומטית וקומפקטית.
הוא יימכר בסכום הכי קרוב לערכו האמתי.
כל קומבינציה של החלפת רכב סתם תעלה לך המון כסף - במיוחד אחרי שכל כך השקעת בארוך שלך.
במלים אחרות, אני בעד לשמור על הסמוראי פשוט כי הוא כבר שלך.
לפרוטוקול, אמנם מחלת הסמוראים שלי חמורה, אבל אני מאוהב בסתר גם בהיילקסים.
על הקומפקטית, אגב, הייתי שם מנשא אופניים וחונה בנוחות.
-
רק בגלל שלך יש סמוראי לא עושה את התשובות שלך למקצועיות, ההיפך, הן סובייקטיביות.
כנראה שוב לא הבנת את כוונתי.
לא נכון להשוות את הסמוראי שלך או של כל אחד אחר לרכב יותר מודרני(יחסית) כמו ההיילקס, בהיבט גם של התנהלות יומיומית(ה"כ,ח"ח,נ"מ,מזגן וכו').
באופן זה, זה קרב אבוד מראש. הוא לא שאל בנוסף באיזה רכב יש יותר נשמה.
לא מתנשא לא מעליך ולא מעל אף אחד, אני עונה לפותח השירשור מקצועית ונותן לו פיתרון שקיים אצלו כבר ביד(ציין שהוא בעלים של ג'ימני).
רכב מודרני בזהה להיילקס ובנוסף בעל יכולת עבירות שבילים\אקסטרים לא פחות טובה מהסמוראי LWB שלך ואולי אף יותר.
-
כולכם מדברים על סמוראי מיושן מול ההיילקס המודרני .
נראה לי שזרקו התכוון להיילקס סרן חי ולהזכירכם כזה יש עד שנת 97
שזה אמנם יותר צעיר מסמו ארוך 88 אבל עדיין מיושן ללא ח"ח וללא איבזורים מודרנים.
מעבר לשיקול הכלכלי , אני חושב שאתה (זרקו) צריך ללכת לאו דווקא לכוון הרגש או הפאן אלא לפרקטיקה,
וכאן ידידי נכנס הסיפור של הילד.
אם אתה מתכוון למכור את הג'ימני ולהשאר עם הסמו + משפחתית , סבבה. רק קח בחשבון שאין טיולים עם הילד (לא כל עוד הוא תינוק)
אם אתה רוצה לצאת עם המשפחה לטיולי שטח - אז לדעתי זה רק בתוך ההיילקס והכל מסיבה בטיחותית ובריאותית.
צחי צודק כהוא כותב שהיילקס זה אותו סרט כמו סמוראי. עד היום הוצאתי על הרכב (ללא הוצאות דלק) קרוב למחיר העלות שלו
וזה לפני שיפורים.
-
+1 לתגובה של אייל שאני מוצא אותה מאד ענינית לבחור שפתח את השירשור.
וזה רלוונטי במיוחד לאור העובדה שהוא מחזיק בג'ימני היום, את כל הצרכים שהוא פירט הג'ימני יכול לבצע טוב יותר ובקלילות גם בכביש וגם בשטח.
יש פה הערצה עיוורת למותג סמוראי טוב ככל שיהיה יש לו חסרונות רבים שרובם נגזרים מגילו המופלג.
על הדרך משיקולים כאלו או אחרים אתם פוסלים/מסמנים כנחותה שלא בצדק פלטפורמה טובה לא פחות ואף יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YosSima
כולכם מדברים על סמוראי מיושן מול ההיילקס המודרני .
נראה לי שזרקו התכוון להיילקס סרן חי ולהזכירכם כזה יש עד שנת 97
שזה אמנם יותר צעיר מסמו ארוך 88 אבל עדיין מיושן ללא ח"ח וללא איבזורים מודרנים.
כיוונתי גם להיילקס עם סרנים חיים עד 97'
ובכל זאת יש לו ה"כ, ומזגן ותא נוסעים יותר נעים מלסמוראי,הזרקה(סולר) וחיישנים לעומת קרבורטור.
נסה לעלות מעלה עם סמוראי ומחלות הקרבורטור שלו ותספר לי איך החוויה.
רכבים שהם פער של דור שלם בעולם הרכב - לא ברי השוואה כלל בהסתכלות יומיומית גם מעבר לעבירות.
-
דורון, שים לב:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...%EF#post339578
הודעה #86.
ציטוט:
ציטוט:
סמוראי 97:
פילטר שמן P.16510.60B11.000 מקורי ממכשירי תנועה 33.90 ש"ח לא כולל מע"מ
פילטר אוויר חליפי (ממכשירי תנועה) p.13780.83000.100 מחיר 43.60 ללא מע"מ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
+1 לתגובה של אייל שאני מוצא אותה מאד ענינית לבחור שפתח את השירשור.
וזה רלוונטי במיוחד לאור העובדה שהוא מחזיק בג'ימני היום, את כל הצרכים שהוא פירט הג'ימני יכול לבצע טוב יותר ובקלילות גם בכביש וגם בשטח.
יש פה הערצה עיוורת למותג סמוראי טוב ככל שיהיה יש לו חסרונות רבים שרובם נגזרים מגילו המופלג.
על הדרך משיקולים כאלו או אחרים אתם פוסלים/מסמנים כנחותה שלא בצדק פלטפורמה טובה לא פחות ואף יותר.
אף אחד לא פוסל שום דבר. בו אני אכתוב את זה שחור על גבי מסך :) ג'ימני יותר טוב מסמוראי ואני לא צוחק. הוא נוסע יותר טוב בכביש, ברמה הסטנדרטית הוא נוסע יותר טוב בשטח וגם כמשופר אפשר להגיע איתו מאוד גבוה. אחלה? אתם מרוצים? ואני לא צוחק, אני באמת חושב ככה.
אז למה אנשים נוסעים בסמוראי/סיקס/היילקס וכו'...? כי יש ערך מוסף לרכבים האלו, הסיקס הוא ה-JEEP האמיתי, סמוראי הוא הגמד הראשון ומעין ה-SUV הראשון מחוץ לארה"ב, ההיילקס בנה שנים של תהילה באפריקה והדיפנדר עבר את מסעות הכאמל טרופי (עזבו רגע שהראשון היה ב-CJ).
היילקס מודרני ככל שיהיה ביחס לסמוראי מדובר ברכה בן מינימום 15 שבדר"כ עבד קשה בחייו בתור רכב עבודה בשטח. נכון שאם נשווה סמוראי חדש להיילקס חדש ההיילקס לוקח כמעט בכל פרמטר, אבל היי... נחשו מה... אין היילקס חדש ואין סמוראים לדשים אז כל הטיעון הזה לא שווה כלום. במונחי העדפה ובפרקטיות בקנייה אין כמעט הבדל בין סמוראי להיילקס שניהם ישנים, לא עומדים מול שום רכב מודרני וחדש, שניהם רכבים מאוד מבוקשים שבדר"כ מה שעומד למכירה הן נבלות או רכבים טובים במחירים מופקעים אז לעבור מסמוראי ארוך (ועוד אחד שכבר עבר את רוב התהליך של השיפוץ) להיילקס 97 ולקרוא לזה פרקטי, הגיוני זה אוקסימורון.
עכשיו, ג'ימני לא רלוונטי לדיון כי בשום שלב לא נשאלה השאלה סמוראי ארוך VS היילקס VS ג'ימני?
אם זרקו היה רוצה להישאר עם הג'ימני כרכב שטח הוא לא היה קונה סמוראי!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
עכשיו, ג'ימני לא רלוונטי לדיון כי בשום שלב לא נשאלה השאלה סמוראי ארוך VS היילקס VS ג'ימני?
אם זרקו היה רוצה להישאר עם הג'ימני כרכב שטח הוא לא היה קונה סמוראי!
תקרא טוב (הבנת הנקרא בסיסית למדי ) את ההודעה הראשונה של פותח השרשור, מצטט לך אפילו אם לא שמת לב:
"עלו שני המתמודדים שכל אחד מסביר למה הוא מתאים יותר (האם יש לכם מועמדים נוספים?) לשמש גם כרכב עבירות וטיולים קשים וגם כנותן מענה לשימוש יומי במידת הצורך.
"
לפי מה שכתוב בסוגריים אני מציג לך(וקודם לו) אלטרנטיבה ראוייה ועדיפה מהסמוראי שלך, מה גם שיש לו אותה כבר בידיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
דיוויד אתה צודק בכל מה שאתה אומר. אבל לסמוראי יש את היתרון - שהוא חסרון של גג והיכולת להוריד דלתות.
כשאני אחליט שפתוח זה לא בשבילי אז כנראה גימני יהיה ההמשך הישיר.
אבל גימני כמו שתארת עם 235 ויחסי העברה וגיר אוטומט כבר לא יהיהכזה חסכוני בדלק ובאחזקה
שגיא, אתה מכיר את הרכב שלי ואתה מוזמן לראות היסטוריה תידלוקים של השנה האחרונה.
1:10 ממוצע משולב עיר/ח.עיר.
אם אתה מתעקש, אני מוכן לקחת אותך לסיבוב ארוך המשלב נסיעה בינעורונית בלבד ולהוכיח לך שהרכב מצליח לייצר תצרוכות דלק של 1:15.
אל תשכח שלרוב מי שמגדיל מידת צמיגים ו/או מטפל ביחסי העברה לא דואג לטפל בזיוף הטבעי של מד המהירות ממנו נגזרת צריכת הדלק כך שכל שינוי כזה "פוגע" באופן ישיר במדידה.
אחזקה זו נגזרת של תחזוקה ואופן בנית הכלי, אם עשית את זה נכון אין סיבה בעולם שזה לא יהיה מקביל לרכב מקורי ואף טוב יותר.
להוריד דלתות, לנסוע בלי ברזנט וכדומה ביום קיץ שרבי זה שווה ערך להודי חסר מזל ששבר רגל בזמן שהילך על גחלים.
-
אני לא יכול להמנע מלהגיב. אעשה את זה ענייני.
1. אייל, צורם לי הצורת כתיבה שלך. אתה לא עורך דין שמנסה להעלות פה טענות נגד התביעה. זאת שיחה לגיטימית בין חברים לאתר, תשאיר את זה ברמה של שיחה בין חברים. בחיית.
2. זרקו מכיר את האופציות, הוא גם יודע על בשרו כמה עולה לשפר סמוראי ארוך (לרמה מקסימלית), וגם כמה עולה לשפר ג'ימני (לרמה מאוד גבוהה). הוא מכיר את העלויות של היילקס. וזאת ההנחת יסוד. הוא פשוט רוצה לשמוע עוד דעות!
3. אייל, זה מכוון בעיקר אליך- יש לי ג'ימני, כבר 3 שנים, אהבת אמת. ללא ספק! וכן, הוא בסיס לשיפורים לא פחות טוב מסמוראי קצר. וכן יש לו אחלה בסיס גלגלים יחסית, ואחרי שמשפרים אותו הוא לא רואה בעיניים. והוא נוח וממוזג, וסגור. לצערי הרב, ואני חווה את זה על בשרי, שבכל טיול אני נושא עיני בקנאה כלפי חברי עם הסמוראים הפתוחים (וגם ההילקסים), המדבריים, לא משנה מה תעשה לג'ימני שלך, אין לו נשמה של ג'יפ אמיתי. את הנשמה הזאת תמצא כנראה רק בסמוראי ובהיילקס (חוץ כמובן, מג'יפ אמיתי). ועם ההרגשה הזאת אי אפשר להתווכח. אני עם הג'ימני רק כי אני יותר מידי נורמטיבי, וחושב עם שכל ישר, וזה לא נכון בשבילי עכשיו לנסוע עם סמוראי את המרחקים שאני נוסע בכביש. אבל ביום שזה יתאפשר (עוד שנתיים וקצת ב"ה או אפילו קצת לפני) אני אהיה הבעלים הגאה של (מחק את המיותר) היילקס\ סמוראי ארוך\ סיג'יי. ואף אחד (או אחת!) לא יעצור אותי. :-)
4. זרקו יקירי, מצטער להיות בעל בשורה רעה, אבל דעתי האישית היא שבשלב זה של חייך זה הזמן לעבור לטרופר ודומיו. בכל אופן כל ה"חבורה" צועדת בצעדי ענק לטיולי המשפחות הבלתי נמנעים שיגיעו בקרוב. אתה צריך מקום לעגלה, ושמשיה, ומקלחת שדה, ולול מתקפל, ומטבח נייד, וכל שאר הדברים האלה שהאנשים המוזרים לוקחים לטיולי משפחות. בכל אופן, מי שישחק עם הילדים שלך בחניון לילה עד האוכל, יש לך. רק תדאג לי לבשר טוב.
5. לא יצא ענייני במיוחד, אה?