אני מת על זה שאתה מתעצבן..לא התכוונתי לפגוש בג'ימני.
אבל זה אותו בסיס גלגלים כמו דיפנדר 90?
Printable View
תחזור לתחילת השירשור ותקרא אותו מההתחלה.
עכשיו לעובדות הטכניות שלא ניתן להתווכח עליהןקובץ מצורף 59928
כפי שניתן לראות, ההבדל במשקל יחסית זנית. אבל,
לארוכה תוספת של 30% כוח ומומנט יותר מלקצרה.
כמובן כששיא המומנט מוושג ב 1000 סל"ד פחות, זה משפר את הרגשת הקלילות בהאצה ובפרט בתנועה בעליה.
רענן
רענן, בתור בעל נסיון אודה לך מאוד אם תכניס לטבלה שבנית גם עלויות אחזקה, כדי להוסיף עוד פן של ההתלבטות לעסק :D
מצטער, אבל לא החזקתי אף אחד מהרכבים הללו (הייתה לי ויטארה 94 ארוכה) . כך שאין לי נתוני אחזקה אישיים.
למיטב ידעתי (מחברים), אין הבדלי אחזקה משמעותיים (למעט הוצאות דלק) בין ויטארה, גראנד קצר וארוכה.
סה"כ בשימוש סביר, הם מהג'יפונים האמינים ביותר.
למעט הפרונטאקס הרגיש, הרכבים הללו מצויינים לכול חובב שטח (טיולים ולא "כיבוש" סלעים) שמעוניין בהוצאות אחזקה (כולל דלק) שפויות.
רענן
אם מדובר בהשוואה בין גירסאות אוט' 1.6 מול 2.0 בסעיף הדלק אני לא חושב יהיה הבדל ואם כן הוא יהיה זניח.
ב 1.6 אוט נוהגים עם רגל עמוק ברצפה אם רוצים להתקדם בקצב סביר וזה עולה בדלק.
לטובת ה 2.0 ליטר אין צורך בטיפול טיימינג , יש שרשרת.
ב 1.6 יש טיפולי טיימינג תקופתיים , יש רצועה.
שאר הסעיפים זהים לגמרי.
מעבר לזה אם הכוונה לשפר את הרכב ולגדול במידות צמיגים, זה אומר מוות קליני ל 1.6 אם לא מה שופכים הון על יחסי העברה בסרנים ובטרנספר.
שינוי יחס העברה בטרנספר לא יעזור לנסיעה בכביש (הקיט להפחתה הוא ל LOW בלבד) .
לכן נדרשת החלפת יחסי העברה בסרנים שזה אכן עלות יקרה (חוץ מעבודה).
בנוסף, היחס 1:5.83 שהוצע בזמנו ע"י קלמיני על קורנות קטנות בקוטר (זה מה שיש בסוזוקים) , גורם לשיניים דקות .
אני ראיתי קורונה אחורית של קלמיני עם שן שבורה (הייתה מותקנת על ויטארה (שהכרתי) קצרה עם צמיגים 235/75/15 )
בקיצור, אם הייתי שוקל גראנד, אז רק ארוכה !
רענן
ענין זה ידוע לי. אני פירקתי את הטרנספר לגורמים ואני זה שהתקנתי את הקיט.
אם הרכב מתוכנן גם לנסיעות שטח רציניות והוא נועל צמיגים גדולים הוא יהיה חייב לטפל גם ב LOW מעבר לשינוי בסרנים.
שלום, לפני חצי שנה רכשתי ויטרה קצרה ידנית שנת 98 כאשר הצרכים היו: רכב שישמש אותי גם לנסיעות יומיום לעבודה ויהיה סביל, רכב שיהיה אפשר לטייל איתו עם 2 אנשים כולל קטעי עבירות, רכב שיהיה אפשרי לעבוד עליו קצת לבד ושיש לו אפטרמרקט שמאפשר לשפר אותו בפשטות ולא חובה במוסך, וכל זה בתקציב של חייל משוחרר.
לאחר התלבטות והרבה חיפושים הלכתי על הויטרה 98, עד כה הגבהתי אותה באינצ׳ סולידי, שמתי לה פגוש מתכת וצמיגי שטח מלא במידה 235/75/15 ואני חייב לציין שאני די מרוצה עד כה, גם מההתנהגות בכביש וגם מיכולות בשטח.
כל ההקדמה החופרת הזאת הייתה כדי לומר שאחרי קריאת השרשור הזה אני מבולבל אם באמת הויטרה הקצרה כזאת מעפנה כמו שהיא יוצאת פה? באמת הבחירה כ״כ לא נכונה מבין האופציות הקיימות? (סמוראי/ג׳ימני/גראנד)
בנוסף מה שאני כן יודע זה שהמעבר ל 235 העלה חששות שאהיה חייב לשפר יחסי העברה בסרנים אבל האמת היא שהרכב מתמודד עם המעבר בצורה מצויינת בניגוד למה שכותבים פה... גם בהילוך 1 וגם בשטח... בנסיעת כביש אני ממש לא מרגיש צורך להשכיב את דוושת הגז לרצפה ומשייט ב 110 בלי להרוג את האוטו בכלל...
חבוב תהיה רגוע !
אם תקרא שוב את כול השרשור, תשים לב שמדברים על ההבדל בגראנד ויטארה (99+ ) בין הקצרה לארוכה.
חוץ מזה, אם אתה מרוצה, מה אכפת לך מזקנים (חוץ משגיא) כמונו שמקשקשים נוסטלגית ....
רענן
אני עדיין לא רואה איפה היתרון המשמעותי בין הגראנד לויטרה, חוץ מהאפשרות של המנוע שני ליטרים שברור שהוא יתרון אדיר!
כמובן שיש משהו שבא גם מהלב, אני גם הייתי באותה ההתלבטות והויטרה הרגישה לי יותר נכון ויותר ספרטנית.
זה עניין אישי הרבה פעמים. חבר טוב אמר לי: "פשוט צריך להידלק, אם זה זה אז יודעים מייד" והוא צדק ;)
* אין לי כח לחפש אבל ההפרש הוא במשקלים הוא לא 200 קילו, ההבדל בביצועים האמן לי גדול.
* בויטרה התצורה של הסרן האחורית היא v-bar + 2 מוטות רדיוס.
בגרנד ויטרה יש 4 מוטות רדיוס + פנהרד שלא קיים בויטרה, במקור מהלכי המתלה טובים משמעותית ופוטנציאל השיפורים עמוק יותר באותה מידה כולל דרופ לינק.
תצורת ה-Vbar והמיסב קצה שקורס (ממליץ לך לשדרג אותו למשהו טוב יותר גם מהסט של קלמיני)
* זה שהקיט 4.24 מתאים מכאנית לויטרה לא אומר כלום. הטרנספר זהה בשנתונים המאוחרים של הויטרה. אבל התאמה נכונה של היחסי העברה לא תהיה עם 4.24.
*תבדוק שוב את מה שאתה אומר לגבי הצמיגים ב GV 2 ליטר מידה מקורית היא 235.60.16 עזוב עכשיו עניני רישוי בצד. אחרי שינוי למידת צמיגים ראויה אתה בבעיה עם היחסי העברה בגלל הפערים במידות מול המקור וזה מתקשר גם למה שאמרתי עם הטרנספר.
* ב GV אתה לא צריך לזווד אותה עם תאורות לד ולא שקעים 12V וגם לא לשדרג את המזגן. זה מגיע מוכן ועובד מעולה
* הסיכוי למצוא GV שמורה יותר וכזאת שלא טחנה שטח גדול יותר.
* רוב ההתקנות של קלמיני על ויטרה בארץ לא עוברות חלק, כולל אצלך עד כמה שזכור לי. עזוב מספרים של הגבהה בצד. בפועל לא ראיתי שום יתרון גובה בקיט "3 להיפך..
הויטרה מעולה וה GV בבסיס דומות אבל הויטרה תוכננה עשור קודם.
מה בסה"כ אנחנו טוענים ? שבהינתן הפרשי המחירים הקטנים למרות השנתונים המתקדמים זה הופך את ה GV לקניה טובה יותר.
וכן זה ענין אישי ואני לגמרי מסכים איתך.
באותה מידה יהיה "נכון" יותר לקנות בארץ רנגלר JK אבל מה שבאמת הייתי רוצה זה TJ..
לאלה ששואלים על GV מדוגמת לסלעים - דברו עם נתי מזוקיפרו ותבקשו שישלח לכם תמונות של היצור שלו.
אני מקבל עידכונים שוטפים :)
מחכה כבר לראות אותה בשטח בפעולה.
אהלן אסף.
לשאלתך.
צריכת דלק בנזין ממוצע 1:9 אפשר להגיע גם 1:11 בנסיעה רגוע בנעירנית.
צריכת גז 1:8 ממוצע (רכב מוסב לגז)
עבירות : אז ככה שלי מוגבההת ונעולה אחורה עם לוקרייט ואני מטייל הרבה עם לנד קרוזר ובכלל לא נופל מהם בשטח אפילו לפעמים מחלץ אותם.
החיסרון היחיד לדעתי הו שהמכלולים חלשים קצת כלומר צריך עדינות בשטח אחרת יכל להישבר משהו..
התנהגות כביש: לדעתי מצויינת הרכב משייט בטורים נמוכים מגהץ טוב את המהמורת והכיסא נוח מאוד.
לעומת גימיני שאתה מרגיש בתוך מכונת כביסה.
מנסיון היה לי גימיני לפני הגרנד ואין מה להשוות הגרנד הרבה יותר מוצלח גם בשטח אחרי התוספות הנ"ל.
מבחינת בלימה לא נתקלתי בבעיות .
בהצלחה
בוא נכנס לפרופורציות, הג'ימני פלטפורמת שטח טובה משמעותית.
אל תשווה רכב משופר לרכב מקורי, בתנאים דומים הג'ימני טוב יותר נקודה.
נוחות, מקום איכסון , מספר נוסעים וכו' זה סיפור אחר.
בתור אחד שהייתה לו גם ויטרה 95 קצרה ידנית ועכשיו גרנד 2001 קצרה ידנית כמה רשמים:
1. הגרנד יותר זריזה ויציבה בכביש, הרכב מרגיש יותר יציב וכמובן שיש בו יותר פינוקים ומודרניזציה (אבל לא להסחף.. עדיין יפני של תחילת שנות ה-2000)
2. צריכת דלק בויטרה (פתוחה עם 235) הייתה טובה יותר (1:11 בערך), בגרנד זה 1:10 (עם צמיגי 215 פרופיל שטח קל, עכשיו עברתי ללוקרים ידניים אז אולי זה ישתפר)
3. בגרנד בינתיים המכלולים עושים רושם שהם יותר רגישים (ציריה, מזגן) והרכב עושה רושם של יותר עדין מאשר הויטרה הספרטנית משהו.
4. הויטרה בשטח ללא הגבהות וללא נעילות הייתה די שד ועברה בלי גירודים ונזקים , הגרנד בלי הגבהה הוא פשוט נמוך ובטיול הראשון שלי לפני ההגבהה גירדתי עם המגן טנק דלק כל סלע אפשר במדבר. מאז ההגבהה - עולם אחר (מגיני סף בנוסף חובה)
5. בגרנד הבגאז' קטן, בויטרה הוא מגוחך (אבל עדיין יותר גדול משל ג'ימני..) - שיחקו אותה עם השקע מצית..
לסיכום:
אם היה גרנד קצרה עם מנוע 2000 ידנית - הייתי קונה בלי להתבלבל. למרות ש-1.6 ידנית עדיין די סבירה בכביש ומשייטת על 120 בלי בעיה. זה שיש כרית אויר ו-ABS ברכב שבתכל'ס הוא רכב ליומיום זה גם חשוב.
אם הייתי בונה רכב רק לטיולים בסופ"ש - הייתי רוכש סיקס או סופה.
אני לא חושב שיש בארץ GV 2 ליטר עם ABS
גם אני לא נתקלתי ולא שמעתי על כך. אולי ייבוא אישי (כמו שתי הויטארות הארוכות (ידניות) שיובאו מבלגיה עם מנוע 2000 V6 )
אגב, בגלל חוסר ה ABS פסלתי את המעבר לגראנד ארוכה
(בתחילה חשבתי על פאג'רו בנזין קצר. אך מכיוון שלא נמצא אז אחד סביר למכירה, "שברתי" כיוון לטרופר בנזין ולא מצטער כלל)
בחזרה לעניין ה ABS בגראנד, מוזר! בקצרה יש ובארוכה אין ?
רענן
ההסבר מאד פשוט.
ארוכות נמכרו עד שנת 2001 ו, ב- 2001 טיפטופים בודדדים. אני לא נתקלתי בשנתונים מתקדמים יותר.
קצרות לעומת זאת נמכרו גם עד שנת 2006 ובשנתונים המאוחרים הם צוידו ב ABS וגם אינטריור שונה.
הם 4X4 בוודאות ! אבל,
הם לא בדיוק אותו דבר . יש שינויים קלים בשילדה וגם הסרנים לא זהים.
בעבר שקלתי לרכוש אחת מהם (הייתה לי גישה לרכב כזה שהסתובב בצפון) ולהעביר אליה את הקלמיני וה ARB + להסב אותה לאוטומט.
הקלמיני דורש התאמות בחלק הקידמי (המשולשים שם היו שונים). ה ARB לא ניתן היה להעברה בגלל גודל הקורונה.
היה ניתן להעביר סרנים קומפלט. אבל לא בטוח שהיו מחזיקים מעמד (גם כך הסרן הקידמי חלש בויטארה. חוץ מהציריות האחוריות שהם ספגטי כשיש נעילה).
אותו רכב מהצפון נמכר לבחור מגדרה לפני 4 או 5 שנים.
לעצם הפנטזיה שלך, לדעתי יהיה קושי לשתול מנוע כזה בויטארה שלך.
קושי פיזי מבחינת תושבות (כמובן שניתן לייצר ולהתאים), נדמה שגם תא המנוע היה מעט גדול יותר שזה גם מסבך את העניין.
צריך מחשב ניהול מנוע חדש + צמה.
כול זה מבלי לדבר על בעיית הרישוי.
הפנטזיה שלי הייתה יותר פשוטה (וחוקית). אבל גם היא לא הייתה מעשית לאור השינויים הנדרשים.
פנטזיה נוספת שהייתה לי (היו בעצם הרבה), השתלת המנוע 2.0 של הגראנד . אפילו עקבתי אחרי ביצוע כזה שנעשה בחו"ל.
גם זה היה לו פרוייקט לא פשוט . כמובן שפה יש את בעיית החוקיות.
לבסוף הגעתי למסקנה (אחרי כול השיפורים שהשקעתי), כמה שלא תשתדל ותאמן חמור, אף פעם הוא לא יהיה סוס מירוץ ....
בקיצור, עוברים לג'יפ שבנוי מלכתחילה טוב וחזק יותר לדרישות !
רענן
טוב חברים, קודם כל אני רוצה לומר תודה רבה לכולם
קראתי כל מה שכתבתם: המלצות, יתרונות, חסרונות, שיפורים, טיפוסי הרים וכו'
כרגע אקח את עצתו של ישי (נראה לי) ואסתכל על שני הדגמים ואקנה את זה שהכי אתחבר אליו
על כן באתי כאן היום להצהיר בפומבי (קריאה נרגשת):
מי שמכיר ויטרה 96-98 ידנית בלבד(!) סגורה בלבד(!) מטופלת ושמורה (לא קריטי לי אם היא מדוגמת כבר או לא)
או גראנד ויטרה 98-01 (או חדשה יותר שמוכן להתפשר במחיר) ידנית בלבד(!) 2.0 ל' בלבד (!)
שניהם מנועי בנזין בלבד (אני יודע, אני יודע זה רלוונטי רק לגראנד)
בבקשה שיפנה אליי (רצוי בפרטי) הסכום אותו יש לי להשקיע הוא מקסימום 30K כרגע, כמובן שרצוי עד חובה שהסכום יהיה נמוך יותר ע"מ לבצע יישור קו במקרה הצורך (וכמעט תמיד יש צורך)
אני מודה לכם שוב מאוד שהשתתפתם בדיון הזה, למדתי ממנו באמת המון (לא ציני לשם שינוי וזה נדיר)
אסף.