ציטוט:
נכתב במקור על ידי ארז
לכן קניתי TUBE NOTCHER מאתר
http://www.jd2.com/ ,בנוסף גם קניתי מכופפת צינורות הידראולית Model 4 Bender.
השאלה היא האם מישהו בארץ משתמש במקדחי כוס רגילים(לברזל כמובן) על הNOTCHER והאם זה יעיל?
באתר הם ממליצים על bi-metal hole saws , אין לי מושג מה זה ואך קוראים לזה בארץ.....מישהו?
כמו כן הם ממליצים דווקא לא לעבוד עם NOTCHER על מקדחת עמוד אלא על מלחצים, שהNOTCHER יהיה מאוזן לרצפה,מישהו ניסה?
1. כן, אני משתמש, או יותר נכון השתמשתי. קניתי את הנוטשר המקצועי של pro tools
והשתמשתי בו כמה פעמים עם מקדחי הכוס הנ"ל שסופקו לי עם הנוטשר. כמו שציינתי כבר, יש בהחלט טעם לעבוד עם הכלי הזה, אם יש לך מקדחת עמוד שאתה יכול לייחד לענין, אחרת תשתגע מהר מאד אם תצטרך להרכיב ולפק את המתקן שוב ושוב. מכיון שיש לי רק מקדחת עמוד אחת, ירדתי מהכלי ואני עושה את החיתוכים עם דיסק דק. כשאתה כבר מיומן, ויודע בדיוק איך ובאיזו זוית לחתוך, זה יותר מהיר ונותן תוצאות טובות, אלא שחשוב מאד להיזהר ולא להירדם בשמירה - דיסק דקיק שקופץ או נשבר, הוא דבר מפחיד.
2. לא ידוע לי על ההמלצה הזאת. כשדיברתי איתם, דוקא אמרו שניתן לעבוד אנכית ואפקית, העיקר שהמתקן יהיה תפוס טוב במלחציים של העמוד.
3. משורי הכוס בי טל, הן משורים רגילים(מקדחי כוס רגילים) שניתן לקנות בכל חנות אספקה טכנית. מה ששלחו לי מארה"ב, הם פשוט אותם משורים שנקנו על ידם והם מוכרים אותם ברווח קטן....לא רק היהודים יודעים לעשות קומבינות :twisted: