גם לי יש מזגן אז לא נראה לי שאני יהיה זה שיקלל :lol:ציטוט:
בקיץ כמובן- עידן ייכנס לסמוראי הממוזג שלי , יישב על הכיסאות המקוריים הלא נוחים ויקלל
Printable View
גם לי יש מזגן אז לא נראה לי שאני יהיה זה שיקלל :lol:ציטוט:
בקיץ כמובן- עידן ייכנס לסמוראי הממוזג שלי , יישב על הכיסאות המקוריים הלא נוחים ויקלל
יואב, הרשה לי מילה אחת בדיון המאלף הזה:ציטוט:
אלעד- תרשה לי להחזיר את כולנו X שנים אחרוה- לפני שהאתר היה קיים... אנשים קנו סמוראי וטיילו איתו. לא תחרותי אמנם- אבל טיילו- ובינינו- עברו כמעט כל מסלול טיול מסומן וחוקי בארץ.
בתקופה שאתה מדבר עליה, לא היו רכבי כבישטח ו SUV למינהם, לא היו מגנומים וטויוטות.
היו רק CJ, סמוראים וכמה ניבות. לא היה מצב בו כל זב חוטם היה מנסה לעלות את הזיק...
מה שאני מנסה לומר, שפעם היו הרבה פחות רכבי שטח בשטח, ולכן השטח היה "קל" יותר.
אני מוכן להראות לך תמונות מהזיק או מחצבה בשנת 93 או 94 (היה מזמן מי זוכר) של CJ פתוח, צמיגי אליאנס, שהשיפור היחידי בו היה
ניתוק מוט מייצב! (ויש לי עד שגולש באתר).
כיום, קשה מאוד לנסוע בשטח ללא נעילה (אלא אם אתה נהנה לעבוד עבודות מע"צ לפני כל מעלה) ולכן לדעתי נעילה אחורית זה עוזר מאוד מאוד!
לגבי נעילה קדמית, הייתי מחכה אם זה קצת.
...My Two Cents
אביגדור
לפני כמה שנים התהפכתי והרכב עמד לפני השבתה אז מכרתי את הנעילות לגיא
אלא שאני לא הייתי מוכן בעד נזיד עדשים לגרוס את סוזי והתעקשתי שתוחזר "למצבה לפני קרות התאונה"
את הפח החזירו אבל אז נשארתי בלי נעילות ואז הגיע הטיול למצלעות
לא היה קל אבל היה כיף להזכר איך זה בלי נעילות
אז זה היה כיף אבל לא מספיק כי מעבר לעובדה שבמקומות שלפני כן הייתי עובר בקלות נעול 4x2 התקשייתי ב4x4
השלב הבא באבולוציה היה המקומות שבהם התקשייתי ב4x4 נעול אחורה ואז נעלתי גם קדימה
תאמינו לי אתם תמיד רוצים שתי נעילות
לרוב זה בטוח יותר באותו סדר גודל של מכשול והסיבה העיקרית לסיכון הגדול יותר ברכב נעול הוא מכיוון שהוא פשוט מגיע רחוק יותר וגבוה יותר מה שמטבע הדברים מסוכן יותר
לכל דבר בחיים יש יתרונות וחסרונות
arb יותר נח מלוקרייט אבל גם עולה הרבה יותר אז השאלה על מה מתפשרים
מוותרים על נעילה קבועה בגלל הנוחות ?
מוותרים על arb בגלל הכסף ?
מוותרים על נעילה בכלל ?
הויתור על נעילה בכלל לא בא בחשבון כי הרכב פחות עביר /יותר מסוכן
מכיוון שאין לי כסף אחרת הייתי נוסע בg wagen גם arb לא בא בחשבון
ומכיוון שאני טיפוס אופטימי שרואה את חצי הכוס המלאה אז לוקרייט זו הבחירה הטבעית
לחסרונות מתרגלים והם באמת זניחים עד לא מורגשים אל מול היתרונות
חנן זה שיש הגה כח זה לא בהכרח יתרון כי לא מרגישים את המלחמה שם למטה בין הגלגלים לתפוחי ההגה ובמלחמה תמיד מישהו סובל
אלעד תיקנה את שתיהן תרכיב אחורית כשתתרגל תתקדם ברמת העבירות ותרגיש שחסרה הקדמית תרכיב
בבסמוראי בלי נעילות לא מרגישים את חוסר הכח כי תמיד יש איזה גלגל שמפרפר ושומר את המנוע בתחום רצועת הכח ככל שתנעלו יותא את הרכב כך תרגישו יותר את המחסור בכח
...ואז התחילה המהפכה...ציטוט:
תרשה לי להחזיר את כולנו X שנים אחרוה- לפני שהאתר היה קיים... אנשים קנו סמוראי וטיילו איתו. לא תחרותי אמנם- אבל טיילו- ובינינו- עברו כמעט כל מסלול טיול מסומן וחוקי בארץ. מתי מעט המבינים גם התקינו נעילות. והנה בא האינטרנט ואתרי הג'יפים ופתאום כולנו חייבים הגבהות נעילות כננות וכיו"ב
וכולם יצאו לשטח. וגרסו אותו עד דק, ופתאום עליות נהפכו ל"מעלות"...
לא קשור. נחזור לנושא.
חפשו דיונים על נעילה אוטומטית קדמית. אני טוען כל הזמן שאי אפשר לנסוע ב4X4, והחבר'ה עם הנעילות האוטומטיות אומרים "שטויות". והנה, גם אלון מדבר על זה שהוא שילב ל4X4 מעט פעמים בטיול. בלי הנעילה האוטומטית מקדימה, היית משלב פעם אחת בלבד, אלון. בכניסה לשטח.
אז מה? לא להתקין נעילה? בוודאי שלהתקין, אבל להיות מודעים לתשלום. זה כיף, זה הופך את החיים ליותר משעשעים, וככה אנחנו רוצים ("רוצים", יואב, זה לא כמו "צריכים". מזגן- "צריך". כסאות וולוו- לא בטוח. נעילה קדמית- "רוצה". לנסות לעבור חריץ בעומק מטר, סתם כי הוא שם- "רוצה") מה לעשות עם 2000 שקל? לוקרייט קדמי נשמע לי אחלה שימוש לכסף. אבל חייבים לדעת שהחיים ב4X4 הופכים להיות קשים יותר, ובלי הגה כוח, קשים הרבה יותר. לי זה לא התאים כשבחנתי את האופציה הזו לסופה, אז לא התקנתי. לא חייבים.
אסף.
זו נקודה חלשה. הרי בכל מקום ששילבתי, לא שילבתי רק כי הייתי צריך 4X4, אלא כי הייתי צריך לנסוע לאט. ממילא הייתי צריך לעצור ולהעביר מ4X4 HI ל4X4 LOW, אז מה זה משנה אם העברתי מ2X4 ישר לLOW ודילגתי על ה4X4?ציטוט:
היית משלב פעם אחת בלבד, אלון. בכניסה לשטח.
זה מה שמרתיע מישהו? לשלב ידית קטנה? ועוד בלי לצאת מהאוטו או משהו?
נעילה אחורית אני רוצה. אין שום ויכוח בעיניין.
מזגן- אני לא! לא רוצה! לא יהיה לי! איכס!
כיסאות- מענין לי את התחת :D
מיגונים- יש לי את מדרגות הצד הכי טובות בעולם!
ומיגון מיכל דלק מאלומיניום 6 מ"מ.
עוד שיפור חשוב שעשיתי - הורדתי את הגגון...
בקשר לטיולים- מאז שקניתי את הג'יפ עד שעברתי למרכז (3 חודשים בערך)
טיילתי כל יום מסיום העבודה עד הלילה.
יש לי כבר 2 נעילות (עדיין לא מורכבות) - כבר שילמתי, זה לא הדיון.
השאלה זה מה לעשות איתן.
אולי באמת אני (כן בטח אני לבד...) ארכיב אחת ואחכה עם השניה...
בכל מקרה אני בטח אבקש איזה סיבוב על סמו נעול 2X כדי להרגיש עד כמה קשה ההיגוי...
השיפור היחידי שעוד מעניין אותי זה יחס העברה קצרצר בטרנספר.
אבל לזה יש עוד זמן.
חכה חכה נגיע לקיץ ,לפקקים (רכב ראשון לא?) לאבק לכאבי הגב ....ציטוט:
מזגן- אני לא! לא רוצה! לא יהיה לי! איכס!
כיסאות- מענין לי את התחת
לא פלא שסמוראים פתוחים חסרי מזגן מחליפים בעלים כמו גרביים ...
זה פשוט סיוט לנהוג ברכב פתוח לא נוח ובלי מזגן כרכב ראשון.
אני נותן לך שנה ,שנה וחצי מקסימום. :wink:
אני יודע מה זה קיץ ברכב בלי מזגן...
בקיץ הקודם עבדתי בעמק בית שאן,
רוב הזמן בתור נהג, בתוך (שים לב)
א. טרקטורים סגורים (במהירויות עד 40 קמ"ש במקרה הטוב) - בלי מזגן.
ב. סובארו טנדר סגור (במהירות עד 140 קמ"ש רוב הזמן בפקקים) - בלי מזגן.
כך ש 40 קמ"ש + 40 מעלות + אי נוחות תמידית (לטרקטור מהלך מתלה של 0 ס"מ ובלי
קפיצים בכלל!!!).
ואלה הרכבים היחידים שהיו לי לטיולים ולנסיעות יום יומיות.
הקיץ לא מפחיד אותי.
סמו הרבה יותר נוח בשטח מטרקטור
ופתוח בכביש בקיץ מסובארו סגורה.
בכל מקרה שאלתי עומדת בעינה.
מה עושים עם הנעילה הקדמית?
הדיון הזה מעניין. סמוראי הרבה יותר נוח מטרקטור. תמשיכו. בבקשה.
לא תמיד!!! בשטח אמרתי.... :Dציטוט:
הדיון הזה מעניין. סמוראי הרבה יותר נוח מטרקטור. תמשיכו. בבקשה.
ושוב:
ציטוט:
בכל מקרה שאלתי עומדת בעינה.
אסף
אתה חושב כלנדרובריסט
אני למשל משלב 4x4 רק כשהתנאים מתחילים להיות ממש קשים
אפילו בשבילי בוץ חלקלק אני לא משלב בעיקרון
אני הרבה יותר נהנה לנהוג על שביל בוצי ב4x2 נעול ולשמור על התקדמות באמצעות טכניקות נהיגה (שליטה על המצערת / בחירת הקו/ בחירת ההילוך הנכון /תזמון )
זה הרבה יותר כייפי ומאתגר מאשר סתם לשלב
לשלב 4x4 בכניסה לשטח זה נכון להגיד למישהו שאין לו מושג ואתה רוצה להסיר ממך אחריות
הסיבות העיקריות שאני משלב בהן הנעה קדמית הן מצבי עבירות קשה שעשויים לגרום לנזק בנהיגה מהירה מדיי למכשול או הקטנת עומס מהמערכות השונות אבל שוב רק במצבים בהם באמת צריך לשלב
מתקינים - לא טוב ?תמיד אפשר להוריד ולמכור
זה עניין של טעם. בלנדרוברים אני נוהג מעט זמן ונהגתי מעט מאוד יחסית לג'יפים.
כבר כמה שנים וכמה אלפי קילומטרים בשטח, ואני לא רואה שום טעם בנסיעה ב2X4 בשטח. שבילים טובים? נכון. לא תמיד שילבתי. אבל כשהשטח נהיה "שטח", ואפילו סתם שבילים לא טובים, תמיד נסעתי ב4X4. הג'יפ מתנהג יותר טוב, פחות קופצני, בולם כמו שצריך...
בלי נעילה אוטומטית מלפנים, לפחות יש את הבחירה אם לנסוע 2X4 או 4X4. יש נעילה קדמית אוטומטית- אין בחירה. קשה מאוד לנסוע 4H. אז בין עם זה עניין של טעם או לא... הנעילה האוטומטית מבטלת את דעתך- ברגע שהחלטת להתקין אותה- החלטת שאתה נמנע מ4H כמה שאתה יכול. וזה לא מוצא חן בעיני, ולכן העדפתי לא להתקין נעילה כלל בסופה, על פני להתקין נעילה אוטומטית.
ובכל זאת- ברגע שמודעים למגבלה הזו, ומוכנים לסבול אותה, ורוצים נעילה קדמית ויהי מה- אז יאללה, להתקין.
אסף.
לא הבנתי מה אתה מחפש. דעות לכאן ולכאן? כבר שמעת.ציטוט:
אתה מחפש לעשות סקר ולהחליט לפי הרוב? למרות שדמוקרטיה היא דרך שלטונית הטובה ביותר שמוכרת לנו כרגע, היא דרך די מחורבנת להחליט החלטות מסוימות בחיים. יש בהחלט סיכוי שהאדם היחיד שיגיד לך ללכת נגד מה שהרוב חושב, הוא זה שצודק.
בקיצור, בקש ממישהו עם נעילה קדמית סיבוב, ואם זה מתאים לך אז תרכיב.
לא תראה שכולם כאן מתכנסים להסכמה, מחד,
וזה די דבילי ללכת לפי הרוב בנושא כזה, מאידך.
חנן אתה כרגיל צודק.
השאלה היא אם יש חיה כזו?
כלומר יש בפורום מישהו שמותקנות אצלו 2 נעילות על סמו סטנדרטי?
כלומר בלי יחסי העברה, מערכות מתלים אימתניות, צמיגי טירוף (כלומר לא אלון...)
סמו מוגבה קצת, עם מוט מייצב, וצמיגי MT 215?
יש כאן מישהו כזה?
תשתמעו .. אתם ז**י שכל !
לי היה סמוראי בלי יחסי העברה עם צמיגי 215 במשך 3 שנים וקצת נסעתי כל הכביש על חצץ על סלעים ועל בוץ
בלי מוט מייצב ובלי הדרסים משופרים.
בורדית בגלל הנעילות הגעתי למצב שהתישבתי על הגלגל ספייר, כי טיפסתי על סלע שהיה יותר גבוה מהאורך של הסמוראי.
חוץ מזה לא היו שום בעיות. לא היה לי הגה כוח ויכולתי לסובב את ההגה. לא היתה לי קוביית פרווה על המראה ובכל זאת הגעתי בשלום לכול מקום.
הנעילות שלי היו משומשות, ניקנו מסוזי ( הוא ציין את זה באחת ההודעות הקודמות ) ומיד אחרי שמכר לי אותם רץ לקנות את של חגי כי הוא הצטער על זה ורצה אותם בחזרה, אני לא רציתי להחזיר לו.
מה הקטע שלכם ?
השיפור הכי טוב שיכול להיות לאוטו הזה חוץ מצמיגי 215 ואתם טוחנים את הפורום על זה ...
שעתיים עבודה להרכיב ( אם מצליחים לפתוח את הברגים של הקורונה :twisted: ) ו5 שעות אם לא .. ויש נעילה. לא טוב ? שעתיים וזה בחוץ. יש מי שיקנה !!
את הנעילות שלי מכרתי לפני מכירת האוטו כי לא רצו להוסיף עליהן למחיר האוטו, לקח כמה חודשים ספורים וקיבלתי עליהן את המחיר שרציתי. לנקסוס יש אחת מהן ומישהו שעבד אצל גפני קיבל את השניה, עד כמה שידוע לי הן עדיין פועלות נהדר.
תפסיקו לפחד.
אלעד, נסעתי ככה בערך שנה וחצי. נעול פעמיים, 215 MT, בלי מוט מייצב. אין עם זה שום בעיה.
אהמ...אהמ....ציטוט:
נכתב במקור על ידי המהנדס
37 חודשים, את החשבון תעשה לבד... (זה שכרגע אין מנוע לא קשור לעניין :roll: )
3 חורפים (מתוכם 2 בלי חימום ועם ברזנט דולף) + 3 קייצים, והיד עוד נטויה.
מי שלא מפונק (אהמ...אהמ... :twisted: ) מסתדר נהדר!!!
תמשיכו בדיון....
אני אתן פה את הדיעה שלי:
כן, גם אנוכי חשבתי על נעילה קדמית, אבל שימו לב למה שסוזי כתב (זה בעצם משהו שאלון אמר לי כבר מזמן)
כשיש נעילה קדמית+אחורית, הרכב לא מפרפר
לא מפרפר=טורים נמוכים באופן יחסי
טורים נמוכים בסמוראי=אין כוח
עם רכבים "קטנים" כמו שלכם :lol: ששוקלים 900 ק"ג אולי זה אפשרי
ה"בהמה" :P שלי שוקלת 1250 ק"ג לפני ציוד
אין כוח
בקיצור, אצלי מספיקה האחורית עם ה215 שלי (אלון...תזכיר לי...)
לא כולם משוגעים כמו הדרקסוס... :twisted:
אני ממשיך עם מה שיש
אם תיפול לי לידיים נעילה קדמית בחינם.....
שוין!
איתי
אולי הסיבה הכי חשובה לנסיעה ב4X4 בכל שטח בעל אחיזה לקויה - תגובת הרכב להיגוי , גם אם בסמוראי לא מגיעים למהירויות בשבילים לעיתים קרובות, גם אם אחדים מכם נהנים מזה, זה ענין בטיחותי . (לכו תבדקו :twisted: )
(אם העלו כבר את הנקודה הזאת אני מצטער לא קראתי את הדף הקודם לעומק)
איתי אתה ילד מיוחד :wink: .ציטוט:
אהמ...אהמ....
37 חודשים, את החשבון תעשה לבד... (זה שכרגע אין מנוע לא קשור לעניין )
3 חורפים (מתוכם 2 בלי חימום ועם ברזנט דולף) + 3 קייצים, והיד עוד נטויה.
מי שלא מפונק (אהמ...אהמ... ) מסתדר נהדר!!!
אם היה לך כסף היית קונה/מחליף/משנה ...
ברזנט דולף וגם חוסר בחימום זה לא תענוג והיית מעדיף אם היה מזגן והיה חימום (הרי זה לא גורע רק מוסיף) כנל גם אם המושבים של הוולבו בחצר היו אצלך באוטו.
העניין הפוך עם הנעילה הקדמית ,התקנתה פשוט גורעת מהיכולות של הרכב במהירויות גבוהות(להסתובב בעיקר) כלומר לנסוע בשטחים שהם לא דרדות או עליות מטורפות (רוב תנאי השטח בטיול ממוצע ) וזו עובדה (אני לא מתווכח עם העובדות).
לי יהיה פחות כיף לנסוע בלי 4X4 ב99% מהטיול (זו דעה - אפשר להתווכח).
כמה דעות מוצקות...ציטוט:
אם היה לך כסף היית קונה/מחליף/משנה ...
ברזנט דולף וגם חוסר בחימום זה לא תענוג והיית מעדיף אם היה מזגן והיה חימום (הרי זה לא גורע רק מוסיף) כנל גם אם המושבים של הוולבו בחצר היו אצלך באוטו.
ואם אני אספר לך שהג'יפ שלי היה סגור שנתיים, עם מזגן וחימום, והעפתי ממנו את הסגירה לפני כחמש שנים, כמו גם את מערכת החימום, ועשיתי הסבה מקצועית למזגן לטובת קומפרסור...ואין לי שום כוונה בעתיד הנראה לעין לחזור למצב האומלל הקודם?
ולגבי כסף... יש לי קורולה ליומיום וCJ , טרקטורון ואופנוע דו"ש לסופ"ש, פלוס קנגו לאשה. אתה עדיין חושב שכסף הוא המגבלה שגורמת לי לנסוע דווקא בCJ ?
יופי .אמרת הכל וענית לעצמך.ציטוט:
ולגבי כסף... יש לי קורולה ליומיום וCJ
לא חכמה להשוות בין רכב שני לראשון.
אין לי מה להתווכח איתך כי זה ויכוח סרק - אתה במצב אחר.
איתי ,אלעד ,אני וכמעט כל שאר בעלי הסמוראים נוסעים בהם כרכב ראשון.
אני לא אגיע לעבודה עם רכב פתוח מזיע בתוך הבגדים ויושב על כסאות לא נוחים אני בטוח שגם אתה לא.
כרכב שני לטיולים זה זניח אבל כרכב ראשון ממש לא.
זה בהחלט נכון שכשיש כסף, אז המצב הוא אחר, אבל זה מראה לך ש"מצב אחר" לא אומר שאתה מוותר על הפאן של רכב שטח פתוח.
הייתי מחדד את הנקודה עוד יותר:
אם אתה יכול להחזיק רכב יעודי לכל שימוש - אשריך.
כל פתרון אחר הוא התפשרות, וזה כולל SUVים.
כשהייתי בן 30, לא ממש ילד ולא ממש עני, נסעתי בסמוראי פתוח בלי מזן ( עם חימום ) לעבודה יום יוםציטוט:
נכתב במקור על ידי המהנדס
מה זה אומר ? חוצמיזה שאני חוראני :twisted: הקיצר, שטויות. אתם מפונקים.
אה .. עוד משהו, תבדקו את הנושא של מושבים קידמיים של סיויק ישן זה שהמשענת ראש מחוברת רק בצד אחד. אני ממליץ בחום !!!! מושב מ-צ-ו-י-י-ן !!!!!!!!!!
( אתם יכולים להבין שהיה לי בסמוראי ולא אני הרכבתי , זה שלפני )
יש פה בדיון 2 דעות מנוגדות!
דעה א' אומרת סמוראי עם 2 נעילות זה סבבה, לא נורא בכלל וכיף לסוע עם זה.
דעה ב' אומרת סמוראי עם 2 נעילות זה זוועה אי אפשר לסובב את ההגה או לסוע ב 4X4.
התופעות שסמוראי92 (יוזם הדיון) מתאר, תקינות או לא?
בסופו של דבר זאת השאלה.
נכון. יש פה שתי דעות מנוגדות. גם לגבי המזגן.
אני אגלה לך סוד - הם ישארו מנוגדות........... רק האנשים יתחלפו..
השאלה היא רק מה אתה רוצה.
ברור שיש 2 דעות. יש לך כאן שני סוגים של נהגים, אם יורשה לי להגדיר אותם לפי עידן:
אלו שאם היה כסף היו קונים פאג'רו (או כל SUV אחר), ואלו שאם היה כסף היו קונים דיפנדר (או סופה, או CJ, או מה שלא יהיה). 2 סוגים שנהנים מדברים שונים לחלוטין - סוג אחד נהנה ממה שרכב שטח מאפשר לך, השני נהנה מהרכב עצמו ומהאתגרים שהרכב מציב לך. איזה מהם אתה?
התופעות שהבחור מתאר, בפרט תחת החריפות שלהם, לא נורמליות ולא מאפיינות נעילה קדמית - אלא אם אתה עוד לא יודע להשתמש בה. אתה תוכל למצוא דוגמאות כאלו גם לאחורית, החל בהחלקות זנב בלתי צפויות וכלה בקפיצות לשיפועי צד מטורפים בלי כל סיבה נראית לעין. עם נעילה אוטומטית צריך ללמוד לנהוג אחרת, זה חלק מהמשחק.
אין אמיתות מוחלטות בעינינים הללו.
טוב שאלה אחרונה...
מגיעות אלי בקרוב 2 נעילות.
מה לעשות?
להתקין את שניהם ביחד, או קודם אחורית ואח"כ קדמית?
שאלה אחורונה, מבטיח, הדיון כבר מוצה...
גם זו שאלה של דעה ולא של עובדות מוחלטות.
אבל לדעתי אחרי שתתקין את האחורית אתה תרצה איזה יום חופש... :lol: