ניר שלום
מתוך הדברים שלך (לא יודע למה ...) אבל אני שומע את אשתי - ״שזה לא יהיה כמו כל השטויות שאתה קונה ואח״כ זורק בצד ולא משתמש בו...״
אז אני חייב להגיד שאני מקווה שנהנה מהרכב הזה ולא נתפתה להפוך אותו למפלצת מה שהוא לא
תודה רבה
Printable View
ניר שלום
מתוך הדברים שלך (לא יודע למה ...) אבל אני שומע את אשתי - ״שזה לא יהיה כמו כל השטויות שאתה קונה ואח״כ זורק בצד ולא משתמש בו...״
אז אני חייב להגיד שאני מקווה שנהנה מהרכב הזה ולא נתפתה להפוך אותו למפלצת מה שהוא לא
תודה רבה
בקיה ספורטג' ספציפית אפשר לעבוד עם הייליפט בלי הכנות (עדיף שכן יהיה הכנות כמובן) לרכב יש 4 ווי גרירה מאסיביים שבולטים קדימה ואחורה ואפשר להרים מהם את הרכב, כך למעשה יש אופציה להרים בכל אחת מהפינות.
זה נראה לי על פניו קטן מידי הג'יפ לא עלול ליפול מזה ?
עובד פיקס - בקשר ללהפוך אותה למפלצת שהיא לא, תתפלא אבל ספורטג עולה בכל המקומות
משלט, מעלה שש, צנובר, הנסתר, ששון, מוקש, עקרבוט וכל השמות הנחשקים :-)
סטייה מוחלטת מהכיוון של השרשור - אבל שימו לב:
אני זוכר כשהפורום הזה נפתח הרשימה האופיינית של המעלות הנחשקים הייתה: זיק, מחמל, עשוש, וורדית, גרופית...
תראו איך העלייה במחירי הדלק (מחיר הבנזין כפול בדיוק היום לעומת 2001, מחיר הסולר כמעט שולש!) צמצמה את רדיוס הטיולים הממוצע וכינסה אותנו למרכז הארץ :(
נמרוד, אני לא מסכים איתך.
נפרצו עוד דרכים, נתגלו עוד אתגרים ואפילו יש שיגידו יותר קשים מאלה הקלאסיים בדרום. מתאפשרות כיום עוד אופציות ברמה של בינוני וקשה מבלי לנסוע יום-יומיים.
מה גם שאופי המטיילים השתנה. אלה שאוהבים טיולים קלאסיים עדיין יסעו לדרום ויעשו אותם. אלה שרוצים רק לשבור את הראש באבנים, מצאו דרך יותר מהירה לעשות את זה.
אל תתבלבל, המעלות האלו לא "נפרצו" או "נתגלו", כמו שפשוט קיבלו שמות... ונכון, זו תופעה שקשורה להתפתחות רשת האינטרנט הג'יפאית - הפורומים, פייסבוק, עמוד-ענן, וכולי.
שתי תופעות מקבילות במהלך עשור - קפיצה מטורפת בעלות התחביב (הדלק הוא המרכיב העיקרי בתחביב. לג'יפ יש בדרך כלל גם תפקיד יומיומי של מכונית רגילה, ועל זה בכל מקרה משלמים. אבל התחביב - הטיול עצמו - זה בעיקר דלק. היום לטייל ממרכז הארץ להרי ירושלים או להר חורשן ליום טיול עולה כמו שעלה פעם טיול מעלות ציר הנפט בנגב) ומצד שני התפתחות מדהימה בתקשורת, בשיתוף והפצה של המידע. שתיהן משפיעות, זה בטוח.
העובדה היא שהנגב כמעט ריק יחסית למה שהיה פעם, כבר כמה שנים.
שכנעת אותי.
וזה באנדרסטייטמנט.
הנגב לא "כמעט ריק" מג'יפאים, הוא ריק. לגמרי. אפשר לנסוע יום שלם, כולל בצירים המפורסמים והמטויילים, ולא לראות נפש חיה.
למה? כי זה כבר יקר מדי. כשכל טיול לדרום הרחוק עולה לך כמעט אלפיה רק בדלק אפילו בכלים שנחשבו פעם ל"חסכוניים יחסית", אז יש בעיה.
בכל המקומות בנגב שלפני עשר שנים היית מגיע בשבת ועומד בפקק, אתה יכול היום להתנחל באמצע המעלה וללכת לישון. אף אחד לא יבוא להעיר אותך.
וזה לא מנימוס חלילה. פשוט כי אף אחד לא יגיע... מה שאומר שמי שבכל זאת יוצא לטייל, בייחוד אם זה לבד - כדאי שיוודא שהאוטו שלו תקין לגמרי, ושיש לו את כל ציוד החילוץ שהוא יכול לשאת, כולל הייליפט, פשוט כי בניגוד למה שהיה פעם - כבר אי אפשר לבנות עוד על מישהו שיעבור ויעזור לכם.
ומי שמתנחם בעובדה שהצרות הכלכליות נוחתות באופן שווה על כולם ולא רק על הג'יפאים, הוא תמים או אידיוט. יש לזה סיבה ויש לזה אחראים, ויש גם אשמים בלעדיים שאלה אנחנו. ובלי פוליטיקה בבקשה.
והיום הודיע כונה לתוספת של 1% מע"מ וכנראה גם העלאת מחיר הדלק ממש משמח .
עידו