מוזר, עד כמה שאני אוהב מכוניות, לא התחברתי אף-פעם לעולם הדגמים הקטנים
זה תמיד נראה לי באיזשהו מקום ויתור על הגשמת החלום, לאוטו האמיתי, בגודל מלא.
Printable View
מוזר, עד כמה שאני אוהב מכוניות, לא התחברתי אף-פעם לעולם הדגמים הקטנים
זה תמיד נראה לי באיזשהו מקום ויתור על הגשמת החלום, לאוטו האמיתי, בגודל מלא.
יש בזה משהו נורא מדליק,סוג של תראפיה.
אצלי התחביב הזה דווקא מפתח תשוקה אדירה למכוניות מסויימות.
הבעייה עם הרבה פנטזיות מוטוריות שכאלה, כל מיני מכוניות קלאסיות שחלמנו עליהן, זה שברגע שהפנטזיה מתגשמת ואתה מוצא את עצמך מאחורי ההגה של אחת כזו, אתה מה זה מתאכזב. הן פשוט לא נוסעות ברמה של מכוניות מודרניות. התכונה היחידה שבה מכוניות ישנות טובות יותר מהחדשות זה ההגה (למכוניות מודרניות יש תיגבור חשמלי שהורג אותן לגמרי, הופך אותן לזומבים ממונעים, נטולי רגש ,תחושה ונשמה). זה קרה לי עם פורד מוסטנג קונברטיבל מודל 70', עם אלפא ג'וליה GT (מה שקוראים אצלנו "ג'וניור", נראית כמו המודל שלי שהוא GTA, כלומר גרסת המירוץ, אבל ממש לא אותו דבר), ואפילו עם האלילה - סיטרואן DS שאני עדיין מאוהב בה לחלוטין.
אני חושב שהמכונית הקלאסית היחידה שכיכבה לי בפנטזיות ולא איכזבה אותי במציאות זו המרצדס SL300 GULLWING. רק ארבעה חודשים עברו מאז מימשתי את החלום הישן לנהוג ביצירת המופת הזו במשך חצי יום, עדיין יש לי צמרמורת כשאני נזכר. אוטו של פעם, כמעט בן 60, מהיר (260 קמ"ש רשמיים, אני ראיתי "רק" 200 וקצת למשך דקה ומשהו... היה עמוס מדי, הכביש ההוא בספרד), עצבני וקשה לנהיגה ברמות-על (אין מזגן, אין תיגבור להגה ולא לבלמים) ואפילו מאוד מסוכן (אין חגורות בטיחות, מתלה אחורי SWING AXLE, צמיגים של פעם), ועדיין זה פשוט "וואו". לחלוטין. אין דברים כאלה. כלומר בטח פרארי קלאסיות ירגשו אותי לא פחות ואולי אפילו יותר, אבל עוד לא יצא לי. רק בפרארי מודרניות. בעסה...
ואם נחזור ל-300SL, אז אלה לא מודלים אלא הדבר האמיתי. לא רפליקות ולא בטיח. אורגינל מתוכנית "חוויית הנהיגה במכוניות קלאסיות" של מרצדס. 800,000 אירו לחתיכה. לא רוצה לדמיין מה קורה אם מישהו מהעיתונאים מאבד להם אחת כזו באיזה סיבוב.
קובץ מצורף 61976קובץ מצורף 61974קובץ מצורף 61977קובץ מצורף 61975
להלן קישור לארבעה סרטונים המציגים את האוסף שלי של דגמי מכוניות פיאט מיניאטוריים
הפעילו רמקולים ותהנו גם מהמוזיקה:
www.youtube.com/watch?v=Cru6JTsQiso
www.youtube.com/watch?v=jRKuWJuNwBs
www.youtube.com/watch?v=sg4HE8FALhk
www.youtube.com/watch?v=5P0bb1DBqT4
בברכה - רפי לין
תודה דרור,
אהבתי את המודל :