תגובה: בחודש הבא מחיר הבנזין 8.25 ואני שואל מה המחיר שישבור את האדישות שלכם? 10,12 או
ולסיום - עם יד על הלב - איפה היית מעדיף לחיות? בכלכלה נוסח גרמניה, נוסח אקוודור או נוסח צ'אד?.......... (ואל תגיד לי "ישראל" - כולנו מעדיפים לחיות כאן ולא בגרמניה. מי שכל כך רוצה לגרמניה - כבר מזמן היה עובר לשם).
אני מעדיף לחיות ליד האנשים שקרובים אלי ,
אני מעדיף לא לחיות בקרבת אנשים שלא מפסיקים לקטר על כל דבר שזז
שמה שיש להם להגיד על המדינה שלהם זה רק קיטונות של בוז זלזול וכמה טוב במדינות אחרות
וכמה רע פה לעומת מדינות אחרות. המשטרה חרא הממשלה חרא כולם חרא רק הם כליל השלמות והטוהר.
האמת התעייפתי ,
אתה חי בסרט רע וזו הבחירה שלך ואני מכבד אותה
אני כבר חודשיים מנסה לראות איפה אני טועה אולי אני באמת לא מצליח לראות את הסבל שמבצבץ פה בכל פינה
אבל זה לא קורה אף שוטר לא נטפל אלי ,מצאתי מה שחיפשתי בסופר מרקט,ואני בדכ שמח בחלקי אני מוציא רק מה שיש לי ולא מתעסק בעתיד(fuck the future)
אני חושב שכל ממשלה צריכה להיות מוטרדת מהצהרות של משוגע שמאיים
לחסל אותנו אם יהיה לו נשק גרעיני.
אולי זה כי אני לא רואה חדשות ומנסה לקרוא רק את מדורי הספורט והכלכלה בעיתון, לא יודע.
הבאתי את הדוגמא של צ'אד לא כי זו הבחירה שלי רק להראות שמשפחה בצ'אד יכולה לחיות שמונה שנים על כמות מזון או הכסף שמשפחה גרמנית ממוצעת
מוציאה בשבוע. אם זה לא עושה לך כלום אין לי יותר מה להגיד.
תגובה: בחודש הבא מחיר הבנזין 8.25 ואני שואל מה המחיר שישבור את האדישות שלכם? 10,12 או
לא, זה לא עושה לי כלום.
מה זה אמור לעשות לי? שאחשוב כמה הכל נפלא כאן בגלל שבמקום כמו צ'אד אנשים חיים בתנאים שכמו לפני 2,000 שנה?
מה השכר החודשי שאב המשפחה מצ'אד מביא הביתה?
אולי הדולר וחצי בשבוע שהוא מוציא על מחייה כבדים עליו הרבה יותר מה-500 דולר שהגרמני מוציא?...
מה התל"ג לנפש בצ'אד?
כמה אנאלפאביתים יש בצ'אד?
מה אחוז האקדמאים בצ'אד?
מה רמת הרפואה בצ'אד?
צ'אד זו מדינה מערבית מפותחת?
אתה אומר שבתנאים של צ'אד משפחה יכולה לחיות בחושה ולגמור חודש ב-6 דולר. יכול להיות. אני אומר שבתנאים של ישראל משפחה של אבא ואמא ושני ילדים לא יכולה לחיות בכבוד מ-5,000 שקל בחודש. גם לא מ-7,000. יודע מה? 10,000 זה על הקשקש. בלי רכב, בלי חוגים, בלי בילויים, ועם בשר על השולחן פעם בשבוע. אולי.
אז מאיפה ההשוואה הזו בכלל?
כולם רוצים לחיות ליד הקרובים והאהובים שלהם. לא המצאת את הגלגל.
יותר מזה - הרוב המוחלט רוצה להישאר כאן גם כי הוא אוהב את הארץ הזו ולא יחליף אותה בשום מקום אחר (ובמקביל אוהב הרבה פחות את מה שנקרא "המדינה", זה ויכוח אחר).
גם העובדה שעכשיו רע בעוד כמה מקומות, מאיטליה ועד צ'אד, לא אמורה לנחם אף אחד. מה שקורה כאן זו הבעיה שלנו, ומה שקורה בספרד זו בעיה של הספרדים, ומה שקורה ביוון זו הבעיה של היוונים (ובשני המקרים הללו זו כבר הבעיה של הגרמנים... אבל הם משלמים עכשיו את מחיר האיחוד המטופש שלהם) כאשר השלטון מעלה מיסים ללא הרף כדי למלא את הקופה שהוא עצמו מקפיד לרוקן ולבזבז בחוסר אחריותו על דברים שלא נדו ןעליהם כאן כי זה יתדרדר לויכוחים פוליטיים. בוא ונאמר שלאזרחים שכל החגיגה הזו ממומנת מכיסם ועל חשבון עתיד ילדיהם, מותר לכעוס בגלל זה. אפילו לכעוס מאוד.
במקומות אחרים זה היה מספיק כדי לבעוט את השלטון הזה לכל הרוחות, אבל אנחנו כאן ולא במקום אחר. על זה בדיוק מדברים כאן.
בקריאת המפה עם התייחסות היסטורים לאירועים גלובליים ומקומיים -זו שירת הברבור של עולם שהיה-ותחילתו של רנסאנס אחר-
אנחנו עדים לצלילים האחרונים של תרבות השפע כפי שהכרנו אותה עד היום,ונכנסים לאט לאט לתרבות של צנע וסדר עולמי חדש-
כל המלחמות הגדולות החלו ממשבר כלכלי קשה או רצון לספח איזור עשיר לאיזור עם מחסור-
אנו בפתח של מלחמה חדשה,עולמית-ובה אנו בכלל לא נספרים אצל מנהיגי העולם ה"נאור" ובטח הלא "נאור"-
סכסוכי הדמים במזרח התיכון היו לאחרונה בפרוץ המרד הערבי נגד השלטון העותומני בניהול צרפת ואנגליה-
אנחנו נכנסנו לכולם כמו קוץ בתחת-ומנסים להצר את צעדנו בכל זירה אפשרית-למה?הכי קל להאשים את היהודים שהמצב הכלכלי קשה-
כך היה 2000 שנה ושום דבר לא השתנה בעולם-כל עוד אנו אי של שפיות ששומר על האינטרסים יורו אמריקה-אנו נחיה בבועה-
כשזה יגמר נצא למלחמת מגן אולי הקשה ביותר שעברנו ונשרוד אותה-אלא עם כן תהיה לנו מלחמה גרעינית-ואז כלום כבר לא חשוב מפני שלא נדע-
חלקנו חווה את שנות הצנע של שנות החמישים והמיתון של שנות השישים במאה הקודמת-בזמן היסטורי עולמי זה היה לא מזמן-
בעלי רכבים היו חייבים להשבית את הרכב יום בשבוע(הדלק היה יקר והיה אמברגו-ואיום קיומי על מדינת ישראל של לפני מלחמת ששת הימים(1967)
מי שישכיל להכין עצמו לימי צנע או קיצוצים רוחביים כפי שבטח יקראו לזה עכשיו ישרוד-
מי שלא?ירעב ויהיה זקוק לתלושי הסעד-כן היה פעם דבר כזה-
תושבי הערים(ואני בכללם)ירוצו שוב לבני המושבים לקנות קצת ירקות ואולי תרנגולת או אווז-חלק יגדלו יונים ויאכלו אותם-
ונעבור גם את זה ותהיה צמיחה מחדש-
כמו הטבע אחרי בצורת קשה או גל של שריפות-
המין האנושי תמיד ישרוד כל עוד יהיה חמצן לנשום ומים לשתות-כמה ממנו ישרוד?אין לי מושג-
אך ברור שמי שיכין היום את עצמו לעתיד במקום לקטר ולבכות יצליח-
איך וכיצד?
אולי אכתוב על כך מחר
אני עייף מיום מרתק בסדנה בבית שערים
ליל מנוחה לכולם
יוסי
בסוף 2008 מחיר חבית נפט נע בין 40 ל50 דולר
מחיר ליטר בנזין היה בתקופה הזו 6.07 ש"ח
היום מחיר חבית נפט 93 דולר ומחיר ליטר בנזין הוא רק 8 ש"ח
לא מזמן המס על הדלק היה אחוז ממחיר הקניה
היות והיו תנודות תכופות במחיר חבית נפט זה היה בלתי נסבל לשנות כל הזמן את המחיר
ולכן עברו למיסוי FIX סכום מסויים לליטר שמתעדכן כל מספר חודשים.
בגלל שמחיר חבית נפט עולה באופן רציף החל מ2008 הסכום שיוצא (FIX) מחישוב האחוזים הולך וגודל
הממשלה הנוכחית (כמה שזה נשמע מוזר) "מוותרת" מדי פעם על ההנאה שלה מהעליה במחיר הנפט (אחוז ממחיר יותר גבוה הוא סכום יותר גבוה)
ומתייחסת למיסוי כמחיר FIX ולא כאחוז ממחיר הקניה.
אפשר לראות בטבלאות האוצר שהאחוזים הולכים ויורדים , לא משהו דרמטי אבל יורדים.
לכן היום מחיר חבית נפט הוא 93 דולר אבל מחיר ליטר בנזין הוא רק 8 שקלים.
באופן עקרוני אפשר לומר שירידה במחיר חבית נפט או ירידה בגניבות רכב לא טובה לאוצר
מושיק, אתה ממש מעצבן, אם לא תפסיק אני אבקש שיחסמו אותך.
מי שמעוניין בדיון על עובדות, בואו נמשיך כאן. המתלהמים מוזמנים להשאר :D
(אולי השיטה של דיונים מקבילים תעבוד? שווה לנסות)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
באופן עקרוני אפשר לומר שירידה במחיר חבית נפט או ירידה בגניבות רכב לא טובה לאוצר
הופה. עכשיו עלית על שורש העניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הופה. עכשיו עלית על שורש העניין.
אם תתמקד בנערי האוצר שעושים עבודה באוצר אבל פוזלים לתפקיד כלשהו באחד הבנקים או חברות הביטוח או אחד הטייקונים
אני איתך.
אני בניגוד לכם, עברתי לפסים יותר פרקטיים.
מחזק ומטפח את הקשר עם ג'ו ....
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אני בניגוד לכם, עברתי לפסים יותר פרקטיים.
מחזק ומטפח את הקשר עם ג'ו ....
רענן
+1
נשאר לו רק למצוא דרך לעזור לנו לייבא גם דלק והסתדרנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
+1
נשאר לו רק למצוא דרך לעזור לנו לייבא גם דלק והסתדרנו.
מה לייבא דלק ?
יש שם בטקסס שטחים עצומים, אני לא צריך יותר מחצי דונם (כמו שיש לי היום).
רענן
תגובה: השוואה בין מחיר הדלק בישראל למחיר הנפט הגולמי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אילן
הכסף של הפנסיה לא ברשות המדינה.
קרנות הפנסיה משקיעות את כספי הפנסיה בערוצים סולידיים כמו הלוואות לבנקים, משכנתאות, מדדי מניות מרכזיים וכו׳
אל תדאג, מתישהו הוא יהיה.
ככה זה כשעורכים לך את הדיון תוך כדי שאתה כותב הודעה...
שמתם לב שתמיד שעושים השוואות למדינות אחרות ואונרים כמה יקר פה תמיד יש את אלה שקופצים ואומרים "מה, אבל תראו את המצב במקסיקו, בצ'ד, בטיזי אמו... שם יותר טוב?" אבל מצד שני תמיד מתגאים בזה שאנחנו מדינה מתקדמת, הרי אנחנו ב-OECD!!! אז לכל אלו (מושיק, תקרא טוב....), פעם אחת ולתמיד תחליטו, או שאתם משווים אותנו ל-OECD, ואז כדאי שתסתתכלו טוב טוב על הנתונים, או שאתם משווים אותנו לצ'ד, קנייה או כל מדינת עולם שלישי אחר (לדעתי אנחנו הרבה יותר גרועים, אבל זה לדיון אחר...), אבל אי אפשר כל פעם לבחור במדינה אחרת לפי מה שנוח לכם!!!!
ועוד דבר, לכל החכמולוגים שמראים לי מחירים ממדינות אירופאיות שונות, תבדקו טוב טוב את מה שדרור אמר!! קצת שכחתם שבהולנד למשל, לא רק שהחינוך חינם, אלא אתה מקבל כסף כשאתה סטודנט, ואין דבר כזה ביטוח חובה כי המדינה מכסה את זה מהמיסים על הדלק... שבצרפת דמי אבטלה הם 750 יורו לשנתיים.... שהכול עולה רבע מפה, ומרוויחים פי שתיים!!!