יכול להיות שאני לא מבין את פעולת המתלה..
כמה שאני מכיר ויודע הקפיץ מחזיק את המשקל אבל הבולם מרסן את תנועת הקפיץ .. אז בוודאי שלבחירה של בולם המתאים למשקל הרכב יש חשיבות מכריעה בהתנהגות.
Printable View
יכול להיות שאני לא מבין את פעולת המתלה..
כמה שאני מכיר ויודע הקפיץ מחזיק את המשקל אבל הבולם מרסן את תנועת הקפיץ .. אז בוודאי שלבחירה של בולם המתאים למשקל הרכב יש חשיבות מכריעה בהתנהגות.
באימא שלכם, מהירות תלת ספרתית בשביל? עם דיפנדר? בקושי בכביש 6...
מה רמי, לא ראית אף פעם דיפנדר עם מנוע?
סליחו לי על התגובה האגרסיבית אבל כמות השטויות שנכתבות כאן דורשת את זה.
כמה תיקונים...
לדיפנדר יש 4 קפיצי סליל, ככזה לבולם יש חשיבות עליונה בנוחות הרכב והריסון הרכב, יש הרבה בולמים סבירים וטובים בשוק, אבל שיהיה ברור , ככל שתבחר בולם איכותי יותר כך הרכב ירסן טוב יותר, יהיה נוח יותר(כמובן בכפוף להתאמת קפיץ נכון) ונשלט יותר.
קוני הם בולמים מצויינים, גם אולדמן למשל, אבל שניהם לא מתקרבים בכלל ליכולות השיכוך והנוחות שבולם פוקס( או דומיו) יודע לתת, החיסרון הוא במחיר, אבל לרכב שמתכונים להחזיק לטווח הארוך בולם שניתן לשיפוץ( כמו פוקס וגם בילשטין לדוגמה) הוא למעשה חיסכון לא קטן בכסף, על 90 אפשר לשים בולם בלי מיכל חיצוני ואז הפרשי הכסף לא כלכך גדולים, בין קוני/אולדמן ושות' ולבין הפוקס ושות' מפרידים עולמות שלמים ולא סתם אתה תראה כמות גדולה של דיפנדרים ורכבים אחרים שנוסעים איתם.
דיפנדר לא בנוי לנסיעה מהירה רמי??? בניתי עשרות רכבים מכל הסוגים, אף רכב (כולל זה שאני נוסע בו היום) לא מגהץ שבילים במהירויות כמו ה110, בטיולים (לא במרוצים) הדיפנדרים נוסעים את הנחלים הגדולים למשל בקצב מהיר משאר הרכבים בעשרות אחוזים, וזה לא מרוץ, אלא טיול רגוע כן, גם עם TDI300(ופוקסים) אפשר לשייט בקלות בתלת ספרתי בנקרות...
מכיוון שכתבת שאתה לא מעוניין להוציא כסף רב ושאר המשתתפים עשו מזה תורה אתם לך את דעתי:
הקוני והאולדמן עולים בערך 800 ש"ח+-, אולדמן ספורט( אין להם קשר לבולמי מרוצים, זה סתם שם מותג* עולים כ1000 ש"ח+ , הם טובים מהשנים הראשונים.
לפוקס יש בולם חדש, פרופומנס, הוא אמור להתחרות בבולמים הרגילים מבחינת עליות ועלותו דומה לאולדמן ספורט+-, אני הייתי הולך עליו, אם לא, אז על האולדמן הרגיל, ב110( הכבד יותר) הקוני הוא בחירה מצויינת ב90 אני הייתי מעדיף את האולדמן אם לא הפוקס.
אם אתה רוצה אגב יש לי קוני משומשים למכירה וגם פוקס משומשים למכירה.
קראתי בעיון את כל הפוסט ולמעשה ניתן לך כל המידע לקבלת החלטה
אני ב 90 עם פוקסים והרכב פשוט מגהץ בכל מהירות
יותר נכון ככל שיותר מהר כך מגהץ טוב יותר. היה לי גם אולד מן וגם קוני אומנם בדיסקברי
אבל אין מה להשוות לפוקס
יכול להיות שזה ענין של מזל שהכיול היה מדויק. אני לא היתי צריך לבצע מספר כיולים ואני גם לא יודע עד כמה המתקינים יודעים לכייל
שןורה תחתונה פוקס עושים עבודה מצוינת באם יש לך את הכסף להשקיע . תתקין במקום שיהיה לו את הזמן והרצון לבצע כיול מתאים לך
צור, מה האי מייל שלך או פייסבוק? מצאתי תמונות נייר של הרכב שלך מיד אחרי הבניה שלו, בשיא תפארתו!
היי, ארז, אני לא אומר שהכרכרה לא מסוגלת לנסוע מהר, גם ציינתי שלי אישית היה ניסיון טוב בנושא זה - בפעמים המאוד נדירות בהן רציתי בכך.
כידוע לך, גם נהגתי דיפנדרים משופרים (אחד מהם אתה בנית), ואני יודע בדיוק מה פוטנציאל השיפור. מה שאני אומר הוא שמעט, מעט מאוד אנשים קונים דיפנדר פרטי (עזוב יישומים צבאיים, או יוצאי דופן שרוצים לטחון שבילים במהירות), כדי לתפור איתו את אמציהו או הנקרות ב-100 קמ"ש.
זה פשוט לא האופי של הדיפנדר, ולא של בעליו הטיפוסי. כך אני חושב, ויכול להיות שאני טועה?...
יאללה, שנה טובה
אני נוסע כרגע עם הקוני המתכווננים, בשילוב קפיצים של בירט פרט 2".
אחלה שילוב.
רמי אתה טועה, גם בקצב של טיול ניחוח ושיחה נעימה בין חברים הדיפנדר נוסע מהר יותר באחוזים ניכרים מול רכבים אחרים, בטח עם משווים אותו לשאר רכבי העבודה.
את רוב הטיולים שלי היום אני עושה עם החבר הכי טוב שלי, (אתה מכיר אותו, שי הצלם), 110 פתוח סטנדרטי מבחינת המתלים, שנינו ברכב עם 2 ילדים קטנים נוסעים רגוע במהירויות גבוהות בהרבה ממה שהייתי נוסע באותה הסיטואציה עם לנדקרוזר 80 בעל מתלים משופרים מאוד++
יכול ליות שהצטרפת ליחיעם ופשוט הזדקנת...
כל משפר והאמת שלו שבדרך כלל מושפעת ממה שיש לו במחסן...
בשוק ההון זה נקרא לדבר מפוזיציה.
שנה טובה
אלא אם כן יצא דגם שאני לא מכיר זה לא משנה מה הם כתבו, תסכל על עובי הסליל ועל כמה כריכות יש לך ותראה שזה קפיץ של דיסקברי( ואם אתה לא יודע לחשב את קבוע הקפיץ, תסתכל אצל ג'קי בקפיץ רגיל של דיסקברי(שגם כשהוא ערום הוא כבד משמעותית מ90) ותראה שהם פחות או יותר זהים.)
וכמובן שאם יצא דגם חדש אז אני מתנצל בפני אנשי בריטפרט בכל העולם....
מאתר היצרן.
מתאים לפי היצרן גם וגם בהתאם לדגם הקפיץ.
http://britpart.com/Accessory-Catalo...px?AccRef=3746
ללא ספק הכול פסיכולוגי ומאכילים אותנו גם באתר הזה המון שטויות.
האמת, לא פשוט כל פעם להחליט לאיזה שטויות להאמין כי כולם מאוד משכנעים...
בועז שים לב, מקדימה הרכב פחות או יותר באמת דומים, אבל מכיוון שאין להם הפרדה לרכבי בנזין מול דיזל או בין רכב פתוח לסגור זה כבר אומר שהחישובים שלהם לא מדוייקים.
בקפיצים האחוריים זה כבר יותר גרוע... למשל DA4203 הוא קפיץ שמוגדר קל גם לרכב כמו דיסקברי 1 ולאותו העומס ל90 שקל ממנו בהרבה גם ככה( ואני לא מדבר על הדיסקברי 2 שלדעתי כבד מהם)
זו טבלת משקלים שמצאתי ברשת:
Weight:
90: 3700 to 3950 lbs
US D90 (Basic): 3880
110: 4150 to 4520 lbs
US D110: 4848 lbs
127/130: 4590 lbs
ממה שמצאתי המשקל הכולל של דיסקברי 2 הוא 4,895 ליברות והדור ה1 בערך 4500 ליברות.
אם הנתונים האלו נכונים אז אני ממש לא חושב שאתה יכול להשתמש באותו הקפיץ לכל הרכבים( ולצפות שהוא יעמוד באותו נתון עומס), אבל מה כבר אני מבין, אני בטוח שיש כאן מספיק מהנדסים שיסבירו לי כמה שאני טועה....
בנושא, הקפיצים, אגב - ארז צודק. לא יכול להיות אותו קפיץ עבור משקלים שונים. זה טריק ידוע של המשווקים - אותו קפיץ הוא תחת מדבקה אחת קפיץ heavy duty לרכב קל, או קפיץ light duty לרכב כבד, ויש המגדילים לעשות ומשתמשים בו גם כקפיץ הגבהה לרכב קל.
ובנושא הבולמים - נאמר כבר הרבה... רק נשאר להחליט ממה להשתכנע...
אסף.
ארז, רק עכשיו אני רואה שהשרשור ממשיך להתגלגל...
אכן, אני מהמחזור של השמשוני, ואנחנו כבר מבינים שהחוכמה היא לא לצאת לטייל, ולגמור את הנסיעה מהר ככל האפשר.
מבחינתי, אני רוצה כמה שיותר זמן בשטח, לאוו דווקא לצבור קילומטרים, אבל זה רק אני. אולי לכם אצה יותר הדרך? סחטיין!