תגובה: "בשעה טובה" נטחן ה ARB והותקנה ספארטן אוטומטית
TOD זו מערכת שמעבירה מומנט על פי דרישה. היא מיועדת בדיוק למצבים כאלה, של כביש רטוב/חלקלק.
אתה משווה את זה למערכת הנעה כפולה PART-TIME "טיפשה" נטול דיפ' מרכזי או כל סוג של אלקטרוניקה (תודה לאל) כמו בסופה או בל"ק 73?
בכמה סיטואציות כאלה - של נסיעה בשפ"צ לאורך צלע הר, בגשם, נתקלת בחיים שלך? כאן בארץ?
זה כמו שנתווכח על הכנה נכונה של הג'יפ לחציית נהר גועש, או על אפשרות שהברזנט יתלקח לי אם אני אנסה לנסוע דווקא דרך דליקת יער...
שפ"צ זה תרחיש אימים של כל ג'יפאי - עם נעילה או בלי. לא נכנסים אם לא חייבים/אם יש אלטרנטיבה.
ואגב - גם לנסיעה בשפ"צ עם נעילה יש כללים ופתרונות. מפחידים אבל מוכחים.
נסיעה על הכביש הקפוא - דווקא שלטתי נפלא בכיוון ההתקדמות. כל עוד הוא היה ישר קדימה. הבעיההגיעה בפניה שמאלה. 90 מעלות. במהירות המסחררת של 15-20 קמ"ש, ניתקתי הנעה קדמית, העברתי משקל וזרקתי זנב "לתוך" הפניה, בערך 20 מטר לפני שבכלל היתה פניה... לקראת שיא הפניה, כאשר הג'יפ מחליק על צידו בניצב לכיוון הנסיעה ההתחלתי, שילבתי שוב הנעה קדמית ונתתי גז גדול - הג'יפ פירפר את ארבעת הגלגלים כמו משוגע, משך את עצמו קדימה, ויצא מהפניה כמו מלך. אלה לא תרגילים שמומלצים לכל אחד ובמשך כל היום. בטח אם יש עדו מכוניות על הכביש, כי כאמור - אתה צריך הרבה כביש מסביבך ואף אחד לא מבטיח לך שתצליח להישאר על הכביש הזה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נסיעה על הכביש הקפוא - דווקא שלטתי נפלא בכיוון ההתקדמות. כל עוד הוא היה ישר קדימה. הבעיההגיעה בפניה שמאלה. 90 מעלות. במהירות המסחררת של 15-20 קמ"ש, ניתקתי הנעה קדמית, העברתי משקל וזרקתי זנב "לתוך" הפניה, בערך 20 מטר לפני שבכלל היתה פניה... לקראת שיא הפניה, כאשר הג'יפ מחליק על צידו בניצב לכיוון הנסיעה ההתחלתי, שילבתי שוב הנעה קדמית ונתתי גז גדול - הג'יפ פירפר את ארבעת הגלגלים כמו משוגע, משך את עצמו קדימה, ויצא מהפניה כמו מלך. אלה לא תרגילים שמומלצים לכל אחד ובמשך כל היום. בטח אם יש עדו מכוניות על הכביש, כי כאמור - אתה צריך הרבה כביש מסביבך ואף אחד לא מבטיח לך שתצליח להישאר על הכביש הזה....
קרעת אותי !
אני אוהב את איך שאתה מעביר החוויות לכתב. אפשר ממש לראות זאת בדמיון או כמעט לחוש את זה ...
אגב, חורף שעבר עליתי לרמה"ג בשיא המערכת שלג עם הבנות והאשה (כשהיא סוף סוף מצטרפת צריך לנסוע כמו על ביצים שלא תבהל ...) .
פשוט אחיזה וניהוג מדהימים בזכות פעולת ה TOD ומוגבל ההחלקה מאחור.
בכביש מוקרח (יש מילה כזאת בכלל ?) שג'יפים עשו בלט והחלקה לא אומנתית , הטרופר היה יחסית צייתן והתקדם לכול כיוון שהפנתי ההגה.
רענן
רענן מה שאתה מתאר פה - זה ההבדל בין מערכת הנעה ורכב חדש ומודרני, לבין ג'יפים ישנים ומכוונים שטח כמו סופה/סמוראי/73...
ברור שאם יש לך 4X4 לכביש אתה תהיה יותר יציב ובעל ניהוג טוב יותר.
דרור, אם ניקח את דנה 60 כדוגמה
דטרויט לוקר יעלה סביב 600$ ו-ARB בדיוק כפול 1,200 ולזה לפני קומפרסור..
וזה כשמדובר בנעילה אוט' הכי יקרה.
בנעילות הזולות יותר הפערים משמעותיים הרבה יותר, וזה בהחלט פקטור בשיקול של איזה סוג נעילה להתקין.
לראיה שים לב שבכלים היקרים נדיר שתמצא נעילות אוט' איפה שאין במקור.
1 קבצים מצורפים
נסעתי הרבה שנים עם אוטומטית חייב להגיד שאסון גדול זה לא, אבל בהחלט אני מעדיף נשלטת עם התנהגות כביש שמאירה את הרכב מקורי בקטע הזה.
מבחיתנ אמינות הנשלטת נעילה אמינה( כמובן שאיזה מותג חשוב כאן), בעיות כמעט ולא קימות ואם יש זה בדרך כלל הזנחה או בעית התקנה.
אגב, נתקלתי גם באוטומטיות שעשו בעיות, נטחנו,נשברו או סתם נתקעו, אז לא צריך להפוך אותם למיתוס...
מה עדיף עם גג או בלי?
קובץ מצורף 64678
אגב, דרור לגבי הנעילות של בולסטר
יצא לי לראות נעילה כזאת על השולחן, בפירוש היא לא נראית באותה איכות ייצור כמו ARB, ההבדלים נראים לעין.
הקייס במותג המקורי ולא החיקוי מסין נראה בליגה אחרת לגמרי.
באמריקה ARB עולה 1,200 דולר?............. מוזר, או שאני ממש לא מעודכן.
אני זוכר שדטרויטים עלו (שם) סביב 550 דולר, ו-ARB (רק הנעילה, לפני קומפרסור) די באיזור הסכום הזה.
הנעילות ה"קטנות" הזולות הן באמת זולות יחסית ולכן גם מומלצות. מקסימום תמורה למינימום השקעה. הן גם אמינות להפליא - הנסיון שלי עם הלוקרייט פשוט מצוין. כן, יכול להיות שגם ההתקנה היתה מוקפדת וטובה (בשתי הפעמים - במוסך המדרכה). אבל באמת לא צריך לעשות תואר אקדמי כדי להתקין לוקרייט. הנסיון שלנו בהתקנת דבר כזה התבטא בזמן קצר להפליא שארכה ההתקנה לשני אנשים, עם מפתח אימפקט כדי לפתוח גלגלים וכו' - פחות משעה מהתחלה (העלאת הג'יפ על בוקים ופתיחת גלגלים) ועד סיום (כולל מילוי שמן בדיפ').
בג'יפים המפוארים והיקרים לא תמצא דבר כזה - קודם כל כי זה מכלול שעובד בצורה לא מעודנת - הוא מתקתק, הוא מרעיש, הוא גורם לכל מיני תחושות מוזרות לעתים, משתחרר לעתים תוך השמעת קולות נפץ מתכתיים מוזרים שאין בינם לבין תקלה אמיתית ולא כלום - אבל זה מבהיל את מי שלא מכיר והעיקר - יצרני הרכב לא יספקו לך רכב עם התנהגות כביש שעלולה להיות טריקית ומאתגרת בסיטואציות מסויימות. רכבמ ודרני צריך להיות שקוף למשתמש ובטיחותי ב-100% גם לסבתא שלך, לא כזה שמצריך קורס שלם כדי לדעת לנהוג בו בבטחון.
אני ממליץ על נעילה אוטומטית בכל לב - אבל ממש לא מסתיר את העובדה הפשוטה שצריך להתרגל לנהיגה קצת אחרת ולהיות עירני, רגיש וקשוב לרכב. אני (ורבים אחרים כאן) כבר רגיל לזה ואני נוהג בסופה נעולה כמו בפרייבט, נכנס לפניות מהר לפי כל קנה מידה, גם בכביש רטוב, ומוכן להישבע שאני לא מרגיש שום בעיה. מצד שני - אני לא אתן את הג'יפ למי שלא מנוסה בנהיגה בג'יפים בכלל ועם סרן אחורי נעול בפרט... אנחנו מדברים כאן על ג'יפים שכבר בבסיס התנהגות הכביש שלהם רחוקה מסטנדרטים של SUV מודרניים. לצורך העניין - טרופר הוא SUV לפני שהוא ג'יפ, ועם TOD הוא מתנהג על הכביש הרטוב כמעט כמו SUV מודרני.
לטעמי, להתקין נעילה נשלטת יקרה על רכב שטח טהור כמו סופה, סמוראי, סיקס או אפילו ל"ק 73, זה בזבוז כסף משווע. על הכביש אלה כלי תחבורה בסיסיים ולא יותר גם בתצורה מקורית מהמפעל, כשהם נמוכים, עם כל אמצעי הריסון (מייצבים וכו') מחוברים, על צמיגי כביש קטנים ועם דיפ'ים פתוחים. בשטח לעומת זאת אנחנו דורשים מהם לתפקד הכי טוב שאפשר, וחלק מתפקוד בשטח זה גם מהימנות, אמינות, חוסן מכני. כשאנחנו מטיילים לאמצע שום-מקום, אנחנו אוהבים להרגיש ביטחון ואמון בג'יפ שלנו. גם בשטח, ב-99% מהזמן בכלל לא צריך נעילה, אבל אני אמשיך לטעון שהאוטומטיות לא מפריעות. לעומת זאת כשאני מגיע למכשול שלטעמי מצריך נעילה, אין כמו התחושה הזו של לא לדאוג בכלל - להתחיל (ולסיים) לטפס בכיף ובצורה זורמת, כשאני יודע שהנעילה עושה את העבודה, מחזירה לי הנאה תמורת ההשקעה.
ואם אני אחזור לכבישים מוקרחים - לא סתם אני מתאר את זה בצורה ציורית... התחושה היתה מאתגרת וזה היה מפחיד באותה מידה שזה היה כיף. באותו טיול היו איתנו שני דיסקברים TD5 סטנדרטיים, על צמיגי כביש במידה מקורית קטנה. הם נסעו על הכביש המוקרח כמו על האיילון באמצע אוגוסט. היה מעורר קינאה לראות את זה, איך עובדת הנעה כפולה קבועה עם דיפ' מרכזי ואלקטרוניקה שמסייעת...
לעומת זאת, כשהחלטנו לחפש צרות מעבר לכביש וירדנו לאחד השבילים שמכוסים שלג עמוק עם אבנים ובוץ ושברי אספלט עתיק מלמטה, הסופה כפולת הנעילות על צמיגי בוץ נסעה כאילו כלום - והם נלחמו, או הו איך הם נלחמו...
מה עדיף עם גג או בלי?
קובץ מצורף 64678[/QUOTE]
למה, למה לעשות לנו את זה?.... אחחח... איזה יופי.
ברור שבלי גג. ואם אפשר, שיהיה בנזין 4 ליטר V6 וכמובן ידני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אצלך בדיפנדר בכלל יש הנעה כפולה קבועה.
ואני יודע שלנדרוברים מסתדרים עם נעיהל אחורית אוטומטית לא רע, אבל יש דיפרנציאל מרכזי בתמונה, והגלגלים הקדמיים מניעים גם בכביש - במקרה הזה הייתי בוחר בנשלטת.
דווקא כאן אני חולק עליך
דיפנדר 110 בנזין זה לא הרכב הכי חזק ובייחוד שהכח כל הזמן מועבר ל4 גלגלים אין את הסכנות של היגוי יתר שיש ברכב עם נעילה אחורית אוטומטית הנעה אחורית ומנוע חזק
הרכב הזה בגללל אורכו הגדול , ההנעה הכפולה הקבועה, וההספק הסביר ביחס לגודל ייחיה מצויין עם נעילה אוטומטית (כמעט לא מורגשת) ולא צפוי להפתעות גם על כבישים עם אחיזה גבולית
אני מעדיף אוטומטית דווקא בשביל מצבי החירום בהם הדרך היחידה לצאת ממצב קשה היא ללחוץ גז .... אלא שאז דיפרנציאל פתוח / מוגבל החלקה לא מספיק כדי להוציא מהמצב ואילו נשלטת לוקח לה זמן להנעל וגם אי אפשר לשלב תוך כדי נסיעה בעומס ותוך חלקיקי שניה
בדיוק בשביל המצבים האלה .... קיימת האוטומטית ... היא תמיד שם בשבילך ללא קשר למחיר ... גם כשהיא נשברת היא ממשיכה להעביר כח לשני הגלגלים
"לא הכי חזק"?... בוא נציג את האמת העירומה....
דיפנדר 3.5 הוא אחד הכלים הכי אנמיים ועצלים שפגשתי. 135 כ"ס (כשהיה חדש, לפני 18 שנה) על משקל של דיפנדר 110.... חוץ מצליל V8 מחרמן, אין לו כלום. ה-TDI300 מרגיש כמו מטוס לידו.
ובכל זאת ברכב עם הנעה כפולה קבועה אני עדיין מעדיף נעילה נשלטת.
גם ככה אתה מדבר כאן על אוטו כבד שנהנה ממערכת הנעה עם חופשים מובנים, שבירות וכיו"ב צרות. למה להקשות על האוטו את החיים שגם ככה מתאכזרים אליו?...
אם תשים נעילה ממילא תצטרך לחזק את הציריות האחוריות - זה בילד אין בלנדרובר (חלק מהקיט:):p)
לא קראתי את כל התגובות עד הסוףאבל אני יכול להגיד שמעל שנתיים אני נוסע עם לוקרייט בסופה מאחורהתענוג אמיתיבשנה האחרונה הצטרפה לחגיגה ספרטן קידמית אני לא יגיד שלא היו חששות אבל בכל זאת סופה מה כבר יכול ליהיותואני רוצה להגיד שאני מבסוט מהשילוב הזה לדעתי גם אם ההיתי מרשה לעצמי להשקיע בarb לא חושב שההיתי הולך על זהוהוכחה לכך קיבלתי בטיול האחרון שהיתה איתנו סופה עם arb קידמית ואחורית ואז בתחילת המעלה האחורית לא ננעלת מנסה עוד פעם ואין כלום הקומפרסור עובד קבועבינתיים כל הנעולים אוטו כבר למעלה הבחור עם הסופה גילה שיש בריחה של אויר מהצינורית אז הוא פירק את הניפל שמתחבר לביצה על מנת לסדר ולחתוך את הצינורהרכיב הכל ושוב לא עובדהוא כבר התייאש רצה ללכת הביתהואז הצעתי לו לפתוח את המכסה של הביצה ולראות מה קורה בפניםבקיצור פתחנו והיתה גם גומייה קרועה בניפלאחרי קומבינה קטנה הכל חזר לעבוראבל חברים מי צריך את הדרק הזה *
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
ההפך גוטה.
מניסיוני, ה- V8 קצת יותר חזק ומהיר מה- Tdi.
הניסיון שלך עם הבנזין של שחף ממש לא מייצג.
אם זאת ולמען הסר ספק, לא מדובר על ארנב רמזורים (צב עם תוספת סטרואידים משקף יותר :-))
מי שקילקל אותי וקבע לי סטנדרטים אלה הסופות ידידי.
בגלל שכל כך התאכזבתי מהפעם הראשונה על ה-3.5 של שחף, ניסיתי שוב אחרי שהוא החליף את מאיידי ה-SU במאייד רוצ'סטר. היה קצת יותר טוב, ועדיין עגלה.
גם לו נמאס והוא עבר ל-TDI300. כנראה שאין בעולם עוד מנוע כמו ה-3.5 של לנדרובר, שנותן כל כך מעט ביצועים בתמורה לכל כך הרבה דלק.
אחרי שהסופה נגנבה וחיפשתי לקנות רכב שטח, בעוונותי בדקתי אפילו דיפנדר... 110 עם מנוע בנזין 3.9. שיפור עצום לעומת ה-3.5, ועדיין - עגלה. הצליל מדהים, התחושה בריאה, אבל גם עם גז בריצפה זה נסע כמו 1,500 סמ"ק ו-3 בוכנות, ולא כמו V8 בנפח של כמעט 4 ליטר. אחרי ההתנסות הזו, ומכיוון שלהכניס מנוע V8 אמריקאי אמיתי בדיפנדר במקום נבלת האלומיניום האנגלית זה לא חוקי במדינה הזו ובשום פנים ואופן ממש לא רציתי שום SUV יפני גדול (גם עם מנוע בנזין, גם כי כולם אוטומטיים) - החולוני שבי קבע נחרצות שרק סופה תספק אותו.