כמה צריך לחמם? ניתן ללא ברנר באמצעים ביתיים?
Printable View
כמה צריך לחמם? ניתן ללא ברנר באמצעים ביתיים?
ישנם להביורים בייתיים כאלה עם גז מציתים שניתן לרכוש בטמבוריות, לחמם עד שניתן לשלוף בקלות.
אצלי ירדו שניהם ביחד בלי בעיה מיוחדת. פשוט תדפוק על החולץ, ז"א תסובב אותו עד שיש לחץ חזק, תן דפיקה שניים עם פטיש על הבורג שאתה מסובב וחוזר חלילה.
החריצה של טבעת הזו מקובלת בהחלפת מיסב בגלגל; אני לא הייתי מעיז לנסות את זה שם, מפחד של פספוס - ואני יודע מה אני עושה עם דיסק.
גזיה פשוטה
לא אל תדפוק על המיסב ישירות!!ציטוט:
איך מרכיבים את החדש - במכות פטיש מסביב או שזה צריך לשבת בלחץ חזק יותר?
תימצא צינור ארוך מספיק ובקוטר הפנימי של המיסב. עליו תדפוק.
התכוונתי מכות לטבעת ביטחון לא למיסב.
השיטה של אלון לא הצליחה, עם הגזייה ינוסה מחר, מקסימום נלך לאיזה מוסך שיוציא אותו וגם ישים את החדש על הדרך.
בנתיים הג'יפ מחכה בסבלנות, חלקים הוזמנו היום במכשירי תנועה (חלקים 10, 11, 14, 23 לפי השרטוט של יחסי העברה בכתבה של אלון, מחז"שים, גומיית ידית), מיסבים במקום אחר ברגע שיפורקו.
העסק מתקדם לאט כי אני באמצע מילואים אז למי שיש הערות אני אספיק לקרוא הכל לפני ההרכבה.
תודה על העזרה.
סוף דבר - הכל הורכב ותקין (הרעש פסק).
עלויות:
3 מיסבים: 260 ש"ח
ח"ח מכשירי תנועה: 310 ש"ח
לוח אטם: 25 ש"ח
חליצת מיסב סורר ע"י פרס והחזרת החדש: 50 ש"ח
כלים: חולץ 40 ש"ח, פטיש גומי 20 ש"ח
חומרים שהיו לי: סיליקון אדום, גריז, שמן גיר.
סה"כ: 705 ש"ח
זמן עבודה: אמנם לקח כמעט חודש (כולל מילואים באמצע...), להערכתי אם כל החלקים זמינים
ניתן לבצע (לבד!) הכל תוך יום מקסימום יומיים.
בהתחלה ניסיתי לסגור את הטרנספר ללא אטם, מה שגרם ללחץ על אחד המיסבים ולכך שהשאפטים לא הסתובבו ביד, הוספת אטם פתרה את הבעייה.
להערכתי מה שגרם לרעש היה בלאי על הציר האמצעי שהיו עליו סימני שחיקה של כ-0.1 מ"מ בעובי. אבל לא מן הנמנע שזה אחד המיסבים שהוחלפו.
תודה רבה לאלון שצלצלתי אליו כמה פעמים ברגעי לחץ ועזר.
הכי חשוב: אין על ההרגשה לנסוע אחרי שהרכבת במו ידיך!
אגב יש לי תמונות של כל התהליך אם מישהו רוצה.