תגובה: והפעם הכוכב הוא ח״כ הפרופ׳ אריה אלדד...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השמשוני יחיעם
ערב טוב,,,
אין לי מושג ברכיבה על אופנועים,(החלטה מוזרה שקיבלתי לפני שנים),,,,
ניר ל כתב " הזוג הזה רכב בטיול בשיירה עם עוד 80 רוכבים , חלקם מוכרים לי באופן אישי , אף אחד לא השתולל ולא רכב במהירות מופרזת , ההחלקה הזאת לא הייתה מסתיימת במוות אילולא הזלזול המשווע של הרשויות ." !!!
אם כל הצער והכאב,,,הזוג הזה וחלק גדול מהחבורה רכבו במהירות א ד י ר ה !!!! מעל ומעבר לכל פרופורצייה ! ( וזאת מעדות של בחור שרכב באותה ה"דבוקה") .גם אם היתה גדר ביטחון עד הרצפה לא הייה נשאר מהם כלום .!!
אין בדברים האלו משום הצדקת אי העשייה של הרשויות .
יחיעם, אין לי מושג מאיפה העדות הזאת , כי אופנוענים לא מתייחסים לעניין המהירות כאישו - מה זה "מהירות אדירה ומעבר לכל פרופורציה " לכלים של 150 כ"ס בכביש חדש ורחב? החלקה של אופנוע היא דבר שקורה בכל מהירות .
יש בעיה עם נסיעה בדבוקה של אופנועים , את זה אני מבין גם בלי להיות אופנוען - מספיק לצפות בטור-דה פראנס כדי להבין מה קורה כשמישהו בדבוקה עושה טעות .
אולי הסיבה לכן שאופנוענים רוכבים היום בדבוקות היא מדיניות המשטרע ? שמתם לב איך מנסים לצוד אותם וכמה משאבים המשטרה משקיעה בזה ? ! זאת לא הייתה באמת שאלה. כמו בלהקת איילות - העדר נותן ביטחון ...
יד אחת של המדינה מתירה ייבוא אופנועי מירוץ עם רישוי כביש , למה? כי גובים עבורם המון מיסים וזה מצויין לקופת המדינה , ביד השנייה עושים להם דמוניזציה ודה-לגיטימציה כדי לחפות על העובדה המצערת שאין לרוכבים בארץ שום אתר פתוח לרכיבה "מהירה" ושלא ננקטים צעדים כדי לשמור על חייהם . דרור מדבר על 20 ש"ח למטר גדר ? ומה על 2 אגורות למטר צבע של פסי הפרדה ומעברי חצייה , מהסוג שלא מחליק ?!
מזכיר מאד את הקמפיין נגד המעשנים , עוד מקור הכנסה מצויין למדינה שהעלאת המיסים עליו לא גוררת מחאה... בשני המקרים הרי מדובר בהתעללות באנשים מכורים, במסווה של דאגה לשלומו/ בריאותו של הציבור.
את השניים שטבעו אתמול בים , אף אחד הציג היום כפסיכופטים חסרי אחריות ומפקירי ילדים , למרות ששחייה בים בלילה ללא מציל נראית לי פחות אחראית מרכיבה על אופנוע.... אפילו את הידיעה באינטרנט לא הצלחתי למצוא.
רובנו ראינו אופנוענים רוכבים בארופה.
לא נוסעים זה לצד זה ועומדים בטור ברמזור ממש כאילו היו מכונית, לא נוסעים על מדרכות, לא נוסעים באי תנועה ולא משתחלים...
הרכיבה שלהם מעוררת כבוד.
כשאני רואה את הרוכב הישראלי - למרות הסימפטיה הרבה שיש לי לכלים דו גלגליים אני חושב שהמשטרה היתה צריכה להיכנס בהם הרבה יותר.
רובם המכריע חוליגנים וזה כולל גם את השוטרים הרכובים.
אין חוק ואין תרבות בשבילם.
תרבות וחינוך זה לא מילה גסה.
לפני שהם באים בטענות כלפי מישהו שיסתכלו טוב טוב פנימה.
אחרי שהציבור הרחב יראה בהם בני תרבות ולא פורעי חוק יהיה גם קל לבוא בטענות
חלילה בועז. המשטרה לא צריכה "להיכנס" באף אחד.
מה שאתה עושה כרגע זה גרימת עוול לאוכלוסיה שלמה. בזה אתה לא שונה בכלום מהשוטרים המנוולים שבגלל תאונה אחת ממהרים לצוד קולקטיבית כל רוכב על שניים. שיהיה ברור - אין קשר בין תאונות עצמיות מהסוג הזה לבין אכיפה. את משטרת התנועה היה צריך לסגור עוד לפני שהוקמה - מה זה אם לא זו זרוע גביית מיסי דרכים אלימה וגסה של מדינת ישראל ותו לא? היא לא מונעת תאונות וציד המכשפות שהיא מנהלת נגד אופנוענים לא ימנע אף תאונה ולא יחסוך אף הרוג.
שיהיה ברור - אם אתה מחפש אשמים ורוצה להעניש? את שני ההרוגים הללו צריך לזקוף לחובת המדינה המזויינת הזו שלא משקיעה בתשתיות מודרניות שיהיו בטוחות לכל משתמשי הכביש כולל אופנועים - למרות שהיא גובה מיליארדים על גבי מיליארדים בכספי מיסים וקנסות מבעלי הרכב בישראל ולא מחזירה להם אפילו פרומיל מזה בתשתיות בטוחות. על דוכן הנאשמים היו צריכים לעמוד שר התחבורע ושר האוצר ועבור מחדלי הבטיחות והתשתיות שניהם היו צריכים להירקב בכלא עד סוף ימיהם.
ובנוגע ל"ציבור הרחב"... הציבור הרחב שלא מתמצא בתחום לעולם לא יראה ברוכבי אופנועים "בני תרבות". זה ציבור שמותנה "לנסוע לאט ובזהירות" (60 קמ"ש, ליתר בטחון, בנתיב השמאלי כמובן - כדי לחנך את כל היתר, שלא יעקפו אותם) כשהם מחבקים את ההגה של משפחתית אוטומטית בצבע כסוף וכל דבר ששונה מהנורמה הממוצעת של הציבור הממוצע הזה - מצבע שאינו בקונצנזוס דרך אופנוע דרך מכונית ספורט פתוחה דרך ג'יפ דרך משאית - נחשב חריג - לא כמו של כולם - ולכן מוקצה - ומכאן קצרה הדרך ל- "מסוכן" - "מזהם" - "חוליגן" - "רוצח"... וההמשך ברור.
האם מישהו יכול לשים כאן קישור או תמונה של גדר בטיחות טובה שעולה עוד 20 ש"ח למטר ושעושה את העבודה בצורה אופטימלית לכל משתמשי הכביש?
דרור, או כל אחד אחר שמציג את הטענה הזו- זה מופנה אליכם.
דורון, זו הכללה מסוכנת שנובעת מחוסר ידיעה. לא שונה במאום ממה שעושה המשטרע.
גדר בטיחות בתקן עדכני שיודעת לעבוד הן מול מכוניות ומשאיות והן מול אופנועים היא דבר שקיים. זו לא פנטזיה. לפחות לפי הפרסומים בעיתונות, גדר כזו אמורה להיות יקרה יותר מהגדר הקיימת ב-20-30 שקלים למטר, והיא היתה מצילה את חיי שני הרוכבים. בטח לא גוזרת אותם לחתיכות כפי שאירע בשבת.
נושא מהירות הנסיעה - נכון לרגע זה לא פורסם דבר בעניין הזה. מהיכרותי עם אופנוענים אני נוטה להאמין שדווקא משום שרכבו בדבוקה, לא היו שם מהירויות פסיכוטיות. המשתוללים (והכרתי גם כמה כאלה, חלקם כבר מזמן ז"ל) בדרך כלל נוסעים לבד, סולו על כלי בודד או בקבוצה קטנה של 2-3 כלים, לא בהרכבה ולא במסגרת דבוקה/קבוצה של 80 (!!!) כלים....
וכן - זה תחביב מסוכן. אין ויכוח על כך. מסוכן יותר מהרבה סוגי ספורט אקסטרים.
את זה אני טוען מתחילת השרשור. על אופנוע אתה מסתכן בנפילה ובפגיעה פיזית גם בתנועה במהירויות עירוניות ואפילו בעמידה ברמזור. וכמו שמישהו רשם כאן - אופנוענים לא לובשים את חליפות העור והמגפיים הכבדים סתם ליופי...
ולכן אני מתקשה לבוא בטענות לפרופ' אלדד. כאשר יש לך ילדים קטנים, האחריות שלך שונה לגמרי ואתה צריך לחשוב אחרת לפני שאתה מסתכן במודע ברמות כאלה, ועוד סתם ככה כתחביב.
דרור,
אני לא הכללתי כלום, שאלתי שאלה שאני מאמין שאתה לא חושב אחרת..
לא כתבתי מהירות פסיכית אלא מה שהחברים שלהם שרכבו איתם ברכיבה אמרו בחדשות בגלוי, דובר שם על 80-90 קמ"ש.
ולהשוות אותי להכללות של המשטרע?.. לא יפה.
אני עומד מאחורי מה שאני אומר על ההתנהגות של רוב הרוכבים שאני רואה יום-יום בכביש.
הממוצע הכללי מושפע מערכי הקיצון אבל בעיקר מהמשקל היחסי של רוב אוכלוסיית המדגם.. כלומר, אם יש מספר קטן (ביחס לכלל האוכלוסייה) של רוכבים עם ראש על הכתפיים, הם נבלעים לגמרי בהתנהגות הכללית של רוב החברים שלהם- לפחות ככה זה נראה בכביש יום-יום.
ע"ס מעט נסיון שיש לי עם תאונות, מהצד שבא לעזור, אני לא חושב שהיה להם הרבה סיכוי.
במהירות 90 קמ"ש, אתה יכול להיהרג גם בפגיעה במזרון גומאויר.
יותרמזה,
במהירות הזו, אם עורב פוגע לך בראש בנסיעה הוא יכול לשבור לך את המפרקת.
לפני כ- 15 שנים הגעתי לתאונה כחלק מצוות נט"ן, הנפגע היה רוכב אופנוע שלא הצליח לקחת את הסיבוב, החליק על הכביש עד שנעצר הוא והאופנוע יחד בקיר עפר סתמי, לא גדר ולא עמודים, "סתם" גבעה עפר.
הבחור נהרג, ולא מגדר הפרדה ולא מהקיר עפר שבו הוא פגע בסוף אלא מהאופנוע שלו עצמו, בו הוא פגע בפינאלה אחרי שהאופנוע עף לבד לקיר עפר.
הרגל שלו נשברה בירך מהכידון של האופנוע והעצם יצאה דרך הירך החוצה (פגיעה אופיינית מאד לרוכבים, שמה שעוצר אותם מלעוף זה הידיות) והלסת נשברה מהקסדה עצמה, שנראתה בהתחלה שלמה.
מהפצע לא היה בכלל דימום כי הלב שלו הפסיק לפעום כנראה כבר מהמכה הראשונה בנפילה.
הוא היה לבוש עם ציוד מגן, לא נסע מהר, לפחות לא לפי הנהג שנסע אחריו וראה את זה מתרחשולא פגע בגדר הפרדה זו או אחרת.
ולמה זה כל הברברת הזו?
כי במקרה הנוכחי היתה שם גדר, אבל בכלל לא בטוח שהיא אשמה ולא בטוח שהתוצאה היתה אחרת בלעדי הגדר.
כשאתה עף במהירות של 90 קמ"ש ונוחת על אספלט, הסיכויים יותר לרעתך מאשר לטובתך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
האם מישהו יכול לשים כאן קישור או תמונה של גדר בטיחות טובה שעולה עוד 20 ש"ח למטר ושעושה את העבודה בצורה אופטימלית לכל משתמשי הכביש?
דרור, או כל אחד אחר שמציג את הטענה הזו- זה מופנה אליכם.
מסתבר שבדיוק פורסמה על זה כתבה ב- YNET:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4301803,00.html
מעניין להבין איך בדיוק עובדת הגדר הזו.
(על פניו זה נראה כאילו היא מורכבת משתי קומות כשהקומה התחתונה מיועדת לרוכבים והעליונה לשאר כלי הרכב.
אשמח אם מישהו כאן יפרט יותר...
(כי לי באופן אישי התצלומים שצרפו כאן מעוררים תחושה של: "תעיפו את גדר הבטיחות כי היא מסכנת אותנו"... לא התייחסות לחשיבות שלה לכלי רכב רגילים.)