-
כיוון שאני [ ממש כמו דרור ] ממש נהנה להסתובב עם השתיין הזה, בכל הזדמנות, חשבתי שיהיה לי בלתי נסבל להעמיד את הגרנד לטובת רכב פרטי קטן.
אבל אחרי מעל לשנתיים שהג'יפ עומד ויוצא רק לטיולים, אני חייב לומר שההוצאות בסעיף הרכב, לא זו בלבד שירדו, אלא שמההפרש, אני משלם הוצאות של יותר מרכב אחד. אז נכון שהסתפקתי בפיאט ידנית, אדומה כמובן, שבקושי סוחבת אותי לבד, אבל היא צורכת ליטר זהב לכל 17 ק"מ ... זול יותר מאשר לנסוע עם ג'יפ מונע בגז ... וכך, אני מצליח להחזיק בנוסף גם רכב נוסף, ישן יותר. ולפי הדיווחים האחרונים מגיזרת הנהלת החשבונות, המצב רק משתפר.
לעומת זאת, רמת הטיפולים והעיסוק בג'יפ ירדה משמעותית מה שמביא לפגיעה נפשית חמורה ביותר, לעלייה בלחץ הדם של הנהג, ולרמת עצב [ ועצבים ] גבוהה מהרגיל בכל פעם שאני עובר ליד הג'יפ ורואה איך הוא משתעמם בחניה .. והתירוץ שאפשר להשבית אותו לצורך טיפולים ממושכים רק גורם לי צער רב יותר...
אבל מצד שני, אם זו הדרך לשמר את התחביב, עם כל היוקר המתגבר, והעלייה הרצחנית במחירי הדלק, אני חושב שזה שווה את ההשקעה.
בקיצור דרור, אני שותף [ כמו רובנו פה , ורק שים לב לכמות התגובות שקיבלת, כנראה שעניין נוגע לכולנו ] לכאבך, אבל, המסקנה שלך לא מדעית, ולא באה מהראש, אלא [ ובצדק רב ] מהלב. עזוב את כל הנסיונות להסביר למה אתה לא יכול לנסוע במשפחתומטית, אתה לא צריך. האמן לי שכולנו מבינים ... אנחנו נוסעים בג'יפ, כי אנחנו אוהבים ... נקודה. עכשו הצורך והחיים גוררים אותנו להתמודד עם הקושי הכלכלי. הרי אין לי ספק שאם היה לך דלקן חינם, היית משלם כל מחיר על תיקונים ונוסע עם הסופה ביום יום ... גם אם, והיה לך פוקוס חדשה ליד הבית ...
חבל לי שזה המצב שגורר אותנו להשכיב את הרכבים הנהדרים האלה ולהוציא אותם רק מפעם לפעם לסיבוב בשכונה, או במקרה הטוב בשביל הכי קרוב לבית, אבל, כנראה [ ואני אומר בצער רב ] שהמצב לא ישתפר.
-
תגובה: Article: דעה אישית: רכב שטח לטיולים בלבד, טוב או רע?
הגיעה עונת הבוץ, המים והירוק בעיניים, אז הנעתי היום את ההיילקס, לראשונה לאחר 19 חודשי עמידה, חוץ מכמה ימים שהוא שימש את אבי לפני כשנה ורבע ועוד יום עבודה אחד להעברת הבית שלי לפני כשלושה חודשים. נסעתי לטסט מרחק של כ70 ק"מ וחזרתי. אין נפגעים לכוחותינו.
מזל שהוא לא הספיק לקרוא את הכתבה (;
אגב, הוא משמש כרכב טיולים בלבד מזה כחמש שנים. מחובר קבוע למטענים אוטומטיים. לא מניע אותו יזום. לא מאידאולוגיה, רק מעצלנות.
-
אני חייב להגיד שאני ממש לא מצליח להבין איפה החיסכון אם מחזיקים עוד רכב.
פרייבט, כמה שיהיה חסכוני, עדיין דורש ביטוח+דלק+טיפולים.
בחישוב עד השקל, לי זה יצא כמעט בדיוק ההפרש שנחסך מההפרש בצריכת הדלק ואולי טיפול פחות בשנה לרכב שטח.
מה שמביא אותי למסקנה שזה משחק סכום אפס, אמנם ההרגשה במשאבה כל פעם טובה יותר, אבל בחישוב השנתי אני באותו המצב.
ככה זה יוצא לי בחישוב של רכב שטח דיזל.
אם כבר, החישוב של להעמיד את הרכב שטח ולהחזיק פרייבט נוסף ועדיין לחסוך, תקף רק לרכבי שטח בנזין.
-
לי בכלל אין אופציה כי אני עם רכב מהעבודה וטלי לא היתה נוסעת ביומיום עם CJ או היילקס.
אני מניח שאתה פחות או יותר צודק, דורון, זה גם תלוי בקילומטראז'. אבל, רכב שמעמידים הוא בד"כ רכב שכבר בן 10-15-20 שנה. הפרייבט יהיה בן 0-5 ? ככה לפחות זה אצלנו. אז נהנים מרכב נוח, חסכוני, אמין, זול לאחזקה ובעל יותר אביזרי בטיחות ביומיום. גם זה משהו, לא?
ועוד נקודה כאובה: כשהמצב הכלכלי קשה , או סתם יש הוצאות כבדות אחרות שממוקמות גבוה יותר על סדר העדיפויות, אז אתה יכול להוריד במיידית את ההוצאות על רכב השטח לאפס מוחלט ולהישאר רק עם ההוצאות המועטות על הפרייבט. מצד שני, היתרון הזה הוא גם החסרון...
-
-
טיילתי, לא הרבה ולא עם ההיילקס.
-
דרור- הגם בארזים נפלה השלהבת? אתה השתגעת, או -מה זה היציאה הזו ???
למכור חלק מהמשפחה? סלע קיומנו?
מה הבעיה לעשות כמה ק"מ בודדים מידי שבוע ברחוב , להתניע אותה בחניה? לדומם ולפתוח את הברז החשמלי למניעת זליגה?
אין לי כל ספק שהשילוב המנצח הוא [וכך אני נוהג מס' שנים טובות] להחזיק בנוסף איזו פרטית קטנה לנסיעו ת מנהלתיות.
אתה לא תמכור-למרות שהרהורי חטא עולים מדי פעם. אתה מתאר לעצמך את עצמך בלי הסופה? אין דברים כאלה.
-
וה"דבר" שרואים בחלקו מאחורי הסופה ?
ג'פ שלישי ?? :)
אמרתי לפני שנה כשעברתי לדרום שזהו הפתרון האולטמטיבי לחיסכון בדלק (תחשבו על זה) !!!
סופ"ש נעים ,
דרור.
-
ה"דבר" שמתחבא שם מאחור זה באגי נהדר שמחכה לביאת המשיח - שיהיה לי זמן וקצת כסף להשמיש אותו.
-
אצלי הסיקס שימש עד לפני זמן קצר כרכב עבודה ( מוכר מלא !!! ) בתוספת עגלה נגררת .
כעת הסמוראי ( טנדר - שוב מוכר מלא !!! ) תפש את מקומו והסיקס נח לו במניון תת קרקעי מחכה לטיול הקרוב ( פעם עד פעמיים בחודש ) .
ביומיום אני מתנייד עם קטנוע 250 = צריכת דלק כ: 28 ק"מ לליטר , ביטוח רק לי ( יקר כ: 3000 ש"ח ) וטיפול פעם ב10000 ק"מ .
הקטנוע גומע כ: 2500 ק"מ כל חודש .
צריכת דלק של הסיקס כ: 6 ק"מ לליטר
הסיקס יוצא "להשתין" לפחות פעם בשבוע ופעם בחודש טיול לדרום - חייב לנשום אוויר מדבר .
ההבדל הכלכלי בדלק בלבד הוא כ: 2500 ש"ח לחודש .
לא מרגיש שינוי ברמת האמינות של הג'יפ , וגם הרוח ממשיכה לשחק לי בביצים , מומלץ .
אילן
-
צריך לרכז את כל רכבי הטיולים בחניון אחד ולהפעיל עליהם "נוהל ימ"ח".
-
כתבה מאלפת .
רובנו מתלבטים אם לעבור לסטטוס של
ג'יפ לטיולים בלבד לטוב ולחיסכון ...ולרע .
מדודי.
-
(-: כולל שמירה ומצלמות 24/7....
-
אצלי הרכב ( יפני ) מודל 2000 יד ראשונה פחות מ 100,000 ק"מ . כבר 10 שנים משמש רק לטיולים. ביום יום על רכב חברה או רכב קטן ( סופר מיני , לא אוהב לסחוב איתי למסעדה או לסופר מרקט עוד 500 ק"ג ברזל מיותרים ) . המצבר בג'יפ מחובר למטען . מוציא את הג'יפ לפחות פעם בשבועיים לנסיעה כדי שהמנוע יגיע לטמפרטורת עבודה , מפעיל את כל המערכות , מיזוג חימום פנימי , נעילה וכ'ד ומחזיר אותו לחנייה עד לטיול. עומד מזווד קומפלט פרט למזון. אין ספק שלמרות הכיף לנוע עם הג'יפ ביום יום זה פשוט לא כלכלי . עלויות דלק לפחות פי 2, עלויות טיפולים גבוהות ובתדירות כפולה , עלויות צמיגים פי 3 וכמובן בלאי כללי. בנוסף לזאת קיים החשש הקבוע מגניבה במקומות חנייה ציבוריים . שום החזר מהביטוח לא יכול לפצות על עוגמת הנפש ועלות התוספות והציוד הנמצא דרך קבע בג'יפ.
-
למי שיש את האופציה של רכב חברה אין בכלל שאלה מה כדאי.
בחישוב של להחזיק רכב פרטי נוסף במקביל לרכב שטח זה לא בהכרח חיסכון.
-
גם רכב חברה עולה כסף, ולא מעט.
צריך לשקלל את כל הנתונים:
קילומטראז׳ שנתי, צריכת דלק של רכב השטח, מס׳ כלי הרכב הדרושים בבית, עלות קניית והחזקת רכב פרטי, השידרוג בנוחות ובבטיחות, האם בכלל רכב השטח פרקטי ביומיום, האם יש זמן לתחזק רכב נוסף.
אין דין ג׳ימני או מגנום ידני כדין פול סייז אמריקאי או צ׳יף אינדיאני, או סיקס, רחמנא ליצלן.
לכן, אין תשובה אחת נכונה. לכל אחד יש את התשובה הנכונה לו - בהתאם לנתונים האישיים, ההעדפות והצרכים. *
-
לפי החישוב שערכתי, בנסועה יומית של כ-100 ק״מ, אין חסכון ברכישה ואחזקה של פרייבט בנוסף לרכב שטח דיזל שצורך 1:9.5 בממוצע.
היום, בשביל הספורט, ערכנו שוב (חבר בתור בקרה), וקיבלנו את אותה התוצאה.
מול רכב שטח בנזין יש חסכון ברור, ולו רק בגלל הדלק.
-
דרור,
האם זה אפשרי להניע את הרכב פעם בשבוע למשך שעה ולאחר מיכן לכבות.
האם זה ישמור על המכלולים ?
כמובן שהשמנים בסרנים, הגיר והטרנספר לא בדיוק יעבדו אבל זה ניחה.
המנוע יותר חשוב.
מה דעתך ?
-
איזה דיון התפתח...
אני רוצה להוסיף שיש לפחות שלושה הסברים "סטטיסטיים" לתחושה שדרור מבטא לגבי בעייתיות של רכב לטיולים בלבד מבחינת אמינות.
1. בראש ובראשונה, רכב שהסטטוס שלו "לטיולים בלבד" הוא ברוב המקרים רכב ישן. לא מכיר מישהו שקונה דיסקברי 4 ומגדיר אותו "טיולים בלבד". יותר מזה, אני כרגע לא יכול לחשוב על אף חבר שיש לו רכב "טיולים בלבד" שהרכב בן פחות מ10 שנים, ורובם 15 שנה ויותר. אז בהגדרה אלו רכבים בעייתיים יותר מבחינת אמינות רק כי הם ישנים. יתרה מזאת, הרבה פעמים זה רכב שנמצא אצל הבן אדם הרבה שנים, וכשהוא מתיישן ופחות נוח על הכביש ועושה קצת צרות מדי פעם, והכי גרוע, תוקע את האשה, אז משנים לו את הסטטוס ל"טיולים בלבד"....
2. רכב שהוא "טיולים בלבד" - מה שלא תהיה התקלה, היא תקרה בטיול... ברכב יומיומי, רוב הסיכוי שהתקלה תקרה לא בטיול, כי 90% מהקילומטרים שלו הם לא בטיול. ואז זה נכנס למגרה אחרת בסטטיסטיקה....
3. אחרי שהפכנו רכב ישן, שכבר יש לו בעיות זקנה, לרכב "לטיולים בלבד", אז בלי להרגיש, או עם להרגיש, הוא עלול להיות מוזנח קצת יותר. חוזר מטיול ולא בדיוק מטופל, ולמחרת חוזרים לעבודה ופשוט שוכחים שהצטברו דברים קטנים שצריך לסדר... עד שהם מצטברים והופכים לדברים גדולים, וזה קורה, בהגדרה, במהלך טיול (סעיף 2).
-
הרעיון הוא מעולה גם אני אימצתי אותו לאחרונה יונדאי גטס גיר רגיל 2003 גיר רגיל שוב דלק ממ ש בצניעות חסכון בדלק גדול וברור שהרבה פחות הוצאות על הגיפ וזה מממן פחות או יותר את הבטוח + טסט לגטס בנוסף גם אם הגיפ שבור מלא בבוץ וכו עדיין אפשר להגיע לעבודה
-
למה להוציא אותו רק אחת לשבועיים ....
סע איתו כל שישי ושבת לעיניינים הרגילים ... ולפעמים גם פעם אחת בשבוע לעבודה ...
ככה תשמור לו על הכושר ......
-
אני לא ממש מסכים...בתור סטודנט לנסוע קבוע בהיילקס..ללימודים וחזרה..סופ"שׁ לצפון...זה עול כלכלי שהסתכם ביותר מ2000 ש"ח סולר בחודש!! היום ההיילקס נחה..(בכוננות לשטפנות כמובן) ואני מתנייד עם פולו קלאסיק דיזל, חיסכון מטורף, הרכב הזה עושה 1:23 מחוץ לעיר ואפילו יותר מזה בנסיעה רגועה!!
עם ההילקס אני עדין נוסע כל שבוע.. אבל רק לכיף..איזה טיפוס קטן..לחפש קצת הצלבות.. אבל את רוב הק"מ היום אני עושה באוטו שמתאים למחירי הדלק פה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronen7k
למה להוציא אותו רק אחת לשבועיים ....
סע איתו כל שישי ושבת לעיניינים הרגילים ... ולפעמים גם פעם אחת בשבוע לעבודה ...
ככה תשמור לו על הכושר ......
זה בדיוק מה שמתבצע מעכשיו. יש קשיים מסויימים שנעוצים בעצלנות נטו (לפתוח ולסגור את כל המנעולים והברזלים שמרתקים אותו למקום, במיוחד בשעות קטנות של הלילה) אבל כנראה אין ברירה.
-
קראתי את הכתבה (כתובה יפה מאד, שאפו דרור) ואת התגובות. הדילמה ברורה ומובנת אך גם ללא תשובה מדעית.
עדיין לא ברור האם יהיה חסכוני יותר או מבאס יותר להעמיד את החיה שתמתין לטיול ואז יתכן ונגלה תקלה בשטח או שניסע ביומיום ונתבאס עד מצב של קריסה כלכלית מהעלויות.
הייתי מאד שמח לאמירה מדעית שתגדיר היכן נימצא המצב האידאלי. יום בשבוע, יומיים בחודש וכו'.
-
המצב האידיאלי הוא שמחרתיים יגלו כאן מרבצי נפט מטורפים בסד"ג של ונצואלה, מחיר הדלק יירד בחצי עד שני שלישים, מחיר חבית בעולם יתרסק בגלל ההיצע הגדול ובגלל שמדינות רבות יפסיקו להתעסק עם הערבים ויעדיפו לקנות מאיתנו, ספק נפט יציב שלא סוגר את הברזים כל שני וחמישי בגלל הטירוף האיסלאמי-ג'יהאדיסטי התורן - וכולנו ניסע בג'יפים עם מנועי בנזין גדולים בזיל הזול, כאילו אין מחר...
כולנו יודעים שזה חלום באספמיה. זה לא יקרה.
האמת נמצאת כרגיל היכן שהוא באמצע. מה שצריך לעשות זה לא להתעצל, להניע את האוטו ולנסוע בו קצת פעם-פעמיים בשבוע, ולהיות קשוב לו. נסיעה אחת או שתיים בשבוע בג'יפ מחולון לת"א לא יחנקו אותי כלכלית. ממילא אני לא נוסע בשעות הפקקים.
את נסיעות הכביש-נטו הארוכות (בזמן, במרחק, מה שבא), הבזבזניות, אמשיך לנסוע בפרייבט החסכוני יחסית. בסופו של דבר - לנסוע בפוקוס למודיעין וחזרה כדי לבקר את הילדים, או לזכרון וחזרה כדי לבקר אצל אבא, עולה כמעט חצי מאשר בג'יפ.
אבל הג'יפ בהחלט ייסע יותר. לא אתן לו להתייבש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
המצב האידיאלי הוא שמחרתיים יגלו כאן מרבצי נפט מטורפים .
יש הכל בארץ ישראל.
צריך רק לדעת איפה לחפש.
(הבעיה תהיה לדאוג שהאזרח גם יהנה מזה...)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אכן כך . רכב שעומד נוצר לו בלאי שקרוב לבלאי של רכב שנוסע , (זה גם נכון לבית שעומד ריק ללא דיירים , לעומת בית שגרים בו ... )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
יש הכל בארץ ישראל.
צריך רק לדעת איפה לחפש.
(הבעיה תהיה לדאוג שהאזרח גם יהנה מזה...)
טוריסט, יש משהו שאתה יודע ואתה רוצה לשתף אותנו? :-))
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
טוריסט, יש משהו שאתה יודע ואתה רוצה לשתף אותנו? :-))
תתחיל מכאן:
http://www.themarker.com/markets/1.1800325
....
הנפט בסיני כנראה... צריך רק לקחת חזרה ;)
-
קראתי הכתבה בהנאה (נהנה מהתאורים וההתבטאות של דרור). אבל,
לא מסכים עם המסקנה. למרות שגם אני חוויתי פעם אחת את אותה ההרגשה של דרור.
דרור,
אותי מסקרן מאוד נושא סתימת הרדיאטורים.
ציינת שאתה מחליף נוזל קירור אחת לשנה.
לדעתי זאת אחזקת יתר שבגללה הסתימות (אני דוגל בהחלפת נוזל קרור אחת ל 5 שנים במקרה המוקדם ביותר) . פשוט נוצרים לך משקעים ובכול החלפה מצטברים משקעים נוספים על מה שהיה קודם.
בכלל, איזה נוזל אתה ממלא ?
רענן