תגובה: דרייבשאפט אחורי שמתחבר לסרן ללא צלבים? (סופה 3)
דרור אני בין הצעירים פה .. ואולי לא .. וכל מה שאתה כותב הוא די נכון . :)
ההכשרות לכלים האלה לבני 18 לא מספיקות .. ואנחנו כשאנחנו בני 18 לוחצים חזק ולא משנה על מה ... העיקר ללחוץ ...
אז צריך לתת דגשים ולהאריך את ההכשרות .. וכן .. הבקרת יציבות הכי טובה זה האוזניים והידיים .. ה J8 וה מוגבל החלקה שלו זה אחלה דבר ומי שמצליח לזמבר את זה הוא סוציומאט רציני ... תלביש על זה 35 .. וזה אחלה רכב ..
יש מצב שמשיקולי קמצנות/חוסרים הסדנאות בצבא משתמשות בשמן 90 רגיל בדיפ'ים מוגבלי החלקה והורסות במודע את המצמדים?...
על איכות הטיפול בסדנאות חטיבתיות/מרחביות אין צורך להרחיב. אישית איבדתי גלגל במהלך פעילות מבצעית בסופה ממוגנת שיצאה באותו יום מיום הטיפול השבועי שלה. אז לא הידקו אומי גלגלים, ביג דיל. העיקר שהחליפו מראה סדוקה ועשו מזה סימפוזיון שלם - מי עשה תאונה ושבר את המראה ויעלה על מת"ש בגללה...
דיפ' מוגבל החלקה שמתבלה/נהרס הופך בעצם ל"פתוח", לא ככה? כאן מתארים מצב של נעילה קבועה של הדיפ'. כמו נעילת זיקה.
ולא שנעילת זיקה זה כל כך נורא. רבים וטובים נוסעים עם דיפ' מרותך שנים בלי שום בעיה.
הייתי יותר אומר שיקולי טמטום ... זה לא שיש מליוני רכבי 4X4 שדורשים שמן בדרגה גבוהה יותר משמן 90 כדי לשמור על תוכן הדיפ" לאורך שנים ..
אז יחזיק המפ"ט עוד כמה גאלונים של השמן הנ"ל בשביל סופה3 .
נעילת זיקה זה פי כמה יותר מסוכן בשביל ילד בן 18 מאשר מוגבלת החלקה ...
טימטום בצבא זה משהו מובנה.
כבר ראיתי מא"גים ששומנו בשמן ברקס במשך חודשים.... זה לא הפריע להם לנגן כמו גדולים.
דיברו על סופה 2 שהמוגבל החלקה האחורי שלה הופך ל"נעול זיקה". ברור שזה מסוכן לנהג בן 18. נהג בן 18 ממילא מסוכן לעצמו - אז תוסיף לו דיפרנציאל מרותך?
בכל מקרה - איך זה קורה? יש הסברים של הרס"רים המלומדים, או שהם כמו רובוטים, פותחים ומחליפים, ושוב ממלאים שמן לא מתאים?...
לא יודע מה קורה עם הסופה 3. אני מרשה לעצמי לנחש שבגלל שהאוטו חדש בצבא, כל מסגרת שמקבלת אחד כזה חדש ונוצץ תתייחס אליו יפה בהתחלה. אף אחד לא ייגע בו, יעשו לו חניה מארגזים וחביות צבועים בצבעי היחידה ויטפלו בו יפה. אחר כך יתחילו לזרוק זין כמו שרגילים. מה יש? שולמן משלם.
מה פתאום, יותר קל לפתוח "קורס" של שבועיים, שבמסגרתו ילמדו תכל'ס לנהוג אולי שש שעות נטו, וכל שאר הזמן ינוצל לאבט"ש, שמירות, בסיסית, עבודות רס"ר, מטבחים ומסדרים. בכל זאת צבא, לא?...
אם זכור לנו ב"אביר" החליטו הגאונים מנצרת שאין צורך במגופה שמווסתת את הלחצים בבלמים בין האחוריים לקדמיים וזה עלה לנו בהרבה נפגעים ואף אחד לא נשפט על זה.
הקשר לשינויים שמחליטים לעשות בכלים כדי לחסוך כמה פרוטות ומשלמים בדם.
העובדות בדוקות ויש עוד הרבה מנסיוני האישי!!!
ה-J8 הוא כלי מיותר, לא כלכלי ולא יכול לשמש בתור רכב קרבי! בתור רכב מנהלי יש כלי רכב עדיפים יותר זולים לרכישה ולהחזקה.
ה-J8 מבוסס על הרנגלר אנלימיטד, ולכל ה"ידענים" הנה כתבה על הרנגלר המצרי.
http://www.allpar.com/SUVs/jeep/J8.html
זה העניין שהוא לא טוב יותר, הוא בטוח פחות והם חוזרים לשיטה של הקפיצים של המרכבות, חברה תתעוררו ותכנסו למאה ה21 קפיצי עלים זה חלף מן העולם זה נשאר רק במסגריה של רכב נצרת.
זה נשאר רק במסגריה של רכב נצרת. ובטויוטה היילקס\טאקומה\טונדרה,ובשברולט סילברדו וסוואנה,ובפורד טרנזיט,אקונוליין וסדרת F (חוץ מF150 ראפטור כמדומני).
בעצם זה נשאר במסגריות של כל רכב שצריכים להעמיס עליו משקל. אפילו במסחריות של מרצדס,שתמיד מתפארים בטכנולוגיות הכי חדישות.
באותה מידה אפשר לומר שסרן חי זה לא בטיחותי וכבר חלף מן העולם (ואומרים את זה הרבה). בכל זאת בכל רכב שצריך לסחוב עליו משקל יש סרן חי לפחות מאחורה. ראית פעם מישהו שקנה פורד טרנזיט בשביל מהלך מתלה?
אני עדיין מעוניין ללמוד מה כל כך לא בטיחותי בקפיצי עלים
++1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
וטויוטה. הכי טוב טויוטה.
גראף יקר - לדעתי אתה זורק ססמאות בלי כיסוי. אם היית אומר שרכב עם קפיצי עלים לא ימלא את הדרישות ממיו בגלל א ב או ג - אני מבין. אבל הג'יפ הז תוכנן למלא משימות ברורות, ולשם כך הסבו אותו מקפיצי סליל לעלים. אני כמובן לא מתייחס לשינויים שנעשו בנצרת, אלא לתכנון המקורי של הג'יפ, שנעשה במסגרייה באובורן הייטס, ארה"ב על ידי קרייזלר. אבל מה הם מבינים במכוניות... או בג'יפים...
אסף.
נראה לך שאכפת להם התנהגות הרכב כל עוד הוא לא משווק בצפון אמריקה, המצרים באו אליהם עם מפרט טכני וכמות שהיתה כדאית להם והם יצרו עבורם (אז ימותו כמה ערבים) וחוץ מזה האמריקאים מעולם לא הצטיינו בבטיחות אקטיבית.
אסף, בדוק מה המשמעות של "גרף פוטוצקי" ותבין הכל :)
לפחות בילדותי, אמא שלי היתה משתמשת בשם תואר זה על מנת לתאר מישהו שחושב שהוא יודע הכל והכל מגיע לו.
אז על מה אתה מתפלא?
אז על מה הכותרת מדברת אמרנו...?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אסף, בדוק מה המשמעות של "גרף פוטוצקי" ותבין הכל :)
לפחות בילדותי, אמא שלי היתה משתמשת בשם תואר זה על מנת לתאר מישהו שחושב שהוא יודע הכל והכל מגיע לו.
אז על מה אתה מתפלא?
גרף הוא רוזן בפולנית. הרוזן פוטוצקי היה מעשירי פולין. הביטוי "גרף פוטוצקי" שגור בפי יהודי פולין מאז המאה ה18, כאשר האגדה מספרת כי בנו של הגרף, וולנטין, התגייר בניגוד לאיסור הכנסיה, ואף הוצא להורג על המוקד לאחר שיהודי הלשין עליו (כמובן), ב 1749. המשמעות של הביטוי היא "אדם שחושב את עצמו לעשיר או שמתנהג כמו עשיר, למרות שהוא לא". מעין "עיניים גדולות". ויתקנו אותי הפולנים כאן..