זאביק. התאוריה שלך היא התאוריה שלי. למרות זאת, יש מקום לבדוק את המרווחים.
בהצלבה מלאה: הנעילה מתפקדת מעולה.
אורי טל.
Printable View
זאביק. התאוריה שלך היא התאוריה שלי. למרות זאת, יש מקום לבדוק את המרווחים.
בהצלבה מלאה: הנעילה מתפקדת מעולה.
אורי טל.
זאביק,
אכן זו בדיוק התיאוריה, שהעלה אורי טל.
עד סוף השבוע בכוונתי לפתוח את הנעילה ולמדוד מרווחים, אולי תוספת שימסים תפתור את הבעיה.
אגב, יש למישהו מושג איך אני משיג סט קפיצים ופינים חדש לנעילה? ליאנוביץ אין.
רפי
רפי , שלח מייל לפאוורטרקס , יצרני הנעילה , לי שכחו לשים בקופסא קפיצים וקיבלתי את קיט הקפיצים תוך כמה ימים , אולי הם ישלחו גם לך .
רפי - אם יש לך דוגמא יכול להיות שיש לי.
לרדו
רפי
אל תרוץ לפרק כל כך מהר
בדוק קודם כל לחץ אויר אפילו הפרש קטן יכול לגרום לנקישות
לאחר מכן באם ניתן בדוק היקף מדויק של הגלגלים כולם ונסה לשים על הסרן האחורי את השניים הקרובים ביותר בהיקפם
בחוברת של לוקרייט מצוין ההפרש הנסבל בהיקפי הגלגלים
רק לאחר כל הנ"ל שווה לבדוק מכניקה
אגב יש סיכוי שהסרן מעט עקום מה שמפעיל עומס לא אחיד על הסייד גיר
אגב הלוקרייט מתפקד הרבה יותר טוב ועם הרבה פחות תופעות לוואי עם גיר אוטומט
עם החלטתם לפרק את הנעילה בכל זאת שימו לב שהשחיקה חזקה יותר בחלק אחד של השן יותר מאשר בחלק השני ומעיד באיזה צד היה הקופלר (השחיקה המוגברת תהיה תמיד בחלק שהיה הקדמי בכל שן ז"א הסתובב קדימה )מכיוון שעיקר הנסיעה שלנו היא קדימה כך תהיה גם עיקר השחיקה ובהתקנה הנוכחית ניתן להחליף צדדים בין הקופלרים כך שהחלק השחוק של השן יתפקד ברוורס ואילו החלק הפחות שחוק יתפקד בנסיעה קדימה
רפי לאחר שהתעמקתי יותר בסימפטומים שלך הייתי מהמר בסבירות די גבוהה על לחצי אויר לא שווים או הפרשי היקף משמעותיים בסרן האחורי ולא על בעייה מיכנית
אני כבר התקנתי מספר לוקרייטים ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות למעט במיקרה אחד בו הקיט היה חדש אבל הסייד גירס (הגלגלי שיניים הצידיים )היו המקוריים וכבר עבדו עם לוקרייט אחד (שפורק נמכר ועבד מצויין אח"כ אצל מיודע)הסייד גירס היו שחוקים יתר על המידה והרכב נסע רק על ציריה אחת בלבד (כמו סרטן )החלפתי לנעילה משומשת אבל שכוללת סייד גירס והעסק עובד כמוש צריך
אגב כניסו לקחתי את הקייס הקדמי והרכבתי אותו עם הקיט החדש והסייד גירס האחוריים בכדי לשלול שחיקת קייס ועדיין העסק לא עבד כך שבעיית קייס נשללה
בקיצור בדוק צמיגים קודם כל
טוב,
הלכתי מהקל והחלפתי צמיגים (בעיקר כי הייתי צריך) והשוויתי לחצי אויר.
הנקישות החזקות לא פסקו.
בנסיעה בשטח, בו הנעילה מתפקדת ו"נועלת" נשמעות הנקישות שוב.
בכדי למדוד את הרווח בין הקופלרים, אני צריך את ספר ההתקנה.
אם למישהו יש את הספר או מקור מידע אמין אחר למדידות הנדרשות (הבנתי שיש לא רק אחת), אשמח אם ישאיל לי.
תודה,
רפי
יש לי את הספר,
אתה חכול לבוא ולקחת (ת"א) או שאני אחפש את החלק הרלוונטי ואסרוק אותו . . .
המשך...
פירקתי את הנעילה (בדרך החלפתי גם מיסבים בציריות) ובדקתי את רכות/קושי הקפיצים הפנימיים שלה לעומת קפיצים של נעילה חדשה.
הקפיצים שלי (משומשים כמובן) היו רכים יותר!
ליאנוביץ לא היה סט חדש, ולחכות עד סוף אפריל (אז, הבטיחו אצל יאנוביץ', יגיע המשלוח המיוחל) נראה לי לא סביר בעליל...
קפצתי לקפיצי נורדיה בתל אביב ושם, כשמונחים מולי עשרות אלפי סוגים של קפיצים מצאתי קפיץ המתאים לקפיץ הפנימי בנעילה (כזכור, יש שם קפיץ בתוך קפיץ) וקשה יותר ללחיצה.
התקנתי את הנעילה ויצאתי לסיבוב.
לעיתים רחוקות יש נקישה אחת או שתיים בסיבוב במהירות 60-70 קמ"ש.
הנעילה מראצ'טת יופי וגם עובדת נהדר בשטח.
בכביש המהיר נעלמו הנקישות, למעט אחרי פניות, אז באות שלוש ארבע נקישות וזהו.
סיכום עד כאן - הרבה יותר טוב, אבל לא מזכיר עדיין נסיעה חלקה.
יש מתנדב עם ניסיון בנהיגה עם נעילה כזו, שמוכן לעשות סיבוב התרשמות?