אולי אתה שבוי בקונספציה?
Printable View
גם אני שותה קפה עלית אדום רגיל שנים ...אני אוהב לשתות קפה חם מאוד ובנחלה צריך לחכות המון זמן שהגרגירים ישקעו והקפה כבר קר ( לטעמי ) .
חוץ מזה פעם בכמה זמן נוסעים ללוד וקונים קפה טחון במקום , המתכון שלי הוא : 2/3 קפה קולומביאני 1/3 ברזילאי ואז אפשר לבשל קפה כמו שצריך .
יכול להיות שהמישהו האמיתי הוא אשכנזי נחמד ששותה נס קפה אקסטרה-חלש עם סוכרזית, בזמן שהוא מפתח את האלטר-אגו הדמיוני שלו, "שימי".
אין אשכנזים נחמדים.
אני כבר הרבה מאוד שנים על אספרסו/קפוצ'ינו אני טוחן לבד את הקפה ומכין אותו במכונה של צ'ימבלי .
לגבי קפה מבושל יש פרט אחד חשוב את הסוכר אסור לבשל חוץ מזה הכול מותר כל אחד ומה שהוא אוהב .
שימי אל תתחיל עם מי נחמד ומי לא זה תמיד לא נגמר טוב , במקום לך תכין קפה לפי המתכון שלך זה לוקח לפחות יום כך שבטוח תרגע בינתיים .
עידו
נמרוד,הרגת אותי מצחוק.
כל מה שכתבת נכון!!!
יש לך צ'ימבלי http://www.go4it.org.il/f/images/smilies/ppppppp.gif
עכשיו אני חייב לבקר.
שימי בכייף רק אני מזהיר אותך מראש אני אשכנזי :)
עידו
נסלח.
פצ'ולי זה לא של הצנחנים, מה הקשר לקפה?
אין קשר בין צנחנים לקפה.
(נס על חלב זה לא קפה)
1. קפה הפוך שאני שותה די הרבה, כבר מתחיל להגעיל אותי.
2. נס קפה חזק מאיכות טובה (לא עלית) שאני שותה הרבה יותר, זה טעים וכיף ולא נמאס לי.
3. גולדסטאר זו אחלה בירה. באמת. ואני טועם מספיק מותגי בירה בחו"ל. 90% מהם הם שתן גמלים רקוב בהשוואה לגולדסטאר.
4. קפה שחור טוב זה רק טרי מטחינה במקום ורק במקומות מסוימים (בטירה, או בנצרת, או בכאוכב אבו אל היג'א). לא עלית ולא לנדוור ולא נחלה ולא בחלה.
5. מכיוון שכאן כולם כאלה מומחים לקפה - אתם מוזמנים להכין ואני רק אבוא לטעום.
6. אני אשכנזי ומהסוג הלא נחמד.... (גפילטעפיש עם קשאסה. שילוב נפיץ) :rolleyes:
הייתי כותב לכם איך מכינים קפה כהילכתו אך אני מפחד שזה יביא לתחרות קפה אי שם באיזו גבעה נידחת
גלעד יש לך דש' מיובל אקרמן .
שימי תגיד אתה תמיד צריך למצוא את מה שכולם ירימו גבה , מה זה המכונה המכוערת הזו , זה בתוך מוציא קפה מגעיל ;)
עידו
תודה - דש חזרה
עדו - איזה צ׳ימבלי יש לך?
http://www.jeepolog.com/forums/image...quote_icon.png נכתב במקור על ידי yes1952 http://www.jeepolog.com/forums/image...wpost-left.png
הייתי כותב לכם איך מכינים קפה כהילכתו אך אני מפחד שזה יביא לתחרות קפה אי שם באיזו ג
יוסי,
מבין כולם, אתה האחרון שציפיתי ממנו לברברת, אכזבתני...
סביון
סביון-א לא הבנתי איזו ברברת?
ב הרי זה לא פורום דמוקרטי-אז באם לא נראה לך משהו-תמחוק או תערוך
ג הערות כמושלך מקומם בהודעה פרטיתלדעתי
ד אתה יכוללפתר אותי לחסום אותי לבטל את המורשה המסחרי
הערה: א על תשכח שהפורום תלוי ביושביו כמו שאני תלוי בלקוחותי
ב תתבייש
יוסי , הלכת רחוק ....
סביון רק התכוון לעשות לך טיזינג בשביל שתשחרר איזה מתכון טוב לקפה .
נ.ב סביון - אשתי פה לידי מוסרת ד"ש ושיתפרק לך המוסו ( טוב , זה קורה גם ככה ...) .
גם אני מאוכזב יוסי,
א) חשבתי שכבר למדת איך מצוטטים.
ב) האינדנטציה שלך לא תקינה.
ג) בשביל מה השתמשת במקף מחבר ?
זהו?
אם להתבסס על האשכול הזה, אופן הכנת הקפה היא משהו סטנדרטי,
אין דרך שהופכת את הקפה ליותר טוב באופן משמעותי כל עוד מכניסים קודם את הקפה מבשלים ורק בסוף את הסוכר (וכל אחד ובחירת מותג הקפה שלו)?
ברור שרגע ההורדה מהאש חשוב אבל בשביל זה יש לנו את הוראות ההכנה של ויקטור חסון, (אבא של יעלי) מסרט המופת גבעת חלפון: "קפה, שניה לפני שהוא גולש מורידים מהאש"
כל הכתוב מעלה נכון לכולם,
למעט אחד או שניים שיש להם דרך ומרכיבים משלהם?
בעסה,
קיויתי לצאת עם תובנות הכנה וטעם חדשות...
סביון
רוב הכתוב מעלה נכון- כמובן שצריך הרבה קפה, ורצוי מאיכות טובה. טובה לטעמי=נחלה אדום ומעלה. בנוסף, קפה עלית מתאים יותר להכנת בוץ מאשר לבישול ובכל מקרה אני לא אוהב את הטעם שלו. אני בד"כ קונה את הקפה בבתי קלייה בכפרים, ולא את הקפה של החברות השונות, ושמתי לב שלרוב בכפרים הדרוזים הקפה בעל טעם חמצמץ יותר- אני אוהב את זה, לא כולם.
מבחינת תוספים- הל (כמובן), ויש כאלו שטוחנים גם פנימה חוואיג' (לחובבי הז'אנר). גם אגוז מוסקט יכול ללכת לא רע עם קפה שיש לו טעם חזק מספיק. במהלך טיול ארוך בחו"ל לאחר שנגמר הקפה מהארץ קניתי קפה בבית קלייה מקומי וטחנתי פנימה בטעות ג'ינג'ר במקום הל, והתוצאה הפתיעה לטובה.
בכל מקרה- המצב הגרוע ביותר מבחינת הכנת קפה הוא מה שמכונה "קפה חברים" או בצפון "קפה חרמון"- קפה דליל שאפשר לראות דרכו את החברים (או החרמון כתלות במיקומך)...
המתכון שיתואר בהמשך ניתן לתלמידי בית הספר החקלאי בפרדס חנה מחזור ב-דהיינו בסוף שנות השלושים
הסיפור מאחורי המתכון הינו כך
איש בא בימים של שבט בדואי שניגנבו לו סוסים ותלמידי הכיתות הגבוהות בבית הספר הנ"ל התנדבו לחפש את הסוסים ומצאו אותם
הזמין אותם לאוהל ולימד אותם להכין קפה מתוק
יש קפה "סדה"שהוא לא מתוק
כלים
פינג'אן(מה שאנו קוראים פינג'אן)
קומקום קטן
כפית
מדורונת קטנה(היום גזונית)
קפה טחון
6 כוסות קטנות
הכנה
מרתיחים מים בקומקום
שמים 3 כפיות גדושות קפה בפינג'אן מערבבים מעל האש כחצי דקה
שופכים מים מהקומקום לפינג'אן
ברגע שיש עיגול קטן קטן במאכז הפינג'אן מערבבים בזהירות עוד כמה שניות ומורידים מהאש(הקפה בדיוק מתחיל לבעבע)
מוסיפים סוכר ומערבבים
מחכים כמה שניות ומוזגים לכוסות ולוגמים
כל קפה מתאים לכך
יש קייאמק נהדר בצורת הכנה שכזו
תשאלו את עמוס מ. כמה ימי ראשון עם קפה כזה העירו אותו לפני יותר מ 40 שנה
התמכון ניתן לי מאבא שלי לפני המון שנים ואת הסיפור הכתוב מצאנו בעיזבונו כולל תמונה של החברים יושבים ושותים קפה
עד היום כך אני מכין קפה בשטח
עידו, שמח לשמוע שיש עוד כמה טוחנים...
הקפה בוקר שלי נטחן ברוקי של רנצילו ישר לראש של לה פבוני ידנית .
הקטנה שלי החל מגיל חצי שנה (היום בת שנה ושלושה) עומדת לידי כל בוקר להכין קפה- עושה חיקוי של הרעש של מטחנת הקפה ואשכרה דוחסת עם הטמפר את הקפה לסלסלה.
כמובן שטועמת את החלב המוקצף ומריחה קפה טרי כל בוקר.
השלב הבא- מכונת קליה.