איזה יופי. למה הוא צריך שני וייסטגייטים?
Printable View
איזה יופי. למה הוא צריך שני וייסטגייטים?
ביצוע מרשים ביותר, שאפו!
תרצה גם לזרוק איזו עצם קטנה, לגבי באיזה רכב יורכב ההאדרס המרשים הזה, על המנוע המעניין הזה? רכב מירוצים? כביש? שטח? אולי בכלל רכב כביש "יומיומי" משופר?
קובי
יפה לאללה !
Sent from my iPad using Tapatalk HD
תודה על המחמאות .
לגבי השאר אני מנוע , הלקוח שומר על זכות השתיקה ;)
עידו
+++1
מדהים.
תודה ים .
עידו
עדכון הסעפת עברה שחרור מאמצים , אלו התמנות לאחר התהליך , שימו לב לשינוי הצבע .
עידו
קובץ מצורף 69490קובץ מצורף 69489קובץ מצורף 69488קובץ מצורף 69487קובץ מצורף 69486קובץ מצורף 69485קובץ מצורף 69484
שאלות בונוס, ברשותך -
1. "נורמליזציה" ( שחרור מאמצים ), לפלדות האלו זה משהו שניתן לעשות בתנור ביתי ?
בעולם הסכינים עושים את זה כי הטמפרטורות הם לרוב לא מעל 200-220 (להמון זמן).
2. אחרי כל הריתוכים והחיבורים צריכים "לעשות שטח" לפלאנג' המרכזי ? כלומר....הוא מתעוות הרבה?
1. כן אפשרי בתנור ביתי , גם חימום מקדים לחלק מהמתכות אפשרי בתנור ביתי , אבל שחרור מאמצים זה לא דבר פשוט זה יכול גם לגרום לעיוותים בחלק כך שזה מחויב שהחלק יהיה נתון בתוך שבלונה תוך כדי התעליך .
2 . זו לא תשובה לכאן או לכאן יש הרבה משתנים שיכולים לקבע כמו סדר ריתוך עבודה עם שבלונה או בלי ( דפינה ) כמה אמפר מושקע בריתוך ( ריתוך חם מאוד או בדיוק מה שצריך ) עבודה עם גז גיבוי , קירור החלק בין ריתוך לריתוך וכו'.
לצורך העניין החלק ירד מהשבלונה בלי עיוותים בכלל בפלאנג'ים , אבל היתי צריך לרתך בפלאנג' שמתחבר למנוע מבפנים מה שלא הפשר לי לעבוד יותר עם השבלונה וזה גרם לעיוותים קטנים בפלאנג כך שהוא יקבל השחזת שטח .
עידו
הבנתי....
מגניב.
תודה רבה ;)
ממה שידוע לי, תנור ביתי לא מספיק מדוייק ומתאים לשחרור מאמצים כמו תנור יעודי,
בסעפת פליטה מתוחכמת כן נעשים חישובי זרימה, ( אם אמצא את העותק הישן של CCC מגזין, אסרוק ואעלה לפה כתבה מענינת בתחום)
לסעפת עם אורכים שווים יש גם חסרון, באנגלית זה מכונה הדרס, מקבלים תפוקה גבוהה יותר של הספק במחיר של רצועת כח צרה יותר,
הסעפות הסטנדרטיות מתוכננות לתת פריסה רחבה יותר של הכח במחיר תפוקה נמוכה יותר,
ממה שזכור לי ההבדל בהספק לעומת סעפות פליטה רגילות הוא באיזור ה 15-20% לעומת סעפות יניקה מתוחכמות שם התוספת בהספק מגיעה ל 30%
לסעפות נירוסטה יש נטייה לסדיקה בגלל האלסטיות הנמוכה של הסגסוגת לעומת ברזל רגיל העמיד יותר במחזורי החימום והקירור המהירים
לעידו,
איך בונים שבלונה לדבר כזה ?
מאחר והבניה נעשית ע"י ריתוך מקטעים, עד כמה יש חדירה של החומר לתוך חלל פני השטח הפנימיים , ואיך מקטינים זאת למינימום
שבלונה באופן כללי בונים כמה שיותר פשוט בתמונה אתה יכול לראות את השבלונה :
קובץ מצורף 69592
ריתוך של סעפת כזו מתבצע בתפר שורש ותפר כיסוי שלאורך כל הריתוך מוזרם לתוך הצינור גז גיבוי ( backup ) כך אין נפילת חומר פנימה בכלל .
אתה יכול לראות בתמונה למעלה צינור שמחובר לבלוק של השבלונה שדרכו אני מזרים את גז הגיבוי .
עידו
השבלונה חלולה? כמו סעפת? והכל אטום כדי לשמור על לחץ של הגז בפנים? או שאתה כל הזמן מאבד גז?
שמע, אתה כל פעם מפתיע מחדש עם הרמה של הביצוע... וכולה סעפת בטח לאיזה מונית...
השבלונה מורכבת מכמה חלקים , הבלוק אלומיניום יש בו קדחים להזרמת הגז לתוך הצינורות (ניתן לראות בתמונה ) אני יכול לבחור איזה צינור לגבות בגז .
קובץ מצורף 69593
שאר הפתחים סגורים זמנית , הסדקים בין צינור לצינור פתוחים ומאבדים גז כל הזמן ( ראה תמונה למטה )
קובץ מצורף 69594
אבל למה להעליב :( זה לא למונית , זה בשביל הריקשה של מחלק החלב במושב :p
עידו
רחוק עד הצפון .
עידו
ושוב שאפו
אם השבלונה כזו פשוטה, לפי מה אתה בונה את צורת הסעפת הסופית ? לפי העין ?
או שפשוט אין תכנון מראש לצורה מסוימת,
אלא רק יצור תחת האילוצים של אורך וקוטר מוגדרים לצינורות, ההתאמה לחלל תא המנוע ולשאר מערכת הפליטה ?
אם אין צורה מוגדרת מראש, איך בכל זאת ניתן להתאים אותה לחלל המצומצם בתא המנוע בו היא אמורה לשבת ?
שבלונה צריכה להיות כמה שיותר פשוטה , זה אחד הדגשים בבניית שבלונה , גם לחלק מסובך .
הסעפת מתוכננת על פי כל הפרמטרים שכתבת , היה מוגדרת מראש בסולידוורקס כך שכל צינור ידוע מראש איך הוא עובר בכול פרמטר שלו חלק מהנתונים בסעפת כזו נתונים מראש כמו סדר הצתה ונגזרת מכך לאיזו כניסה בטורבו הוא נכנס ( זה טורבו טווינסקרול ,בגלל זה הבלגן בצנרת ) .
יש צורה מוגדרת מראש בגלל המידול בסולידוורקס שכמובן מצריך מידול של כל המנוע / גיר וכו' .
אבל אפשר גם לבנות סעפת כזו בלי כל זה אבל זה מצריך עבודה רבה של בדיקות על הרכב תוך כדי הבניה .
עידו
הביצוע אמריקה - חד וחלק !
והידע בתחום לא פחות מזה !
אין היום הרבה אנשים שעובדים ברזולוציות כאלה - כייף לראות שלא הכל חפיף בארץ הקודש .
סחטיין !!!
עד כה כולם דיברו על מקצועיותו של עידו....
שום דבר לא חדש !!!
מה שיותר חשוב שמתלווה לזה אדם צנוע ונעים שתמיד מציע עזרה, הסבר ותמיכה לכולנו
החובבנים..
אז עידו ידידי, האדם שבך עושה לנו פשוט תענוג לפרגן לך כי זה בא ממקום נכון ואמיתי.
אני כבר מחכה שיהיה לי התקציב להזמין ממך משהו... אשכרה לא משנה מה הכל יצא מדהים.
שניר
שימי, אם אתה מבצע על פי התכנון התלת מימדי את השבלונה שתופסת את הפלאנג'ים במרחב, ואת כל זויות הריתוך כל אחת בזוית ואורך הנכונים, שוב על פי המודל, אז מה שנשאר זה לסדר אותם במרחב ברמת דיוק של מ"מ בודדים ולא משמעותיים, כשמסך המחשב משמש כמנחה. ועידו יתקן אותי כמובן אם אני טועה.
זה גם מה שאני חשבתי, עד שראיתי את התמונה של השבלונה, היא תופסת רק את הפלאנג' וזהו, או שפיספסתי
חישובי הזרימה ותיכנון נכון של תצורת הסעפת מאוד!!! חשובה בסעפות פליטה לטורבו !!
לשם השוואה: יש סדנה בארה"ב שמתמחה בשיפורים לרכבי כביש ובמיוחד להונדה.
סדנה מאוד גדולה, איכותית ובעלת שם . עשו השוואה על אותו הסטאפ על אותו הרכב רק החליפו את סעפות הפליטה בין זאת של הסדנה לבין אחת של בעל סדנה
מהארץ שרבים בעלי הרכבי כביש המשופרים עשו אצלו\ הבסעפת פליטה לטורבו.
קצת חומר למחשבה
לא שישמע מזה חס וחלילה שום צד של משהו שלילי או דומה לו על פותח השירשור.
עבודה ברמה מאוד גבוה ויפה. הלוואי עלי...
כל מה שבאתי להדגיש זה את חשיבות התכנון.
לגבי עמידות הנירוסטה בשבירה- אם הריתוכים ברמה גבוה ולא סתם חובבן וכמובן סוג הנירוסטה המתאים... בדר"כ אין בעיה של שברים\סדיקות.
בהצלחה.
שימי בגדול מה שנמרוד כתב זה נכון , ברגע שיש זווית שמרותכת לזווית אחרת אז בנוסף לכמה מעלות כל אחת מהן יש גם את כמה מעלות הן אחת ביחס לשנייה בציר הסיבוב .
עידו
חברים הרבה תודה על הפרגון , אני מאוד מעריך את זה .
עידו