חמי יש חדש?
Printable View
חמי יש חדש?
בוקר טוב....הקדמת אותי במקצת...
ובכן...הוחלפה המשאבת אופן האחורית, זו שדרכה לא הצלחתי לנקז אוויר...נכון לעכשיו...אין יותר אוויר במערכת...הדוושא טיפה יותר גבוהה..אבל זה עדין לא בגובה האופטימלי. מאחר וכל המערכת בבלמים האחוריים חדשה...מכוונת ובולמת כראוי, החלטנו לחזור לבלמים הקדמיים, ולבדוק שוב את הכל מהתחלה.
ואלו המסקנות והממצאים: ( אני לא בטוח שאכן אלו הסיבות...)
1. במבט מלמעלה ללא לחיצה על דוושת הבלם, ראינו שהרפידות אינן נוגעות בצלחת באופן שווה, כלומר, הרפידה נוגעת בצלחת רק בחלק אחד שלה, ובזמן לחיצה על דוושת הבלם, קודם יש מגע עם החלק הקרוב יותר, ורק אז יש מגע נוסף עם יתר שטח הרפידה...מצב שבהחלט אינו תקין, ומביא למהלך דוושא ארוך ומיותר...מצב המצביע כנראה על צלחת לא ישרה שמחייבת חריטה. מה שלא בוצע בהחלפת הרפידות האחרונה.
2. כרגע בהתלבטות האם לרכוש שתי צלחות חדשות, כולל רפידות...( סיפור של כ - 1000 ש"ח..) או לתת לחריטה...ההחלטה תתקבל במהלך השבוע לאחר התתיעצות עם שולמן..( הבלם.).
אני כמובן אמשיך לעדכן...
שבוע נפלא
חמי
אכן זה נכון...חלק אחד של הרפידה קרוב יותר לצלחת...והחלק השני מרוחק יותר..( הכוונה למרווח קטן ביותר..) וידוע שכל מרווח בבלמים, מתורגם למהלך דוושה ארוך יותר..
דורון..
הקליפרים עברו שיפוץ יסודי לפני זמן לא רב...הם תקינים.
המרווח בין הרפידה לצלחת נובע כנראה מצלחת לא ישרה..אמנם בזמן בלימה אני לא מרגיש את הדוושה רועדת..אבל כנראה שיש לה מדרגה שגורמת לרפידה לא להיצמד באופן שווה.
חמי,
אם יש מדרגה, אתה אמור להרגיש אותה באצבע.
מנגנון ה"ציפה" של הקאליפרים חופשי?
היי שמיל.
אכן יש מדרגה..ואני אכן מרגיש אותה באצבע..
ההתלבטות היא האם לרכוש סט צלחות חדשות ורפידות, או לחרוט...האמת אני נוטה יותר לכיוון של רכישה...כל המערכת חדשה..למה לקפח את החלק הקידמי..??
לא ראיתי בשירשור את דעתך בנושא, מדוע הדוושה נמוכה...אשמח לדעתך המקצועית..
יום נפלא
חמי
משהו מכני לא מסתדר לי.
גם אם הדיסק בלוי עם מדרגה עדיין המישורים אמורים להישאר מקבילים.
אז או שהבוכנות בכל זאת לא תקינות, לפחות אחת מהן, או שהעסק לא מורכב כמו שצריך/עקום.
דורון.
שלא תהיה אי הבנה...זה לא שיש מרווח גדול בין הרפידות לצלחת...הם כן מקבילים..במצב אופטימלי, כשלא לוחצים על הדוושה, הרפידה מתחככת בצלחת..מקבילה לכל אורכה ורוחבה...במקרה אצלי, יש מרווח קטן של כמה עשיריות בחלק הפנימי של הרפידה...כלומר היא איננה מקבילה לגמרי...
וכן..המערכת הותקנה כראוי...
חמי, עברתי שוב על כל השרשור.
כשפתחת את השרשור בינואר, כתבת:
עכשיו אתה אומר שיש מדרגה מורגשת. כמה המדרגה?ציטוט:
הוחלפו רפידות קדמיות, (מקוריות) לא בוצעה חריטה מאחר ולא היו רעידות בבלימה, ולא היתה מדרגה
לפני 3 שבועות כתבת:
איזו תנודה? גם כשהדוושה לחוצה, או רק כשהיא משוחררת, והאם מדובר על תנודה ימינה ושמאלה בלבד?ציטוט:
הקליפרים הקדמיים יציבים..( תנודה של כחצי מילימטר..)
לא ענית לי על השאלה לגבי מנגנון הציפה...
ביומייםהאחרונים כתבת לגבי אי מקבילות הרפידה לצלחת.
זה מוזר, ומשהו שלהבנתי לא אמור להיות.
מעבר למענה על השאלות, נסה אולי לקפוץ אלי. אין טוב ממראה עיניים.....
אכן, כשהוחלפו הרפידות הקידמיות, לא בוצעה חריטה של הצלחות כי על פניו הן נראו תקינות, ללא מדרגה, וללא רעידות דוושה בבלימה..דבר המעיד על צלחת לא מעוותת..
נכון להיום, יש מדרגה בחלק העליון של הצלחת...לא גדולה..
בלחיצה על הדוושה, הקליפרים נעים קדימה ואחורה כמילימטר או שתיים.....כפי שהם אמורים לזוז, על גבי השרוולים...
אשמח לקפוץ אליך...אני אבקש מירין לתאם איתך...
תודה חמי
???????????
בוקר טוב..
עדיין אין חדש...לא היה לי ממש זמן לטפל בנושא...
אני מקווה שבסוף השבוע הזה, אמצא את הזמן לחזור ולחקור את התופעה...
אני מבטיח לעדכן...
יום נפלא
חמי