הגבתי ספציפית לנמרוד כי לא ידוע לי על גורמים שמונעים ממנו לשים ספייר קטן במקומו הייעודי.
אני מודע למצבים שבהם אין ברירה, כמו למשל ברכב שאין בו אופציה להנעה אחורית ואז אתה לא רוצה גלגלים בגודל שונה. נדמה לי שזה לא המצב אצל נמרוד.
Printable View
הגבתי ספציפית לנמרוד כי לא ידוע לי על גורמים שמונעים ממנו לשים ספייר קטן במקומו הייעודי.
אני מודע למצבים שבהם אין ברירה, כמו למשל ברכב שאין בו אופציה להנעה אחורית ואז אתה לא רוצה גלגלים בגודל שונה. נדמה לי שזה לא המצב אצל נמרוד.
עד כמה קטן חנן?
גם המקורי לא ממש קטן ובגיפים האלו אין כמעט מקום מאחורה.
ספציפית נמרוד אם זכור לי נכון, בנה שם מדפים.
חנן,
אני חושב שהבעיה העיקרית עם הגלגל בתוך האוטו היא המקום שהוא גוזל.
באופן אישי, אני מעדיף ספייר בגודל זהה לשאר הגלגלים.
אצלי הגלגל על הגג.
הרעיון של הסבה לדלת שנפתחת הצידה נשמע לי מעניין...
סער
"שיט! הגלגל הרזרבי! שכחנו אותו!" - מישהו דפק על המצח כשג'יפ צ'רוקי הראשון ירד מפס הייצור ב1984. וזה היה מאוחר מדי. קשה לחשוב על פאדיחה גדולה יותר בתהליך תכנון. פשוט שכחו שצריך גלגל ספייר. אם זה היה קורה היום - היו דוחפים פחית של ספריי. מה שעשו אז, זה להדביק את הגלגל על דופן שמאל של תא המטען.
קובץ מצורף 70066
מבחינתי, זה לא בא בחשבון, מה גם שצמיג 31 באמת לא מאפשר לסגור את הדלת (ולך תחפש עכשיו צמיג במידה המקורית). כדי להשתמש בצ'רוקי לטיולי משפחה, צריך כל סמ"ק של נפח, ראיתה איך אני מעמיס את הגגון הרבה פעמים, ואני אפילו רוצה להוריד את הגלגל מהגגון כדי שיהיה לי יותר מקום שם, וכדי לא לסוע עם הגגון ביום-יום (תשובה לסער).
אני לא ממליץ להחליף את הפגוש. ממש לא. גם בועז ענה משהו בכיוון.
אפשר לבנות את המתקן שנושא את הגלגל ללא הפגוש.
רוב המתקנים [ שאני ראיתי לפחות ] בנויים, עם פגוש או בלעדיו על ציר שנפתח אנכית לכיוון הנסיעה.
ולא בכדי: זה פשוט לבניה, זה חזק מספיק וזה עמיד. כמובן במידה ותקפיד [ ואין לי ספק בכך .. ] על עקרונות חוזק מספיקים. ונתחיל בזה שהציר חייב להיות מורכב מ 2 נקודות עיגון לפחות במרחק של 10-15 ס"מ אחת מהשניה.
מה פשוט יותר לבנות בסיס חזק, מתחת לפגוש המקורי, מעוגן עמוק והיטב לתוך ה"אין שלדה" , ולהוציא החוצה רק את הצירים? באותה מידה לפתוח פתח במרכז הפגוש ולבנות את נקודת העיגון השלישית ?
הלכתי לצלם במיוחד בשבילך...קובץ מצורף 70067
וד"א, קושי הפתיחה של ציר כזה עם גלגל "33 הוא שולי לחלוטין, כל עוד תבנה את הציר עם אפשרויות כיוונון , שים לב לאומים שנראים בתמונה, תפקידם לאפשר כיוון עדין של הזרוע מעלה ומטה ע"מ להקל על התנועה ולמנוע חיכוך.
למען האמת, מאז שהורכב הפגוש לפני כ 3-4 שנים אף פעם לא נגעתי בזה ...
והאמן לי שכשראיתי את תחילת השרשור שלך שמחתי סוףסוף לראות משהו חדש. אבל ... במחשבה שניה, זה לבנות פצצת אטום בשביל להוריד חצי נכה בכסא גלגלים ...
חזרתי לתמיכה בתכנון השמרני / קלאסי ...
ואם כבר פשטות, מה יותר פשוט מזה ?
קובץ מצורף 70068
בהצלחה.
sos4u ,איך נקרא הציר שבתמונה הראשונה? איפה קונים כזה?
זה שני מיסבי קצה (Rod end או Heim Joint באמריקאית), קונים בחנויות מיסבים.
הבעיה היחידה שאני רואה במתקן שנפתח כלפי מטה (ציר אופקי לרוחב הרכב כמו בתגובה שמעלי), היא שהיא הופכת את הגישה לתא המטען למסורבלת מאוד.
אתה רואה את עצמך מוציא ציידנית ששוקלת 30 ק"ג, כשיש לך גלגל ספייר בין הרגליים? או ניגש לתא המטען מהצד וחוטף איזה ברזל בברך?
לדעתי, רק פתיחה צידית או עילית.
במקביל, אני תומך בגישה שהעלה חנן. פנצ'ר הוא תקלה נדירה מאוד ברכב עם צמיגי שטח מלא במצב תקין.
תקר קטן לא צריך לתקן מיד (יש קומפרסור), תקר גדול מתקנים עם תולעת, צמיג קרוע - לוקחים גלגל מחבר...
בחלק מהרכבים החדשים אין בכלל גלגל ספייר - יש טלפון של מוקד שרות שמגיע להחליף.
אישית, אני זוכר רק מקרה אחד שהחלפתי גלגל בשטח, אולי שניים. פעם אחת נקרע לי צמיג שהיה כבר שחוק מאוד, ובפעם השנייה הצמיג נפרק מהג'אנט והתמלא בוץ. בשאר העשרים שנה לא היה צורך בגלגל ספייר.
אני חיברתי קורת 4מ"מ למתקן הוו ועוד אחת בתוך הפגוש המקורי ולשם ריתכתי את הפיווט שעליו המתקן.
גם אני צילמתי בשבילך, האיכות לא משהו אבל מקווה שמעביר את הרעיון;
קובץ מצורף 70091קובץ מצורף 70092קובץ מצורף 70093קובץ מצורף 70094
http://youtu.be/3fj1ffIHWTk
חיפשתי גם מתקן ונתקלתי בסרטון הזה באחד האתרים.
הגלגל יושב על הדלת מאחורה והדלת מתרוממת כלפי מעלה.
עופר לוי.
אני הייתי פשוט מחבר גלגל במידה קטנה יותר לדלת האחורית עם מתאם/מפזר לחץ, מחזק את הצירים אם צריך וזהו.
אבל אם כבר בנייה לגלגל בגודל מלא אז ללכת עד הסוף:
http://www.youtube.com/watch?v=vLF_ZWXVqlQ
נמרוד,
לי זה נראה חתיכת זובור כל פעם להרים/להוריד גלגל31+מתקן בשביל להגיע לתא המטען.
בסוף זה אולי פונקציונלי לרכב תחרותי כמו בדוגמאות ששמת, אבל לא ליום-יום.
לא הבנתי מה אתם מנסים לפתור?
קושי בהרמה של הגלגל?
בעייה לפתוח את המתקן של הגלגל בחנייה צפופה?
וכו'...
אתמול ביליתי כמה דקות סביב הדלת מנסה להבין למה כולם אומרים שזו דלת פלסטיק...
עכשיו נפל האסימון :)
הרעיון הזה דווקא נחמד, מצד שני, עכשיו אני מסתכל החוצה ורואה את הג'יפ בחניה, יש סיכוי סביר שעם גלגל מאחור הוא לא יכנס לחניה אצלי... :(
מלבד זאת, החלון האחורי יהיה מוסתר לחלוטין וזה נראה לי קצת חבל.
איזה בולמים הוא הרכיב שם?
סער
אצלי למשל בסופה קיבעתי את הדלת האחורית למתקן של הגלגל שככה שתיהם נפתחים ביחד
אבל שכל אחד יזרוק רעיון איזה מתקן הוא היה מעדיף
ואולי ביחד נמצא פתרון מושלם
פגוש אחורי יכול להכיל מיכל מיים פנימי
עוד רעיון:
אפשר לנתק את הדלת מהצירים ולהעביר אותה לזרוע של הפגוש ואז הכול נפתח בחתיכה אחת ובפתיחה צידית.
בועז, הרעיון מעניין, אבל במקרה הזה אני לא בטוח שזה כדאי, כל עיוות הכי קטן בפגוש יגרום לאי אטימה של הדלת.
עלה לי עוד רעיון גולמי מעניין.
הקו המנחה הוא הסטה נוחה של הגלגל וחשבתי על מנגנון ממוסב בסגנון דלת הזזה.
הפגוש עצמו ישמש במקום המסילה( יש כמה אפשרויות בלי לפגוע במראהו)
תושבת הגלגל תהיה ממוקמת בהסטה מהמיסבים במרחק של מעט יותר מהרדיוס של הגלגל.
לשם ההמחשה הגלגל במצב סגירה נמצא במרכז החלון האחורי בעוד חיבור הזרוע עם המיסבים לפגוש בקצה השמאלי של הפגוש.
בפתיחה הגלגל מימין ומחוץ לרכב ואינו מפריע לדלת להיפתח והמיסבים בקצה הימני של המסילה/פגוש.
נעילת המיקום של הגלגל עם פין קפיצי כנגד חורים במצב פתוח או סגור.
כמעט לא צריך כח בשביל לפתוח או לסגור.
נק׳ תורפה היא רגישות ללכלוך שעוד לא פתרתי...
מה דעתכם?
בועז, רעיון מעניין, אבל מה היתרון שלו לעומת מתקן פשוט על הפגוש?
לגבי הרעיון שעלה כאן קודם עם הגלגל על הדלת, דעות בעד ונגד מתקן כזה יתקבלו בברכה.
כמו כן, מישהו יודע איפה מוצאים בולמים כמו שהיו שם בסרטון? (ארוכים ועבים יותר)
שני יתרונות קטנים:
ניתן ״להחביא״ הכול מאחורי הפגוש המקורי
מתקן דיי אוניברסלי ליצור המוני ומה שמשתנה זה המתאמים לשילדה ופה ושם גם אורך המסילה..,
אני כמעט ולא מכיר את הצ'ירוקי על דגמיו, אבל אחרי קריאת כל השירשור יש לי איזה כיוון לרעיון.
קודם כל לגבי המתקן ציר אופקי של נמרוד, ניתן לבנות אותו ככה שכשרוצים להוציא משהו מהבאגז' הוא נפתח כלפי מעלה,נניח כ45-70 מעלות עד שהוא לא מפריע לדלת להפתח.
ככה הוא לא יפריע לגישה. כמובן זה לא פותר את בעיית המשקל, שאולי ניתן לפתור עם בוכנת גז.
אני לא זוכר איפה אבל ראיתי פעם מתקן צירי רגיל שניתן להגיע איתו לתוך תא המטען, ככה שבנסיעה רגילה הגלגל צמוד לדופן מבפנים (הדלת תסגר?), וכשצריך מקום בתא המטען מוצאים אותו החוצה וסוגרים אחרי הדלת. כמובן הכל עם פיני ביטחון שמקבעים את המתקן כל פעם למצב הרצוי.
ככה כשנוסעים לסבא וסבתא, לא צריך לריב עם הגלגל כדי להכניס שני תיקים קטנים, וכשיורדים לנגב, מוציאים את הגלגל החוצה ומעמיסים כל טוב.
הי,
תודה נמרוד.
אומי5, הדלת לא תסגר עם גלגל 31.
סער
יש לי תכנון מעניין למתקן "קצת" שונה מהמקובל, שבינתיים נמצא בצד, כי אני צריך פתרון לטיול המשפחתי של פסח - וזה אומר שהגלגל ישאר על הגג, אבל זה אומר גגון חדש לג'יפ מחודש. מיטת הסוכנות עשתה את שלה - חמש שנים (גגון לג'יפ צ'רוקי). הגגון עצמו כבר בבנייה, כל ערב עוד שעה של ריתוך והשחזה... תמונות בקרוב. הגגון סטנדרטי בעיצובו ובנוי סביב שישיית רגליים שקניתי כבר לפני שנה ומשהו (150$) ומחכות על המדף - http://www.defenderracks.com/products.asp?id=64
קובץ מצורף 70998
אני חוטף את השרשור לכיוון אחר - רעיונות לסולם לטיפוס על הגגון.חשבתי שהמצאתי את הגלגל עם סולם שנשען עם שני ווים על הגגון ועם רגל אחת על הגלגל האחורי... אבל נראה שהמציאו אותו הרבה לפני -
קובץ מצורף 70999קובץ מצורף 71000
אשמח לשמוע עצות ותובנות בנושא הזה של סולמות להגיע לגג, פריקים או קבועים, בדגש על צ'רוקי. איך אתם מגיעים לגגון שלכם? (עד היום הייתי מטפס על הג'יפ, אבל חבל... וחוץ מזה, הגיל ;))
הכול שאלה של השקעה. אתה יכול לעשות סולם ש"נכנס" לגגון ויוצא במשיכה.
לדעתי עדיף צמיג קטן יותר או צמיג לא מנופח ו*מקווץ*, ואם אתם פוחדים שיהיה קשה לנפח טיופלס, אז תוסיפו פנימית - זה רק גלגל רזרווי למיקרה של קרע עמוק בלבד, הריי לכולנו יש נחשים ופיטריות ברכב.
אבל, אם יש זמן, ורצון ל"היבדל" אז האפשרות של גלגל שמחובר לדלת היא נראת לי המרשימה ביותר. גם אז היתי מנסה להוריד משקל עי בחירת גנט\צמיג קטנים וקלים יותר.
רבין