האם הרתכת Zika 160 מומלצת?
Printable View
מעבר לרתכת + מסיכה + אלקטרודות, צריך לדבר גם על סט של ג'אבקות, לפחות 3-4 במידות ותפיסות שונות.
הפרוייקט הראשון לעשות (לאחר אימון בסיסי), זה שולחן עבודה מסיבי... נורא כייף, לייצר בעצמך כלי עבודה כמו שולחן, אופטימאלית עם משטח מתכת עליון, שיוביל את המתח אל המוצר המרותך.
תוסיף פטיש לשלאקה, מברשת פלדה, סינר עור עבה, כפפות ארוכות.
וממליץ גם על מאוורר חזק שיסיט את העשן ממך, או שואב אבק שישאב מלמעלה את העשן.
הקטע המסובך (קצת למתחילים) זה לא התוכניות אלא שיטות העבודה והצורת בניה.
שולחן, בניגוד לסורגים למשל, זה מבנה תלת מימדי שכל טעות משפיעה עליו.
אתה יכול לבנות 2 ח בתור רגלים ולחבר אותם ואתה יכול לבנות מסגרת עליונה ולחבר אליה רגלים. בכל שיטה יש את הדגשים לגביה.
כלי לא פחות חשוב (לדעתי יותר חשוב) מרתכת זה המסור המדוייק. מסור שורף זה סבבה אבל אם אתה רוצה עבודה קלה ומדוייקת אתה צריך משור סרט מדוייק שיודע לעבוד עד 60 מעלות. קטן זה אחלה.
צריך לדעת לחתוך ב45 מעלות וחבר את המסגרות כמו שצריך (למשל איפה לתפוס בפיק שלא ינעל לך את המסגרת) לדעת איך לתפוס את המסגרת לשולחן. איך למקם את החלקים ולבצע מדידה ראשונית ומדידת דיאגונלים. לתפוס פיקים שהמבנה -כן- ינעל ולא ישתנה או יתפרק כשתסיר אותו מהשולחן (לא תמיד אתה תרתך את החלק מיד. לפעמים חלקים מתחברים ועדיף לרתך סופית רק בסוף כי אולי תצטרך לפרק ולשנות). לקנות רתכת זה קל, לדעת לעבוד כמסגר זה קצת קשה יותר אבל באמת שלא מסובך.
אם תרצו איזה הסבר קצר תתארגנו כמה חברה ותבואו למסגריה. אני אראה לכם כמה דברים בסיסיים.
נשמע ש-LIZARD יכול לתת לי הרצאות, שבכלל לא אבין מאיפה הן באות...
אני עבדתי בשיטת הגרזן; מצאתי לוח עץ גדול, ממנו נגזר גודל השולחן. את הגובה עשיתי קצת מעל לשיש מטבח, עם השנים הרגליים שקעו בחול, וזה נעשה גובה של שולחן איפור. לדעתי לא הייתה שם אף זווית שהיא בדיוק 90 מעלות, אבל העסק החזיק יפה, למעלה מ-20 שנה - וגם אז זרקתי אותו, כי כבר לא היה בו צורך. נדמה לי שמישהו מהאתר לקח אותו בסוף, פרסמתי כאן פוסט.
לגבי חיתוך - צודקים חבריי המלומדים, אבל גיליתי שאפשר להגיע רחוק מאוד גם עם דיסק 10 ס"מ, אם אתה לא מתעקש להיות יקה.
אני לא לוקח את ה ZIKA 200 בגלל קושי במציאת נקודות חשמל של 25 אמפר.
האם בכלל יש צורך ביותר מ 160 אמפר?
האם מישהו (חובב) בכלל משתמש באלקטרודות של יותר מ 3.25?
פשיט לשלקה זה מיותר- אזמל ופשיט עושים את אותו הדבר.
160 אמפר זה מספיק. לי יש 180 ולא עברתי את ה120-140 מעולם.
עבדת עם אלקטרודות 3.25 ויותר?
3.2 בטח כל הזמן. יותר לא. למה אתה חושב שאתה צריך לעבוד עם יותר מ3.2מ"מ?
למה לא 2.5?
האם ניתן לעבור עם ה - JASIC 200 בחיבור לנתיך של 16A או חייב 25A, בהנחה שאני עובד סביב ה - 80 עד 90A עם אלקטרודה של 2.5?
סבבה לגמרי.
מה זרם מומלץ לאלקטרודה 2.5 בבניית סולם לרכב? 90A מספיק או שצריך ערכים גבוהים יותר?
Sent from my iPhone using Tapatalk
משהו כזה, אפילו פחות - 70-80 אמפר. אתה מדבר על ריתוך של חומר דק יחסית אני מניח, אז כמה שפחות זרם כדי להקטין את הסיכוי שלך לחדור ולשרוף, מצד שני מספיק זרם שיהיה לך נוח להתחיל את הקשת.
בריתוך אלקטרודות עם חומר בעובי 2 ואפילו 3 מילימטר מעולם לא עברתי את ה 80A.
האמת נראה לי שגם 60 יספיק.
קובץ מצורף 81743
החוגה לא הכי מדוייקת...
האם לכוון למיקום החץ האדום בערך?
כן. זו לא מטמטיקה.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
ה-Thread הכי טוב שיש בתחום למרות הוותק. קראתי ולמדתי המון!
שוקל לקנות את Zika W-200, בעיקר לעבודות מסגרות מזדמנות.
מה דעתכם?
אני אישית מעדיף ג'אסיק ויש מבצע שלהן כולל מסכה אלקטרונית וכפפות ב690 כולל מעמ
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
איפה? והאם אפשר בלי המסיכה ועם הנחה?
אי אפשר. זה הדיל.
איפה? תן לי לוודא שיש במלאי ועדיין אקטואלי.
שירות של היבואן מ ב
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
היום, לאחר כמעט חמש שנים, הפעלתי שוב את ה-ESAB שלי.
"הניעה" בנגיעה, עדיין יש גז במיכל (תערובת ארגון 80-20), ו.. הכל עובד נהדר - הריתוכים נראים כאילו שאני אשכרה מבין משהו בריתוך. תענוג.
שוב - אני ממליץ מאוד.
לא יודע מי היבואן.
כשאני קניתי, ב-2011, הן עדיין לא הגיעו לארץ. היבואן אז, רצה לקחת את שלי לראות איך היא, משום שכעבור כמה חודשים (כשיגיע תורו) הוא היה אמור לקבל אחת..
http://www.esab.ca/ca/en/products/index.cfm?fuseaction=home.product&produc tCode=782
קובץ מצורף 114250
בקניית רתכת צריך לבחון מספר דברים:
1-מתחילים בתקציב ובאופן השימוש - כמו בקניית מחשב, אני לא אוציא 10000 שח על מחשב עם מעבד על חלל וכרטיסי גרפיקה של גיימרים אם אני בסה"כ עושה פייסבוק ומשחק סוליטייר.
2.אחרי שהבנו מה התקציב והשימוש אנחנו מכוונים למוצר שיש לו אבאמא והמלצות על ההורים האלו. ישנם לא מעט חברות שמייצרות רתכות והרבה מהן סיניות וברתכות זה לא בהכרח קללה. אני מבדיל בין חברת מותג סינית (שהחברה שמייצרת אותן , יש לה שם +לוגו+צבע משלה ואפשר למצוא פרטים עליה בקלות ברשת) וחברת מדבקה ( שכל עו"ש יכול להכנס ולהזמין את המוצרים של החברה עם שם/צבע/מיתוג אחר) ולמה זה חשוב לי? כי חברה שמניפה את הדגל שלה על המוצרים שהיא מייצרת, גם תעמוד מאחוריהם.
3. דיוטי סייקל, נצילות או מחזור העבודה של הרתכת. על כל רתכת צריכה להיות מדבקה עם הנתון הזה. מה הוא אומר ? מחזור העבודה של הרתכת מדבר בשני פרמטרים: אמפר ואחוזים ונמדד ב10 דקות. לדוגמה- 80% ב130 אמפר, אומר שבעבודה ב130 אמפר הרתכת תוכל לעבוד (ברצף) 8 דקות לפני שתעצור להפסקת קפה. עכשיו תחשבו אלקטרודות ותבינו שאין דבר כזה ריתוך רצוף של 8 דקות. אבל הנתון הזה מאפשר לנו להבין את היכולות של הרתכת. אגב אין מה לשלול רתכת שהנצילות שלה היא 20% ב200 אמפ' . כי נדירות הפעמים שנעבוד באמפ' כזה גבוה בשימוש ביתי. לכן צריך להסתכל על נתון הנצילות בטווח האמפ' השימושי. הנתון הזה כתוב על התוית של כל חבילת אלקטרודות שתיקנו.
4. תשדלו להשקיע גם בקסדת ריתוך טובה. זה לא אומר שקסדה סינית פשוטה לא תעשה את העבודה לרתכי סוף שבוע אבל לאורך זמן זה לא הכי נכון לעשות . לכן גם אם קניתם קסדה זולה . תתחילו לחסוך למשהו קצת יותר איכותי. יש שירשור שלם בעניין
5. גילוי נאות- למי שלא מכיר, אני בעל סדנה /מסגריה לעבודות קאסטום. אני מעביר שעורים בתחום ומוכר בין היתר רתכות של ג'יסיק.
ולמה ג'יסיק בגלל כל החפירה שלי עד כאן. ובעיקר בגלל התשובה של שחר.
שאלה לפני רכישה : האם רתכת אלקטרודות חשמלית של מילר נחשבת טובה יותר המהמתחרים, בהתייחס ל: התנהגות הרתכת,רעש בעת הריתוך,אמינות, שרידות עבודה וכד
אני מכוון לדגם si160 למי שמכיר ויודע להמליץ.
הרתכת לטובת עבודות חובבנות ולא מסגרות תעשייה .
רכשתי בשבוע שעבר זיקה 200w. לא זולה... חוץ מבעיית השירות טעיתי?
אגב. אני מבין, (בדיעבד ומתוך קריאת ה thread) שריתוך זה לא כמו מבצע סבתא: מתחילים בכל הכח ומגבירים... ציר לשער ריתכתי ב 160. לא נראה שנגרם נזק חוץ מעשן, אבל אחרי יומיים המנעול קרס כנראה בהשפעת החום. ננסה להתחיל ב 40.
יצחק