-
תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך
יש לי ניסיון ברתכות מיג תלת פאזיות בתעשיה.
אבל אני אסביר ממה נובעת ההסתייגות שלי,
יש לי שכן סימפטי שהשאיל לי רתכת הקמפי מיג, חד-פאזית שלו.
חברה פינית ידועה ומכובדת, השכן רתך חובב המשתמש בה לריתוך במרצדס וינטג' שלו ועבודות כמו גדר חיצונית וכו',
הוא סיפר לי עד כמה הרתכת מוצלחת באותה רמת התלהבות של נמרוד, התרשמתי עד שניגשתי לרתך בה,
זה ממש לא קרוב לקלות והנוחות שברתכות המקצועיות שעבדתי איתן בתעשיה,
תכל'ס גם הריתוכים של השכן לא נמצאים בסטנדרט מקצועי, אפילו לא קרוב,
אבל מאחר ואין לו רפרנס הוא חושב שיש לו מוצר עילית.
לגבי ה JASIC כמו שאמרתי, זה חברה סינית שנקראת RILAND ויתכן מאוד שהרתכת מוצלחת.
-
תגובה: שאלת ריתוך. האם ריתוך ברתכת מתקדמת (מיג/טיג/ארגון) מפצה על חוסר מיומנות בריתוך
[QUOTE=BackDoorMan;507017]זה ממש לא קרוב לקלות והנוחות שברתכות המקצועיות שעבדתי איתן בתעשיה,
QUOTE]
אני מניח שבתעשיה יש מכונות ריתוך העולות פי כמה אפילו על זו תלת הפאזית שלך.
ביקרתי מזמן במספנה בגרמניה, ראיתי שם מפלצות ריתוך שבונות אוניות, הרתכות של כולנו נראות שם כמו צעצועים לגיל הרך....
נדמה לי שמשתתפי הפורום הזה, רובם המכריע לפחות, נזקקים לרתכת "פה ושם". אין זה עיסוקם המרכזי והם לא מתכוונים ל"שדרג עצמם לדעת: ע"מ להוציא ריתוך שיעבור את מחמירי מכון התקנים.
ואולי הרתכת שהציע נמרוד היא הרע במיעוטו , ועדיין מהווה שידרוג למכשירי האלקטרודה הבסיסיים שרובנו עובדים איתם ועדיין בלי לפתוח תוכניות חסכון ומבלי להשתעבד לתשלומים עתידיים.
תקנו אותי אם חושבים אחרת.
יוסי
-
הי יוסי,
אם יורשה לי -
אתה מעיד על עצמך שבמשך שנתיים שלוש שרפת חצי חבילת אלקטרודות וגם זה כנראה כי אתה פשוט לא יודע לרתך נכון ,
אז לא נראה לי שאתה זקוק לציוד כבד מדי ואני בטוח ששיעור קצר ביסודות הריתוך + רתכת אלקטרונית פשוטה יעשו בשבילך את העבודה .
אני מציע לך לבצע כרגע חיפוש ברשת של סרטוני הדגמה , כדי שתבין איפה הטעות שלך ומה הדרך לרתך נכון. רתכת אלקטרונית קטנה היא ניידת מאד , לא נדרשת לתחזוקה, היא רב תכליתית וניתנת לשליטה בקלות בעזרת פוטנציומטר קטן , כמו כן ישנו הבדל גדול בין ריתוך בזרם ישר (אלקט') לעומת ריתוך בזרם חילופין (מה שיש לך היום) - תוכל להוציא מהר מאד ריתוכים טובים וחזקים די בקלות.
גם רתכת מיג דורשת הבנה והשימוש בה איננו טריוויאלי, ריתוך שנראה טוב לעין לא מקצועית עלול להיות גרוע ומסוכן, על ריתוך מעל הראש אין בכלל מה לדבר ...
הסרת שלאקה איננה מייגעת אם הריתוך הוא טוב - השלאקה יורדת מעצמה. וברזלים מגלוונים צריך להשחיז כי הכנת החומר לריתוך חשובה אף יותר ממיומנות הריתוך עצמו.
-
כמובן כל מה שכתבתי והדגשתי את זה - זה מזוית הראיה והנסיון המוגבל מאד שלי כחובב, ומתייחס אני חושב באופן כללי להבדל בין ריתוך מיג לאלקטרודה, לא לרתכת הספציפית.
אין לי נסיון משמעותי עם ריתוך מיג שלא ברתכת שיש לרשותי, אבל מבחינתי ה"דלתה", השיפור לעומת האלקטרודה, עצום ורב עד כדי כך שאני לא יכול שלא לתהות האם רתכת מיג כלשהי היא לא הדבר הנכון עבור רבים יותר מאיתנו? בגראז'ים אמריקאים אגב רתרת מיג חד-פאזית היא הסטנדרט כבר מזמן כך נדמה לי מהשיטוטים שלי בפורומים זרים, ואני מניח שאנחנו גם נגיע או מגיעים לשם בפיגור של כמה שנים, כמו כל דבר אחר. כל מי שמוצא את עצמו בונה דברים מברזל, ויש לו את התנאים המינמליים לאחסון ולעבודה (ברור שזה לא פרקטי למי שגר בקומה שלישית בלי מעלית ומתקן את הג'יפ על המדרכה), צריך לשקול ברצינות ריתוך מיג. אני בטוח שיש בשוק עוד רתכות בעלות יכולות דומות ובמחירים דומים, לי בטח אין יכולת להשוות, בקטע הזה אני לגמרי סומך על המלצות, והכי טובות נמצאות כאן בקרב החברים שאני מכיר מהפורום. ומבחינתי גם יואב הוא אוטוריטה ואם הוא קנה ועוד לפי המלצה של עידו, אז מבחינתי אין שאלה (מכיר את שניהם כמובן גם היכרות לא וירטואלית :D).
מי שיש לו בית פרטי ונטייה לתחביב הזה, רתכת מצדיקה את עצמה מהר מאד - השער שבניתי לבית, גם אם הוא לא באיכות גימור עילאית, היה עולה לי 10K שקלים לפחות אצל בעל מקצוע, הסכום הזה לבדו כיסה את הרתכת הזאת ואת הקודמת ועוד לא מעט כלי עבודה... (טוב זה לפחות הסיפור שכולנו מוכרים לנשים, לא צריך להרחיב יותר :)).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
הי יוסי,
אם יורשה לי -
אתה מעיד על עצמך שבמשך שנתיים שלוש שרפת חצי חבילת אלקטרודות וגם זה כנראה כי אתה פשוט לא יודע לרתך נכון ,
אז לא נראה לי שאתה זקוק לציוד כבד מדי ואני בטוח ששיעור קצר ביסודות הריתוך + רתכת אלקטרונית פשוטה יעשו בשבילך את העבודה .
אני מציע לך לבצע כרגע חיפוש ברשת של סרטוני הדגמה , כדי שתבין איפה הטעות שלך ומה הדרך לרתך נכון. רתכת אלקטרונית קטנה היא ניידת מאד , לא נדרשת לתחזוקה, היא רב תכליתית וניתנת לשליטה בקלות בעזרת פוטנציומטר קטן , כמו כן ישנו הבדל גדול בין ריתוך בזרם ישר (אלקט') לעומת ריתוך בזרם חילופין (מה שיש לך היום) - תוכל להוציא מהר מאד ריתוכים טובים וחזקים די בקלות.
גם רתכת מיג דורשת הבנה והשימוש בה איננו טריוויאלי, ריתוך שנראה טוב לעין לא מקצועית עלול להיות גרוע ומסוכן, על ריתוך מעל הראש אין בכלל מה לדבר ...
הסרת שלאקה איננה מייגעת אם הריתוך הוא טוב - השלאקה יורדת מעצמה. וברזלים מגלוונים צריך להשחיז כי הכנת החומר לריתוך חשובה אף יותר ממיומנות הריתוך עצמו.
ודאי שיורשה לך ניר.
פתחתי את השרשור הנוכחי בשאלה אם ריתוך ברתכת מתקדמת יפצה על חוסר ידע ומיומנות בריתוך ומכלול התשובות עד כה מאשש את שחשדתי.
שדרוג הרתכת AC שיש לי כרגע לרתכת CO בודאי יפצה על חוסר הידע מבלי להשקיע זמן נוסף בלימוד הריתוך.
האמת? חוסר הצורך להסיר שלאקה, זה כשלעצמו שווה לי את הקניה.
ניסיתי לימודי ריתוך בדרכים רבות.
יוסי שושני היה בביתי פעמיים ולימד אותי טכניקות ריתוך.
נעזרתי בסרטוני יו טיוב,
קניתי ספר בנושא ריתוך (בזבוז כסף)
וכמובן שלמדתי ותרגלתי בכוחות עצמי, עשרות הברזלים בג'נקיידה שלי הם עדות דוממת.
ולכל הלימוד הזה ישנן תוצאות.
שולחן מתכת מקסים מחופה עץ בוק בחצר הבית, שערי הכדורגל המתוקנים בשכונה, שולחן עבודה ליד המחסן, גג מעל שולחן העובדה ועוד כהנה וכהנה.
רמת הביצוע שלי לא היתה עוברת מכון תקנים. בוודאות.
חשבתי - ועודני חושב- שאם אני יכול לקנות בכסף נוחיות ובאותה הזדמנות לשדרג את הקיים, אז למה לא?
מכל ההיצע אני בוחר את המכשיר שקנה נמרוד. נשמע לי מכשיר בסיסי ואמין במיוחד על רקעי הצרכים הדומים שלנו ונסיונו במכשיר מקרוב.
אמתין לראות אם מתקבצת כאן חבורה קטנה שגם היא תבחר לממש קניה בהזדמנות הזאת ושבאמצעותה אפשר יהיה להוזיל עלויות, נבחן ייבוא מהיצרן בסין, נקבל החלטה ונצא לדרך.
תודה על ההתייחסות וההצעות שהעלת.
יוסי
-
זה שאתה קונה רתכת CO לא אומר שאתה לא צריך ללמוד לרתך.
הCO הרבה יותר מסובכת לתפעול מרתכת אלקטרודות פשוטה. בטח אם אתה הולך לקנות משהו משומש שלא ברור מצבו.
יש הרבה מה ללמוד בתפעול ותחזוקה של רתכת CO2. נכון שהרוב משתמש בברירת מחדל אבל שתדע שCO זה עולם ומלואו (למעשה הריתוכים המקצועיים ביותר משתמשים בתערובת CO2 וארגון ולא CO2 נקי, לאלומיניום זה רק ארגון)
אתה צריך ללמוד איך למתוח את החוט של הסליל. אם תמתח חלש מידי, הוא לא יתקדם, תמתח חזק מידי הוא יסתובב ויסתבך לך בתוך הידית. תאמין לי שזה חתיכת סיפור.
בנוסף, חסרון מובהק של הCO זה שבמקרים רבים אתה לא רואה את הריתוך כי הידית מסתירה לך. גם בCO אתה בקלות עושה חורים ואם אתה לא מבין למה עשית את החור אז אתה לא תצליח לתקן אותו. דוגמא מהעכשיו - ריתכתי פרופיל 40X40 עובי 1.5 מ"מ למישהו ונעשה לי חור. רק אחרי כמה נסיונות סתימה שגרמו לחור לגדול עוד יותר הבנתי שלא שמתי לב שהאמפרז גבוה מאוד יחסית לעובי החומר. הורדה של האמפרז סדרה את זה מידית (כולל כמובן הורדה של מהירות הסליל)
בכל מקרה, אתה מוזמן לבוא אלי לקבל שיעור קצר על ריתוך בCO2.
בקשר לרתכת, הJASIC לדעתי פשוט מעולה לצרכים שלך. יש לי עליה כמה קילומטארז של סליל והיא סבבה לגמרי. הדבר היחידי שצריך לברר זה אם אפשר להתקין לה ידית ג'נרית בידית שלה קטנה יחסית וזה מצד אחד סבבה אבל מצד שני יותר קטנה=יותר שבירה.
תדאג שיצפרו אותך בחלקים לידית (אם תבוא אז אסביר לך בדיוק למה אני מתכוון). החלקים האלה מתבלים מהר (בייחוד למתחיל שלא יודע איך להשתמש נכון ברתכת) ומעצבן להתקע בלי באמצע פרוייקט. מוצרים נלווים חשובים זה פלייר מתאים לCO2 (שוב,ף אם תבוא תקבל הסבר) וחשוב מאוד ספריי או משחת סיליקון למניעת הדבקות של האלקטרודה והגיצים לפיית הידית.
עריכה: מצאתי תמונה להמחשה
http://image.made-in-china.com/2f0j0...ding-Torch.jpg
אז ככה: תדאג שיהיו לך חלפים לפיה (NOZZLE) ולCONTACT TIP. אלו החלקים שנהרסים הכי מהר. מה שקורה זה שהריתוך מתיז גיצים שנדבקים לחלקים האלה. הNOZZLE בנוי מ2 צילינדרים עם בידוד בניהם, עם הזמן זה נהרס ונסתם מה שפוגע בזרימת גז ובריתוך עצמו. מה שקורה זה שאם הבידוד בניהם נהרס אז אתה עלול לקצר בין הידית למתכת אם אתה נוגע (וכולם לפעמים נוגעים) בין הפיה לברזל.
הקצה שממנו יוצא הסליל נהרס כשאתה מחזיק את הידית קרוב מידי לברזל והסליל פשוט נמס ומתחבר אליה. החומר ממנו בנויים החלקים זה אמנם ארד או נחושת ולכן לא מתחבר אבל לפעמים הנזק הוא כזה שאתה לא יכול להפריד בניהם.
בכל מקרה, אם תבוא תקבל שיעור והסברים למה אני מתכוון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוסי בר צבי
תשובה מפורטת ונפלאה. שקלת להתקבל לעבודה אצל מפיץ הרתכת? אילו זה אני , אתה מתקבל בחום רב.
איך עושים לקבל הצעה מסודרת מהיצרן?
יש מצב לפנייה לספקממנהלי הפורום ואולי לאיזה הנחת כמות אם עוד 2-3 יחליטו לרכוש?
עידו, עכשיו תורך להיכנס לתמונה?
אני מוכן לבדוק את הנושא .
יש לי קשר טוב עם חברת מם בית היבואן של חברת JASIC ולכן אני מקבל מחיר עם הנחה משמעותית , המחיר לצרכן של הרתכת הוא 3900 ש"ח לפני מע"מ , אני יכול כבר לומר בבטחה לאחר הנחה שלי תקבלו אותה ב - 3200 ש"ח לפני מע"מ במחיר הזה הרתכת מגיעה עם סט מושלם כולל הכול ומסכה אלקטרונית + סליל 5 ק"ג ( רק בלון CO2 לא כלול ) וחלקי חילוף לידית , אני כבר בודק לגבי הנחה יותר משמעותית במידה ותהיה מחירה מרוכזת של 3 יחידות וצפונה .
הנתונים הטכניים שלה :
מתח הזנה : 220V 16A
MIG ; 200A - 45%
MAG ;160A
גילוי נאות : אין לי שום רווח מהעסקה , אני רק לקוח מרוצה של חברת מם בית .
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
זה שאתה קונה רתכת CO לא אומר שאתה לא צריך ללמוד לרתך.
הCO הרבה יותר מסובכת לתפעול מרתכת אלקטרודות פשוטה. בטח אם אתה הולך לקנות משהו משומש שלא ברור מצבו.
יש הרבה מה ללמוד בתפעול ותחזוקה של רתכת CO2. נכון שהרוב משתמש בברירת מחדל אבל שתדע שCO זה עולם ומלואו (למעשה הריתוכים המקצועיים ביותר משתמשים בתערובת CO2 וארגון ולא CO2 נקי, לאלומיניום זה רק ארגון)
אתה צריך ללמוד איך למתוח את החוט של הסליל. אם תמתח חלש מידי, הוא לא יתקדם, תמתח חזק מידי הוא יסתובב ויסתבך לך בתוך הידית. תאמין לי שזה חתיכת סיפור.
בנוסף, חסרון מובהק של הCO זה שבמקרים רבים אתה לא רואה את הריתוך כי הידית מסתירה לך. גם בCO אתה בקלות עושה חורים ואם אתה לא מבין למה עשית את החור אז אתה לא תצליח לתקן אותו. דוגמא מהעכשיו - ריתכתי פרופיל 40X40 עובי 1.5 מ"מ למישהו ונעשה לי חור. רק אחרי כמה נסיונות סתימה שגרמו לחור לגדול עוד יותר הבנתי שלא שמתי לב שהאמפרז גבוה מאוד יחסית לעובי החומר. הורדה של האמפרז סדרה את זה מידית (כולל כמובן הורדה של מהירות הסליל)
בכל מקרה, אתה מוזמן לבוא אלי לקבל שיעור קצר על ריתוך בCO2.
בקשר לרתכת, הJASIC לדעתי פשוט מעולה לצרכים שלך. יש לי עליה כמה קילומטארז של סליל והיא סבבה לגמרי. הדבר היחידי שצריך לברר זה אם אפשר להתקין לה ידית ג'נרית בידית שלה קטנה יחסית וזה מצד אחד סבבה אבל מצד שני יותר קטנה=יותר שבירה.
תדאג שיצפרו אותך בחלקים לידית (אם תבוא אז אסביר לך בדיוק למה אני מתכוון). החלקים האלה מתבלים מהר (בייחוד למתחיל שלא יודע איך להשתמש נכון ברתכת) ומעצבן להתקע בלי באמצע פרוייקט. מוצרים נלווים חשובים זה פלייר מתאים לCO2 (שוב,ף אם תבוא תקבל הסבר) וחשוב מאוד ספריי או משחת סיליקון למניעת הדבקות של האלקטרודה והגיצים לפיית הידית.
עריכה: מצאתי תמונה להמחשה
http://image.made-in-china.com/2f0j0...ding-Torch.jpg
אז ככה: תדאג שיהיו לך חלפים לפיה (NOZZLE) ולCONTACT TIP. אלו החלקים שנהרסים הכי מהר. מה שקורה זה שהריתוך מתיז גיצים שנדבקים לחלקים האלה. הNOZZLE בנוי מ2 צילינדרים עם בידוד בניהם, עם הזמן זה נהרס ונסתם מה שפוגע בזרימת גז ובריתוך עצמו. מה שקורה זה שאם הבידוד בניהם נהרס אז אתה עלול לקצר בין הידית למתכת אם אתה נוגע (וכולם לפעמים נוגעים) בין הפיה לברזל.
הקצה שממנו יוצא הסליל נהרס כשאתה מחזיק את הידית קרוב מידי לברזל והסליל פשוט נמס ומתחבר אליה. החומר ממנו בנויים החלקים זה אמנם ארד או נחושת ולכן לא מתחבר אבל לפעמים הנזק הוא כזה שאתה לא יכול להפריד בניהם.
בכל מקרה, אם תבוא תקבל שיעור והסברים למה אני מתכוון.
רוצה לבוא. מתי ולהיכן ?
-
הספרי למניעת הדבקת גיצים מסרטן, ונאסר לשימוש במספר מדינות.
עדיף את המשחה
http://www.faz-arc.co.il/ProductPages.aspx?Id=178
-
שימי אין הבדל בין החומר במשחה לבין הארוסול , אני אישית לא משתמש באף אחד מהם , למעט במקרה שצריך להגן על החלק המרותך ואז אני מתיז עליו , מניסיון פיה יבשה יותר קל לנקות .
עידו
-
מנסיון אני יכול להעיד שהשפעת התרסיס כשהצלחת לנשום אותו בטעות לא סימפטית כלל, ואילו לאדי המשחה כמעט ואין השפעה פיסיולוגית.
-
יוסי צור קשר בפרטי, מתישהו בשבוע הבא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
יוסי צור קשר בפרטי, מתישהו בשבוע הבא.
שבוע הבא קצת בעייתי, יום ראשון ושני מוקדש להורי חברים שנפלו ובתי עלמין, שלישי יום העצמאות.....נשאר רביעי או חמישי או שישי.
מאיפה בארץ ?יוסי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
בטח עכשיו סביון יפנה ל מב כדי לקבל הצעה לטובות חברי הפורום...?
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
בראש האתר, מצד שמאל יש קטגוריה שנקראת" "הטבות"
התווספה לשם הטבה...
סביון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
נשמע לי רעיון מצוין להתאחד.
מה עם הנחות לגולשי גיפולוג (וותיקים - שלא לומר זקנים)
אני הראשון להירשם בקבוצת הקניה עם הנחה של 20% (-:
מוני,
יש.
מצד שמאל למעלה- "הטבות"...
סביון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
בראש האתר, מצד שמאל יש קטגוריה שנקראת" "הטבות"
התווספה לשם הטבה...
סביון
תבורך סביון,
ושתי הבהרות מתבקשות. ממך סביון או ממי שיודע .
האחת, מה מחיר השוק של החבילה המוצעת? לו אני הולך באופן פרטי ליבואן ומבקש הצעת מחיר?
והשאלה השניה, מה עוד צריך ע"מ שהמערכת תעבוד (להבנתי רק מיכל CO2), אבל לך תדע...
ומה המחיר הראשוני של מיכל CO2 כזה , לכמה שעות ריתוך הוא מספיק ומה מחיר ההחלפה ?
יוסי
-
ע"פ היבואן וע"פ עידו לוריה מחיר החבילה (לא כולל ההטבות) עומד על 3,800 / 3,900 ש"ח לא כולל מע"מ,
שווי ההטבות עומד על משהו כמו 300-500 ש"ח נוספים על ההנחה.
לגבי מיכל הגז, אין לי שמץ של מושג...
סביון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אני מוכן לבדוק את הנושא .
יש לי קשר טוב עם חברת מם בית היבואן של חברת JASIC ולכן אני מקבל מחיר עם הנחה משמעותית , המחיר לצרכן של הרתכת הוא 3900 ש"ח לפני מע"מ , אני יכול כבר לומר בבטחה לאחר הנחה שלי תקבלו אותה ב - 3200 ש"ח לפני מע"מ במחיר הזה הרתכת מגיעה עם סט מושלם כולל הכול ומסכה אלקטרונית + סליל 5 ק"ג ( רק בלון CO2 לא כלול ) וחלקי חילוף לידית , אני כבר בודק לגבי הנחה יותר משמעותית במידה ותהיה מחירה מרוכזת של 3 יחידות וצפונה .
הנתונים הטכניים שלה :
מתח הזנה : 220V 16A
MIG ; 200A - 45%
MAG ;160A
גילוי נאות : אין לי שום רווח מהעסקה , אני רק לקוח מרוצה של חברת מם בית .
בלון CO2 גדול עולה כ- 1600 ש"ח לפני מע"מ כולל המילוי הראשון בלון קטן עולה כ - 750 ש"ח לפני מע"מ כולל מילוי ראשון .
עידו
יוסי רשמתי הכול בפוסט 37 .
בלון CO2 גדול ( 10 קוב ) עולה כ - 1600 ש"ח לפני מע"מ כולל מילוי ראשון , בלון קטן ( 4 קוב ) עולה כ - 750 ש"ח לפני מע"מ כולל מילוי ראשון .
מילוי של בלון גדול כ - 150 ש"ח מילוי של בלון קטן כ - 70 ש"ח לפני מע"מ .
עידו
-
מישהו יודע מה גודלו המינימלי של בלון C02 שנדרש לרתכת הספציפית, לכמה זמן ריתוך הוא מספיק, מה מחיר הקנייה שלו ומה עלות החלפת מיכל ?
-
יוסי תסתכל על פוסט 48 רשמתי הכול .
בלון גודל מכיל 11 קוב , את הווסת מכוונים על 10 ליטר/דקה , 11000 ליטר לחלק ב - 10 = 1100 דקות ריתוך .
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
יוסי רשמתי הכול בפוסט 37 .
בלון CO2 גדול ( 10 קוב ) עולה כ - 1600 ש"ח לפני מע"מ כולל מילוי ראשון , בלון קטן ( 4 קוב ) עולה כ - 750 ש"ח לפני מע"מ כולל מילוי ראשון .
עידו
כתבנו פוסטים במקביל ורק אחרי שפירסמתי ראיתי את מחיר הבלון שכתבת אתה באותו רגע.
דומני שהגענו לרגע האמת. עכשיו צריך לראות מי עוד מעוניין לקנות רתכת co המוצעת בעיסקה ואחרי שהתמונה תתבהר נבין עד כמה אפשר ללחוץ את הספק דרך הכמות הנחוצה.
אני חושב שכל מחיר לחבילה המוצעת שיירד מ-3,000 שקל לפני מע"מ יהיה הוגן למדי.
במחיר הזה אפילו לא שווה להתעסק עם ייבוא עצמאי . (אפשרי, דיברתי עם היצרן הסיני שמעמיד את המחיר על כ-420 דולר מחיר FOB ולזה נוספת הובלה ימית ומיסים שהם עוד כ-250 דולר).
רתכת אחת אני לוקח אם היבואן יבוא עוד קצת לקראתנו ויעמיד מחיר החבילה המוצעת על פחות מ - 3,000 שקל לפני מע"מ.
מי עוד מעוניין בעיסקה במחיר הזה ?
יוסי
-
הי יוסי,
אני לא חושב שתקבל הנחה נוספת, אבל לך על זה...
-
כשתבוא אני אראה לך.
בתכלס לי בתור מסגר מיכל של 18 ליטר מספיק לי לאיזה חצי שנה שנה. לדעתי מיכל כזה מוגזם לחובב. מיכל של 6 מספיק די והותר
-
ב 3000 לפני מע"מ אני בפנים. ואני אפילו מוכן לוותר על המסכה האלקטרונית בתמורה על העוד קצת הנחה (יש לי כבר שתיים)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ב 3000 לפני מע"מ אני בפנים. ואני אפילו מוכן לוותר על המסכה האלקטרונית בתמורה על העוד קצת הנחה (יש לי כבר שתיים)
רגע מוני...למה אתה מוותר מראש? לוותר תמיד תוכל.
אם אהיה לבד - אקח את העיסקה המוצעת כפי שהיא מ-מ.ב. - תאריך היעד שלי הוא שבוע מהיום, דהיינו יום חמישי הבא.
אבל להערכתי נצרף אלינו עוד 2-3 חברים עד אחרי יום העצמאות, חברים שירצו גם הם לקנות את המכשיר .
אז אפשר להציע ל-מ.ב. את העיסקה במחיר הנמוך מ-3,000 שקל לפני מע"מ למפרט שסביון הפנה אליו.
גם ב-מ.ב יודעים שיש לנו האפשרות לייבא ישירות מהיצרן הסיני ב-שנזן (עיר הייצור בסין) בכ -2,400 ש"ח בארץ אחרי הובלה ומיסוי (למכשיר בודד. ל-5 מכשירים המחיר יהיה נמוך יותר), ודי יכאב להם הלב להפסיד את העיסקה.
באופן אישי אני די מתלהב לקיים את העיסקה בארץ דרך מ.ב. וקיומה תלוי כעת רק בהם.
יוסי
-
מנהלי הפורום,
יש דרך אוטומטית או אחרת לשרשר את הפוסט הזה והצעת המכר שבסופו לפורומים נוספים באתר שם קיימים אולי חברים שלא נחשפים לתת פורום הנוכחי והיו רוצים גם הם ליהנות מהמבצע?
יוסי
-
אז אם אפשר להביא ב 2400 ש"ח את הרתכת, מי צריך את זיקה ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
אז אם אפשר להביא ב 2400 ש"ח את הרתכת, מי צריך את זיקה ?
לקניות דרך הרשת יש מחיר.
את האחריות אתה מקבל אצל היצרן בסין. המשלוחים על חשבונך, והם לא זולים - כ-70-80 דולר לכל כיוון. בארץ אתה מכניס את הרתכת לתיקון, מקבל חלופית לכמה ימים ואוסף תוך אותם ימים את הרתכת שלך מתוקנת ללא כל תשלום.
אתה מזמין ומקווה לקבל את מה שהזמנת כשהוא תקין וראוי לשימוש. בארץ אתה רואה את הרתכת קודם לתשלום.
את הכסף בידי הספק אתה מפקיד הרבה לפני שאתה רואה את הסחורה. כל התקלות בדרך על חשבון היבואן והיצרן
בייבוא אישי - כל התקלות בדרך - על אחריותך.
זמן האספקה ארוך - עד חודשיים. בארץ אתה משלם ביד אחת ואוסף את המוצר ביד השניה ולמחרת מתחיל לרתך.
לדעתי האישית, פער של פחות מ-40-50 אחוז ממחיר המוצר בארץ לא מצדיק ייבוא אישי במוצרים שעלותם סביב ה-5,000 שקל, במיוחד כשאין לך ניסיון והיכרות קודמת ואישית עם הספק.
אבל יש מי שחושבים אחרת ורוכשים דרך הרשת מוצרים עם פערים של אחוזים בודדים בלבד.
שבת נפלאה, יוסי
-
1 קבצים מצורפים
היי יוסי
בהמשך לה"פ
:)
קובץ מצורף 72872
-