כשאתה אומר צבע בתנור אתה מתכוון לצביעה רטובה או לאיבוק אפוקסי ( powder coating)?
האיבוד נחשב ליותר איכותי ולטעמי גם יותר יפה בגימור הסופי.
הגגון בתמונה נראה מצויין!
Printable View
כשאתה אומר צבע בתנור אתה מתכוון לצביעה רטובה או לאיבוק אפוקסי ( powder coating)?
האיבוד נחשב ליותר איכותי ולטעמי גם יותר יפה בגימור הסופי.
הגגון בתמונה נראה מצויין!
אסף זו לא תחרות ויש מקום לכולם גם לחובבנים , אני אפילו יכול להגיד שאני מתרשם מעבודות של חובבנים יותר משל בעלי מקצוע , וגם משלך .
לגבי הצבע : ב -powder coating יש שני סוגים של צבע אחד אפוקסי והשני פוליוריטאני ( בלי קשר לגוון כמובן או לטקסטורה ) כאשר הפוליוריטאני עמיד יותר ל -UV מאשר האפוקסי עובי הציפוי לא ניתן לבחירה זה נתון מוחלט .
לפעמים מישמים שכבה ראשונה בעשיר אבץ ואז שכבה שנייה עם הגוון הנדרש .
בכול מקרה עדיף לפני הכול ניקוי חול .
יש מקרים שעושים לכול המוצר גלוון קר/חם ורק אז צבע , אבל אז צריך לדאוג שלא היה חלל סגור אלה ליצר פתחים/קדחים לכול החללים .
עידו
מחוסר ידיעה, ייצרתי מצינורות של ברזל מגולוון, מה שהקשה עלי בריתוכים...
לאחר הליטושים, צבעתי בעצמי את הכל עם ספריי גילוון בשתי שכבות, מסרתי לצביעה בטבילה (מיוננת?) ואח"כ בתנור.
השאלה היא לגבי עמידות הצבע לפגיעות מכאניות, הצבע כאילו התקלף במקום שקיבל פגיעה מכאנית, האם זה המצב בכל צורת צביעה או שקיים צבע "עבה" יותר?
https://plus.google.com/photos/11679...129?banner=pwa
נ.ב.
ריתוכים של מתחילים...
אני גם בניתי את הגגון דומה לשלך, הצינורות מגלוונים, ויש לזה יתרון בדיוק בנקודה הזאת - האזורים של הצינורות שעליהם מהדקים את הרצועות משתפשפים מצבע די מהר אבל הגילוון נשאר ומגן. אני אגב צבעתי חובבני לגמרי, פחיות ספריי...
הבעיה בצביעות החובבניות האלו היא שהם מטפטפות קורוזיביות על הגג והמרזב.
הן של לחות והן של גשם. החורים בגג לא מאחרים להגיע.
צביעת powder coating לגגון אינה יקרה ומפליא אותי נמרוד שלאחר פרוייקט הפחחות לא הסקת מסקנות.
לתשומת לבך, יש לעדו ולי חבר שיש לו מצבעה במגדל העמק...
JEEP Grand Cherokee ZJ V8 98
IR 3.5"
הצביעה ה"ידנית" היא רק של התושבות על מרזבי הגשם, הן באמת מברזל לא מגולוון, אך נצבעו בשתי שכבות של גילוון + המרייט, אמנם לא יפה וחלק כמו בתנור, אבל הצבע עבה "יחסית" לצביעה בתנור.
למוטות הרוחב השתמשתי בפרופיל 3ס"מ על 6 ס"מ מאלומיניום וגם אותם שייפתי היטב עם דיסק חשמלי + מברשת פלדה (כואב, עפים קוצים מהמברשות האלו, חובה ביגוד עבה ומשקפי מגן - זה ממש לא משחק!!!) להסיר את הברק ע"מ שאוכל לצבוע אותם (אין אפשרות ביתית לצביעה על אלומוניום מבריק).
אני ממליץ לך לבודד בין החיבורים של הגגון למרזב עם גומי של פנימית או משהו דומה.
שם בגלל הלחיצה הצבע נפגע ונהיה הכי רגיש לחלודה.
IR 3.5"
מכיר את החבר, בהחלט בפעם הבאה... הסיבה לצביעה "ביתית" היא כמעט תמיד - זמן. את הגגון השלמתי ברגע האחרון לפני הטיול הגדול של פסח, וזמן לצביעה איכותית - אין. זמן לקפוץ לאלי לבן לכמה פחיות צבע ברגע האחרון - יש. אני מסכים לגמרי עם ההמלצות שלך בועז אבל המציאות מכתיבה את רמת הגימור...
תפרק את הגגון ותן לו לצבוע כמו שצריך.
לא חבל על הכסף שהשקעת בפחחות?
מילא מיהרת לצאת לטיול בפסח אבל כבר אוטוטו סוכות.
אל תהיה פארטאץ׳...
IR 3.5"
אפשר המלצה לאיזה צבע טוב שישב על הגגון? (הגגון לא מגולוון)
בהתחלה צבעתי באמצעים ביתיים - ספריי אבץ ואז ספריי צבע.
הצבע התחיל לרדת דיי מהר :(
אז קניתי מברשת פלדה והורדתי את כולו. אחרי זה צבעתי עם איזה צבע שחבר הביא, והשמש ממיסה אותו.
הייתי שולח לצביעה, אבל זה אומר לפרק את כל ה5 פרוז'קטורים שהחיווט שלהם עובר בפנים, וממש אין לי חשק.
יש משהו ששמים לחיזוק הצבע? או לחלופין צבע אחר מומלץ?
אתה מתכוון לצבוע בלי לפרק את הגגון?
וגם שיצא טוב מלמטה?
בחיאת...
תעשה עבודה כמו שצריך, זה לא הדקורציה כמו הנזק חלודה לרכב
IR 3.5"
אני מתכוון לצבוע בלי לפרק את הפרוז'קטורים...
בוודאי שלא כשהגגון על הרכב.
צבע זה עולם שלם ומקצוע בפני עצמו .
צביעה רטובה מחיבת ניקוי חול + שטיפה של המוצר עם מסיר שומנים + צבע יסוד ( עדיף אנטירוסט או עשיר אבץ ) + שתי שכבות של צבע עליון בגוון הרצוי , וכל זה כמובן עם צבעים איכותיים ,עם הקפדה על כמות מדלל נכונה וסוג מדלל וזמני יבוש בין שכבות , כמו כן הכנה נכונה של המוצר לצבע ( סעיף זה נכון לכול סוג צביעה ) .
צבע ב - powder coating בישום נכון אין שום סיבה שיתקלף .
חוץ מזה מאוד קשה ללמד שחייה בהתכתבות :)
עידו
שלום
ניתן להזמין גגון כמו בהודעה ראשונה?
יש כזה גם לקצר ?
מברזל עגול ולא מרובע ???
יש אופציה:
https://youtu.be/AsqjNItTqHQ