-
תגובה: מפות סמ"ש חוקיות חינם ברשת
נמרוד,
זה בדיוק המקום שבו הקהילה יכולה לשפר את המפה ואולי גם להתעלות על המפות הלבנות.
אני מאמין שאת רוב רובו של המידע החסר במפה החופשית אפשר להוסיף ל-openstreetmaps ולהציג במפה.
במיוחד ככל שהדבר נוגע לשבילים ונחלים, עורך המפה מאפשר את יצירתם בהתבסס על רקע מפת bing שהוא מציג.
ניתן גם להוסיף פסגות (natural=peak במונחי OSM) עם או בלי נתוני גובה, עם או בלי שמות.
כמו שכתבו לפני, באיזור המרכז, ובפרוזדור ירושלים בפרט, אפשר לראות פרטים נוספים - מעייניות, בורות, בארות, שמות לנחלים, והתחלה של הבחנה בין נחל איתן לנחל אכזב.
OSM נותן את האפשרות לכל אחד להוסיף למפה את מה שקרוב לליבו.
מה לדעתך יהיו השיפורים החשובים ביותר בשלב זה?
זאב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
היוזמה מבורכת, ואין ספק שמפות כאלו יהיו מצויינות כדי לנווט לפי קובץ מסלול נתון.
אבל - מה לגבי ניתוח שטח, ומה לגבי טיול "חופשי" כשכלי הניווט משמש בסך הכל כמפה נעה? ניסיתי להשתמש במהלך תרגיל צבאי פעם אחת במכשיר גרמין עם מפות כאלו. המכשיר עצמו היה פצצה, אבל הטופוגרפיה עצמה, המידע במפות האלו כל כך הרבה יותר דל לעומת המפה "הלבנה" שאליה אנחנו רגילים ושמשמשת כבסיס למפות סמנ"ש, למפות הצבאיות, ולכל שאר העזרים. עד כדי כך שהמכשיר כמכשיר ניווט עם מפה היה לא שמיש, וחזרתי לשיטה הישנה של טושים ומד קואורדינטות. במפה הלבנה יש עושר של תכסית ורמת פרוט של תבליט שפשוט חסרות בבסיס.
הנה דוגמא - אותו אזור, בערך אותו קנה מידה, מפה לבנה (מתוך עמוד ענן) מול המפה הווקטורית החינמית - על מה אפשר לנתח שטח? והאם שכבות מידע שיבנו על ידינו כמו שבילים ונקודות עניין יכולות להשלים את הפער?
קובץ מצורף 73446
קובץ מצורף 73445
נמרוד,
זו הסיבה שמחזיקים כמה מפות על המכשיר.
גם מפה טופוגרפית נקיה, גם תצ"אות בכמה רזולוציות וגם את מפת הסמ"ש.
בלחיצת כפתור אתה עובר ממפה למפה בדיוק באותו מיקום ויכול לנתח מה שאתה רוצה.
חוץ מזה שכמובן יש מפת נייר (תמיד. חובה.).
-
1 קבצים מצורפים
מצרף מפת שבילנט החדשה של אותו תא שטח (פחות או יותר).
גם פה מדובר במיפוי חדש בסגנון שונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
קובץ מצורף 73466
-
זאב - שיפור משמעותי יכול להיות שכבה נוספת לסימון השבילים.
לפי מה שהספקתי לראות המפות כוללות את סימון השבילים, אם סימון השבילים יהיה שכבה נוספת אפשר יהיה "להלביש" אותו על מפות לבנות או תצ"אות מגוגל ואז כל אחד יוכל לקבל את המפה שהכי נוח לו לעבוד איתה.
משלושת המפות שראיתי למעלה המפה הלבנה הכי נראית לי, אבל כנראה שזה הרגל.
-
בשעה טובה המפה עברה לאתר של קהילת Openstreetmap הישראלית:
מפת הטיולים הפתוחה של ישראל
אנא המנעו מעומס יתר על השרת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
זאב - שיפור משמעותי יכול להיות שכבה נוספת לסימון השבילים.
לפי מה שהספקתי לראות המפות כוללות את סימון השבילים, אם סימון השבילים יהיה שכבה נוספת אפשר יהיה "להלביש" אותו על מפות לבנות או תצ"אות מגוגל ואז כל אחד יוכל לקבל את המפה שהכי נוח לו לעבוד איתה.
משלושת המפות שראיתי למעלה המפה הלבנה הכי נראית לי, אבל כנראה שזה הרגל.
בהחלט! כבר היום אורוקס יודע לשלב מספר מפות מהרשת ולכן השילוב של שכבת שבילים מעל תצ"ל של גוגל אפשרי.
גם MOBAC מאפשר זאת.
באיזו תוכנה אתה משתמש?
אשמח לייצר שכבה כזו כשנראה שהשרת החדש עומד בעומס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
steed
בהחלט! כבר היום אורוקס יודע לשלב מספר מפות מהרשת ולכן השילוב של שכבת שבילים מעל תצ"ל של גוגל אפשרי.
גם MOBAC מאפשר זאת.
באיזו תוכנה אתה משתמש?
אשמח לייצר שכבה כזו כשנראה שהשרת החדש עומד בעומס.
אני משתמש באורוקס,
אני יודע ש MOBAC מאפשר את זה אבל לא מצאתי אופציה כזאת באורוקס.
חשבתי להוסיף באורוקס, למפות שיש לי שיכבה של שמורות טבע ושיטחי אש בדומה למה שיש ב TWONAV ולא מצאתי איך, הדבר היחידי שמצאתי הוא שכבת KML שיכולה לשמש כנקודות עניין.
-
באורוקס אפשר לשלב מספר מפות online:
- בחר מפות -> online
- הקש על סדרת הריבועים בפינה הינית העליונה
- בחר את שכבת הבסיס מתוך מפות המקוונות שברשימה ולחץ "Add"
- בחר שכבות שקופות להציג מעלייה ולחץ "Add" לכל שכבה.
תוכל לנסות למשל עם השכבה השקופה של קווי הגובה של TopoOSM USA
ברגע שיצרת מפה כזו, ניתן גם להוריד קטעים שלה למכשיר עם Map Creator
-
משהו מוזר... (או שלא..)
ניסיתי לייבא את המפה לתוכנת אדמה.
זה עובד יפה, פרט לעובדה שיש דיסוננס של בדיוק קילומטר אחד צפונה מהמיקום האמיתי שלי.
כלומר, הסמן נמתא קילומטר צפונית למיקום האמיתי שלי.
ראיתי שבקובץ ה- Israel Hiking.otrk2 יש פרמטרים לכיול קורדינטות במפה, אבל מוזר לי שזה ישתנה בין ORUX לאדמה..
איל
-
-
1- יצאתי היום לניווט קצרצר והמפות (בשימוש ב ORUXMAPS) היו מדוייקות ונוחות מאוד לקריאה והזדהות מהירה.
2 - הוספתי שבילים למספר מקומות והם אכן מופיעים ב OSM אך נעדרים מ Israel hiking map.
כל כמה זמן אתם מעדכנים את הקבצים להורדה ?
3- שוב, כל הכבוד, יוזמה מבורכת. אני צופה עתיד טוב למפות הללו.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
valleyofdawn
הוספת גם סמ"ש לשבילים?
לא הבנתי את כוונתך. אני אתאר את התהליך שאני עושה מתוך תקווה להבין טוב יותר היכן אני שוגה.
מכיוון ש OSM דורש קבצי GPX הכוללים timestamp (קבצי הקלטת מסלול ) , בעוד שאני מעוניין להעלות קבצים שנערכו אצלי במחשב ואינם כוללים timestamp,
אני משתמש בתוכנת עזר בשם josm-java open street map editor המתקשרת ישירות עם OSM ויודעת לתקן את הנקודה הזו, בין שאר יכולות העריכה הטובות שלה. לאחר עריכת המסלול - grade , colour וכו', יש לי אפשרות להעלות את הקובץ ישירות ל OSM או לעדכן את קובץ GPX שאצלי ולהעלות אותו בדרך הרגילה שתוארה בדף הראשון.
-
כאשר אתה מעלה קבצים שאתה מכין בביית, תכנון מסלול, אתה עלול לגרום נזקים לפרוייקט מהסיבות הבאות:
א. כמות הנקודות - מן הסתם כמות הנקודות שאתה "דוקר" בעת תכנון המסלול קטנה משמעותית לעומת כמות נקודות ה- GPS בעת הקלטת מסלול נסיעה ובכך למעשה אתה עלול לגרום ליצירת "שבילים" שהם אוסף מקטעים ישרים ארוכים יחסית ולא מתאימים למצב בשטח.
ב. הדיוק וההתאמה למצב בשטח - כאשר אתה מעלה תכנון מסלול אתה מסמן את השבילים כפי שאתה חושב/מניח שהם במציאות. בפועל בעת הקלטת הנסיעה בשטח אנו רואים שלא תמיד המסלול בשטח חופף למסלול לפיו תכננו.
ג. זכויות יוצרים - מבלי להיכנס לדקויות משפטיות, אם תקרא את תנאי השימוש במפות ובאתרים שלפיהם כנראה אתה מתכנן את המסלול תיווכח שאתה עלול לסכן את חופשיות המפה הנבנית ע"י הקהיליה בעזרת הקלטות בשטח. לכאורה עלול להיווצר מצה שבעל הזכויות על מפה כזו יוכל להוכיח שהנתונים במפה החופשית למעשה הועתקו מהמפה שלו תוך הפרת זכויות יוצרים וגו'.
לכן צורת העבודה המומלצת הינה להעלות הקלטות של נסיעות בשטח ואח"כ להשלים את הפרטים שלהם בעזרת הכלים של OSM.
ארז גור
-
פילון, עוד אופן חוקי למפות שבילים הוא לסמן אותם על פני תצ"ל של Bing אשר מאושר לשימוש בפרוייקט. קיים גם ב-JOSM שהשתמשת בו, וגם בעורך המקוון של OSM, שנקרא Potlatch.
אני לא חושב שמספיק לשנות color כדי שהשמ"ש יופיע במפות החדשות, נראה לי שצריך להוסיף ל-relation ולקבוע מהו ערך השדה OSMC:symbol כפי שמפורט כאן.
ארז, לפני שאתה מסב קבצי GPX ישירות לשבילים, כדאי לפשט אותם כדי לחסוך בכמות הנקודות. זה מוריד עומס חישובי מהמערכת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
כאשר אתה מעלה קבצים שאתה מכין בביית, תכנון מסלול, אתה עלול לגרום נזקים לפרוייקט מהסיבות הבאות:
א. כמות הנקודות - מן הסתם כמות הנקודות שאתה "דוקר" בעת תכנון המסלול קטנה משמעותית לעומת כמות נקודות ה- GPS בעת הקלטת מסלול נסיעה ובכך למעשה אתה עלול לגרום ליצירת "שבילים" שהם אוסף מקטעים ישרים ארוכים יחסית ולא מתאימים למצב בשטח.
אתה מניח לא נכון. ראשית אני משתמש בתצלומי לווין ויוצר על פיהם את המסלול בדיוק רב ולא סתם מניח קו בין נ.צ אחד לשני. אני מוודא כל מסלול בעזרת תצלומי אוויר ברזולוציה גבוהה יחסית. שנית, אני משרטט מסלולים רק באזורים שמוכרים לי היטב וניווטתי בהם עפ"י אותם קבצים שתכננתי. שלישית, ב GPS ניתן לקבוע באיזה אינטרוולים מתבצעת הקלטה ותוסיף לכך חוסר דיוק של מכשירי ה GPS עצמם. לפיכך בפועל, יש המון אי דיוקים שנתקלתי בהם לא מעט וניתן לראות זאת במצב עריכה כשהרקע הוא תצלום אוויר \ לוויין. בדר"כ אלו לא אי - דיוקים קריטיים, אבל תהייה סמוך ובטוח שמה שאני מעלה מדוייק להפליא.
ב. הדיוק וההתאמה למצב בשטח - כאשר אתה מעלה תכנון מסלול אתה מסמן את השבילים כפי שאתה חושב/מניח שהם במציאות. בפועל בעת הקלטת הנסיעה בשטח אנו רואים שלא תמיד המסלול בשטח חופף למסלול לפיו תכננו.
ראה את שכתבתי למעלה
ג. זכויות יוצרים - מבלי להיכנס לדקויות משפטיות, אם תקרא את תנאי השימוש במפות ובאתרים שלפיהם כנראה אתה מתכנן את המסלול תיווכח שאתה עלול לסכן את חופשיות המפה הנבנית ע"י הקהיליה בעזרת הקלטות בשטח. לכאורה עלול להיווצר מצה שבעל הזכויות על מפה כזו יוכל להוכיח שהנתונים במפה החופשית למעשה הועתקו מהמפה שלו תוך הפרת זכויות יוצרים וגו'.
האם תכנון ציר ע"י GOOGLE EARTH או josm-java open street map editor שנוצר ספציפית עבור המטרה של עריכת OSM מהווה הפרת זכויות יוצרים ?!
קטונתי.
לכן צורת העבודה המומלצת הינה להעלות הקלטות של נסיעות בשטח ואח"כ להשלים את הפרטים שלהם בעזרת הכלים של OSM.
ארז גור
ראה תגובתי באדום.
-
בבירור עם הראל וזאב, אכן מספיק להוסיף תווית colour (לא color) לשביל כדי שיופיע.
שימו לב שהרזולוציה הוגדלה ואפשר כבר לעשות zoom לרמה 16.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pilon
האם תכנון ציר ע"י GOOGLE EARTH או josm-java open street map editor שנוצר ספציפית עבור המטרה של עריכת OSM מהווה הפרת זכויות יוצרים ?!
קטונתי.
הכנסת פרטים למפת OSM על פי Google Earth מהווה בבירור הפרה של זכויות היוצרים על תצלומי הלווין והיא אסורה.
לכן גם לא נמצא תצ"לים של גוגל בעורכי המפה של OSM. לעומת זאת, מיקרוסופט נתנה אישור לשימוש בתצ"לים של Bing להכנסה ועידכון של פרטים במפות ה-OSM והעורך potlatch שמובנה באתר OSM מאפשר להציג את מפות Bing כרקע.
כל תוספת למפה שנעשית בכוונה טובה עוזרת, כל עוד מוסיפים את זיהוי המקור של השביל: source=Bing (או source=GPX כשמשתמשים בהקלטת GPS). ראיתי הקלטות חסרות ערך וראיתי שבילים שהוכנסו בחופזה בהסתמך על תצלומי לווין. בכל מקרה חבל למפות באיכות נמוכה כי מי שבסופו של דבר ישפר את המיפוי יצטרך גם למחוק את המיפוי הישן...
אישית,אני מעדיף להכניס שבילים בהתבסס על הקלטות GPS. כשאני מכניס למפה פרטים כמו נחלים בהסתמך על Bing, אני משתדל לבדוק קודם כל את עיגון התצ"לים באיזור. יש לא מעט אזורים שבהם השגיאה משמעותית.
את הבדיקה אני עושה ב- Potlatch על ידי הצגת כל ההקלטות שהועלו באיזור: GPS -> GPS data.
אפשר גם לתקן את העיגון (באופן פרטי וזמני) ולהזיז את התצ"ל על ידי לחיזה על מקש הרווח וגרירת התצלומים על ידי העכבר. ההנחה שלי היא שאם היו מספר הקלטות, הממוצע שלהם מאפשר לשפר את העיגון הנוכחי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
valleyofdawn
בבירור עם הראל וזאב, אכן מספיק להוסיף תווית colour (לא color) לשביל כדי שיופיע.
על פי השיטה של OSM, השביל מוגדר על ידי ה relation ולא על ידי הצבע. טכנית, אכן אם יש לקטע יש colour, יראו אותו בצבע במפה שלנו. אבל, בבקשה אל תשאירו קטע של שביל עם צבע ללא ה-relation של השביל. קשה מאד לזהות קטעים עם צבע שלא שייכים לאף שביל/relation ולהוסיף בדיעבד את הגדרת השבילים המלאה. בנוסף, יתכן שבעתיד מישהו יוסיף למפה צבעים שלא שייכים לסימון שבילים, ואז לא נציג צבעים שמגיעים ללא הגדרת שביל.
-
STEED התכוונתי כמובן לתצ"ל בינג ולא גוגל (משתמש ב poltach ו josm )
תודה על העדכון.
-
לשאלתך, אני משתדל לעדכן את המפות כל יומיים-שלושה. בינתיים התהליך הוא ידני והאוטומציה נבנית.
זאב
-
זאב,
מה הסיכויים להתאים את המפות לתוכנת אדמה?
-
ניסיתי לבדוק מה לא עובד עם אדמה, אבל לא הצלחתי.
אני לא מצליח לכוון את אדמה לקרוא את האטלס של אורוקס שנמצא בכרטיס ה-SD החיצוני של הגלאקסי טאב 2 שלי. ככל שאני רואה, אדמה רואה רק את הזכרון המובנה.
ניסיתי גם להגדיר את המפה כמפת רשת, כמו OpenCycleMap. אדמה מראה כאילו היא מורידה את האריחים, אבל שום דבר לא נראה באפליקציה ושום דבר לא נכתב לזכרון של המכשיר.
כנראה שצריך עזרה מרבין, המפתח, כדי לבדוק מה השתבש.
זאב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
steed
ניסיתי לבדוק מה לא עובד עם אדמה, אבל לא הצלחתי.
אני לא מצליח לכוון את אדמה לקרוא את האטלס של אורוקס שנמצא בכרטיס ה-SD החיצוני של הגלאקסי טאב 2 שלי. ככל שאני רואה, אדמה רואה רק את הזכרון המובנה.
ניסיתי גם להגדיר את המפה כמפת רשת, כמו OpenCycleMap. אדמה מראה כאילו היא מורידה את האריחים, אבל שום דבר לא נראה באפליקציה ושום דבר לא נכתב לזכרון של המכשיר.
כנראה שצריך עזרה מרבין, המפתח, כדי לבדוק מה השתבש.
זאב
גם אני לא הצלחתי (ניסיתי כמפת רשת אל מול השרת שלך).
נמתין לרבין.
ארז גור
-
אשמח לעזור. רק הקטנה שלי לא ממש נותנת לי. איפא המפה שאתם מנסים לטעון?
תודה לארז שהאיר את צומת ליבי.
רבין
-
-
כן, כן מצאתי והורדתי לנייד - בדרך למכשיר האנדרויד. אעדכן בהמשך.
דא - כשניסיתי להוריד כ זיפ, קיבלתי קובץ מוזר עם שמות חופפים... כלומר שם קובץ ה XML וקובף ה SQL היה זהה? בכול מקרה הצלחתי להוריד. זה ניראה לי מהשהו מוזר בדרופ-בוקס...
רבין
-
לגביי טעינה לאדמה:
1) אפשריות=>נהל מפות=>מפה חדשה
תנו שם למפה החדשה, נגיד xxx
2)בתוך חלונית של נהול מפות -וודאו שהמפה הנוכחית הוא xxx ולחצו על "טען מפות rmap/xml...."
נווטו ובחרו את קובץ ה OruxMapsImages.otrk2.xml
מתחיל תהליך הטעינה - ישנם כ 22K טיילים זה יקח זמן - לכן עדיף לעשות זאת בלילה כשהמכשיר מחובר לזרם ובמצב טיסה, והשאירו את אדמה במציב פעיל לא ברקע. כל זאת כי אני עצלן ועד לא הוספתי מצב סרבר לטעינה...מבקש את סליחתכם.
אחריי דקה או שניים כבר אפשר לראות את רמות 1-8 רמות עמוקות יותר יטענו לקראת הסוף.
עריכה קטנה - לאחר הטעינה ניתן להעלות את התיקיה xxx לרשת לצורכיי שיתוף.
רבין
-
רבין,
תוכל לבדוק למה הגדרת מפה מקוונת חדשה לא עבדה אצלי?
הכנסתי -
תודה,
ארז גור
-
רבין,
זה מה שעשיתי.
מה שקרה זה שזה עבד והראה את המפה, אבל הקליברציה הייתה עם אופסט של קילומטר.
כלומר החץ היה קילומטר צפונית מבמקום האמיתי שלי.
איל
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
-
רבין,
תודה על התגובה המהירה.
תוכל גם לבדוק מדוע אדמה לא מצליחה לראות את /storage/extSdCard/ ותיקיות אחרות תחתיה, אלא רק את התיקיה /storage/sdcard0/ והתיקיות שתחתיה?
הזיכרון המובנה במכשיר שלי, שנמצא ב - /storage/sdcard0/ מוגבל מאד בנפחו.
לכן כל המפות שלי מאוחסנות בכרטיס חיצוני שנמצא ב- /storage/extSdCard/
במצב הנוכחי, לא רק שאדמה לא יכולה לקרוא את המפות שבכרטיס החיצוני, היא גם מאחסנת את המפות שלה בזיכרון הפנימי המוגבל.
תודה,
זאב
נ.ב., המפה המעודכנת מאוכסנת בגוגל דרייב. שם אין אפשרות להוריד כ zip ולשבש את שמות הקבצים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
כן, כן מצאתי והורדתי לנייד - בדרך למכשיר האנדרויד. אעדכן בהמשך.
דא - כשניסיתי להוריד כ זיפ, קיבלתי קובץ מוזר עם שמות חופפים... כלומר שם קובץ ה XML וקובף ה SQL היה זהה? בכול מקרה הצלחתי להוריד. זה ניראה לי מהשהו מוזר בדרופ-בוקס...
רבין