-
תגובה: הרכב הבא, לבטים לבטים לבטים.
טראנו דיזל 2.7 ידני מנוע ממוחשב (97 ומעלה) צריכה משולבת 10.5
טסט 1200 ביטוח לא יודע אבל משמועות סביבות ה 4 אלף
ניתן לנעול למאחור אבל דורש החלפת קיס. מעטים עשו זאת.
לא נראה לי שתצא בפחות מ 5 אלף
פאגרו 2000 ומטה דיזל ידני. צריכת דלק סביבות ה 10
נעילה במקור.
טסט וביטוח זהים
2500 די עצל אבל סביר 2800 כבר יותר טוב.
מבחינת חלפים עדיף 2500.
סך הכול תמורה לכסף עדיף פגרו (לדעתי כמובן)
-
אני דווקא דיברתי על טראנו בנזין. יש לי הסתייגות מדיזל, חלקים יקרים ומנועים שנסעו הרבה יותר קילומטרים או שהחשיבה שלי מוטעית?
-
צחי לך על פאג'רו 2000.
לטראנו יש פרונט בעייתי וחלש משהו כך שמעתי
נעילה דטרויט לטראנו עולה 5000 שקל ככה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
התקציב עומד עומד על 35K פלוס מינוס מה שאומר ג׳ימני עד 2004. הג׳מני הוא רכב מעולה עם פלטפורמה מצויינת אבל הוא קטן בדיוק כמו סמוראי קצר והיום זו יכולה להיות קצת בעיה.
ה׳-SUV הגדולים לא באים בחשבון, בתקציב הנ״ל אפשר לרכוש רק הרכבים עד איזור שנת 2000, אלו רכבים עם המון חשמל ומערכות ופוטנציאל תקלות גדול וכרב יומיומי שאמור להגיע לא מעט לת״א הגודל מהווה בעיה ולקצרים אין יתרון משמעותי על הג׳ימני.
גראנד ויטרה ארוכה תגמור את התקציב סביב שנת 2000 לעומת זאת ויטרה ארוכה תשאיר עודף נאה שאני אוכל לנצל לשיפורים/יישור קו. הטיולים שלי לא כאלו קשים, מטייל איתי חבר עם ויטרה קצרה מוגבהת 2 אינץ ונעולה אחורה ועובר בדיוק את אותם מסלולים. החיסרון שוב הוא בשנתון, הכי חדש זה 98 וזה כבר בן 15.
אני לא יודע למה אתה חושב שsuv יפני כמו טרופר דיזל יהיה יותר עמוס בטכנולוגיה (חשמל) מאשר ג'ימני ,ויטרה וכו'
בכל הנ"ל יש נעילה מרכזית /ח"ח ועוד אביזרי פינוק
בכל הנ"ל יש גיר מפוקד מחשב אוטומטי - הגירים אגב קרובי משפחה ....
לכולם יש מערכות ניהול מנוע ממוחשבות
אז אני לא רואה איפה ההבדל
צא מהחשיבה של הסמוראי , היום אין אוטו לא ממוחשב וזה נכון אפילו לסופה שנת 92 או לסמוראי מוזרק
אגב בטרופר דיזל קצר/טרנו דיזל /פג'רו דיזל יש לך מספיק מקום ל4 מבוגרים וגם ציוד
אמנם לא כמו בארוך אבל בטח יותר מאשר ג'ימני עם ספסל מקופל
על כולם ניתן לעבוד בעבודה עצמית והיום ניתן למצוא מערכות איבחון מקוריות ב400 דולר באליבבא מה שנותן לך יכולת איבחון פנטסטית
אגב אותו מחשב איבחון משותף גם לסוזוקי והשונה זה רק הכרטיס שנכנס לסלוט...
כמו שראית לפי הכתבה בעמוד השער אפילו טורבו ניתן לשיפוץ עצמי מה שהופך את תחזוקת הרכב למאד זולה
על הנוחות אין מה לדבר וגם תצרוכת דלק סבירה
המכניקה פשוטה ואמינה וקשה לשבור מכללים (אם כי לכל אחד יש את נקודות התורפה שלו - מוטות שפור בטרופר תיבת משנה בטרנו וכו')וגם אז בגלל שהרכבים מאד נפוצים החלקים זולים
סרן לטרופר עולה פחות מסרן לסמוראי - הרבה פחות (והאחורי בלתי שביר )
תפוחי הגה -35 ש"ח (4
תפוחי פרונט תחתון 110 (2) עליון 40 2(
גומיות משולש 40 ש"ח לאחת (יש 4 )
פעמון ציריה 120 ש"ח
סט מיסבים נאבה קדמי יפני 200 ש"ח לצד
כמו שאתה רואה לא פשיטת רגל כלכלית ,לא יקר יותר מסוזוקי - ויש לי פינה מאד חמה בלב לסוזוקי (הסמוראי עוד אצלי ....)
ותזכור תמיד שיש מחיר גם לסגפנות (אני זה שנסע בסמוראי לטייל עם כל המשפחה וחמותי ל3 ימים בדרום ....:))
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
ותזכור תמיד שיש מחיר גם לסגפנות (אני זה שנסע בסמוראי לטייל עם כל המשפחה וחמותי ל3 ימים בדרום ....:))
וזה מוביל אותי לשאלה, האם לפני אכילת תבשיל של חמותך, אתה מחכה חצי שעה לאחר שאישתך אכלה קודם ? :)
רענן
-
טוב...
אני חושב שככל שעובר הזמן אני מבולבל יותר. כן צריכת דלק זה נושא כאוב אבל חשוב מצד שני אני לא רוצה לחזור לג'ימני או כל רכב קצר אחר.
גראנד ויטרות ארוכות קשה למצוא ואלו שראיתי בינתיים (ידניות בנזין בלבד) נסעו ק"מ די מכובד, סביב ה-250 אלף. זה לא סוף חייו של המנוע של הזוקון הקטן?
העיניים מתחילות לפזול לכיוונו של הטרופר 3.2/3.5 מוסב לגז. יש כמה כאלו בלוחות, גם שם הרכבים עברו 250-300 אלף ק"מ. למישהו יש ניסיון אמיתי עם מערכות גז ברכבים האלו ולא סיפורי אלף לילה ולילה? מחפירה קלילה בפורומים אחרים הבנתי שה-3.5 פחות זורם עם הגז וגם הסיכון גבוה מכיוון שהמנוע יקר, לעומת זאת מנוע ה-3.2 זול יחסית ואז הריזיקה פחותה. מצד שני אני מרגיש שאני מכניס ראש בריא למיטה חולה, לא באמת יודע להגיד למה, בעיקר תחושת בטן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
טוב...
מצד שני אני מרגיש שאני מכניס ראש בריא למיטה חולה, לא באמת יודע להגיד למה, בעיקר תחושת בטן.
צר לי אבל, למרות שאתה חבר וותיק, אתה "מעורבל" בלבטים שלך כמו טירון !
מצחיק אבל, כדאי שתחזור לפרמטרים הראשוניים שמבקשים מכול דורש ייעוץ למלא, אח"כ יהיה קל והגיוני גם לך לבחור
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=28546
רענן
-
חוזר למקורות:
1. כמה אתם רוצים להשקיע? 35K
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יומיומי משמש את זוגתי
3. מי נוהג בו? ביומיום זוגתי ואני בעיקר בסופ"ש
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? בדר"כ זוג + כלב אבל רוצה את האופציה לקחת גם עוד שני אנשים
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? בערך 10,000
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. צריך להיות מסוגל לטייל, לא רכב עבירות אבל לא רכב שבילים
ואחרי החזרה למקורות...?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
חוזר למקורות:
1. כמה אתם רוצים להשקיע? 35K
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יומיומי משמש את זוגתי
3. מי נוהג בו? ביומיום זוגתי ואני בעיקר בסופ"ש
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? בדר"כ זוג + כלב אבל רוצה את האופציה לקחת גם עוד שני אנשים
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? בערך 10,000
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. צריך להיות מסוגל לטייל, לא רכב עבירות אבל לא רכב שבילים
ואחרי החזרה למקורות...?
באדום מודגש מה שהיה (לי בכול אופן) חסר .
אני מבין שאין בעיה עם ידני .
אז כך, הקמ' השנתי החזוי יחסית נמוך כך שלדעתי עדיף לך בנזין.
איך שהוא יש לי הרגשה שאתה רוצה SUV גדול אבל אתה זקוק לתמיכה לצעד הזה ... בקיצור, לעבור שלב ולעזוב את הג'יפונים (משפחת סוזוקי).
עכשיו מה נשאר בבנזין,
טרופר בנזין 3.2
טראנו 2.5 בנזין
פוראנר 3.0
דיזל,
פאג'רו 2.5 או 2.8
טראנו 2.7 או 3.0
טרופר 3.1 או 3.0 (אם אתה אמיץ)
אני מניח שתוכל בקלות לחפש יתרונות/חסרונות של כול אחד מהם.
אם אני הייתי צריך להחליט, פאג'רו 98-2000 מנוע 2.8 הדגם המנופח.
בהצלחה בבחירה
רענן
-
לא עניין של תמיכה, איך שלא תסובב את זה ה-SUV הגדולים עושים 1 ל-6 עד 1 ל-8 זה קצת יותר מדי, אני שואך לכיוון ה 1 ל-10 ולכן עדיין מכוון לכיוון גראנד ויטרה ידנית. אם הייתי הולך עם הלב בחנייה הייתה עומדת סופה פתוחה ולעזאל כולם.
-
לך עם הלב
אתמול נעמדה לידי(כמובן שהייתי עם סופי הירוקה)בחורה בסביבות ה-30
ישובה בסופה ארוכה לבנה-ובחיוך של חלומות אמרה"שווה כל ליטר וכל שעה נוספת בעבודה"
עכשיו תחשוב כמה יופי יתווסף לרעייתך כשהיא נוהגת בסופה?
-
בחייאת יוסי. הבנאדם לא מכר סמוראי ארוך כדי לקנות סופה. Same shit new day
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בחייאת יוסי. הבנאדם לא מכר סמוראי ארוך כדי לקנות סופה. Same shit new day
אסף.
לא בדיוק אותו דבר בכל עוד 2 צילנדרים ובערך 2700 סמ"ק אבל בגדול אסף הבין את הרעיון
-
נו צחי
את האמת
לא היית מעדיף גיטרה ספרדית בת מאתיים שנה עם צליל כמו של פעם?
או עוגב כנסייתי מ 1790?
ואסף
לא מערבבים בין נבלה לטריפה
זה לא חי והשני לא כשר אז איך לערבב?
וחוץ מזה אני לא אגלה לאף אחד איפה היינו אתה ואני לפני כמה ימים ואיך בער לך בקצות האצבעות(סתם מכה מתחת לחגורה בגלל שאני לא איש נחמד)
-
מה עם אינדיאנים?
בתקציב אתה יכול לרכוש zj משופר.
אם כבר לשרוף דלק, אז לפחות ברכב הנכון :)
סער
-
דלק זה אישיו ולכן אינדיאנים וכו׳ לא באים בחשבון
-
צחי בעשרת אלפים ק"מ נסיעה, ההבדל בין 1ל6-7 לליטר כל 8-9 ק"מ מתבטא בבערך 2000 שקל בשנה, שזה פחות מ200 שקל בחודש.
ההרגשה של מנוע חזק - PRICELESS.
אבל לדעתי אתה באמת יכול להסתפק בפא'גרו, 2500 הוא זול יחסית לאחזקה, ה2800 קצת יותר חזק.
יש גם פתוח אם תתגעגע...
-
הרכב הבא, לבטים לבטים לבטים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לא עניין של תמיכה, איך שלא תסובב את זה ה-SUV הגדולים עושים 1 ל-6 עד 1 ל-8 זה קצת יותר מדי, אני שואך לכיוון ה 1 ל-10 ולכן עדיין מכוון לכיוון גראנד ויטרה ידנית. אם הייתי הולך עם הלב בחנייה הייתה עומדת סופה פתוחה ולעזאל כולם.
הSUV דיזל צורכים 1:9, כמעט כולם.
והבנזין, איך שלא תסובב מגרדים את 1:7 מלמטה.
וההבדל הזה הוא הרבה יותר מוחשי בכיס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
למה אתה נעול על ידני?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
לא נעול אבל מעדיף
היה לי סמוראי... אני נהנתי והאישה קיללה אותי
היתה ויטרה ארוכה, אני נהנתי וגם היה לי הרבה יותר נעים במזגן ובגב והאישה עדיין החמיצה פרצופה
יש גרנד ויטרה ארוכה אוטו' (קלמיני, נעולה, BF 100% ועוד) אני נהנה מאוד!! והאישה מבסוטה עד הגג
צריכת דלק משולבת 1:8.5
יש לי גם חלומות על כלים אחרים שהייתי מעמיד בחנייה כרכבים לטיולים בלבד, אבל עד שזה יהיה אפשרי... אני מאוד מרוצה ממה שיש לי
-
החלטתי להחיות את השרשור העתיק הזה, נראה לי ראוי.
היום הוחלט על גורלו של הפאגרו האהוב שלנו. אחרי מעל חמש שנים של שירות נאמן ואין ספור טיולים לפאגרו הלך ראש מנוע.
עלות התיקון + עוד כמה דברים מסביב מגרדת את ה-10k לראש סיני ובבית אחרי חשיבה ארוכה התקבלה החלטה שדי צריך לעבור הלאה.
התקציב מאתגר, 60 אלף ש"ח ורצוי ששם זה יגמר מבחינת רכב ושיפורים.
הצרכים, יכול לקחת שני מבוגרים ושני ילדים למדבר וחזרה + מלא ציוד. רמת עבירות נדרשת: טיולי מדבר שזה אומר שלא מחפשים את המעלה ההוא או האחר אבל אם יש מעלה כחלק מהמסלול יש מטרה לעלות או לרדת אותו.
שנתונים 2008 ומעלה מתוך מטרה להחזיק אותו עשור +/-
המועמדים:
1. מיצובישי האנטר ידני
יתרונות: יש נעילה, הכל פשוט יחסית וזמין, יש הרבה בשוק למכירה וכנראה שרובם נבלות אבל פה ושם יש פנינות.
חסרונות: מידת צמיגים מחורבנת, נמוך, ארגז ארוך מדי ומוזר והילוך כוח ארוך 1:1.8
2. ניסאן נבארה
יתרונות: מנוע בריא יותר וגיר חמישה הילוכים באוטומט (6 בידני שנדיר), הילוך כוח בריא 1:2.5, תא נוסעים שנראה נעים יותר, פרופורציות יותר נכונות בין הארגז לתא נוסעים ונראה שיש יותר כאלו עם ארגז סגור למכירה והמחיר סופר אטרקטיבי.
חסרונות: נמוך, נעילת דיפ מקורית נדירה, גיר ידני נדיר, שילוב חשמלי של הטרנספר ונראה לי שהמנוע יותר מפונק ודורש יותר תשומת לב והקפדה בטיפול.
אז שאלות שאולי אף אחד לא יודע לענות:
מידת צמיגים, מישהו ניסה להרכיב משהו נורמלי על אחד המועמדים (31-32, 265/75/16 וכו')?
הגבהה לנבארה, יש משהו שמרים את הרכב הזה לגובה סביר?
האם באמת הנבארה יהיה עדין יותר? רכבת כוח, מנוע מעבר לכביש הידוע לשמצה והטיימינג היקר?
האם כדאי להתעקש בחירוף נפש על רכב עם מתחת למתאיים אלף קילומטרים?
הפאגרו יפורק מהציוד וימכר בכמה שאפשר שזה כנראה לא הרבה מעל לכלום.
יש רכב זונה במשפחה שבינתיים ישמש את אישתי ביום יום אז אין לחץ כרגע ואפשר לחפש בצורה רגועה.
ושתי בקשות:
1. אם אתם מכירים רכב שיכול להתאים לנו למכירה, תגידו
2. אם בא לכם לקנות פאג'רו שסהכ היה באמת מצויין ולהשקיע בו בראש מנוע, דברו איתי [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
הדבר היחיד שאני יכול לתרום לדיון הוא שאין מה להלחם על עניין המאתיים אלף ק"מ. חוץ מחאדה ניבה אחת, כל רכבי השטח שלי נקנו לקראת 300, ולא היו לי ביות במנוע.
הרבה יותר חשוב להצליח למצוא טנדר שלא תוחזק בקמצנות האופיינית לרכב עבודה. לא הייתי פוסל רכבים ממכרזים, אבל רק עם מישהו שמתעסק בזה, כי אחרת לא תזכה (או שתזכה בנבלה).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ושתי בקשות:
1. אם אתם מכירים רכב שיכול להתאים לנו למכירה, תגידו
2. אם בא לכם לקנות פאג'רו שסהכ היה באמת מצויין ולהשקיע בו בראש מנוע, דברו איתי [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אם אין סדקים שברים חלודה רצינית בשילדה או בגוף, ובתקציב הזה והמועמדים שהצעת,
לדעתי,
עדיף שתטפל במנוע (מקצועית) ותחדש את מערכת הקירור ותקבל שקט לעוד כמה שנים .
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אם אין סדקים שברים חלודה רצינית בשילדה או בגוף, ובתקציב הזה והמועמדים שהצעת,
לדעתי,
עדיף שתטפל במנוע (מקצועית) ותחדש את מערכת הקירור ותקבל שקט לעוד כמה שנים .
רענן
זו דעתך והיא אחלה אבל אנחנו קיבלנו החלטה
-
ב-17 לחודש אמור להתפרסם מכרז ממשלתי של מינהל הרכב,
מציע לך להמתין ולבדוק באינטרנט את רשימת הרכבים שתתפרסם,
אולי תדוג שם משהו לא רע.
דניאל
-
1. לפני שאתה נבהל מיחס העברה 1.8:1 (?... האמנם?... באמת שלא בדקתי) ב-LOW של ההאנטר, תבדוק מה יחסי ההעברה הכוללים בכל אחד מההילוכים בתיבה ואחר כך גם בסרנים - ותעשה מכפלות. כדי לדעת מה יחס העברה הכולל בפועל. אולי בסוף יסתבר לך שהיחס הכולל לא ארוך מדי או לא ארוך כלל. תבחר לך שניים-שלושה טנדרים מתחרים ותבדוק מה יחסי ההעברה הכוללים שהם מציעים. יש מצב שההאנטר לא יהיה חריג לרעה ואולי גם יפתיע אותך?....
אישית אני לא מחזיק מהיפנים גדולי הגאונים, הם לא באמת המציאו שום דבר שייכנס להיכל התהילה של תולדות האנושות - אבל מטומטמים הם בטח לא. הם לא לוקחים סתם ככה מכלולים מוכנים מהמדפים של ספקי משנה כמו אצל האמריקאים - אצל היפנים לכל תת-דגם של אותו רכב ממש, יש את יחס ההעברה המותאם שלו - ולכל דבר תמיד יש סיבה. לפעמים זה גם קוץ בתחת כשרוצים לשפר או לשנות משהו.... אני הייתי גם בודק איזו תיבת העברה של פאג'רו (מפירוק/ייבוא) עם LOW ביחס בשרני יותר, אולי יכולה להתאים לשם ולפתור לך את הסוגיה הזו.
אישית אין לי תחת היד את המידע הנ"ל. לא בדקתי. רק מציע לך כיוונים לבדיקה לפני שאתה פוסק דברים מוחלטים.
2. חוכמת השוק/עדר וכו' וכו' - משהו שמומחים ומבינים למיניהם נוטים לזלזל בו... לנווארה יש באמת יתרונות מובהקים על טנדרים יפנים מסוגו ותקופתו כמו מנוע חזק וביצועים טובים יותר + סביבת נהג טובה ונוחה יותר (במיוחד לנהגים גבוהים, כי הוא מיועד לשוק אירופי/אמריקאי. דגם הבנזין מיוצר ונמכר בארה"ב, הדגם האירופי מנוע דיזל מיוצר בספרד) אבל הוא לא תפס בישראל - כנראה יש לזה סיבות. תחטט בסיבות האלה. העדר אולי דביל לפעמים, אבל בד"כ לא טועה.
מעבר לזה - בלי קשר לנווארה, לפעמים שווה לבחור ברכב אמין וטוב שלא נחשב בשוק כי הוא "נמוך" ו"ללא נעילה". ואחרי הגבהה+תיקון הטעות המצערת שנפלה ברשיון הרכב (מידות צמיגים) + התקנת נעילה/ות, ולקבל משהו טוב ולעתים אפילו מפתיע, בעלות כוללת פחות כבדה.
3. יש לך ביד רכב טוב, מדוגם ומטופל. מדגם מוכח ומוצלח מאוד (גם אם כבר קצת ישן), אוטו שאתה מרוצה ממנו, מכיר היטב וגם אוהב - אתה בטוח שאין למצוא ראשים יפניים מקוריים לפאג'רו Q 2.8?.... אי אפשר לשפץ ראש קיים?.... מנוע קומפלט במצב טוב מ-Q שירד מהכביש מסיבה כלשהי?... (רק שואל, אני לא מתמצא לעומק בענייני המיצובישים. פעם חשבתי לרכוש אוטו כזה, ברגע האחרון נרתעתי. לא אוהב מכוניות מייד-אין-ג'פאן. אני לא בנוי כלכלית להפתעות שלהן) לפני שאתה מקבל החלטות דרסטיות, תעשה סבב בדיקות והצעות מחיר אצל מוסכי הבני-דודים במשולש. זה קרוב לך, ויש שם כמה בעלי מקצוע מצויינים והגונים שרבים וטובים יכולים להמליץ עליהם.
4. יש מצב שבסוף זה ייגמר בהיילקס.... זה יהיה הכי צפוי, זה גם הכי הגיוני. רק שבדרך לשם אתה תוציא הרבה אנרגיה בהתלבטויות וחיפושים. אם יש אפשרות - נצל את האנרגיה והזמן האלה כדי לקושש עוד קצת תקציב - בשורה התחתונה זה תמיד יהיה פתרון נכון יותר ולאורך זמן כנראה גם כלכלי יותר.
-
למה לחפש רכב שטח לעשר שנים?? זה לא חתונה. וגם חתונה זה לא לתמיד, יאמר לך ברלי.
צחי אתה במקום עבודה טוב עם פוטנציאל לבונוסצ'יק שיאפשר להתפנק קצת בתקציב. אולי אפילו בשנה הקרובה... ועל זה תשאל את אומי5 :rolleyes: באסה שהפאג'רו התפגר מוקדם מדי.
-
לגבי יחס העברה בהאנטר - להיילקס ויגו והאנטר ידניים, לפי הפרוספקטים מאותם שנים, אותו יחס בהילוך ראשון (4.3) ואותו יחס סופי בדיפרנציאל (3.9) ואכן, הבדל גדול בטרנספר - 1.9 בהאנטר לעומת 2.6 בהיילקס (וגם בנבארה ובדימקס אגב). הן הפאג'רו והן האנטר הגיעו עם היחס הקצר "הארוך" בטרנספר במשך המון שנים. בטרייטון כבר יש יחס העברה קצר נורמלי כמו במתחרים. זה שיקול מסויים אבל לא מכריע בהנתן פער המחיר לעומת היילקס.
-
היחס הנמוך זה לא פקטור מכריע, סתם נתון.
נבארה והאנטר נבחרו כי הם נכנסים בתקציב וכנראה יטיילו לא רע ואם אני אצליח למצוא אחד שמור וטוב אולי הוא ישרוד עשור בעיקר בגלל שזה אוטו שתוכנן כרכב עבודה יחסית עמיד ולא רכב יוקרה.
אין להשיג ראש יפני מקורי ואי אפשר לשפץ ומנוע קומפלט זה שק שלא יודעים מה יש בו.
וחוץ מזה מיצינו, זה אוטו ישן על כל המשתמע מזה, הוא שירת אותנו מעולה מעל חמש שנים אבל החלטנו שדי.
בדקתי וחקרתי גם עוד כל מיני אופציות ושני אולו נכנסים לי למסגרת הדרישות הכי טוב ואם במקרה אתקל בווינר ממש שמור וטוב גם הוא יהיה על הפרק.
הרכב הנוסף היחיד שאני מתלבט אם להכניס למשוואה של קולורדו בזכות המנוע בנזין.
- - - Updated - - -
אגב, הייתי קונה היילקס בשמחה אם הייתי עשיר ;)