חוזר: זרקו בבקשה המלצות לאוהלים
אין לי ספק, ערן, שאתה צודק. למעט ה"בן-רגע" אני לא חושב שיש הבדל באוהלים, בין זה ובין אוהל ב100 ש"ח.
חשבתי בזמנו, ואני עדיין חושב שה"בן-רגע" הזה שווה הרבה כסף, במיוחד כשמדובר במשפחה שמטיילת הרבה, ואז המחיר הזה מתחלק על מאות לילות שימוש, אבל זה עניין לשיקול אישי, ורמת תקציב. חבל רק שהביצוע בפועל של האוהל הספציפי הזה, לוקה בחסר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ערן המסוקס
שכל האוהלים בטווח המחירים הנ"ל למעט הסופר מקצועיים, עשויים מאותם חומרים ואותה איכות. ההבדל הוא ברמת השכלול שלהם ויוקרתיות הפירמה שלהם.
יש עוד כמה גורמים מעבר לשכלול,
ובהם איכות התפירה, ובעיקר איכות בקרת הייצור.
שני הדברים הללו לוקחים יותר זמן לכל אוהל, ולכן מייקרים את מחירו.
זו גם אחת הסיבות שאוהלי פירמה עולים יותר. ביקורת האיכות שלהם יותר תובענית, הקפדה רבה יותר על איכות התפרים.
אני חושב שבמקרה הזה, כמו כלי עבודה, לא לחסוך.
עוגמת הנפש מטיול שנהרס מאוהל רעוע, ועלות הדלק שבוזבזה בטיול שנהרס, יותר יקרים מכמה מאות שקלים.
(וזה נכון להרבה תחומים שקשורים אלינו כולל צמיגים, בולמים, כלי עבודה סיניים ושאר)
נכון, אבל עגמת הנפש מאוהל יקר שמתקלקל גדולה יותר :grin:
ולרגע של רצינות, האוהלים הזולים ב100 ש"ח מחזיקים יופי יופי, במקרים לא מעטים מחזיקים יותר זמן מאוהלים יקרים יותר.
גם אם יש תקלה כלשהי באוהל בטיול, אם אתה מחשיב את עצמך איש שטח ובעל יכולות אילתור סבירות, תוכל עדיין להקים אותו ולהנות ממנו עד סוף הטיול. זה אוהל, לא מעבורת חלל.
גם אם תקנה 2 אוהלים בשביל מקרה של תקלה בשטח (שלא תופסים כלכך הרבה מקום גם ככה) זה יצא לך 200 ש"ח או פחות לשניהם.
אני כמובן מדבר על אוהלים שמשמשים לטיולים בארץ.