אם תפתח כיתה אז תגיד :-)
בקשר לרתכת זרם חילופין, שקלתי לקנות את הרתכת 250 AMP מ ל.כ, הבעיה היא, שוב, שהיא דורשת תלת פאזי.
לארנון, מאחר והחלק שלי במחסן נמצא בצד הרחוק מהעמוד חשמל, בערך 35 מטר, אז אני אצטרך להביא טרקטור שיחפור תעלה. אני אצטרך להביא כבל שעולה הון עתק בשביל שיעביר 60 AMP כפול 3 פאזות, אני צריך לשלם לחברת חשמל בעבור החיבור, צריך לשלם לחשמלאי בעבור ההכנה לחברת חשמל וצריך לשלם לחשמלאי בעבור התקנת שקעים וחיווט של התלת פאזי.
אין מצב בעולם שזה עולה פחות מ5000 שקל, דברתי עכשיו עם חבר שלי שעשה משהו דומה ולדעתו מדובר על 20 אלף שקל בערך.
חוץ מזה, תקרא את מה שקיד כתב. בסופו של דבר רתכת אלק' שיודעים להשתמש בה כראוי יכולה לתת פתרון מצויין. זאת דעתי לפחות.
לקיד. הסיבה לרתכת זרם ישיר היא בעיקר, אך לא רק, הנושא של הזנת החשמל.
חוץ מזה, אם אני לא טועה, אז יש קטע שנניח ויש לי רתכת זרם חילופין ואני מרתך ב100 אמפר. בתכל'ס מה שמגיע לאלקטרודה זה לא 100 אמפר אלא פחות.
אני לא זוכר בדיוק אבל נדמה לי שקראתי שברתכות זרם ישיר יש פיצוי על הנושא ואתה מקבל בדיוק מה שאתה רצית. שוב, יכול להיות שאני טועה. קראתי את זה מזמן.
חוץ מזה, לפי מה שנאמר לי ע"י כמה מומחים, לי אישית עדיין לא יצא לרתך עם זרם ישיר, הריתוך הרבה יותר קל עם זרם ישיר מאשר עם זרם חילופין.
בנינו, אם לא היו גונבים לי את הרתכת שקנו לי לבר מצווה, קולות של בכי חנוק, אז בכלל לא היה לנו את הדיון הזה :-)