הנה, הערת את האובר-פולני.
עכשיו תיסבול בשקט.
Printable View
OK dude
:cool:
לכל גוף ביורוקרטי יש את הנפילות שלו, ואני מניח שאם הם היו עושים כלי נפרד לכל דרישה, גם אז היו זוכים לתואר טיפשים אצלך.
גם בנאס"א יש קטעים כאלה והכלים שלהם מתפוצצים חופשי, אבל עדיין הטכנולוגיה של הדוד סם שווה משהו.
(אני מניח שאם אתה אסטרונאוט, וגם נאס"א וגם סוכנות החלל האוזבקית מחזרות אחריך לטיסה הבאה שלהם, אני מנחש מה תבחר).
והג'פ"ס?
זוכרים לו חסד נעורים וגם איזה 30 שנות מילואים. נכון, יש טובים ממנו אבל אין טוב כמוהו, וביד אוהבת, כמו בכל כלי, אפשר להוציא ממנו הרבה יותר.
על 90 קמ"ש בשטח קשה לי להעיד, אבל דרור, 3 מילואימניקים מא"גיסטים פלאס ציודם המלא פלאס ג'ריקנים מים בכל מקום פלאס משקפת 15X80 ועוד ועוד מכל טוב הארץ ועד למזרוני צוות המגולגלים על האנטנה, ומעולם לא זכיתי לראות או לשמוע נגיעת צמיג בכנף, וגם חוליות הגב חזרו תמיד הביתה בשלום.
אז חלאס ללכלך, יא פולני! ;)
אני קורא את השטויות ומתגלגל מצחוק.
"פולני" ו"קוטר" נשלפים כאשר ברור שמישהו צודק ואין תשובה מנומקת לענות לו.
אני חוזר שנית - אם תהיה לי הזדמנות לשים יד על אחד כזה, אני לא אהסס ואקח בלי לחשוב פעמיים! רק בגלל הנוסטלגיה ובגלל שהוא באמת מגניב. מה שבאמת חסר לי זה רק זמן (וכמובן למצוא אחד) - כי יש לי איפה להעמיד אותו, סככה, מקום לעבוד והכל. לא רוצה רישוי ולא כלום. רק שיהיה תקין מכנית ושאפשר יהיה לקחת לסיבובים בשדות בשבתות. אבל את דעתי השלילית עליו זה לעולם לא ישנה - אם אתייחס אליו בצורה קרה רק על פי ביצועיו ויכולתו האמיתית - כנראה שזה באמת רכב השטח הגרוע בכל הזמנים.
לא, זה רק אתה שלא שמעת את זה קורה בתוך שלל הרעשים, הדפיקות, הויברציות והקירקושים שהעגלה מייצרת.
מצד שני ממש לא צריך לשמוע - פשוט מרגישים איך הוא סוגר מהלך בכל פעם שהוא עובר מעל נמלה או אבן קטנה.
תבדוק בכל הג'יפסים - בכולם הפח מעל לגלגלים מעוות מהמכות שהוא חוטף מהגלגל, והצבע בתוך בתי הגלגלים מושחז עד הפח.
גם 90 קמ"ש בשטח/כביש/נפילה חופשית/יו ניים איט זה קורע מצחוק - פשוט כי בד"כ מחוג הספידומטר רוטט בהתרגשות בין 40 ל-100 ולך תבין מה המהירות האמיתית שהוא מנסה להראות לך.
הרמה להנחתה....
תחרות תמונות ג'פסים - "פנטזיה מול מציאות"
אני חושב שגם אני אעלה זכרונות ואשכח כמה שהגפ"ס זבל..
למה מי בכלל רוצה להיות פולני קוטר ???
כמו בפעם ההיא במילואים..
נודבתי להיות נהג גפ"ס (היתי עם סדירנקים ובצדק פחדו לתת להם לנהוג)
הינו שלושה בגפ"ס, גפרור עגלון (אני) ומפקדת סיור.
המפקדת היתה יפיפיה בלונדה עם בזזים משגעים קצינה ישר ישר מהקורס.
קיבלנו פקודה לבדוק חדירה אפשרית בגדר.
נסענו בין שני גדרות המערכת (המרחק בניהם 4 מטרים)
המפקדת אמרה לי סע מהר, אז לחצתי חזק על הדוושה.
כמה שנסעתי יותר מהר ככה הגפרור נהיה לי יותר כחול, והמפקדת אדומה..
אז ראיתי שאין מספיק אימה בעינים, עברתי את ה 90 והתחלתי להתנגש (בכוונה) בגדרות.
נסענו ככה איזה שעה, והיא כל הזמן אומרת לי סע סע יותר מהר...
אז חדירה לא היתה בגדר....
וסיפור המעשה בתרגם לפולנית..
היתי נהג גפ"ס במילואים עם רבטית שטנית מכוערת בתור משקית ועוד איזה זב חוטם.
נסענו בפטרול בין הגדרות, ובקשר אמרו לנו לבדוק נגיעות בגדר.
ה"מפקדת" אמרה לי סע יותר מהר, אז לחצתי על הגז וכלום לא קרה )-:
לאט לאט הגענו ל 40 קמש, אבל אז התחילה עליה חולית והגפ"ס הדפוק התחיל לעצור.
אז תחליטו אתם איזה גריסה עדיפה..
טוב, אז עכשיו הכל ברור!
פריצת דרך מדעית!
לא עוד "פולנים" ו"זורמים", אלא הכל קשור לחוויה הכוללת.
אם הג'פ"ס מתקשר אצלך להפסקת ההליכות הרגליות, לקפה עם החבר'ה שלך שאתה מכיר ואוהב עוד מהסדיר וצה"ל שדואג לחיי החברה שלך מוודא פגישה איתם פעם - פעמיים בשנה וכו' וכו', גם הג'פ"ס יזכר לטוב.
אבל
אם במילואים היית תחת פיקוד של רב"טית מכוערת מהג'הנום וכל השרות היה סבל בשבילך - כך יזכר גם הג'פ"ס.
לסיכום: שימו אותי עם החבר'ה שלי בג'פ"ס, ופתאום תראו שהוא נוסע 90 קמ"ש בשטח ומגהץ כל בולדר.
עם הרב"טית - כל עליה על נמלה הוא סבל בל יתואר וקריסת המיתלים לחוליות הגב.
סיפור מעשה א - יצאתי עם סופי מרסו בשנות ה 80 כשהייתה מתנדבת בקיבוץ.
סיפור מעשה ב- הגרוטאות שלכם לא טופלו כראוי ולכן אתם מרבים בסיפורי "עוד בפולניה הוא היה סקפטי"
תחליטו אתם איזה סיפור אמיתי.
במקרה שלך - תשובה ג - כל התשובות הם פרי דמיון בלבד.
ובקשר לרבט"ת, היא לא היתה כל כך מכוערת.
אבל אני היתי נשוי טרי עם תינוקת בת חצי שנה, אז העדפתי שתהיה מכוערת..
לא רק ל"זורמים" יש דמיון מודרך, גם לפולנים (במיוחד במה שקשור לנשים).
אחרת איך יכולתי להתחתן עם כורדיה אסלית ?!
כי במילואים בקושי רואים טנק?.....
אז זה חרא של גיפ עוד מפולניה
אבל בגלל שאני אדם טוב אז אם אחד הלא מרוצים/השיריונרים/אין לו מקום,
מעוניין לזרוק את הגפס שלו אצלי בחצר אני מבטיח לשמור עליו :-)
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
אם רק היית יודע כמה תרגילים עשיתי על ג'פס "כאילו" טנק...
והכי חשוב שהצפצפה עובדת אחרת זה איו"ר...
אהה... וחוץ מזה...
אתה מתכוון להעריך או להאריך?
https://lh4.googleusercontent.com/-P...54396201_n.jpg
אני מתכוון לזה שאין דבר כזה שהצפצפה לא עובדת:
http://www.youtube.com/watch?v=IPYYp...ature=youtu.be
נתחיל בזה שחבל שאתה מגיע להערות אישיות - זה קורה בדר"כ כשנגמרות הטענות ההגיוניות!! וחוץ מזה אתה גם ממש לא מכיר אותי....אז יצאנו תיקו.
ולגופה של תגובה - אני החזקתי/מחזיק כמעט בכל הגיפים שקדמו לגפ'ס...וגם בנוכחי. עבדתי על כולם, את כולם אני מאד מאד אוהב ובגלל שהתעמקתי בכולם (כיום אני גם מתחיל בלימוד על סיקס/סבן) אני יכול לומר לך שהגפ'ס ממש אבל ממש לא נחות מהם. כל גיפ' שהוא מאגד בחובו פשרות תיכנוניות - גם הגפ'ס כך. לא טענתי שהוא הגיפ' הטוב ביותר, אבל הוא ממש לא מהגרועים....כפי שאתה ועוד מספר "שונאיו" טוענים בתוקף.
הגפ'ס עבר מספר מקצי שיפורים במהלך חייו (שאני בטוח שאתה מכיר, היות ואתה מורה בבית ספר) ותקופת ייצורו עולה על כל תקופות הייצור של הגיפים שקדמו לו יחדיו!!! כנראה שהוא היה הכי גרוע ולכן ייצרו אותו במשך התקופה הארוכה ביותר....
ג׳ו , יש אצלכם תכנית שאני אוהב , נקראת sons of guns
החברה האלנה משמישים מקלעים ותותחים שעברו חיתוך עם ברנר ב 3 מקומות , אז לרתך m 151 זה ממש בקטנה.
מי שטען שהממזר לא עובר 70 קמ״ש ... כן גם הגרוטאות מבאלי״ש , כנראה נהג בלי משקפי אבק ואטמי אזניים....
אין לי שום עניין נוסטלגי עם הכלי הזה , הדבר היחיד שאני מתגעגע אליו כשאני מביט בתמונות שלי איתו הן הקוביות בבטן והשיער על הראש.
עדיין, דווקא היום , לא הייתי בוחר בשום כלי רכב אחר הקיים במצאי הצבאי מייצור סדרתי ע״מ לצלוח שטח כלשהו .
בואו נראה מי כאן שריונר אמיתי: מה אנחנו רואים בתמונה?
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Im...tt_jeep_03.jpg
תרגולת נהגים ב״יבש״
במקרה הטוב זו פלוגה....
אחרי הגזירות האחרונות... הג'פס הזה הוא חטיבה... :(
קובץ מצורף 75652
נמרוד
עם כל הכבוד לטנקים ויש כבוד. נראה לי שהכי הגיוני זה פשוט להסב את כולכם לכאלה .
זה זול יותר, זה מאוורר יותר , זה מוסווה יותר , זה מדויק יותר ואחרי שראיתי בערוץ ההסטוריה את "קרבות עוז 77 במלחמת יוה"כ" שזה בערך הפעם האחרונה שטנקים הביאו יותר תועלת מנזק - זה גם בטוח יותר !
ד"א זאת תמונה סרוקה של הראשון שנהגתי עליו בחיים.
נ.ב. מוני - להזכירך שגם הסיקס שלך לא עבר את ה70 קמ"ש :)
מה ג'פ"סים עכשיו, חשבתי שהכריזו על תחרות אוכל (של צבא) כורדי, לא?!
קובץ מצורף 75653