אם תרצה לשישי גם צלב CTM תודיע
Printable View
אם תרצה לשישי גם צלב CTM תודיע
חנן, אתה מתעלם מעוד נקודה חשובה, לצלבים הסטנדרטיים יש חריץ מרכזי מפיטמת הגירוז לכל הקאפות. זה מחליש את הצלב לעומת צלב CTM שיש לו פיטמה לכל קאפה. בנוסף חריטה של האוזניים להתאמה לצלב 44 תחליש גם את הציריות, אתה בונה פה עוד נקודות כשל.
אני לא בונה תחליף CTM אלא מנסה להכניס לציריות הקדמיות שלי צלב של דנה 44. אם אצליח בכך אני אהיה מאושר מאוד. גם אם בצלב של ה44 יש חור שמחליש אותו, הוא עדיין יהיה חזק ב30-50 אחוז מהצלב של הדנה30.ציטוט:
לצלבים הסטנדרטיים יש חריץ מרכזי מפיטמת הגירוז לכל הקאפות. זה מחליש את הצלב לעומת צלב CTM שיש לו פיטמה לכל קאפה.
עומר, אתה לא שם לב לפרטים. אני מדבר על הקאפות המקוריות של הדנה30 ואני לא הולך לנגוע בציריות ולכן אני לא מחליש אותן.ציטוט:
בנוסף חריטה של האוזניים להתאמה לצלב 44 תחליש גם את הציריות, אתה בונה פה עוד נקודות כשל
חנן, יש הבדל לא קטן בין המרווח בצלב ללא סיכות לעומת 0.3 מ"מ רווח שיווצר לך בהרכבה המוזרה הזאת.
אני חושב שאתה הולך להתאכזב מהתוצאות, לא עדיף לחרוט צלב אחר שיתאים לקאפות של ה30 במדוייק?
יש בעייה, עומר, של טיפול בחומר לאחר העיבוד השבבי, חיסום וכו'.
הניסוי שאני מדבר עליו יעלה כמאה ש"ח. ילך? אחלה. לא ילך? נחשוב על משהו אחר.
הבעיה היא מה יקרה שהצלב יחליט ללכת, זה יגרור אחריו נזק נוסף ואתה כבר מכיר את זה. לא כדאי להשקיע עוד זמן\כסף\מחשבה בתיכנון טוב יותר?ציטוט:
הניסוי שאני מדבר עליו יעלה כמאה ש"ח. ילך? אחלה. לא ילך? נחשוב על משהו אחר.
אני לא חושש משבירה, לא עם צלב של 44. אני חושש משחיקה מהירה אפילו יותר ממה שאני מוכן לה, נגיד, מוקדם מ400 ק"מ, ושחיקה כזו אני אזהה בזמן ולא אאפשר לנזק גדול יותר להתרחש.
...המשך...
בדקנו היום את העניין בצורה רצינית יותר ומסתבר שהפרש הקטרים בין רגלי הצלב והקאפות הוא 0.8 מ"מ ולא 0.3 מ"מ. חופש לא קביל. לכן הוחלט על יצירת תותב מחומר כלשהו שישלים את החסר.
עדי קיבל לידיו את הצלבים ויתייעץ עם המומחים שלו איך ומה לחרוט.
ושאלה: האם גליל עם עובי דופן של 0.4 מ"מ עדיף לעשות מברונזה, פליז, נחושת וכו' חומרים רכים שנוהגים להשתמש בהם כמיסבי החלקה (כמו לדוגמא הבושינג שמרכז גלגל התנופה שבתוכו מסתובב ציר הכניסה לגיר) אבל בעובי כזה עלולים להישבר, או להשתמש בחומר קשיח שיעמוד בעומס?
שאלה נוספת? מכיון שעכשיו אנחנו יכולים לקבוע בצורה מאוד מדויקת את הטולרנסים, מה צריך להיות המרווח לגריז והאם עדיף שיהיה טולרנס, גם בין התותב לרגל הצלב וגם בין התותב לקאפה, או שעדיף שאחד הטולרנסים יהיה שלילי, כלומר מוכנס בצורה מאוד הדוקה לקאפה או על רגל הצלב והשני חופשי יותר ואם כן, אז איזה יהיה ההדוק ואיזה החופשי?
אני יכול להמליץ לך רק ממה שאני רואה על הCTM.
תייצר תותב מחומר קשיח, ללא מרווח בינו לבין הקאפה בכלל.
בינו לבין הצלב תשאיר מרווח כמעט אפסי לטובת גירוז.
אומנם עברה שנה וחצי, אבל תהיתי מה נסגר בסופו של דבר.
באמת עבר הרבה זמן. עדי התייעץ עם החברים שלו, ואם זכרוני אינו מטעני אז משהו לא הסתדר להם שם והחלקים חזרו אלי, כמו שהלכו.
לא התעסקתי עם זה מאז.