נכתב במקור על ידי
Bernard
דרור.
בעקביות אתה ממשיך לרומם את פועלי תע"ר מכל יתר הפועלים בארץ, שמחכים לסיוע... ולא מקבלים - למה?
ובכלל. זה לא היה הויכוח.
אני רוצה להזכיר לכם, שהכותרת היא "סמל ישראלי בקשיים" וכל מה שאני ואחרים אומרים, שהסמל הזה, אפעס, הוא לא כ"כ סמל ויש רבים וטובים ממנו, הזכאים לשם "סמל ישראלי" (מישהו אמר "אתא"?) שנאלצו להסתדר בלי דמעות תנין, אחרי שבמשך שנים יצרו מוצר ירוד ורדוד (ומתאים לאנשי שטח מסוקסים) שסמכו על מטריה ממשלתית (שאני לא יודע כמה היתה "מגמתית" לרווחיו של הבעלים הפרטי) ואילוץ מערכת הביטחון לקנות רק ממנו - מה שאומרים לו עכשיו "יפה, נאלצת להשתפר אבל נגמרה החגיגה" צה"ל לא מוכן יותר להציל אותך על חשבון הקריטריונים שקבע.
כן מתכננים בנצרת או לא מתכננים בנצרת, הם לא מייצרים - הם מרכיבים, עם זכויות לשם שכנראה כבר לא עושה את...
אפל לא מייצרת טלפונים. אפל היא המותג. היא פונה לחברות אחרות שייצרו טלפונים של אפל. המפעלים האלה לא לוקחים את הרכיבים, יוצרים אייפון עם כפתור מרובע ומוכרים אותו כ-"אי-פו-מן" או כל שם שתרצה ומתחרים באפל.
תע"ר, לשם הקבלה, קונים (מקבלים, בחסות הסיוע) מאפל זכויות לקנות חלקים של אייפון מאותם יצרנים, מרכיבים טלפון לא אמין עם המון ניתוקים והתפרקויות ותקלות ורוצים למכור אותו פה (ושם) תוך דרישה (ממש כך) לקבל הקלות בגלל שהם מקומיים...
יתרה מזו.
הם קונים את החלקים ואז אומרים: "תשמעו, זה לא טלפון, זה מסך לחוד, לוח אם לחוד, רמקול לחוד וכו'. באמאשלכם, אל תקחו ממני מס. תקחו מאפל מס על הטלפון שלהם אבל לי תנו למכור את הטלפון, כמעט באותו מחיר של ההוא עם המס.. כי אני קונה את החלקים ביוקר ומשלם יותר לעובד ובכלל, אני מפרנס, בתיפעול הקלוקל שלי, משפחות ישראליות..."
וכשהלקוח הגדול (והשבויי) אומר "עד כאן! אני לא מוכן יותר טלפון שמתנתק ולא מנגן יוטיוב כמו שצריך ובכלל יש לי עיסקה טובה יותר מסמסונג, גם במחיר וגם בביצועים וגם באיכות, כולם קופצים...
תמיד העובדים ניזוקים והם הכי מסכנים אבל, דרור, למה לעזור דווקא להם, לפני כל היתר?
ועוד דבר.
זה מאוד פופוליסטי לצאת נגד הכלכלנים, שרואים רק מספרים ולא את האנשים... נו באמת? מה אתה, בן עשר, שלא מבין איך הדברים צריכים להעשות?
הם חייבים לראות את התמונה הגדולה ורק לפי זה לנתח/לקבוע - אחרת יצא שהם מטליאים ופותרים בעייה אחת, על חשבון 10 אחרות. חייבים לקבוע מדיניות וכך קובעים מדיניות.
המדיניות לא טובה לך? - כל 4 שנים (או פחות...) אתה יכול לשנות.
אבל קח בחשבון, שמה שטוב לך הוא חלקיקון קטנטן וה-4X4 שלך לא בדיוק מעניין את כל היתר, שיש להם אג'נדות אחרות, כמו לסבסד 10 ילדים שלעולם לא יכנסו למעגל משלמי המיסים...
אז למי אתה בא בטענות? לאלה שאתה בעצמך שמת בשילטון וצריכים לדאוג לכולם ולא רק לתע"ר?
ואותו יבואן מנייאק.
מה הטענה שלך אליו? שהוא דרש שוויון הזדמנויות?
על מה בדיוק אתה מתלונן?
אותו יבואן השכיל לייבא לצבא רכב לפי דרשה, במחיר אטרקטיבי ולא זול יותר מהסופה.
מה הבעייה? שהצבא העדיף לקחת רכב שהתאים לו יותר מהסופות?
יש לך בעייה, שבשוק האזרחי/מוסדי/מה שתירצה, אותו רכב פרימיטיבי נמכר ביותר מספרים מאשר הסופה... שעולה פחות!!!
מה הבעייה שתע"ר תתמודד עם היבוא של הרכב הפרימיטיבי הזה? הם לא יכולים לייצר רכב יותר טוב/אטרקטיבי - הרי המחיר דומה מאוד... תחרות.
לא ראיתי צעקות גיוואלד כאלה כשסגרו את תדיראן, עם קצת יותר מ-80 עובדים וגם "אמקור" הוא כבר לא מקרר "ישראלי" ושניהם "סמלים" - את "אתא" ו"גיבור-סברינה" מישהו זוכר? ותיכף "גוטקס" (סמל עם תעודות) ידרשו להטיל מיסי מגן על "ארנה" ו"בגיר" ידרשו לאסור מכירת חליפות "ארמני" ו"בוס" ו... מה יהיה הסוף?
וכן, דרור, תטיל, באופן חד-צדדי מיסי מגן (אף אחד לא יגיד לך שזה לא זכותך, כמדינה) ומוכרי הפרחים יפסידו את השוק הגדול שלהם, משום שהולנד, שחתומה על הדדיות בשוק הארופי (שאנגליה, עדיין, חלק ממנו) תטיל על פרחים מישראל מס "תגובה"... גם על כאלה שפורחים בתוך הקו הירוק.
שלא לדבר על ארה"ב, שמנסה לסייע למכוניות שלה להרים ראש מעל קו המים, תגביל הוצאת ויזות עסקים לחברות ישראליות...
לא קראת את המאמר ששמו פה?
וזה לא שאנחנו יותר גיבורים מארה"ב - לפני כמה שנים אובמה הוציא צו שאוסר לייבא צמיגים מסין, אלא אם עמדו בסטנדרטים מסויימים, שלא היו עד אז. מהומה!!!
שיחות של חודשים ונזק של מיליארדים לייצוא לסין עד שבסוף הגיעו להסכמות... ואנחנו לא ארה"ב... רק כמעט אבל עדיין לא..