לפני שאני מביא לך אחד אמיתי,,,,,,אני מארגן עגלה באותו הגודל כולל המשקל ( 1800 ק"ג כולל),
כמובן אדאג לקהל (: אוהד,,,
רגע,,,רגע,,, יותר פשוט תעלה את הדיפנדר שלי (קשור עם משולש גרירה) !!!!!!!!!!!!!!!
Printable View
עזבו את אוסטרליה,,,,אפשר לפתוח שירשור שלא יגמר על השטח באוסטרליה ( וניסיוני הקטן שם זה 7 שבועות 12,000 ק"מ של כל המדברית שם).
אנחנו בארצנו הקטנטונת,,,
נוסעים ליומים שלושה ,,,
מזדקנים (: ומחפשים קצת נוחיות,,
מסעות ארוכים זה כבר סיפור אחר
מה עם הבירור לגבי גודל הגלגלים? ביררת?
צהרים טובים,,,
בבירור ראשוני,,עם יצרן ניגררים - אין בעיה לעגלה גם עם גלגלי "דיפנדר" !
ישנן מספר אפשרויות :
לקנות עגלה משומשת ולבצע בה "שינוי" מבנה.
ליצר עגלה חדשה.
מאחר והמידות שאני רוצה הן אחרות מהעגלות המצויות בשוק, אני מברר ליצר את המסגרת ע"י "יצרן מוכר" ולקבל רישוי לעגלה סגורה!!
יחיעם אתה בטוח שאתה רציני בעניין הזה?
אני לא מצליח לדמיין אותך - או אותי, או את המטייל הישראלי מהסוג הנפוץ - עם קמפר נגרר.
מצד אחד - הטיולים שאנחנו עושים - קצרים יחסית, וקשים יחסית! מעלות, מורדות, מדבר. עם כל הכבוד לדיפנדר ולכשרון הנהיגה, להוסיף לג'יפ טון או טון וחצי על סרן ללא מינוע - זה ממש לדפוק את העבירות, איך שלא מסובבים את זה.
ובשביל מה? רוב עונות השנה יהיה חם רצח לישון בפנים, אין אצלנו גשמים בלתי פוסקים שכל מה שאתה רוצה זה להכנס למקום סגור עם גג ומעל הרצפה. קר, בונים אוהל, ואם אתה מטייל בודד או זוג ברכב גדול אז מדגמים לשינה בפנים וזהו.
והמטבח המפנק? בשביל מה, אתה במילא לא מבשל אלא עט על פגרי חניונים של אחרים :)
נמרוד כנראה צודק
אבל זה עדיין מה-זה מגניב
יקירי,,,,מאחר ואני קצת משועמם,,הפרוייקט מצא חן בעיני.
1. מדובר על נגרר במשקל של 600 ק"ג יבש.- 700 ק"ג עמוס (חיבור מים ישיר למערכת החמים /קרים של הרכב)
2. המשמעות להוריד את "מעצור הרוח" = הגגון המסיבי.
3. ניתן לגרירה גם ע"י רכב פרטי רגיל.
4. לגבי החום ,,,,אם תרגיז אותי (: יורכב גם מזגן.
5. לגבי המטבח,,,,,,מאחר ויש "רגיעה" בכמות המטיילים בדרום מספר פעמים חזרתי רעב !!!!
6. הנגרר בעל שתי דלתות גדולות מהצדדים כולל חלון גג+וונטה,,,!!!
7. בעבר נסעתי עם נגרר (עגלת נאטו) גם ורדית בירידה, גם ציר המצלעות ,ואפילו את הערוד עברתי ללא בעיות מיוחדות ( למעט פירוק נאבה בציר AMC בג'יפ הצהוב)
8. חוץ מזה שזה לא בשבילי,,,,,זה בשביל הנכדים (:
והכי חשוב,,,,,למה לדכא למה ????? עכשיו,,שגמרתי את כל התוכניות ?????????
נמרוד,,,,
אולי זה הפתרון,,(:
http://youtu.be/K4JwHQ0PbAU
תן לי את ה-6X6 הזה (וולבו C304) ואז מי צריך בכלל קרוואן...
הייתי מנסה לאתגר את המשקל המזערי - כמה קל אפשר לבנות נגרר שעדין ישאר חזק דיו ויסחב את אותה כמות ציוד. למה לא 200 קג לדוגמא ?
דרור,,,,(: קיבלת !
לגבי המשקל,,מאחר ומדובר על נגרר לשטח !!!!
צמיגים+ג'נטים+קפיצים = מעל 100 ק"ג
שילדה תחתונה מפרופיל נורמלי,,,,כמה עשרות ק"ג.
גוף הנגרר,,כולל בידודים וקצת נגרות + דלתות 100-150 ק"ג
וזה עוד לפני שאר הציוד,,,,
מחינת הדיפנדר זה כמו לנסוע עמוס עם אנשים וציוד,,,,,מאחר ואני לא לוקח אנשים (: הכל בסיידר
זה מה שהערכתי,
250 - 300 קג,
לא בטוח שצריך להיות 600.
בכל מקרה בהצלחה אני בינתיים רק מדבר ומפרגן על התכלס. נשמח להתעדכן.
הם שינו את זה לאיסוזו דימקס... מה יש כבר לעשות עם כזה דבר :)
אז ככה,,,
ניתן לבנות עגלה (הבסיס לקראון) במידות 250 /150 +יצול ישר (לזוית סיבוב מקסימלית) ובגודל הצמיגים (750/16 ) וקפיצי עלים !
כמובן בנייה על ידי יצרן מורשה כולל רישוי !
מאחר והגוף מתוכנן בדומה לביצוע של חנן, ולכן הגוף אינו מהווה חלק מה"חיזוק" של הנגרר, חייבים שפרופיל השילדה יהייה גדול יותר.
נשארת הדילמה של ברקסים כן או לא ?
בעד - ניתן יהיה לגרירה על ידי כל כלי רכב (כמעט ).
הבנגד - מאחר ומערכת הברקסים עובדת על "לחץ היצול" בירידות בשטח = גלגלי הנגרר נעולים !!!!!!! למרות שניתן ליצר פין אבטחה לניטרול.
כמובן גם מחיר יקר בהרבה !!!!
כפי הנראה,,,,, (: שיוצא לדרך
לאיזה מחיר מגיעה רק הפלטפורמה של הנגרר שתארת ללא בלמים?
קונספט מגניב לאללה ותכלס מאוד ראלי לבנות ולרשיין אפילו בישראל.
נקודה אחת שלדעתי לא עלתה כאן-
אני לא יודע כמה מכם נהגו עם נגרר בשטח.
יצא לי לנהוג ככה באוסטרליה וגם בארץ.
במסלולים ברמה בינונית-קשה אבל לא מטורפת.
חוויה שונה ומאוד לא טריוויאלית.
אז צריך לדעת לנהוג ולהפנים את המגבלות.
ומאוד מאוד חשוב מה הכלי הגורר, מבחינת כוח, והתאמתו לגרירה כזו.
ויותר מכך, בניגוד לנגררים שנמכרים בארץ- נגרר לשטח דורש שלדה וסרנים ומערכת קפיצים רצינית יותר.
באחת הפעמים בארץ יצאתי מהשטח (רמת עבירות בינינית מינוס) עם חלקי עגלה שהייתה בת שנתיים בערך... השלדה עצמה התפרקה...
ולמרות הכל, אם היה לי קצת זמן פנוי וכמה גרושים עודפים בכיס- זה בהחלט אחד הדברים שהייתי שמח לעשות.
בוקר טוב,,
בועז - העלות תהיה בסביבות 6500 ש"ח
אומרי - מדובר על שילדה עם פרופיל חזק יותר מאשר הנגררים הרגילים הנבנים בארץ למטרות כביש.
לגבי גרירה בשטח,,,ישנן אומנם מיגבלות מסויימות, בעבר עשיתי זאת עם נגרר "ג'יפ" אורגינלי,, ולמעט לרוץ בציחור במהירות גבוהה (: , עברתי כמעט את כל מוקדי העבירות הקשים בדרום ללא בעיות מיוחדות.,,,,חוץ מזה , בגילי אני לא ממהר לשום מקום.
ולגבי הכלי הגורר,,בשלב זה זה דיפנדר ו/או רנגלר ארוך,,( לאאאא אני לא מחליף , זה או הדיפנדר שלי,,או הדיפנדר של הילד,,או הרנגלר של הילדה )
זה מעניין אותי מאוד. יש מצב שאני בפנים.
לאיזה משקל כולל אתה מכוון?
אני חושש קצת מאחר ולרכב ליסינג מותר לגרור רק עד 650 ולא בא לי להחזיק שני נגררים...
מאחר ובמדינת ישראל אנחנו,,,,
המשקל הסופי אינו משנה בכלל,,,מדובר על " גרור רגיל -משקל כללי 750 ק"ג " קטגוריה 01 - על פי הנחיות משרד התחבורה אגף הרכב !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ולכן תהייה חייב בכל מקרה נגרר עם מערכת בלמים - מערכת הבלמים כולל היצול המיוחד מוערכת ב - 2300 ש"ח !!!!!
אני לא שולט לחלוטין בתקנות.
כוונתך היא שנגרר עד 750 אינו מחוייב בבלמים אבל אם יש לו בלמים אז ניתן לגרור אותו עם רכב יותר קל?
ככול שאני זוכר בלמים מחוייבים רק מעל 750 קג.
שלחתי לך הודעה פרטית.
בועז
אם אחת הדרישות/מטרות היא שניתן יהיה להעביר את הנגרר גם לרכבים של הבת או הבן אז תתעלם מתגובתי.
אבל אם המטרה היא הנוחות שלך אז למה לא להפוך את הדיפנדר עצמו לקמפר. זה אחד הבסיסים הכי מוצלחים לקמפר.
שלמה,,,שאני התעלם משאלתך ????
אנחנו חיים ב "ללה-לנד" היא ישראל. בדקתי את האפשרות כולל תוכניות כמעט לביצוע , הליך שינוי המבנה הוא משימה כמעט בלתי אפשרית ,שלא לדבר על עלויות .
(ולכן האופציה הזאת נראת כרגע כמועדפת. כמובן שאפשרות השימוש בשאר רכבי המשפחה גם היא קורצת (בעיקר לילדים
אופס צודק. שכחתי ששלך פתוח. אם זה היה דיפנדר סגור אין בעיה והעלויות לא אמורות להיות בשמיים.
גג מתרומם בסיגנון מה שיוסף עשה וסידור פנימי כיד הדימיון הטובה עלייך.
בדיפנדר פתוח הבעיה אכן לעבוראת הויה דולורוזה של שינוי מבנה מפתוח לסגור.
פעם היו גנרלים שנעו בסטייל ,,
http://i213.photobucket.com/albums/c...pscde21b49.jpg