-
תגובה: מ JFK ניו יורק לROSSVILLE בולטימור....יש מסלול מועדף?
נהנתי מאוד מהנסיעה. בסה"כ להפעיל את הוויז עלה לנו 150 שקל לחודש. כל 24 שעות יש 75 מ"ב גלישה. היתרון של וויז זה שהוא דיווח לנו מראש על תאונות, משטרה ומפגעים. זה ממש היה מועיל כי כנראה שזה לא משנה מייל או ק"מ העיקר שהמחוג יהיה על 70 :D
בסה"כ היה מעניין אם כי זה לא מה שתכננו ולכן לא ניצלנו הזדמנויות שנקרו בדרכנו. למשל להכנס לאאוטלט הכי גדול בניו גרזי על מנת לרכוש ציוד שאנחנו צריכים.
מה שכן בנסיעה הבהירה לי שבחזרה אני לוקח רכבת. יקר נורא אבל אין מצב שאני מסיע אצ כל המזוודות+תאומים+2-3 מבוגרים באוטו הזה (פיאסטה 4 דלתות).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מה שכן בנסיעה הבהירה לי שבחזרה אני לוקח רכבת. יקר נורא אבל אין מצב שאני מסיע אצ כל המזוודות+תאומים+2-3 מבוגרים באוטו הזה (פיאסטה 4 דלתות).
זה אוטו שכור, לא? תשדרג אותו בימים האחרונים למשהו גדול יותר.
-
חשבתי על זה גם. נראה. יש עוד לפחות חודשים וחצי.
-
ברוך הבא.
אל תיתן לזאביק "לקפוץ" עליך. במחיר של מכשיר GPS, אתה קונה יופי של חבילת גלישה.
הוויז עובד יופי והIGO לא עובד טוב, משום שצריך להגדיר, בהגדרות ה-GPS של הטלפון, שאתה כבר לא באסיה/ישראל אלא בצפון אמריקה ואז הוא "יתאפס" על עצמו ויעבוד..
מלבד זאת, לוודא שיש לך את כל המפות של ארה"ב.
הכרטיס לא "עובד" לך משום שהכתובת למשלוח שונה מהכתובת הרשומה לכרטיס ו/או שאין כתובת אמריקאית לכרטיס - חשבתי שזה ברור (לכל מי שעושה קניות ברשת, גם מישראל, ושולח לחברים בארה"ב - אני עשיתי את זה לפני שנים), צריך להודיע לחב' כרטיס האשראי הישראלית על "כתובת נוספת" שתהיה מזוהה עם הכרטיס. גם אם הכרטיס הוא "בינלאומי" הרבה עסקים בארה"ב בודקים אוטנטיות ע"י השוואת כתובות וסטרייט-טאלק מוכרת רק בארה"ב, ולכן לא "מקבלת, כרטיסים שאינם "רשומים" בארה"ב..
שלח פקס לויזה/ישראכרט ותודיע על כתובת נוספת - יחסוך לך בעיות בהמשך, בהזמנות ברשת ובטלפון.
או שבאמת, כמו שג'ו אמר, תמצא וולמארט - אמרתי לך כבר, הם מוכרים סטרייט-טאלק אבל בד"כ רק את החבילות עם הטלפונים (והם לשימוש רק בחברה - אי אפשר להוציא/להחליף סים בטלפונים שלהם!!). יכול להיות שבוולמארט "סופרסטור" (כך זה נקרא, תריץ חיפוש) יהיו כרטיסי סים למכירה.
אם אתה פותח חשבון בנק פה (לחודשיים), אתה מקבל מיד כרטיס דביט (DEBIT) שזה, בשבילנו זהה לכרטיס אשראי, רק שהחיוב נעשה מיד, לא בעוד חודש - אז לא תהיה לך בעייה בכלל.
רכבות זה עסק יקר פה.
לדוגמא, רכבת מפילדלפיה לניו יורק, עולה כמעט כמו טיסה , אלא אם אתה לוקח רכבת, שמקום 3/4 שעה, נוסעת כמעט שעתיים (טיסה היא בערך 20 דקות).
תבדוק טוב כמה עולה וכמה זמן נסיעה ברכבת...
אם אתה פותח חשבון בנק פה (לחודשיים), אתה מקבל מיד כרטיס דביט (DEBIT) שזה, בשבילנו זהה לכרטיס אשראי, רק שהחיוב נעשה מיד, לא בעוד חודש - אז לא תהיה לך בעייה בכלל.
-
הייתי בוולמרט הם לא מוכרים סימים רק דקות שיחה. יש להם דרך טי מובייל עסקה משתלמת יותר אבל רק לתושבי ארהב. כרגע אני בat&t נראה כמה הם רוצים. לא בטוח מה לעשות.
-
יש לי כרטיס דביט מבנק הדואר. גם לא עבד
-
טוב קניתי PRE PAID בלתי מוגבל מT-MOBILE. עולה 70 דולר לחודש ו10 דולר חד פעמי. ה20 דולר לחודש הנוספים לא יהרגו אותי ואין לי כוח ובעיקר זמן להתעסק עם כרטיסי אשראי, כתובות ומה שבניהם.
מה שכן, ההצעה של וולמארט ממש טובה למי שיכול לארגן מסמך זיהוי אמריקאי.
-
למיטב זכרוני...
הויזה שלך היא מסמך זיהוי PHOTO ID אמריקאי לכל דבר.
אסף.
-
לא נורא. ה-$20 האלה לא יעשו אותך עשיר/עני יותר - העיקר שיש חיבור לרשת.
-
כן כבר הייתי בלחץ כי אחרת הרהיטים לא היו מגיעים.
נקווה שעכשיו הכול ילך חלק יותר.
אשתי ואני בהלם מהאיזור. יש עיר שלמה שחבוייה בין עצים. זה פשוט לא מובן.
-
כן. חבר שלי, שגר ולמד שנתיים בניו יורק ושנה וקצת בלוס אנג'לס, צחק עלי שאני גר בג'ונגל.
ג'ו גר במדבר ואני ביער צפון אמריקאי - עכשיו קנינו בית (יותר זול משכירות ומחירים מצחיקים) שרק גדר קולנסאות מפרידה בין החצר לבין יער של איזה 30 קמ', עד המבנה הקרוב (איזו מחצבה נטושה). יוצאים מהשער האחורי והולכים לאיבוד...
צבאים(כולל במבים) וארנבים כל הזמן נכנסים לחצר. כשבואש עובר בסביבה, מריחים את זה טוב מאוד.. בערבים, כל האיזור מתעורר לתחייה עם המוני גחליליות שמאירות את היער, שלא לדבר על סנאים וצ'יפ-מונקס וצפרדעים (שצריך בבוקר להוציא מהבריכה, לפני שהפילטר יכנס לפעולה ו"יאסוף" אותן) ו... ג'ונגל ממש בתוך העיר או, כמו שאתה אמרת, עיר בתוך הג'ונגל.
ומלא ג'יפים (שם כולל) מדוגמים, שהשטח היחיד שהם ראו, זה קצת (טוב, הרבה) בוץ בשביל - מטר מהכביש... למות מקנאה.
עולם אחר.
-
1 קבצים מצורפים
אני קם בבוקר, מסיט את הווילון ורואה את זה....לא יודע איזה אוטו זה אבל הוא מגניב.
מלא טנדרים פלאטבד כמו שאני אוהב. דברתי עם מישהי והסברתי לה שאצלנו אסור לשנות שום דבר ברכבים, היא פשוט לא הבינה את זה.
עדיין לא התרגחתי למרחקים. אומרים לי משהו בסגנון "זה מעבר לפינה" רק שהפינה נמצאת איזה 2 ק"מ מאיתנו.
הייתי היום בוולמארט...מדהים! מחר אני נוסע שוב. צריך לקנות כמה דברים לדירה ןאז אסתובב שם יותר. עוד לא הייתי בטרגט, יש אחד "ליד" הדירה..."רק" איזה 3 ק"מ ממנה. אותי זה משעשע. מלא רנגלרים ברמות שיפור שונות. כל מיני טנדרים מעניינים. פשוט אמריקה :D
-
Around the corner'
זה מונח גאוגרפי ואין מה לתרגם אותו לעיברית, זה לא עובד מכול בחינה, מילולית או אחרת
בטקסס לדוגמה זה כולל יעדים קרובים מ20 מייל.
טרגט זה דומה לוולמרט, טיפה יותר מסודר אבל גם יותר יקר(בעיקרון המוצרים זהים), מיועד לאנשים שמפחדים שהשכנים יראו אותם בוולמרט.
בקיצור...חבל על הדלק.
-
נבדוק, לא אומר שנקנה. לי אין שום בעיה עם זה שיראו אותי בוולמארט :-)
כבר הפנמתי ש "קרוב" ו"מעבר לפינה" זה גם יכול להיות בערך המרחק מהבית שלי בכפר טרומן לתל אביב :-)
-
אבל פחות פקקים/תנועה ורמזורים (אלה אם אתה נמצא במרכז העיר...
-
אותי זה מדהים כמות העצים פה. מלא סנאים. שאלתי את המתאמת לדירה אם מותר לאכול אותם....העא לא הבינה את הבדיחה כנראה. עוד מעט ניסע לוולמארט ונעשה שם סיבוב רציני. אני רוצה לקנות לי חכות דיג, כדאי לקנות שם או במקום יותר שמיועד לזה? אני מתכוון להתחיל לשלוח דברים לארץ בקרוב.
-
אם אתה מתכנן לדוג, תבדוק כמה עולה רישיון דייג ומה מותר לדוג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אמלא סנאים. שאלתי את המתאמת לדירה אם מותר לאכול אותם....העא לא הבינה את הבדיחה כנראה.
מבחינתם, זה סוג של חולדה, עם יחסי ציבור טובים יותר.
רק תיירים/מהגרים מתלהבים מהם.
בערך כמו היחס שלך לחתולי רחוב (כמה כאלו ראית פה?)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzurs
אם אתה מתכנן לדוג, תבדוק כמה עולה רישיון דייג ומה מותר לדוג.
לא מתכוון לדוג, אני אפילו עוד לא יודע איך לזרוק חכה. אבל אני מתחיל ואם אני כבר פה אז נקנה טיפה ציוד. חשבתי בסה"כ על חכה, רולר וסכין טובה. הכול ישלח בדואר לישראל. לא שבישראל זה עולה יקר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאביק
מבחינתם, זה סוג של חולדה, עם יחסי ציבור טובים יותר.
רק תיירים/מהגרים מתלהבים מהם.
בערך כמו היחס שלך לחתולי רחוב (כמה כאלו ראית פה?)
הבנתי את זה. עדיין זה מגניב למי שלא מכיר.
-
אתה עדיין לא דג? חכה, מה מחכה לך במחלקת הדייג/חכות... יש להם חכה/חוט/קרס/פתיון/תיק לכל סוג של דג וגם לחלוקת הצבעים של כל סוג... הזויים.
נכון - אין פה בכלל חתולי רחוב אבל יש המון רקונים (דביבון רוחץ..) ואופוסומים וצבאים, שקופצים לכביש ללא אזהרה. וכמו שאמרתי, כשבואש עובר ברחוב ליד, כולם מריחים ואוי ואבוי אם הוא נדרס...
הסנאים
זה דווקא נחמד, כל זמן שהם לא גרים בבית שלך ולא מכרסמים את חוטי החשמל - הם לפחות לא משאירים ליכלוך ומרעישים והורגים כל מה שזז כמו חתולי רחוב.
-
יש לי בבית 6 חתולים. לאמא שלי עוד 4 ולאחותי עוד 3. אני אוהב חתולים הם יצרו את פייסבוק.
אני מתחיל להתרגל ולזהות נתיבים. דרכים שאתמול נראו לי ארוכות היום כבר נראות קצרות. מסתגלים לתנאים המקומיים.
יש לי אולי איזו סוג של בעיה. אני לא יודע אם זו מתיחה, טעות קפקאית או משהו שצריך להזהר ממנו באמת. קבלתי שיחת טלפון מאיזו מישהי בשם אשלי שטוענת שאני חייב לה 5000 דולר. רק אחרי שאיימתי לפנות למשטרה היא הפסיקה להתקשר. לא הבנתי 90% ממה שהיא אמרה.
אני חושב שאולי הנספר שיש לי היה שייך למישהו אחר. איך מבררים את זה? מתקשרים לטי-מובייל?
מחר באים הרהיטים לדירה. נראה איך זה ילך.
-
נו אלמוגי, אתה עד כדי כך טמבל?
קיבלתה מספר מקומי, וכמובן שהמספר משוחזר והיה שייך למאות אם לא אלפי אנשים ב70 שנה האחרונות.
הטלפון היה מCOLLECTION AGENCY. פעם הבאה תגיד להם NO ENGLISH וזהו, לא שזה יעזור....אבל זה יכול להיות חיובי, דבר איתם כמה שאפשר, ככה תילמד אנגלית וגם תדאג לתעסוקה למיסכנים. רמז: אסור להם לנתק, אז פשוט תשאיר אותם על הקו וספר להם סיפורים בעיברית.
-
אוקי טוב לדעת. רק שלא יאתרו אותי וישלחו אלי אנשים.
שכחתי לכתוב שעשיתי עסקה עם חברה בשם 012global. יש לי אצלם חשבון PREPAID של 50 דולר, הם ספקו לי מספר ישראלי שאנשים בישראל יכולים להתקשר אליו בעלות שיחה סלולרית כמדומני ולי זה עולה בסביבות ה1.5 סנט לדקה ובנוסף סיפקו לי מספר מקומי לשיחות לישראל שעולות לי 1ץ5 סנט לדקה עבור מספר בזק ו5ץ5 סנט לסלולרי.
מאוד נוח ושומעים טוב. ניתן לחבר יותר ממספר טלפון אמריקאי מקומי אחד ולכן אנחנו שוקלים לארגן לאשתי סים מקומי גם כן, חבליה מוגבלת מאחר ואן צורך בשני טלפוניםעם חבילות גלישה בלתי מוגבלות.
-
אתה מגנט לנוכלים
החבילה עולה $12 לחודש , דבר בלי הגבלה ובלי חיוב לדקה.(ההגבלה היחידה: עולה כסף להתקשר לנייד בישראל) אבל לנייח, או כשמתקשרים אליך-בלי הגבלה.
לצערי יש לי את זה כבר 5 שנים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
יש לי בבית 6 חתולים. לאמא שלי עוד 4 ולאחותי עוד 3. אני אוהב חתולים הם יצרו את פייסבוק.
אני מתחיל להתרגל ולזהות נתיבים. דרכים שאתמול נראו לי ארוכות היום כבר נראות קצרות. מסתגלים לתנאים המקומיים.
יש לי אולי איזו סוג של בעיה. אני לא יודע אם זו מתיחה, טעות קפקאית או משהו שצריך להזהר ממנו באמת. קבלתי שיחת טלפון מאיזו מישהי בשם אשלי שטוענת שאני חייב לה 5000 דולר. רק אחרי שאיימתי לפנות למשטרה היא הפסיקה להתקשר. לא הבנתי 90% ממה שהיא אמרה.
אני חושב שאולי הנספר שיש לי היה שייך למישהו אחר. איך מבררים את זה? מתקשרים לטי-מובייל?
מחר באים הרהיטים לדירה. נראה איך זה ילך.
לאן הכנסתי את עצמי.. שוב..
ואני בכלל לא אוהב את הפייסבוק..
אז מה, נטשת את החתולים?
טוב, ממלא לא יזכרו אותך כשתחזור..
ולגבי חבילת הטלפון - לא נורא. לומדים.
איך "היא" אומרת לי? "דמי לימוד".
שוב - לא ירושש אותך.
וחוץ מזה, כשיש חבילת גלישה סלולארית (במיוחד ללא הגבלה), תמיד ניתן להשיג אותך/להתקשר בטנגו/סקייפ/וואטס-אפ - רק תדאג לעדכן את המספר האמריקאי לאפליקציות האלה.
-
יש לא רק חתולים גם כלבים. תאמין לי לא רציתי לנטוש אבל באמת שמה שאנחנו עושים פה חשוב יותר.
אמא שלי דואגת לתת להם צומי, מצאנו שיטת WIN WIN לכולם :-)
עדיף לשלם קצת יותר מאשר להתחיל להסתבך ולהתעצבן. אגב בדקתי ובכרטיס DEBIT שיש לי מבנק הדואר אני לא יכול לשנות ארץ מוצא לארה"ב, באסה אבל בנתיים עובד יפה עם וולמארט וכל השאר. בסה"כ אנחנו מסתדרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
עדיף לשלם קצת יותר מאשר להתחיל להסתבך ולהתעצבן.
חייב לחלוק עליך, עדיף לעשות שעורי בית כמו שצריך ולא להאכיל כמויות של אוכלי חינם. אבל זאת רק דעתי, אתה לא חייב להסכים.
-
חשבתי שעשיתי אבל כנראה לא מספיק.
אני בהחלט נגד האכלת אוכלי חינם אבל אם לא מדובר על מחיר משמעותי והיתרונות של המהירות והזמינות עולים על החיסרון של המחיר אז צריך לעשות שיקול.
-
אי אפשר לחשוב על הכל. לא נורא - שכר לימוד.
אני ממש מתבייש לספר על שכר הלימוד שלי, בגלל חוסר תשומת לב וטיפשות, שממש לא מאפיינת אותי - אני רק אומר שמדובר בסכום הרבה (המון) יותר גבוה - אתה אפילו לא יכול להתחיל לתאר.
עוד משהו, שאני יכול לומר בשיא האובייקטיביות ולא הזכרתי בשורשורים ה,נגעו" בזה, שיחסית לפה, בארץ (עם כל התלונות ומענות) יש נו משטרה נהדרת וחכמה וזריזה (שאתם ממש לא מאמינים)!
ממש כך!