תגובה: ג'ימני מוזנח - בור ללא תחתית? (התחדשתי בג'ימני 2000, נוסח מחודש)
אם אין בעיה בגיר ועושים את זה נכון... אין שום בעיה להחליף שמן!!!
ןאם אתה במגדל העמק..תעבור תקבל קפה :)
הגבתי לך גם בקארספורום..יופי של רכב (:
מסכים לחלוטין בקטע של החיוכים,פשוטרכב שיגעון!
תוכל לפרט מה עשית עם הרדיאטור חימום? אצלי אותה בעיה, אפשר לטפל בזה מבלי לפרק את כל הדשבורד?
@lior_b.s תודה :)
@botzon תודה :)
בשביל לטפל ברדיאטור חימום לא צריך לפרק שום דבר מבפנים, הכל מתא המנוע.
יש שני צינורות שמגיעים מהרדאיטור הראשי לשם, באזור בין המצבר למנוע, למטה.
צריך קצת אקרובטיקה כדי לנתק אותם,..
ברגע שמנתקים את שניהם אפשר להתחיל להזרים מסיר אבנית ומים לתוך רדיאטור החימום, ולחכות שיתחיל לטפטף מצינור הפליטה.
לאט לאט הסתימה נפתחת והזרם עולה.. משם כבר אפשר להזרים מים בלחץ ותראה הרבה בוץ ודרעק יוצא מהפליטה.
בסוף לשטוף הכל עם מים ולסגור.
יש לציין שאצלי זה בוצע תוך כדי תהליך דומה ברדיאטור הראשי, כלומר בכל מקרה כל הנוזלים משם נוקזו ומולאו מחדש.
יכול להיות שברגע שתנתק את רדיאטור החימום - הראשי יתחיל לנזול משם.. ותצטרך להוסיף מים.. לא יודע אם ואיך זה יקרה, אבל קח בחשבון..
מצויין, תודה רבה על הפירוט!
שאלה נוספת:
עוד לפני שראיתי את התגובה שלך, הצלחתי להבין ש2 הצינורות האלה הם מקור הבעיה שלי.
השאלה שלי- בזמן שהמנוע בטמפ' עבודה, ואני מדליק את החימום, אחד מהצינורות האלה(לפחות?) אמור להיות חם נכון? אז זהו, שאצלי זה לא ככה.
אני נוטה להאמין שהתרמוסטט אצלי נשאר כל הזמן במצב פתוח(קרי- מים קפואים כל הזמן) משום ש
א. הטמפ' לפי המחוג בקושי עולה לטמפ' עבודה, רק אחרי נסיעה ארוכה(15 דק' בערך) וגם אז, אחרי עמידה של כמה דק' היא יורדת שוב.
ב. אתמול העמדתי את הג'יפ, הדלקתי את החימום ואני בטוח ששמעתי כל הזמן את התרמוסטט קופץ ונפתח-נסגר לסירוגין. יכול להיות שיכולת האבחנה שלי לא מספיק טובה אבל..הבנת את העניין.
בקיצור, אנסה לפתור את הבעיה כפי שאתה עשית, אבל אשמח לדעת אם בנוסף גם התרמוסטט אצלי צריך טיפול.
תודה,אלון.
גם לשלי לוקח 15 דקות להגיע לטמפ' עבודה, האמת שזה קצת מתיש.
הצינורות האלה לא יתחממו אם יש לך סתימה טוטאלית שהרי מים חמים מהרדיאטור הראשי כלל לא עוברים שם,
צריך סרקולציה די חזקה ברדיאטור חימום כדי לספק לך .. חימום .. לתוך הרכב.
(כמו שיש לך דוד חימום בבית, גם אם תדליק אותו ליום שלם הוא לא יחמם לך את המים שנמצאים בצינור שמוביל עד הברז, בלי זרימה כל הצינור הזה יישאר קר)
לגבי התרמוסטט לא יודע, זה כבר מעבר לידע המוגבל שלי, נמתין לתגובה של 'אחד שמבין' :)
הטמפרטורה צריכה להגיע מהר לנקודת העבודה. עם טרמוסטט תקין לא יותר מחמש דקות.
ברגע שהיא עלתה לנקודת העבודה היא צריכה להשאר שם. עם טרמוסטט תקין אין אפשרות שהיא תרד מתחת.
מהסמפטומים נובע שהטרמוסטט תקוע על פתוח או לא קיים. בכל מקרה אתה צריך לפתוח בית טרמוסטט ולבדוק.
כמו כן נראה גם שרדיאטור החימום שלך סתום (חלקי או מלא).
כאשר אין טרמוסטט כלל סביר שרדיטור החימום יהיה פחות יעיל, אבל לא הגיוני שלא יעבוד כלל.
בקיצור, הגיע הזמן לעבור על כל מערכת הקירור שלך ולעשות סדר.
החכמולוג צהוציא את הטרמוסטט כנראה עשה זאת מסיבה כלשהיא, כנראה התחממות.
לכן סביר שגם הרדיאטור של המנוע סתום (אלא אם כן אותו חכמולוג ניקה אותו בגלל התחממות, ועל הדרך גם הוציא את הטרמוסטט).
זה מה שחשבתי.
תודה רבה, אעדכן בהמשך.
סליחה שאני נדחף, אבל אם כבר הנושא עולה, אז מהי בכלל טמפ' עבודה התקינה בג'ימני תקין?
עדכון אחרון לפרשה, כנראה.
הגיר התחיל להראות סימני גסיסה, התחילה נזילת שמן מהמנוע של כ1 ליטר לכל 1200קמ, כניסת מים לאחד הצילינדרים, פאנ-קלאץ' דפוק, רדיאטור דפוק.. והרשימה עוד ממשיכה.
נשברתי. מכרתי אותו ב16,5 וקראתי קדיש על בערך 13K שהוא עלה לי ב4 חודשים שהוא אצלי.
סיפק המון חיוכים בשטח, אין צל של ספק, אבל המחיר פשוט גבוה מדי.
אולי יום אחד אחזור לתחום עם משהו קצת יותר אמין מג'ימני מוזנח (:rolleyes:), אבל נכון להיום - הרמתי ידיים.
תודה רבה לכולם על כל העזרה.
קח את זה בקלות.
שיעור טוב לחיים שלפעמים הזול עולה ביוקר.
פעם הבאה תקנה רכב מוכן והחוויה תהיה חיובית יותר אני מבטיח
טוב אני קצת מקפיץ את הנושא, כי אבא שלי לקח לי בכח את הג'ימני לטיפול הכולל החלפת שמן גיר(לפני כחודש ) ושום דבר (טפו טפו) לא קרה מאז- ההפך,
העברות הילוכים יותר חלקות , תענוג. נראה לי שסתם מדובר במיתוס הזוי (הטיפול בוצע במוסך של סוזוקי בקיבוץ אלונים ) או שהגיר היה באמת במצב טוב גם לפני כן. (220 אלף ק"מ לא באים ברגל!).
אלון.