בועז ידידי, זו בדיוק הכוונה שלי, משהו יגרום לקריסה, יתכן ואלו יהיו באמת בעלי העסקים שנפגעים עוד יותר מהקניות שלנו ברשת. אבל זו הכלכלה מחזורים של מיתון וצמיחה.
Printable View
זו תפנית יפה וזכויות היוצרים הם של יובי ותודה על כך
אכן מה שנכתב ב4 ההודעות מעלי נכון
אנו בקצב הזה בדרך לכאוס אמיתי
מיתון?המיתון כבר מזמן כאן ולא כולם ישרדו אותו
אני עדיין זוכר את המיתון שהיה בארץ עד 1967 ושנגמר בעקבות מלחמת ששת הימים.
זה היה לא נחמד אמנם הייתי אז נער אך אני זוכר כמה לוויות של בעלי משפחות שלא עמדו בלחץ ההפסדים,
כאשר החלטתי לקנות את החנות שלי,ידעתי לאן הולך המשק וכך גם בניתי את כיוון החנות-ויבואנים בתחום בו אני עוסק אשר לא מבינים את מצב השוק לא מוכרים ,נקודה
אך נשאלת השאלה,במה לצמצם?בכח אדם?ואני מדבר על יבואנים לא תעשיה
לחסוך?בודאי
כך גם אני מכוון אצלי,לחשוב מה לקנות ולאיזו מטרה(ייעוץ ללקוח)ואמינות ללא פשרות,אין דרך אחרת
רק שאני חושש לגורלם של שכירים רבים בענפי השרות שיאבדו את מקור פרנסתם ואז יתחיל הכאוס
כשאני רואה את בעלי החנויות הזקנים פשוט סוגרים עסקים,צעירים שמנסים עם הלוואות ולא עוןמדים בפרעון,
כן ,יש לרכישות הגלובליות מקום וכן זה גם יוצר בעיה כלכלית קשה לא רק בארץ אלא גם בחו"ל
מדינות רבות החלו להערים קשיים בקבלת משלוחים מחו"ל,הגם פה זה יקרה?אין לי ספק ואין לי ספק שאנחנו בבעיה שראשי המשק פשוט מפחדים לפרסם אותה
האמת?אני אוהב את השרשור הזה,הוא חשוב לכולנו לאין ארוך
שבוע טוב
אני יכול להבין פער של מחיר הגיוני כמו במקרה של יוסי מצית זיפו או עוד מוצרים שאפשר להבין אבל אנחנו מדברים על יבואני רכב ומוסכים מורשים יבואן רכב קונה משמעותית במחיר יותר זול ממני וגם אם היה דורש מחיר יותר היגיוני ההייתי משלם אבל פערים של אלפים זה לא ניתפס ובעיקר בתחום הרכב הפערים לא היגיונים וממש זה לא היגיוני
מזה יבואן מרוויח. לא ממכירת רכבים, אלא מהחלקים והמוסכים אחר כך. במובן מסוים, כל חלק שאתה קונה, מחזיר את עלויות התפעול והרווח של זרוע המכירות של היבואן, ולא רק את מחסן החלפים.
הוצאות של פרסום, אנשי שיווק, מלאי רכבים, ועוד ועוד ועוד.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
במקרה הספציפי הזה פוקסי מדקלם מחיר MSRP- המחיר הרישמי לצרכן, מעשית אף אחד לא משלם את זה, כמעט כול דילר שמכבד את עצמו יתן הנחה של %20 ללקוח שיקנה את החלק מעבר לדלפק, אבל גם זה מחיר מופקע, כול אידיוט יכול להזמין ממופאר ברשת בהרבה פחות, סתם לדוגמה אותו רדיאטור חימוס עולה כ$170 לWJ או $107 לZJ (MOPAR), תחליפי אכותי עולה הרבה פחות, אחד של ACDELCO כ$60 ויש גם אחרים בפחות מ$40
אז ממש אל תחשוב שהוא מצא איזה מציאה.
שים לב לקשר הישיר בין המגוון העצום של יצרנים-מוכרים לבין ההפרשים במחיר(והמחיר), כשיש תחרות כולם מרוויחים במיוחד הצרכן
שאלה כלכלית פשוטה
נגיד שMOPAR מתמחרים חלק ב$107(כמו במקרה שלנו) מדוע ACDELCO מתמחרים אותו ב$60 ולא ב$105? (כמו שהיה קורא אם זה היה בישראל)
השם שלהם פחות טוב? החלק באכות נמוכה מMOPAR?(כאילו זה אפשרי)
לא ולא, הם חייבים להיות ת ח ר ו ת י י ם, אם מחיר המוצר שלהם יהיה גבוהה מדי הצרכן יקנה את גרסת ה$40 ולמרות שהיה מעוניין לקנות מותג.
זה מה שקורה כשיש תחרות אמיתית בכלכלת שוק פתוח.
למה לא? זה מסביר בצורה מובהקת את פערי המחירים בח"ח בין הארץ לארה"ב
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
בכלל לא, זה המצב העולמי מאז ומתמיד וזה לא נותן כול גושפנקה לחזירות ארץ ישראלית.
למי שעדיין לא קרא, מומלץ לקרוא "העולם הוא שטוח".
לא זוכר מי המחבר, אבל בהחלט מסביר לאן נושבת הרוח....
ג'ו, גם בארה"ב הדילרים מחוייבים על פי חוק להחזיק מלאי חלקי חילוף לכל מכונית שהם מכרו ב7 השנים האחרונות?
אסף.
אסף,
היבואן בארץ חייב להחזיק פיזית מלאי או להיות קשור ליצרן שמחוייב לכך?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
הוא מחוייב לנורמות שירות שבפועל מחייבות אותו להחזיק מלאי ענק.
אסף.
אנסה לשפוך אור מזווית קצת שונה. כנראה שלא אצליח לשכנע אתכם, כי בסוף באמת מה שקובע הוא הכסף שאתה מוציא.
אני עובד זמן רב בחנות טיולים ומכיר את הנושא הזה טוב, ואין שבוע שלא מתקיים דיון כזה עם לקוח.
כשאתה קונה מוצר מסוים באיביי, אתה לא מקבל את אותו שירות שאתה מקבל בחנות. והשירות הזה ידידי, שווה כסף.
הרי אתה, כשהחלטת לקנות נעליים, מן הסתם הלכת לחנות או שתיים עד שהחלטת שאתה קונה סלומון דיסקברי. הלכת לחנות, "בזבזת" זמן למוכר, נאמר בין 20-50 דקות ולפעמים גם יותר (זמן מוכר=כסף!), מדדת מספר דגמים כדי להשוות (מלאי=כסף, מקום אחסון בחנות=כסף) ולקבל את הדגם שהכי מתאים לך, במידה הכי מתאימה לך. ונגיד שבמקרה הטוב היית רק פעם אחת בחנות, וזה באמת במקרה הטוב, כי לפעמים לקוחות מבקשים הזמנה של מידה ספציפית שכרגע חסרה, ואז מגיעים אחרי כמה ימים ושוב כל התהליך קורה, ושוב אני "מבזבז" עליך זמן(=כסף).
מכירה בחנות עולה כסף, וזה עוד לפני שדיברתי על ההכשרה של המוכרים (חודש+- של עבודה בלי "תוצר", רק הכשרה ולימוד ידע מקצועי) וכמובן שכירות וחשמל ועמלות ובלה בלה בלה. ובסוף אתה הולך וקונה באיביי ב20-30-50 אחוז פחות. ברור שיהיה שם יותר זול. אבל גם לא קיבלת את אותו מוצר, כי מבחינתי לא הנעל שקנית היא המוצר, אלא השירות והמכירה והידע שקיבלת מהמוכר וההשוואה בין נעל כזאת לאחרת ולמה זו מתאימה יותר לך ולמה ההיא לא והנעל עצמה- כל אלה ביחד זה המוצר. ומה אם המידה לא מתאימה בדיוק? ואחרי חודשיים נפרם תפר או חודרים מים? יש לך למי לפנות? גם זה שווה כסף ידידי, גם זה חלק מעלות המוצר. האם שווה לך לשלם על זה פי 2? וואלה כנראה שלא, ואני מבין אותך לחלוטין. אבל גם זאת נקודה למחשבה. אין כאן שום חזירות, כי בסוף היום, עם המחירים היקרים פי 2 מאיביי, אני לא מכיר בעלים של חנות טיולים שנהיו מיליונרים גדולים מהעסק הזה. חיים לפרנסתם, מי יותר טוב ומי פחות.
אורי,אני חולק עליך בדבר אחד
גם המוכרים באיביי עברו הכשרה
גם שם יש מי שמחזיק מחסן
לגבי השירות?כל מילה שכתבת בסלע מחקקה-אך הלקוח יחליט היכן הוא קונה
אנו העובדים בחנויות או בעלי החנויות נעשה הכל בצורה הוגנת להסביר מתי ומדוע כדי לשלם "יותר"
החזירות שהתכוונו אליה הינה בנושא (בעיקר)בענף חלקי החילוף לרכב שם הפערים הינם של מאות אחוזים
כאשר לקוח נכנס ואחרי 20 דקות על הרצאה על לדרמן מחליט לקנות באיביי,אין לי ברירה אלא לומר לו תודה על שנכנס לחנות-הוא יכנס פעם הבאה ויקנה דבר אחר מפני שקיבל שירות אפילו אם לא קנה-כך שה"זמן"שמשקיע מוכרן בלקוח הינו לטווח ארוך ולא רק לקניה המיידית,
ואין ספק שיש דברים שכדאי לקנות באיביי ולא אצלך או אצלי כל עוד אנו לא מייבאים לבד
כעיקרון יש ליין של מוצרים שאינני יכול לפרסם כאן שאני מייבא לבד ועוד מוכר גם באיביי-אפרופו באותו המחיר של החנות.איך?מוצר שמיוצר עבורי בסין האדומה והקומוניסטית
זהו להבוקר
היי התאפקתי עד עכשיו לא להגיב ( דיסלקציה קטנה ) אבל בקצרה .....
חברה ( והכוונה לבעלי החנויות ) העולם משתנה אנחנו הופכים לכפר גלובלי ענק אי אפשר להילחם בזה , זה מגיע בצעדי ענק אז או שתתישרו לפי המחירים בחו״ל + עוד 20% או שאם כול הכבוד תסגרו את העסק , זו האמת , קשה, כואבת , מעצבנת, אבל זה מה יש במדינה שלנו .
בעל המאה ( הצרכן ) הוא בעל הדעה .
מה שהצרכן מזמין מ eBay גם בעל החנות יכול להזמין .
בעל חנות קטנה כמו של יוסי לדוגמה יכול להזמין מצתי זיפו מקוריים מהארץ ב 5שקל ולהחזיק גם מצת מ eBay סיני/ חיקוי בשקל ועדיין להרוויח .
הכול שאלה של ניהול מלאי נכון וחוש עיסקי .
גילוי נעות
כן יש לי במשפחה עסק פרטי למוצרי חשמל לבניין ולקבלנים מכיר את כול העליות והדיבורים .
יוסי,
אין ספק שבשביל הפרש סביר, האחריות והשירות שווים כסף.
גם הזמינות שווה כסף כי בפועל מוצרים שנקנים באיביי לוקח
להם לפחות שבוע להגיע.
אבל, אם היבואן עצמו כבר גוזר לעצמו עשרות ומאות אחוזים,
יכול להיות שדווקא בעלי החנויות צריכים לחתוך אותו ופשוט
לא להציג את המוצר עצלהם. יותר מזה, לשים שלט שאומר,
"בחנות זו לא נמכרים מוצרי XXX מאחר והיבואן דורש מחירים
מוגזמים. לכו תקנו באיביי".
במצב כזה החנויות ילמדו את היבואן את הלכות השוק ואתם לא
תחשבו הגזלנים, כי בסופו של דבר הלקוח הסופי לא יודע מי
בשרשרת המזון הוא זה שגובה את ההפרשים המטורפים.
או במילים אחרות: "מי הוא החזיר".
ידידי היקר
את אשר אתה מציע אני כבר מזמן מיישם
אורי ידידי הצעיר
אתה מכיר את הביטוי בעל המאה הוא בעל הדעה?
היבואנים רוצים למכור יותר ממה שאתה רוצה לקנות
אני
א לא מנהל מחסנים ליבואנים
ב יבואן שאינו מתגמש היום,ימצא עצמו רק עם הסחורה ובלי לקוחות
ג שמעת על יבוא אפור או מקביל?
ד אני מכבד כל יבואן שמכבד את לקוחותי
וכך אני יכול לפרוש בפניך רשימה ארוכה ארוכה של איך ,למה,וכמה,,אך פה זה לא המקום
צודק בועז ב 100%.
אני חי בשוויץ וגם פה קיימת אותה הבעייה שאנשים קונים באיביי או לחילופין בגרמניה איטליה או ספרד או אפילו ספרדים שמגיעים לפה ללא אישורי עבודה והממשלה או משטרת ההגירה לא נוקפים אצבע.העסק אצלי כבר תקופה ארוכה במצוקה אבל ההבדל היחד והתהומי הוא שברגע שאין לי פרנסה אני נכנס לסוציאלי ומרגע זה הם חייבים להחזיק אותי :שכר דירה,קופ"ח,כלכלה וכל שאר ההוצאות המחויבות להמשך הקיום .
בועז, אפרים וכל השאר,
כל מה שנכתב כאן אכן מסמן את הכיוון, מה שכתבתי ואני מחזיק בדעה הזו, התחרות הגלובלית תשנה בסוף את המצב אצלנו, אני לא מדבר על בעל העסק שנותן שירות, מנסה לתת את המחירים הזולים ביותר ואיכשהו שורד, יש לי רק כבוד לאלה, הלוואי ויהיה לי האומץ לנסות גם עסק משלי.
אני חוזר ואומר - עסקים יקרסו בגלל גופים חזיריים בעלי יכולת ולובי, כגון יבואני חלקי חילוף, יצרני מזון אצלנו, רשתות השיווק ששולטות בשוק, מונופולים ועוד, חסמי השוק במדינה שלנו יצטרכו להשתנות, כמו גופים מגבילים תחרות, תקנות מגוחכות, מכסים ומיסי קניה וכן גם עלות המקרקעין ועוד ועוד. כל אלה חונקים את בעלי העסקים שמחזיקים את הכלכלה של כולנו, שהם יתחילו להתמוטט הם יקחו את כל הכלכלה איתם ואז השינוי יהיה מחוייב.
הדיון הופך להיות מעניין... אני רוצה להוסיף את דעתי:
הבעייה היא לא יחודית לעסקים קטנים בישראל - יבואנים, מיסים, שוק קטן, אי בים של ערבים... והיא גם לא יחודית לעסקים קטנים.
הנקודה המעניינת ביותר היא בכלל זכות הקיום של חנויות פיזיות, קטנות כגדולות, רשתות או עסקים קטנים, בארץ ובעולם.
חנויות מוזיקה - נעלמו.
חנויות ספרים - בתהליכי הכחדה מתקדמים.
גאדג'טים, צעצועים, מוצרי אלקטרוניקה, אביזרי טיולים ומתנות - מסה אדירה עברה לרשת. היתרון היחיד שנשאר לחנות הפיזית זה כשצריך משהו דחוף, מעכשיו לעכשיו. ובארה"ב גם היתרון הזה מצטמצם כי משלוחים זה עניין של ימים בודדים, לא שבועות כמו עבורנו.
בגדים, נעליים - הייתם חושבים שכאן עוד יש סיכוי לחנויות, אבל נתחים משמעותיים עוברים לאינטרנט, כשנעשים מאמצים כבירים לוירטואליזציה של חווית הקנייה, המדידה, סטנדרדיזציה של מידות, ומדיניות החזרה לא בעייתית - קנה, תמדוד, לא טוב תחזיר.
רהיטים - כנ"ל, המון חברות עובדות על להפוך את חווית הקניה לוירטואלית.
חנויות קטנות שמצליחות הן אלו שזורמות עם הטרנד, והופכות בעצם למחסנים שמתבססים יותר ויותר על קניה ברשת - איבי, זאפ בארץ. שימו לב לאיך נראות חנויות ציוד מחשבים, סלולאר, או ציוד צילום, שזה תחומים מובילים בקניה ברשת.
חלקי חילוף לרכב ובעיקר שיפורים, תוספות וקישוטים - מתבקש ביותר, וכאן העסקים המקומיים מפגרים אחרי המציאות - ולכן איביי נותן להם בראש. נכון כרגע זה חלק קטן מהלקוחות המתוחכמים יותר - אנחנו - אבל זו מגמה. עניין של זמן עד שמוסכניקים מדור חדש, שלא מפחדים מהמחשב, יזמינו בעצמם סטוקים של חלקים באיביי. למה לא בעצם?
שירות, הסברים והדרכה אפשר לקבל גם ברשת, ולפעמים אפילו ברמה יותר טובה. אחריות - ברור מאליו, אין סיבה שלא.
זה הסיפור האמיתי, והוא נכון גם בארה"ב. המאפיינים היחודיים של השוק הישראלי מגדילים את הפערים עוד יותר, אבל זה בפרוש לא עניין מקומי. אני כותב עניין ולא בעייה כי זו לאו דווקא בעייה, זה לאן שהמציאות הולכת.
והשלב הבא מתחיל ממש עכשיו - הורדה והדפסה של מוצרים פיזיים. זה מתחיל מצעצועים כי לזה מתאימה טכנולוגית ההדפסה התלת מימדית של היום, אבל תוך כמה שנים - אין לי ספק שבגדים, נעליים, כלי בית מכל הסוגים - וגם דברים רלוונטיים לנו כמו שנורקלים לרכב שטח, או ג'ריקנים - יגיעו אלינו ישירות למדפסת תחת מימד ביתית, כולל התאמה למידות ולדרישות שלנו במיוחד.
זה נכון שצורת הקניות משתנה ועוד תשתנה מאוד בעתיד.
זה אפילו לא שאלה.
העניין הוא שביחד עם השינוי הזה העולם הופך להיות כפר קטן וכל דרדק זב חוטם יכול להשוות מחירים מסביב לעולם ולבצע קניות בכל מקום על הגלובוס ולקבל את הרכישה בתוך ימים לביתו.
זה יוצר בעיה לעסקים מקומיים לעמוד מול התחרות.
במיוחד אם היא לא הוגנת.
מתזמורת לא הוגנת תשאלו?
לא הוגנת זה כאשר השילטון המרכזי מכריח את העסקים להיות יקרים בעל כורחם.
הרי תפקידו של השלטון המרכזי להיות רגולטור ולסדר כללי משחק נאותים או לחלופין לפתוח הכול בלי חסמים ושכל אחד יעשה מה שטוב לו.
מה שקורה כיום במציאות הישראלית היא שהשלטון המרכזי מכשיל את העסקים וגורם לתחרות לא הוגנת בגלל תקורות יקרות.
יש פאן אחד חיובי במצב והוא שעסקים החזירים חוטפים עכשיו ראשונים וחזק.
אבל בעצם לא כולם אלא רק אלו שלא סידרו לעצמם מגבלות יבוא שחוסמות יכולת להתחרות.
בקיצור השילטון המרכזי שוב נרדם בשמירה והתוצאה של הקריסה שתבוא תעלה לכולנו הרבה יותר ממה שאנחנו חוסכים היום.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
מי שמחוייב בחוק לספק חלפים ל7 שנים זה יצרן הרכב (שים לב שזה לספק-לא להחזיק מלאי)
מתאר לעצמי שבתור נציג של היצרן גם דילרים או יבואנים מחוייבים כחלק מההסכם עם היצרן.
מלאי חלקי חילוף אינה מילה גסה, בתור דילר או מוסך זה באינטרסט שלך להחזיק מלאי ולספק סחורה וכמה שיותר מהר ובזול.
דוגמה הפועל לחברה שלא הבינה את זה: פג'ו, בשנות ה70 היה יבוא ודילרים בארה'ב, מהר מאד יצאה להם תדמית של חלקי חילוף יקרים וקשים להשגה, הצרפתים התקפלו וחזרו הביתה
אני כל כל מסכים איתך, כמה הערות:
החזירים שחוטפים הם אלו שאנחנו יכולים לתת להם בראש כמו בחלפי רכב, הראשון שצריך לחטוף זה UMI למשל.
לקרטל החלב אנחנו לא יכולים לעשות כלום כיוון שלקנות חלב מאיביי אי אפשר, לכן נמשיך להתעצבן כל פעם שניכנס לסופר באירופה ונראה שקרטון חלב זה חצי מחיר מהסופר שלנו, וזה פוגע במיעוטי יכולת, פלא שאנחנו מדורגים אחרונים בכל מדד עוני ב OECD.
לגבי פקידי האוצר שנרדמו בשמירה, הם לא כל כך נרדמו, הורדת מחירי הדירות וקרקעות (גם לעסקים) למשל תגרום לגרעון באקסלים שלהם בגלל ירידה בגביית מיסים, כנ״ל מיסי רכב, ארנונה וכן גם החלב, ירידת המחיר של מוצרי בסיס תוריד את גביית המע״מ ושוב האקסל לא מתאזן, רק השלטון המרכזי שוכח שמאחורי האקסל יש ילדים...
השלטון המרכזי לא סופר את הילדים שלך.
אבל כשהם בני 18 הוא נזכר בהם.
ואחר כך הוא כבר לא עוזב אותם במנוחה לרגע.
מדינה ששונאת את אזרחיה.
אנחנו מערבים כמה נושאים שונים אך מאוד קשורים אחד לשני
ראשית אענה לאילן
לקנות זיפו מקורי באיביי עולה יקר יותר מקניה אצל היבואן בארץ(היום ,תודות ללחץ הלקוחות בחנוית המוכרות מציתים כאלו)איך שלא יהיה אני לא רואה כאן מחרות מול איביי,-זיפו מזוייף לא נכנס לחנות שלי,מצית דמוי זיפו כן ומחירו בהתאם-אך לא מדובר על החנות שלי בפרט אלא אני משתמש בה להקיש על הכלל,
כמי שעבר מהאגף היצרני לאגף התיווכי(עובדה-בעל חנות הינו מתווך בין היבואן ללקוח הסופי-אני אכן בונה תחשיב שיספיק לי למחיה נורמלית(בעיני)
,
מי שיפגע קשה מאוד אילו הרשתות הקטנות המוכרות מוצרי צריכה עכשווים-
חנויות רהיטים לא יפגעו(אלא מהמיתון הבא עלינו בסערה שקטה)
סופרמרקטים(על זה כבר נכתב)
מכשירי חשמל ותעשיה גדולים,
יבואני חלקי חילוף הן לרכבים והן למיגוון מוצרים,מקררים שואבים מדיחים וכו' יפגעו ובגדול וטוב שכך הם מבחינתי קרטל אחד גדול,
כתבתי והזכרתי מקודם את המיתון הגדול בשנות השישים-
למשפחתי היה אז בית דפוס וסבי קלט עובדים מבתי דפוס קטנים שלא עמדו במיתון,וכדי לשבור את יבואני הנייר הוא בצורה כזו או אחרת הביא לארץ נייר ודאג שמחירו יהיה נמוך ככל האפשר והוא לא הפסיד,
כן הוא צמצם בהוצאות ביתו,ואני כילד ניקיתי נוצות של יונים כדי שיהיה בשר לארוחת ערב(המצחיקר שלאבא שלי היה רכב ואז הוא יכל לצאת לצוד)אך זו היתה דוגמא לנו שנבין שצריך להצניע לכת,
היום זה לא כך,יש את תראבות ההצלחתי ,והמגיע לי,וכו'
אני נתקל יום יום בתופעה הזו של אשה מבוגרת שרוצה לקנות תיק וזה יקר לה,וכשאני שואל אותה "מה רע בתיק שלך?"היא אומרת שהיא מתביישת שהשכנות והחברות שלה
יראו שהיא עם אותו תיק כבר 3 שנים,--נעזוב את מה שאני עשיתי מפני שזה לא לעיניין,אך כן עזרתי לה כמה שבועות אחרי זה כשהיא קנתה תיק לכלתה לרגל היוולד הנכד הראשון,
ולא אני לא דון קישוט ,אני פשוט לא רוצה שמישהו יקנה לה תיק באיביי-כן אני (ולא רק אני)נלחמים בקניות הגלובליות ע"י שירות,מסחר הוגן,ויחס אנושי,
אין דרך אחרת,וזה נכון לי יוסי ולכל בעל עסק קטן או גדול,
באם רמת השירות ההגינות המסחרית והאנושיות יחזרו להיות גורם עיקרי בקנייה כמו שהיה כאן לפני 40 ויותר שנים יהיה לכולם קל יותר ונעים יותר,
ואל תגידו לי אני מיושן-גם בימי קדם(שנות השישים למשל)היו דרכים לעקוף את המכס ולהביא מוצרים יותר זולים מאמריקה(מתנות מדודים (שאין להם קרבה משפחתית)שוק שחור שרבים כאן לא יודעים מהו,,ואף על פי כן שרדו החנויות הוותיקות ששילמו מס היצף ומס בולים והבלו שולם וארנונה והאכילו עדר ענק של אוכלי חינם,וחלקם גם בנו אימפריות(היום העשירון העליון הישן)
את כל מה שכתבתי היום ואתמול כאן בשרשור הזה אני מפגיז את לשכת הסוחרים והעסקים הקטנים,
זה נפלא הסחר הגלובלי,ותחרות הינה דבר טוב ובריא,ואפשר גם לחיות עם איביי עד שהגולם יעלה על יוצרו ואירגוני הפשע יחדרו לשם וכאשר נזמין דבר איקס נקבל דבר זד ונוכל להתלונן רק מול המראה,
כבר היום מתחיל לטפטף זרם התלונות שנשמר משום מה בשקט בעידן הגלובלי שלפעמים הוא לא כלכך נפלא
אז נכון,יש הזדמנויות ויש כדאיות ברכישת מוצרים מסוימים ברשת,,הרי גם כאן אצלנו יש מקום לקניה ומכירה של פריטים ובמחירים כדאיים לכל הצדדים
ובניגוד למקומות עלומים ואחרים יש כאן מידת אמון שהלוואי בכל העסקים כאן בארץ ובעולם,
אז אני לא דואג מאיביי ועלי הענק הזה לא מאיים נהפוך הוא רק מהשאריות שלו אני ואחרים מתפרנסים בכבוד
מה שמפריע והפריע לי זה היה בתחילתו של השרשור -ההכללה של החזירות ואני שמח שהנושא בא על פתרונו ואני שמח שכולנו יודעים מי החזירים וביחד בלי דעת אפילו אנו כולנו עושים יד אחת נגדם והיד הזאת עוד תגדל ותשנה לדעתי את חלק מצורת המסחר במשק הישראלי ולטובת הצרכן מבלי לפגוע ב"מתווך "הקטן והבינוני
מפני שבלי בעלי המקצוע הקטנים והבינונים בכל ענף ,לא יהיו הכנסות למדינה שלנו-ואז יהיה "משעשע"ואני מקווה שזה לא יקרה בזמני
טוב, תפסיקו לעוף על עצמכם כבר...
אתם זוכרים שבמחי קולמוס מעלים לנו את המיסוי ומסדרים שלא ישתלם לנו ליבא לבד?
לובי קטן של לשכת המסחר והכול יראה שונה ברגע...
אחרי הכול אנחנו ברפובליקת בננות, לא?
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
אתם זוכרים שבמחי קולמוס מעלים לנו את המיסוי ומסדרים שלא ישתלם לנו ליבא לבד?
לובי קטן של לשכת המסחר והכול יראה שונה ברגע...
אחרי הכול אנחנו ברפובליקת בננות, לא?
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex[/QUOTE]
1+ הדבר הכי נכון שאמרת בכול התרד .
בועז
אם זה יקרה תהיה מהומה צרכנית שלא ברא השטן
וחוץ מזה אני מחפש לך מפתח כפי שביקשת ונדמה לי שיש לי סט שלם להשאיל לך
ואתה יכול לתפוש אותי ער בלילה ,הבת שלי התחילה עם צירים ובטח יהיה לנו לילה(לילות)לבן