תגובה: צ'יפ להעלאת הספק לדיזל - מישהו התנסה ?
קטונתי מלהבין בשפת מחשבי הרכב בה אתם דנים ואני רק יכול לשתף מניסיוני האישי כצרכן ומשתמש חדש בצ׳יפ ניהול מנוע.
אומנם מדובר בצ׳יפ למנוע בנזין של רנגלר jk שנת 2007 אבל ייתכן וניסיוני רלבנטי לדיון.
לפני כשבוע רכשתי וכיילתי את הרכב עם צ׳יפ של חברת סופרצ׳יפ- פלאשפק :http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=80430
הרכב כוייל לחבילת הביצ׳ועים הגבוהה ביותר שלהם המתוכנתת מראש מתוך כמה אפשרויות. הכיול נעשה דרך שקע ההתחברות ל-obd.
ההתנסות הקצרצרה בת השבוע. הדהימה אותי- תגובות הרכב שונות לחלוטין. הרכב פתאום מגיב לפקודות הדוושה מאיץ בקלות ומשייט בנינוחות החלפות ההילוכים האוטו׳ לא מורגשות בכלל ממש עולם אחר.
מייד לאחר הרכישה מילאתי טנק דלק מלא. במהלך השבוע רוב רובן של הנסיעות היו בתנוע עירונית ובפקקים שבין הרצליה לתל אביב כולל נסיעה אחת בין עירונית הרצליה - זיכרון יעקוב + סיבוב קצר בשטח בחורשן.
אתמול הייתי חייב למלא מחדש דלק וכהרגלי בכל תידלוק חישבתי את צריכת הדלק וכאן בא השוס הגדול- צריכת הדלק השתפרה במעט. הרכב צרך ״רק״ 6.4 ק״מ לליטר!!!
לפני התקנת הצ׳יפ בנסןעה דומה הרכב היה צורך כ- 5.5 ק״מ לליטר.... פשוט לא האמנתי. גם ביצועים וגם חיסכון.... כאילו דא??!!
נכון זה רק שבוע התנסות, נכון התחושות שלי לגבי ביצועי הרכב לא נבדקו בדינו... יכול להיות שאני ממש טועה וזה לא מלמד כלום אבל בכל זאת....
זה נשמע מאוד מעניין.
עד עכשיו שמתי לב שבעלי המערכות הם מהרצליה (ממש כמוני) אז כנראה שאני אלך על זה.....
אני אזמין ואעדכן בשמחה לאחר התנסות.
דניאל
מוני,
גם בג׳יפים.
קח לדוג׳ לנדקרוזר 200 דיזל v8 עם 280כ״ס, ואותו המנוע בלנדקרוזר /79/76/78, עם הספק מופחת בצורה מוצהרת לאזור 240~ כ״ס.
גם למנוע 4.2 דיזל הטיפש של 75, יש קיט טורבו מקורי להרכבה, וההספק עולה כמובן.
מנוע ה-4.5 ליטר V8 בלנדקרוזר 200 הוא בעל 2 מגדשים ו-286 כ"ס.
אותו מנוע בלנדקרוזר 76 הוא בעל מגדש אחד. וזה ההבדל הגדול. ההספק יורד לכ-200 כ"ס "בלבד".
דרור,
זה היה בהמשך למה שחנן העלה, לגבי מנוע זהה והספק שונה, והשאלה שהגיעה אחרי כן לגבי עמידות.
יש כאן עוד דוגמאות לאבזור מקורי מהיצרן בהספקים שונים מאותו המנוע.
גם לשני המנועים האלו יש בשוק השיפורים האוסטרלי צ׳יפים ואפשרויות לניהול מנוע להעלאת ההספק.
אף אחד לא התייחס אלי...
מה זה אומר ???
שהשאלה שלי דבילית ???
או שדוברים בשרשור היו להוטים להוכיח את צדקתם ???
שוב...
המוצר יתאים לפראדו 2000 ???
תודה..
ראם
סליחה ראם, אתה קצת נשכחת בלהט הקרב (:
בפראדו דיזל 2000 יש מנוע ללא מחשב, משאבת הזרקה מכנית
לכן המוצר הזה לא יעבוד איתו.
אתה יכול להגדיל הספק על ידי הגדלה של הסולר המוזרק על חשבון צריכת סולר
אבל זה נעשה באופן מכני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
סליחה ראם, אתה קצת נשכחת בלהט הקרב (:
בפראדו דיזל 2000 יש מנוע ללא מחשב, משאבת הזרקה מכנית
לכן המוצר הזה לא יעבוד איתו.
אתה יכול להגדיל הספק על ידי הגדלה של הסולר המוזרק על חשבון צריכת סולר
אבל זה נעשה באופן מכני
לא מדוייק , מוני.
פראדו דיזל אשר נמכר בארץ החל משנת 99 מצוייד במנוע 1KZ מנוהל מחשב.
ישנם בעולם דגמים של אותו מנוע עם משאבה מכנית ללא מחשב, מיועדים בעיקר לשוק האפריקאי ( כנראה לא עומדים בתקן יורו 3 ).
לכן כנראה שניתן להשיג צ'יפ לפראדו ישראלי, וכן, זה יתן שיפור מסויים, אם כי לא יהפוך את האוטו למכונית מירוץ.
בברכה,טושי
תכלס,מאוד לא נכון לטעון שיצרני הצ'יפ אינם יצרני הרכב ולכן הצ'יפ רע לבריאות הרכב. על רכב שטח מעולם לא התקנתי צ'יפ, אבל ברכבים ספורטיביים שהיו לי תמיד הותקן. באחד מהם הגדלנו לעשות ועשינו את הצ'יפ על דיינו. אפשר לעשות את זה בישראל וזה באמת הפתרון האופטימאלי. כיום יצרני הרכב מייצרים הרבה מנועים בגרסאות עם הספק נמוך והספק גבוה- ר ערך 1.4 TSI של פולקסווגן. ההבדלים נובעים בין היתר משיקולים של מיצוב- הדגם הנחות יקבל את ההספק הנמוך, וגם משיקולים של צריכת דלק וזיהום. בתכלס צריכת הדלק והזיהום מהווים עבורך שיקול משני. היצרנים טוענים שכביכול עד כה כדי לנסוע ב100 קמש הזדקקת ל2000 סלד-וכעת תזדקק רק ל1800 ולכן זה חסכוני. זה שטותי-אך מה שמשנה זה הכוח. ברכבים מוגדשים אתה מקבל תוספת מכובדת. הפרמטרים שמשתנים בדכ נוגעים לגדישה ולהצתה - ואם סדנה גדולה ומכובדת-ר ערך סופרצ'יפס או REVO מבצעת את העבודה-אתה יכול להיות בטוח שלפניך המוצר נבחן, נבדק והותאם לרכב אחרי הרבה שעות פיתוח. מעבר לכך- גם מנועי דיזל ע הזרקהמכאנית אפשר לשפר, עליה קלה בגדישה ועליה קטנה בכמות הסולר. אלא שכאן מדובר כבר בעבודה מכאנית נטו שנעדית בידי מכונאי כאן בארץ וזה עלול להיות על בסיס ניסוי וטעינהוזה לא מומלץ אם הוא לא יודע היטב מה לעשות. ללא כל קשר- אפשר לשפר יניקה, פליטה ואינטרקולר ולהעלות הספק בלי לפגוע בשום מקרה בפרמטרים המקוריים של הרכב.