תגובה: יש חיפאים בקהל ? ואו מתווכים מחיפה ?
מוסיף כיוון מניסיון שלי , (חייתי סדר גודל של 30 שנים בחיפה)
בבית שהכרתי אישית ברמות רמז , מכרו דירה של 60 מטר קומה ראשונה מתוך 2 עם גינה ב500 אלף ש"ח , לפני שנה.
הדירה אמנם ניזקקה לשיפוץ (בסדר גודל שאתה הזכרת) , אבל אחרי זה ניראת בסדר גמור.
כמובן תצטרך לחפש כדי למצוא מציאות כאלה , אבל יש דברים בסיגנון בנווה שאנן ורמות רמז.
שני האיזורים נחשבו מקומות של אנשים מבוגרים , אבל לאחרונה יש יותר כניסה של משפחות צעירות ,
שיפוץ של בתים , ותוכנית פינוי בינוי שמצעירה את חזות השכונות.
בשכונות האלה יש בתים של "גגות אדומים" במחירים לא יקרים , ובתים ב"רכבות" במחירים עוד יותר זולים ,
לפעמים הסביבה היא ירוקה ויפה - צריך להסתובב באיזורים האלה כדי להכיר ולהבין.
אני חושב שיש מצב לדירה בתקציב שלכם באזור רמות רמז - חביבה רייך והסביבה בבניינים שלא מיועדים לפינוי בינוי. הסביבה נחמדה והפינוי בינוי הסביבה מעלה את ערך הדירות ואת איכות החיים והסביבה
רמות יצחק בהחלט יכולה לבוא בחשבון - אנחנו קנינו שם לפני כשנה דירת 4 חדרים עם עודף מ 600,000 שח ובלי צורך לשפץ
אמיר וגלעד, אתם מעודדים מאד בבשורות שלכם. ראיתי גם לפי המפות והחישובים, זה ממש קרוב לטכניון ו"על יבש" נראה לא רע בכלל.
אין לי מה לעשות עם דירת 4 חדרים כרגע, עם כל זה שזה נחמד, אז 2-3 חדרים צריכה להיות בתקציב שלי "כמעט" בלי בעיה. ברור לי שהכל בע"מ ונכון למעמד הרכישה והיום יש מצב שהמחירים זינקו באחוזים רבים, אבל עדיין זה מעודד.
אני מקווה השבוע לקפוץ שוב לחיפה לסבב נוסף, הפעם באיזורים הללו. הדעות על שימוש במתווך חלוקות, כרגע אני פונה גם למתווכים וגם מחפש לבדי, נקווה לא לבזבז את הזמן.
אגב, מושג חדש לי ששכחתי לציין - מושע. שזה חלק ניכר מהבעיה באיזור מסדה, שאומר שהרישום בטאבו הוא בחלקים/אחוזים ולא על נכס מדויק. דבר שמקשה בקשת משכנתא ואיתור זכויות הנכס והבעלים כראוי. סיבה למסיבה.