צמיג קידמי מסוכן הרבה פחות מצמיג אחורי.
צמיג קידמי מפותץ יגרום להגה לרקוד לך בידיים אבל לא ינסה לעשות צלחת כמו בבעיה על הסרן האחורי.
זו הסיבה שאת הצמיגים היותר טובים מרכיבים מאחור
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
Printable View
צמיג קידמי מסוכן הרבה פחות מצמיג אחורי.
צמיג קידמי מפותץ יגרום להגה לרקוד לך בידיים אבל לא ינסה לעשות צלחת כמו בבעיה על הסרן האחורי.
זו הסיבה שאת הצמיגים היותר טובים מרכיבים מאחור
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ראשית כל הכבוד לשוטרי מתנ"א=כפי שכבר כתבתי בעבר-רובם כאלה
מעטים הם התפוחים הרקובים
ועכשיו אני ארגיז כמה מהכותבים פה-
אתם מנתחים את העירוא מבלי לדעת פרטים מהותיים
מה סוג הרכב
האם היה במוסך לאחרונה
ניסיון הנהיגה של הנהגת
מצבה הנפשי של הנהגת
מיומנות נהג ניידת המשטרה
ולעצם העיניין
סוף שנות ה-70 אני יורד לכינרת עם מרצדס 180 וגורר סירת מנוע מאחורי,
בירידות לכינרת (כביש פוריה)אין לי ברקסים,למזלי היו לנו אז ברכבים מכשירי קשר והרכב שלפני עם מכשיר קשר ידני שלי וכן הוא בלם אותי בירידות,
תיקון דרך מהיר ולאט לאט ירדתי עד חוף שלדג שם החלפתי משאבת ברקס
כל מקרה לגופו של עיניין
שבת שלום
אני חושב שהסיבה שאנחנו מנתחים מה היה אילו... היא כדי להנחיל ידע.
יש בראש מגירה של מקרים ותגובות.
ככה ממלאים אותה עןד קצת...
אסף.
חנן, לגבי עצמת בלימה ללא מנוע- אני מסכים שעדיין המערכת מסוגלת לייצר כח בלימה לא מבוטל, אבל אני לא חושב שבעצמה מספקת. בוודאי לא עבור מקרים ותגובות ובמיוחד לא בנהיגת שטח.
להלן מקרה שהוריד לי כמה שנים מהחיים (ובמזל רק כמה...):
טיול לילה אתגרי במעלה אבנר בגלבוע. למי שלא מכיר מדובר בעלייה בשיפוע קיצוני, ישרה וארוכה ארוכה. תוסיפו לה דרדרת בלתי נגמרת, כזו שכל העלייה אתם במאבק לייצר אחיזה ולשמור את הרכב יישר...
לקראת סוף העלייה, כשמאחורה כבר מאות מטרים של דרך ישרה בשיפוע הזוי (מעלה מחמסל סטייל...), מדרגה מאתגרת.
אני נכנס למדרגה, מעלה גלגלים קדמיים, מתחיל לטפס עם האחוריים, ואז מנוע הסמוראי נכנע ונכבה. מייד לוחץ על הבלמים ומנסה לייצב מצב.
אממה, הסמוראי מתחיל לתפוש זווית מפחידה אחורה והצידה שלא נראה שנעצרת...
משחרר ברקס וקלאץ ונותן לרכב "ליפול" את ה מדרגה. לכאורה כמו שצריך.
ואז, מייד אחרי שהגלגלים הקדמיים נופלים את המדרגה אני מנסה לעצור.
נאדה!!! הסמוראי ממשיך לצבור תאוצה אחורנית לכיוון הירידה האין-סופית תוך שאני מנסה בכל הכוח לבלום.
בשבריר השנייה הזו כבר הספקתי לדמיין איך אני מתגלגל את כל הדרך למטה. ממש לדמיין!
שבריר שנייה אחרי זה אני מוודא שהאוטו בראשון וזורק קלאץ'. הרכב נעמד.
מרים הנדברקס ומוודא שאפשר לצאת מהרכב.
נראה לי שקיר היה כהה לעומת הפנים שלי באותו רגע.
לקח לי זמן להבין למה הרכב בגד בי ככה...
ההסבר שלי פשוט:
מייד אחרי שהרכב נכבה לחצתי על הבלמים.
הלחיצות הבאות כבר היו בנסיון לבלום רכב שצובר תאוצה במדרון תלול. לא נשאר מספיק וואקום במערכת ופשוט לא היה מגבר בלם.
תוסיפו לזה דרדרת משוגעת ושיפוע הזוי וזה מתכון בטוח לאסון.
המסקנה שלי היא שכשיש אפשרות לעולם לא לאפשר לרכב לנוע ללא מנוע. הבלמים לא מספקים כח עצירה ראוי!
יונתן, בניגוד למה שאתה מתאר... סיפור מלפני כמה חודשים
בטיול, עצרנו את השיירה בלמעלה של זיק, כדי לבחון את מצב השטח לפני שיורדים.
ברנגלר יש מיכל דלק צר וארוך, לאורך קורת השילדה, והפיקאפ של הדלק נמצא יחסית מאחור.
מה שאומר, שאם משאירים את המנוע מונע למשך כמה דקות כשהג'יפ בשיפוע קדמי ועם מיכל דלק לא מלא... המנוע מדומם ואי אפשר להתניע עד שלא מתיישרים.
הבנו את כל זה אחרי שעה של משחקי איתוראן ובדיקות למיניהן, לא מתניע. ואין ברירה אלא לרדת.
לשמחתי זיק ישר אז חיברנו רצועה לרכב בולם מאחור כדי לסייע בבלימה מבידת הצורך ולאט לאט ירדתי ללא מנוע.
הרצועה נשארה מעט רפוייה כל הדרך ולא הייתה לי בעיה לבלום - אמנם עם 2 רגליים בפמפום על הדוושה - אבל בלם.
הגעתי למטה והתניע בנגיעה...
איל
מדברים כאן על חוסר בלימה בגלל רפידות שחוקות.
רכב עם מערכת בלימה מתפקדת מבחינת יכולת ייצור לחץ, מסוגלת לבלום רכב גם במצב ״מתכת על מתכת״, עד כדי יכולת נעילת גלגל, וזה גם ברכבים קצת מעל 2 טון.
מבחינתי זה רק חיזוק להשאיר את המנוע עובד, ולנתק אותו ממערכת ההנעה.
אחרי זה, העצירה היא פונקציה של האטה טבעית/שימוש מבוקר בבלם חנייה, ואם באמת יודעים ומסוגלים, להשתמש בגיר כדי להאט.
יונתן..
בבלמי תוף כמו שיש ברבים מהג'יפים, הבלמים כמעט לא עובדים ברוורס. עם או בלי ואקום.
בסופה, למשל, אני מכיר אישית כמה וכמה מאושיות האתר שאיבדו כמה שנים מהחיים בגלל זה...
אסף.
פלוס אחד לאסף, ואגב, גם לי יצא לרדת את הזיק עם מנוע כבוי עקב תקלת אימובילייזר בcj הי"ד.
גז נתפס, ידית הילוכים שלא יוצאת לניוטרל, בלמים שלא עובדים, בלם חנייה שלא מגיב....
ונסיעה במצב הזה לאורך כל כביש 6, עד לעצירה...
מריח לי....מוזר משהו...
גם אני ששמעתי היה נראה לי קצת מוגזם (3 מערכות שונות שכושלות במקביל). אבל, במחשבה שניה זה כן ייתכן.
א. התקלה הראשית תקיעת מצערת (אם זאת אלקטרונית בכלל הגיוני).
ב. גיר מבוקר מחשב שלא מאפשר הוצאה לניוטרל (או הורדת הילוך) מסל"ד ומהירות מסויימת (למנוע פגיעה במנוע).
ג. נהגת לא החלטית על הבלמים ולכן שורפת אותם.
רענן
בשברולט ויואנט הגיר לא מונע ממך להוציא לניוטרל בכל מצב..
מזל שלפחות המכשיר הסלולרי שלה עבד...
בבקשה, עוד פרטים לפאזל:
http://www.thepost.co.il/news/new.as...=E&0r9VQ=EILDK
חתכו לה צינורות, צינורות נחתכו, שמן או בלמים... ויש לה מלא שמות... השוטר קרא לה הילה, פה שילת, דגנית נחום...
למה אי אפשר למצוא בשום מקום סיפור עם התחלה, אמצע וסוף ?
הפרטים בתקשורת כל כך לא הגיוניים שאם הייתי איש של תיאוריות קונספירציה הייתי די משוכנע שמישהו פה אירגן הצגה מבוימת היטב.
האם יש במדינה נהג אחד כל כך מוכשר שמסוגל לנסוע מי-ם עד באקה, בשעות העומס, ללא בלמים ועם גז תפוס ב100-130 קמ"ש?
מיותר לציין שעם מנוע עובד יצא לי להקלע לסיטואציות דומות יותר מפעם-פעמיים.
נכון, בסמוראי יש בלמי תוף מאחורה (שלא חזקים גם בתנועה קדימה), בדיוק בשביל זה נוסעים ב- 4X4. אז הבלמים הקדמיים עוזרים בבלימת הגלגלים האחוריים דרך רכבת הכח.
ב- 4X4 הסמוראי תמיד עוצר בכל עלייה שנכשלת. נכון, לפעמים העצירה לא ממש נושכת, אבל ללא ספק מתפקדת באופן מספק למדי.
בסיפור שהבאתי המצב היה שונה. הרכב לא רק שלא האט אלא האיץ!!!
אני מזכיר, לא ירדתי בצורה מבוקרת אלא נתתי לרכב להתדרד מהר מהמדרגה כדי למנוע התהפכות ואז ניסיתי לבלום. התאוצה במקרה שלי גברה על יכולת הרכב לבלום, ואני משוכנע שזה היה בגלל שהמנוע היה כבוי.
שוב, זה קרה לי אין ספור פעמים עם מנוע עובד, גם אחרי המקרה ההוא וללא שום בעיה בבלימה...
ברכבים הטיפשים של פעם, היה לנהג הרבה מה לעשות בזמן תקלה.
דימום מנוע, הוצאה לניוטרל, בלם יד מכני, התחככות בקיר.
בוולוו s60, למשל, ההתנעה והכיבוי היא באמצעות כפתור start/stop.
בלם היד מופעל ע״י מתג חשמלי.
הגיר הוא רובוטי.
מערכות למניעת תאונה שולחות קרני לייזר לפנים, מודדות מרחק ובולמות את הרכב במצב חרום.
אתם חושבים שאיזו שהיא מערכת מאלה תאפשר לנהג לעשות משהו תו״כ נסיעה?
לא בטוח.
אי-אפשרות להוריד הילוך אני מבין את ההיגיון.
חוסר יכולת להעביר לניוטרל? ממש לא מבין את הרעיון- את מי מעניין המנוע אם אתה עומד להיתקע בקיר/ליפול מצוק וכו'?
זה גם לא נשמע לי הגיוני משפטית, כי זה מכניס אותם לאחריות לאירועים מסוכנים מאד מול הלקוחות.
בגיר הרובוטי של הקורולה אתה יכול להוציא לניוטרל בכל מצב, אבל אתה צריך להגיע למצב כמעט עצירה כדי לשלב מחדש את התיבה.
למנוע לא יקרה כלום משתי דקות בקו האדום - יש מנתק הצתה.
+1.
+ נהגת היסטרית שלא יודעת מימינה ומשמאלה. כמו 99% מאוחזי ההגה במדינה הזו שפשוט לא יודעים לנהוג. נקודה.
ועוד משהו... תנו לי לנחש - הרכב אוטומטי, נכון?............
למה כל הניסים והנפלאות קורים במכוניות בעלות תיבה אוטומטית?...
למה רק במכוניות עם שתי דוושות נתפסים שטיחונים בדוושות מצערת והולכים ברקסים ובלמי יד לא פועלים והבוררים לא יוצאים לניוטרל והגז לפעמים הופך לברקס והברקס לפעמים הופך לגז, ולפעמים המטומטמים/ות אפילו נופלים/ות מקומה שלישית של חניון?
דבר אחד נשאר לי לומר - כל הכבוד לשוטר על התושיה והנחישות.
זה בדיוק חלק מהמצבים שדרך התגובה של הנהג/(אין דבר כזה נהגת, זו רק מילה, באג לשוני אם תרצו...), צריכה להיבחן במבחנים המעשיים לקבלת רישיון נהיגה, ואולי אף במבחנים תקופתיים, (נניח כל חמש שנים), ומי שלא יודע איך לתפעל את הרכב במצבי חירום - שיסע באוטובוס!!!
ד"א, אני מסכים עם טושי - בסעודיה זה לא היה קורה...נקודה.
טל.
לדעתי לפחות, הלכתם רחוק עם השוביניסטיות, אבל מה שעושה לכם את זה.
אני רק אומר שמי שזה לא קרה לו אישית שלא יהיה לי גיבור,
כולנו בני אדם וכולנו יודעים מה אנחנו שווים תחת לחץ רק בפעם הראשונה שאנחנו פוגשים אותו.
שבת שלום.
Sent from my XJ
צודק 100% !!!
לכול השובנסטים ומומחי התפעול במצבי חירום (מאחורי המקלדת ...),
אז בעידן שגב' מילר (תחפשו בגוגל) עוד לא רצתה להיות טייסת, טייס קרב בכיר על F16 חווה תקלה באויר (לא מהגרועות ביותר שיש)
של תקיעת מצערת ב 100% כוח. לצערנו המטוס נמחה והטייס נהרג בנחיתה.
במושגים של תקלות (בפרט שהיה מודע לה טרם היעף לנחיתה) זה לא סוף העולם, מניח שהיכולת אישית של טייס קרב גבוהה משל רובנו,
ובכול זאת הסתיים המקרה כטרגדיה. אז נא לצאת מהשובניזם ולקוות שלא תגיעו לידיי ניסיון במצבים כאלה ....
רענן
השתלטות על מצבי חירום - זה משהו שהיה צריך להיות חלק מלימוד הנהיגה הרשמי.
אבל משרד התחבורע מעדיף שתשננו תמרורים ומסלולי טסטים.
בינתיים, מי שחייו יקרים לו צריך לרכוש את הידע הזה אחרי שכבר קיבל רשיון. ערכם של הקורסים לנהיגה מתקדמת לא יסולא בפז, אבל זו עובדה מוגמרת שרוב מוחלט של ישראלים שתמליץ להם על קורס כזה יגיב בביטול - יכריזו שהם נוהגים מספיק טוב ושיש להם דברים טובים יותר לעשות ב-650-750 שקל ויום עבודה.
אחר כך המטומטמים האלה נכנסים להיסטריה כשנתפסת להם המצערת בשטיח - אבל כשאמרת להם לוודא שהשטיח לא קרוב מדי לדוושות, התייחסו אליך כאל טרחן מעצבן.
אני לא טייס, אבל נתקעה לי מצערת על פולגז מספר פעמים בDR600, דוושת בלם ירדה לריצפה לפני רמזור בעיר בהאמר, ABS תקול שחרר בלמים לחלוטין ברנו מסקוט לפני כניסה לכיכר עירונית, רנו מידלום עם תקלת EBS דפק לי בלימת חירום עצמאית בכביש ללא נגיעה בדוושת הבלם, הגה נתקע לי בדיפנדר לפני סיבוב בשטח. מנוע כבה לי אינספור פעמים בCJ תוך כדי נסיעה. אני עדיין פה, עם עוד קצת שיערות לבנות.
אבל אני באמת לא שופט ולא כתבתי כלום נגד הנהגת. אני חושב שהיא תוצר סביבה שבה ילדים ומבוגרים לומדים שלא לעשות שום דבר ללא הנחיות, בגני שעשועים יש מגילה של הוראות שימוש ובטיחות, ואמהות שאומרות לילדים לא לרוץ, שלא יפלו. באתרי שטח 4X4 מצווים על מטיילים לא לצאת לשטח לבד, ואוי ואבוי אם רואים תמונות של ילדים נוהגים.
גם בכיוון השני יש בעיות. של מושבניקים שזורקים את הילדים בחוץ ונותנים להם לעשות מה שבא להם. אני תוצר של סביבה כנ"ל ובאמת בנס יצאתי מזה בחיים. מה שאי אפשר לומר על כל ילדי המושב.
יש שביל זהב. לעניות דעתי אנחנו לא נמצאים עליו.