-
תגובה: עזרה בבחירת כיוון לחיים
עודד שלום,
לדעתי, הכיוון של הנדסה נכון. לגבי איזו הנדסה: מכונות / חשמל / בניין - לך לפי הלב, אני לא יודע להמליץ.
לגבי ניהול, וכל מגמות לימוד הניהול:
בניגוד לדעה הרווחת, לדעתי, ניהול הוא לא מקצוע אקדמי או ניתן ללימוד. ניהול הוא תכונה אישית שלך. אם יש לך, תהיה מנהל טוב, ואם אין לך, לא יעזור לך גם תואר שלישי בניהול, תהיה מנהל גרוע (מנהל טוב יכול ללמוד טכניקות ולשפר).
אל תבזבז את זמנך בלימודים על לימודי ניהול / מגמת ניהול. תלמד את המקצוע עצמו (עוד קורסים במכונות / בניין / חשמל..) וחשוב גם להתחיל את הקריירה המקצועית בעבודה מלמטה- זה (בהנחה שיש לך תכונות לניהול) יעשה אותך מנהל טוב בכמה רמות מעל בוגר "מגמת ניהול"
תכונות הכרחיות של מנהל טוב (תבחן את עצמך אם יש לך): התמדה, ירידה לפרטים, ראיה מערכתית של התמונה הכוללת, התמודדות עם אי וודאות ושינויים מתמידים, הפעלת גורמים אחרים, "כריזמה", יצוגיות, זיכרון, הנעת עובדים וצוות, ועוד כמה שכנראה שכחתי.
ברוב המקרים, המנהלים הטובים הם אלו שמעורים ומבינים בתחום המקצועי, ובנוסף יש להן תכונות כנ"ל. אלו שלא ניתן "לעבוד" עליהם ולא צריך להסביר להם את הפרטים הטכניים, אלו שיודעים את המקצוע מהצד הטכני והביצועי ואת כל ההשלכות של עבודתם. אלו שמושכים אחריהם ולא מובלים.
התמחות במסלול "ניהול" תבטיח שלאורך כל הקריירה תעשה כבקר פרוייקטים / תקציבן ותתעסק כל היום בהכנת תרשימי גאנט בפרוג'קט, וטבלאות אקסל.
גילוי נאות:
אני מהנדס תעשייה וניהול, אבל את הקידומים בתחום הניהולי קיבלתי בעיקר בגלל הבסיס הטכנולוגי הרחב שלי כטכנאי מכונות והנסיון המקצועי.
בהצלחה.
שלמה
-
שלומות לכולם,
הנדסת תחבורה(ליתר דיוק תנועה כי תחבורה זה משהו אחר לגמריי) זה נישה.
ממליץ לך לעשות סיבוב בכמה מקומות מהתחום ההנדסה האזרחית ולראות למה אתה מתחבר.
הנדסת מכונות כמו הנדסת בנין נותנת לך כךים בסיסיים לעסוק בתחום.
קח בחשבון שבדרך כלל כשיוצאים מהלימודים לא יודעים כלום בשטח.
המקום/מקומות שבהם תעבוד ילמדו אותך את המקצוע ואת ה"נישה" שבה תבין יותר.
דוגמאות: הנדסת בניין-מבני פלדה, אלמנטים יצוקים מראש,קונסטרוקטור למבני תעשייה/מגורים/קניונים וכדומה.
לגבי הנדסת מכונות אין מספיק בייטים לפרט...
צחי
-
נדמה לי שכתבתי את זה כבר בשרשור אחר אבל דומה.
חצי אם לא יותר מהמשרות בעולם המודרני שייכות לתחום הרחב שנקרא טכנולוגיה. לימודי הנדסה זה "קורס קצינים" של עולם הטכנולוגיה (כמו שלימודי משפטים למשל זה קורס קצינים לעולם התעסוקה הלא טכנולוגי). לקבל סיכת מ"מ לא הופך אותך למוכשר יותר או מבטיח לך משהו, אבל בלי "קורס קצינים" התקרה פשוט נמוכה מראש.
איך לבחור לימודי הנדסה? שני שיקולים:
1. מוסד - הכי טוב שאתה יכול להתקבל אליו. לא מכללה.
2. את התואר עצמו - לבחור מהלב. מכונות, אזרחית, חשמל.
זה שהיום חסרים מהנדסים אזרחים זה נכון, אבל זו לא סיבה לבחור בהנדסה אזרחית. הסיבה שחסרים היא שלפני עשר-חמש עשרה שנה כולם הלכו ללמוד חשמל ואלקטרוניקה, עכשיו לך תדע על איזה גל אופנתי אתה עולה או מפספס... ובכל מקרה יעברו כמה וכמה גלים כאלו במהלך הקריירה שלך. אז תבחר את מה שאתה תהיה בו הכי טוב, וזה כנראה מה שאתה הכי מתחבר אליו מהלב. ואם אתה לא בטוח - אז לך על אחד משלושת המקצועות הבסיסיים בהנדסה - כאמור, מכונות, אזרחית או חשמל - ובמהלך השנה שנתיים הראשונות תדע יותר טוב ותוכל גם לעבור פקולטה במידה ותגלה שטעית.
בחירת התמחות בתוך התואר לא רלוונטית כרגע. בשנה השנייה רק תתחיל לבחור קורסים ועד אז אלוהים גדול.
-
אם החלטת לבחור בהנדסה, ממליץ לבחור באלקטרוניקה או במכונות.
שאר ההנדסות הן תת התמחות של מכונות / אלקטרוניקה, ומצמצמות את אפשרויות ההעסקה לעתיד.
בתואר השני (אם תבחר לעשות) תוכל להתמקד בתחום שיעניין אותך.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
איך הנדסה אזרחית היא תת התמחות של מכונות או אלקטרוניקה? מה להן ולבניין, לצורך העניין?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
לגבי שכיר או עצמאי , אתה לא חייב לשבור את הראש ,
אתה יכול לעבוד כמה שנים בתור שכיר ללמוד את המקצוע / לצבור קשרים וכו'
ולצאת להיות עצמאי.
אני עבדתי הרבה שנים בתור ראש צוות פיתוח במספר חברות הייטק ,
והיום אני פרילנסר בתחום - הבדל של שמיים וארץ , ניגמר המרוץ המטורף של השעות המטורפות בעבודה.
-
עודד.
אתה בוגר בה"ד 1, ככל הנראה, יש לך אי אלו כלים בסיסיים בניהול.
בתכלס, לא לומדים ניהול לא מספרים ולא ממרצים.
ניהול לומדים מטעויות ומהצלחות.
החלטת על הנדסה אזרחית? תתמקצע כמה שיותר ואל תשרוף זמן על לימודי ניהול כאלה ואחרים.
אם יש לך את זה בניהול, לא יחלוף זמן רב ותהיה מנהל של משהו.
אם אין לך את זה, גם 200 שנה של לימוד ניהול לא יהפכו אותך למנהל...
אדם עם אופי ניהולי יכול ללמוד לנהל טוב יותר. אדם אחר, לא יכול להפוך לכזה עקב בילוי בכיתת הלימוד.
אגב, לנהל זו העבדות היותר גדולה!
כבר אמרו פה שמנהלים מרגישים צורך "למכור" את עצמם באופן קבוע.
עצתי לך, תוציא את הרצון לנהל ממערכת השיקולים. זה יבוא עם הזמן וככל שתהיה מוכשר כך יקצר הזמן.
תתמקד במסלולים מקצועיים ובתיאוריה, לא יהיה לך אף פעם זמן טוב יותר לעסוק בכך, אם כי תמיד תהיה חייב לתחזק את הידע התיאורטי.
בהצלחה
-
כמו שכבר כתבו לפני, תבסס את המקצועיות שלך לפני הכל.
תוכל לעשות תואר שני במנהל עסקים אחר כך, אם כי קרנו של התואר הנ'ל ירדה בשנים האחרונות.
אם תרצה להתייעץ על תחום הנדסת בניין, הנדסה אזרחית וניהול פרויקטים אתה מוזמן ליצור קשר ולקפוץ לביקור.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
איך הנדסה אזרחית היא תת התמחות של מכונות או אלקטרוניקה? מה להן ולבניין, לצורך העניין?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
הנדסת חומרים, הנדסה כימית ואפילו ביניין לומדים את אותם קורסי בסיס כמו מכונות ואח"כ מתמקדים בקורסים מקצועיים ספציפים.
אותו עיקרון בהנדסה ביורפואית, תוכנה וכו'.
ברגע שלומדים את ההנדסות הנדונות אתה מקבע את עצמך לנישה ולתחום תעסוקה מוגדר.
אפשר לעשות הסבה ממכונות / אלקטרוניקה לכל הנדסה אחרת, הפוך יותר קשה.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
בתור בוגר תעשיה וניהול ועובד הייטק אני חייב לתת לך כמה טיפים שהלוואי והיו נותנים לי לפני חמש שנים, ואת רובם כבר נתנו כאן (זה המקום לציין את ההענות המדהימה של הפורום הזה להודעה שבכלל לא קשורה לסיבה לשמה הוקם):
1. אדריכלות - אני בונה בית עכשיו ולדעתי זה אחד המקצועות המעניינים ביותר שקיימים, בעיקר בגלל זה שהוא דורש יכולות אנליטיות וריאליות אבל בשביל להיות אדריכל באמת טוב אתה חייב להיות יצירתי, וזה שילוב תכונות נדיר. אל תפסול!
2. הנדסה - כמו שאמרו כאן, כל ההנדסות מובילות לעבודה מול מחשב, חוץ ממהנדס בניין ואולי מים. אבל גם כמו שאמרו כאן, תבדוק עם עצמך אם אתה באמת רוצה לעבוד בחוץ או רק רוצה להאמין על עצמך שאתה רוצה לעבוד בחוץ - זה רומנטי והכל אבל באוגוסט יותר כיף מול המסך מאשר על איזה פיגום.
3. הנדסת בניין - יש לי מספר חברים בתחום והם מספרים שיש חוסר במהנדסים שינהלו פרויקטים בהקפים גדולים. מעבר לזה, תאור העבודה נשמע מעניין בגלל השליטה בכמות אדירה של כ"א מתחומים שונים, אתגרים הנדסיים, וההיקף הפיננסי של פרויקטים מהסוג הזה, בעיקר בגלל עלויות חומרים. החלק הפחות כיף הוא החיכוך עם קבלנים ופועלים מסוגים שונים שזה קטע קשה בתחום בעיקר בגלל שהוא מתנהל כמו שוק ופחות כמו פרויקט.
4. הנדסה אחרת - אם בחרת הייטק תנסה להתקבל להנדסת חשמל ואם לא הצלחת אז להנדסת תוכנה. אתה תמיד יכול לעבור אחכ לתחומי הייטק אחרים, אבל יש הרבה פחות סיפורים על מהנדסי תעשייה ונהול שהיום מתכנתים בגוגל. אין פה קשר לעניין בעבודה אלא באיתות למעסיקים - הפקולטה לחשמל היא מסורתית הכי קשה לקבלה וללימודים ואחריה הנדסת תוכנה. מעסיקים יודעים את זה ומחפשים את בוגרי פקולטות האלה. תחשוב על זה ככה - אם סיימת הנדסת חשמל אתה שווה את משקלך בזהב, אם סיימת בתוכנה אתה שווה את משקלך בכסף, ואם סיימת בכל מקום אחר אני לא רוצה לומר באיזה חומר אתה שווה את משקלך ;) מעבר לזה אני יכול לומר שתעשייה וניהול זה פשוט תחום רחב מידי וכשתסיים את הלימודים אתה עדיין לא תדע מה אתה רוצה לעשות בחיים אז אפשר להתחייס למסלול הזה כדחיית הקץ.... ולגבי פחד ממתימטיקה ופיזיקה - אם אתה מדריך פסיכומטרי אין לך מה לדאוג.
ובאופן כללי - להסתדר בעבודה עם אנשים שונים ממך זה מפתח קריטי להצלחה, אלא אם אתה איזה פקח רשט"ג בערבה (הנה עבודה בחוץ שאתה יכול לשקול אני בטוח שאין פה אף אחד בפורום שחושק בה;)). יכולות ניהול טכניות זה משהו נרכש אבל יכולות בינאישיות זה מה שמבדיל בין מנהל\עובד סביר למנהל\עובד טוב ומוערך.
בהצלחה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
ובאופן כללי - להסתדר בעבודה עם אנשים שונים ממך זה מפתח קריטי להצלחה, אלא אם אתה איזה פקח רשט"ג בערבה (הנה עבודה בחוץ שאתה יכול לשקול אני בטוח שאין פה אף אחד בפורום שחושק בה;)).
בהצלחה!
יש פה כמה חברי פורום שהם פקחי רשט"ג...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יש פה כמה חברי פורום שהם פקחי רשט"ג...
אני יודע ואם הציניות לא היתה ברורה אז אני אדבר בשם עצמי ואומר שהלוואי ופרנסתי הייתה מעבודה כפקח רשט"ג. התנצלותי אם פגעתי במישהו.
-
אני ממש לא בסדר, שלא חזרתי לעדכן.
אז ככה: אחרי לבטים רבים, התייעצויות, וקריאה של השרשור הזה לאורכו ולרוחבו - אתחיל באוקטובר לימודי הנדסת בניין בטכניון.
ההחלטה הראשונית הייתה ללכת להנדסה, בעיקר לאור מה שנכתב, כאן.
לאחר מכן התחבטתי בין מכונות לאזרחית, והחלטתי להשאיר את התחביב לסופי השבוע, ולהישאר בתחום הבניה שמעניין אותי מאוד.
משם הדרך למגמת בניין הייתה די קלה, גם כי אצא עם תעודת קונסטרוקטור, שתאפשר לי לחתום על מבנים שונים, ובעיקר כי מסיבה לא מובנת התחום הזה מאוד מושך אותי.
שוב, המון תודה לכל מי שהשקיע מזמנו, כאן ובשרשור הקודם (שנמרוד העלה לאחרונה מהאוב). עזרתם לי מאוד.
שנה טובה וחג שמח, עודד.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
... ובעיקר כי מסיבה לא מובנת התחום הזה מאוד מושך אותי.
סיבה מצויינת לבחור את התחום.
והבחירה בטכניון היא הטובה ביותר בישראל.
בשנה הראשונה תלמד בקורסים גדולים ומפחידים עם כל שאר הטכניון ביחד - קודם כל קח את זה באיזי, אל תבהל גם מציונים גרועים - זה חלק מהחיים בטכניון עד שתלמד איך ללמוד. שנית, אפשר לעבור מפקולטה לפקולטה במהלך השנה הראשונה או בסופה, זה אפילו די מקובל, אז אם תגלה שדווקא פקולטה אחרת מושכת אותך יותר, זה לא מסובך מדי.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
סיבה מצויינת לבחור את התחום.
והבחירה בטכניון היא הטובה ביותר בישראל.
בשנה הראשונה תלמד בקורסים גדולים ומפחידים עם כל שאר הטכניון ביחד - קודם כל קח את זה באיזי, אל תבהל גם מציונים גרועים - זה חלק מהחיים בטכניון עד שתלמד איך ללמוד. שנית, אפשר לעבור מפקולטה לפקולטה במהלך השנה הראשונה או בסופה, זה אפילו די מקובל, אז אם תגלה שדווקא פקולטה אחרת מושכת אותך יותר, זה לא מסובך מדי.
+1. אחלה בחירה. בהצלחה!
-
ספר עודד, שתף ואפשר לנו לברך
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sam1g
ספר עודד, שתף ואפשר לנו לברך
סמי, בשביל ברכה ממך...
אז מבחנים כבר אין, והדיו על פרויקטי הגמר יבש לפני מספר שבועות. אחרי שבעה סמסטרים מתישים, מתסכלים, מלמדים ומחזקים - סחבק מוהנדס, ומיד אחרי ששלחתי את המטלה האחרונה בתואר - שלחתי חוזה העסקה חתום למשרת חלומותיי (אגב, בסוף - כמהנדס "ניהול ובניה" ולא קונסטרוקציה)
זהו. שכחתי מזמן מהשרשור הזה, והיה כיף לקרוא אותו עכשיו שוב מנקודת מבט קצת שונה ובדיעבד. אני יכול לומר היום שכמה מהנקודות פה השפיעו על החלטתי ובכך על מהלך חיי, ואני שמח על חברותי בקהילה הנהדרת הזו ש"מגדלת" אותי במובן מה מאז הייתי נער בן 16.
תודה רבה לעוזרים, נתראה באבן הדרך הבאה :)
-
-
בהצלחה עודד!
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בהצלחה עודד!
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בהצלחה רבה. מכיוון שאנחנו בגיפולוג, אז למען הבאים בתור...
מסתמן חוסר גדול בטייסים אזרחיים. נכון, הרשיון וצבירת השעות, לא זולים, אבל אחת שנכנסים לאחת החברות המסודרות, המשכורות לא רעות והעבודה היא לא במשרד שמונה עד חמש.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
מסתמן חוסר גדול בטייסים אזרחיים. נכון, הרשיון וצבירת השעות, לא זולים, אבל אחת שנכנסים לאחת החברות המסודרות, המשכורות לא רעות והעבודה היא לא במשרד שמונה עד חמש.
טייס אזרחי זה חלום של מקצוע, שללא ספק אם הייתי יותר צעיר הייתי משקיע הכל בכדי להגיע לזה.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
-
זה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים. והיום החברות הגדולות בחו״ל מכשירות על חשבונן. אם הייתי צעיר יותר...
אסף.
-
יש לי חבר שעבר את התהליך באופן עצמאי. לא היה זול, הצריך לא מעט זמן (שנים) כדי שיוכל להגיע למצב של הגשת מועמדות לתעופה מסחרית ולא טיסות פרטיות אבל היום הוא מבסוט עד השמיים, תרתי משמע.
בהצלחה לכולםן.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
בגסות, על כמה שנים מדובר ועל איזה מספרים של השקעה כספית מדובר כדי להגיע למספר השעות המתאים ולגשת למשרה המדוברת? אפשר גם בפרטי.
-
תשובה מהחבר שעבר את התהליך -
לי לקח 5 שנים ו500,000₪ בערך. אבל אפשר בפחות אם יש קומבינות (אבא טייס בחברת התעופה). אפשר גם ב3-4 שנים עם השקעה של בערך 200,000₪ אם טסים לארה״ב ועובדים כמדריכי טיסה. כמובן ששום עבודה לא מובטחת גם אחרי הרישיונות והכספים.... בהצלחה :)
-
תשובה ממי שעבר את התהליך:
הייתי אומר שצריך לפחות 500 שעות . מדובר בערך בשנתיים-שלוש של טיסה.
הדרך המהירה והזולה להגיע לשם היא להדריך. ולהערכתי כל ההכשרה תעלה משהו כמו 50,000 דולר. אולי יותר.
הבעיה היא שזה מאוד אינדבידואלי. קצב התקדמות, מחירי שעות טיסה וכל זה...
-
לביא, יכול להיות שיש לנו את אותו החבר? או שגם אתה במסלול כזה עכשיו?
-
אולי. שמו אסף. המחירים שצויינו נכונים לארהב ולא כוללים דמי מחיה.