הבהרת לגמרי !
תודה רבה
Printable View
הבהרת לגמרי !
תודה רבה
לאחר שקראתי בעיון את תגובת יוני מאילת הנה התובנות שלי
ראשית-כלומר, מדובר בתואר יח״צני/שיווקי ?כן תייר זה בדיוק זה
שנית-לימודי סביבה הם כל הקשור בנושא האקולוגי-מה שציין נציג הישיבה עוסק בלימודי חברה ואהבת ארץ ישראל -זה גם נלמד בצופים בבני עקיבא ובתנועות הנוער האחרות,
שלישית-חינוך ימי-יש הבדל בין לכתוב לימודי סביבה ימית(אקולוגיה וחקלאות ימית-לבין חינוך ימי שהוא הרבה יותר רציני-צלילה השטת סנונית ורישיון משיט אינה הופכת אדם לימאי,
והייתי מציע למי שמתעסק בחינוך ללמוד על בוריה את תורת -אמת בפרסום
ולבסוף מפני שאני לא יודע לספור יותר משלוש-כמחנך יוני תעשה הגהה על המילחים שאתה כותב וכך תמנע משגיאות דפוס
וסתם עוד המלצה קטנה-למד כאן מחברי חובשי הכיפות שמיישמים את האימרה-"קדמה דרך ארץ לתורה"ולמד זאת לחניכים-העולם יראה טוב יותר
-אני למדתי זאת מהם
שאו ברכה
יוסי, לא יודע אם יש לך ילדים או נכדים בשנות העשרה/עשרים לחייהם, אבל אם לא, כשיהיו לך תלמד להעריך.
עיתון פתחת הבוקר? 16 נערים בני 14 עצורים/חשודים באונס בת 12. החינוך אליו אתה רגיל ואותו אץה מכיר פג מן העולם. ישיבה מהסוג הנ"ל, ויש עוד כמה מוסדות כמוה (חילוניים, דתיים, מסורתיים, ערבים, ממש לא משנה), מהווה סמן ימני בכל הקשור לחינוך ודרך ארץ. משנה לך כל כך אם זה "חינוך ימי" או "חינוך לסביבה ימית"? העיקר המטרה.
ואגב, השטת סנונית מכילה בתוכה את כל מרכיבי היסוד הבסיסיים של החינוך הימי הערכי. זו אולי לא מקצועיות של קצין באונית סוחר, אבל עבודת צוות, איתנות, אתגר, הישרדות וכו' - יש גם שם.
לפעמים צריך ללמוד להעריך את מה שיש. ולא לשבת נרגן ולהתרפק על זכרון ימים טובים יותר. ואומר לך את זה ינוקא בן 24.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
ינוקא בן 24
אםפ אענה לך על מה שכתבת אני אהפוך את הבמה הזו למכוערת תוקפנית וממוקדת מטרה
לכן לא אגיב למה שכתבת למעט שלך ללמוד עוד קצת מפני שתגובתך היא ממש אבל ממש לא רצינית לא חכמה ולא מדויקת
מכיר "מכל מלמדיי השכלתי"? ו"אין חכם כבעל ניסיון"? אשמח ללמוד למה תשובתי אינה חכמה ואינה מדויקת. ייעצת לי ללכת ללמוד? אני כאן. צמא לידע. תרים את הכפפה ותעניק לי מניסיון חייך הנרחב והרחב. למה איני רציני, איני חכם, ואיני מדויק. אין צורך בבמה תוקפנית ומכוערת. אפשר לעשות הכל בדרך ארץ, ולשמור על תרבות הדיון.
מאחר והדיון הזה אינו המקום,אשקול לאחר התייעצות באם יש מקום לפתיחת שרשור בנושא -דרך ארץ בכתיבה כיצד ואיך,
מעבר לכך,גילך ממש לא מהווה פקטור-אתה תמיד מוזמן (לבית או לחנות)לקפה,תה,וויסקי משובח,סתם ארוחת ערב ואני מבטיח לך שיחה לא מתלהמת אך בטח מעניינת
הכפפה עברה אליך ידידי הצעיר(הטלפון בחתימה)
יוסי שלום,
קראתי את התובנות שלך
ראשית, העניין הסביבתי (כפי שאנו רואים זאת) אינו עניין יחצני שיווקי אלא באמת דרך חינוכית שאנו משקיעים ביישומה זמן, מרץ ומשאבים רבים.
יותר מכך, המושג 'ישיבה סביבתית' בציבור הדתי לאומי היום הוא חרב פיפיות- מצד אחד הוא באמת יכול להיות מוצלח שיווקי אבל מצד שני הוא מזיק- יצא שם לישיבות הסביבתיות של חבר'ה שהם יותר מטיילים על הג'בלאות מאשר על ספסל הלימודים ולכן ההורים נרתעים מלשלוח לשם את ילדיהם. אי לכך, במהלך האחרון של מיתוג הישיבה ראינו לנכון להוריד את המילה 'סביבתית' מלוגו הישיבה (אע"פ שאנחנו לא מתביישים בדרכנו החינוכית..)
האקולוגיות היא ערך חשוב אצלנו. המקצוע העיוני שנלמד לבגרות לפני שהתחלנו עם החקלאות הימית היה אקולוגיה. אך כאמור, אנחנו תופסים את המושג 'ישיבה סביבתית' באופן שונה.
לגבי הסביבה הימית / ביה"ס ימי - בית ספר ימי הוא הגדרה של הפיקוח של משרד החינוך, אפשר להתווכח איתם. כאמור, אנחנו בתחילת הדרך בכל הקשור לים ונשמח להתפתח בתחום. כרגע אין לנו מטרה להוציא ימאים לצי הסוחר, יש לנו מטרה להוציא בני אדם טובים וכל השימוש בים הוא אמצעי מצוין לכך.
יכול להיות שאנשים כמוך, שמבינים מאוד בכל התחום הימי, יתאכזבו להגיע למוסד 'שלא הופך אדם לימאי' אך להמון העם, במיוחד לנערים בציבור הדתי לאומי שאין לו בתי ספר ימיים, המושג ימי קולע למציאות שבבית הספר. מי ייתן וגם נוכל להוציא יום אחד ימאים כהגדרתך ממש.. ולכן, למרות שנראה שאתה באמת דואג לישרות הפרסומית שלנו, אני לא מסכים אתך שאנחנו לא דוברים אמת בפרסום שלנו. על אותו משקל, אני בטוח שגם לא כל מי שיגיע לחנות שלך יסכים שהיא קטנה ומטריפה....
אני שמח לראות שיש עוד יהודים שאכפת להם מהמידות של אחיהם. תודה על הטיפ שהבאת לי בנוגע לדרך ארץ שקדמה לתורה.
אנחנו משתדלים ליישם זאת בבית ספר יום יום (כמובן שאחרי הדרך ארץ מגיעה גם התורה..)
כשאתה באילת אשמח לעשות לך סיור אצלנו במוסד
שא ברכה והצלחה