תגובה: מכה בפתיחת משולש לאחר החלפת בולמים וקפיצים (טויוטה 120)
שאיכשהו הלחץ לא מדמה הצלבה אמיתית, בה כל משקל הרכב על 2 פינות. והמתלים דחוסים/פתוחים עד למגבלות.
בהרמה של פינה אחת, אני לא מצליח להגיע עד לבאמפסטופ, ולעומת זאת, בהצלבה קשה בשטח, כמו בחציה אלכסונית של תעלה עמוקה, המתלה דחוס/פתוח במלואו.
ההבדל הוא כמה וכמה ס״מ נוספים, לכל כיוון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שאיכשהו הלחץ לא מדמה הצלבה אמיתית, בה כל משקל הרכב על 2 פינות. והמתלים דחוסים/פתוחים עד למגבלות.
בהרמה של פינה אחת, אני לא מצליח להגיע עד לבאמפסטופ, ולעומת זאת, בהצלבה קשה בשטח, כמו בחציה אלכסונית של תעלה עמוקה, המתלה דחוס/פתוח במלואו.
ההבדל הוא כמה וכמה ס״מ נוספים, לכל כיוון.
עדיין לא הצלחתי להבין.
כשהרכב באויר על הליפט, מקדימה ב IFS המתלים נפתחים עד הסוף (אולי קצת פחות בגלל המוט המקשר של הסטבלייזר).
לדעתי מה שאתה מתאר זה אשליה של תוספת פתיחה בגלל פיתול השילדה בהצלבה.
רענן
ממש לא אשליה.
בהרמה מגלגל אחד הבאמפסופ לא נוגע, ובהצלבה כן.
דורון- שים לב זה מתלה IFS ולא סרן קשיח
שמתי לב,
זה עדיין תקף.
גם ברכבים אחרים שאני מכיר/השתמשתי זה לא היה. שונה.
דורון - אתה ורענן מדברים על שני דברים שונים
עד כמה שהבנתי , רענן ביקש מפותח השירשור להרים את החלק הקידמי של הרכב בכדי לראות כמה מהלך פתיחה נשאר לו לאחר ההגבהה
זה לא משנה אם הוא יפתח רק צד אחד של המתלה או את שניהם הרי הם מתלים עצמיים
ברגע שהמשולשים יגיעו לסוף המהלך שלהם (או של הבולם), זה כבר לא ישנה אם הרכב בהצלבה מלאה או לא , הם פשוט לא יוכלו להפתח יותר .
בהיילקס ישן , בהצלבה מלאה , יש מצב של עוד קצת מהלך בפתיחה כיוון שהצד הסגור כביכול דוחף את הצד הפתוח קצת יותר בגלל הסרן הקשיח
ואני אומר כביכול כי זה גם לא ממש נכון , הזוית של הסרן גדלה ומרחיקה את הקצה החיצוני של הצמיג מה שנראה כמהלך פתיחה
ובאמת נוצר שם פיתול של השלדה , מתיחה מקסימלית של העלים ופתיחה מקסימלית של הנדנדות
אבל מה שרענן מנסה להעביר כאן (ויתקן אותי אם אני טועה) זה שביחס לכיול המקורי של הרכב , כנראה שלא נשאר מספיק מהלך פתיחה לאחר ההגבהה
הקיצונית , ובמצב של פתיחת מתלים קידמיים , בנסיעה בכביש, לא נשאר מספיק מרווח פתיחה בכדי לספוג את המכשול , והמשולש מיד נפתח במלואו וגורם
לדפיקה שהוא שומע.
מה שכן אם , כאשר הרכב מורם מקדימה לפתיחה מלאה , המשולשים עדיין לא בפתיחה מקסימלית, כדאי לבדוק את אורך הבולם.
יוסי,
אין כאן אי הבנה.
אנחנו מדברים על אותו דבר.
וההכרות שלי היא מעבר למתלים של היילקס ישן.
וגם שם, בלי קשר לגמישות השילדה, יש מצב בו המתלה דחוס עד לבאמפסטופ, ויש מצב שלא.. שחור ולבן.
זה היה נכון גם ברכבים מסויימים עם מתלה נפרד.
ובדיקה נכונה של אורך בולם ביחס למהלך צריכה להיות כשהמתלה חפשי, אם אפשר בלי הבולם, ואז אפשר גם להבין אם יש בעיה במהלך פתיחה חסר.
לגבי מהלך סגירה, צריך לוודא בשיטה שרענן הציע, שאכן המהלך נסגר עד הבאמפסטופ, ועוד להוסיף קצת, כי הבאמפסטופ גם נדחס בסגירה ״קשה״.
במקרה של החלפת יחידת קפיץ/בולם כמו בלנדקרוזר, בה המהלך לא משתנה, אלא כמו שרענן כתב, רק נקודת הכיול, אפשר פשוט להשוות את מהלך הבולם התחליפי ליחידה המקורית.. היא בטוח משקפת את המהלך התקין.
הרבה יותר נכון ומדויק מאשר להרים פינה על ג׳ק ולנסות להעריך האם הגענו למגבלות המתלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יוסי,
ובדיקה נכונה של אורך בולם ביחס למהלך צריכה להיות כשהמתלה חפשי, אם אפשר בלי הבולם, ואז אפשר גם להבין אם יש בעיה במהלך פתיחה חסר.
לגבי מהלך סגירה, צריך לוודא בשיטה שרענן הציע, שאכן המהלך נסגר עד הבאמפסטופ, ועוד להוסיף קצת, כי הבאמפסטופ גם נדחס בסגירה ״קשה״.
נכון