-
תגובה: חדש בפורום - רוצה לרכוש ג'יפ.
בקצרה...
1. אתה לא נוגע לא בלרדו ולא במנוע 3.7L
2. מוודא שיש לרכב LOW, ידית קטנה כסופה בצורת T מימין לידית ההילוכים.
3. השנה פחות רלוונטית, מה שכן זה מס' הקילומטרים והטיפולים שהרכב עבר.
4. כל הדגמים נמכרים פחות או יותר באותו מחיר, אם בא לך "להתפרע" לך על דגם ההמי עם מנוע 5.7, אל תיבהל מגודל המנוע, הוא לא שותה יותר ממנוע ה 3.7 או ה 4.7, ישנו אחד בלוח יד2 מודל 2008 בצבע שחור של בחור בשם "שון", בזמנו זממתי על הרכב אך הבחור לא היה מספיק בשל לסגור עיסקה, אולי היום כן.... נראה שהרכב שלו מטופל היטב אם תצליח לעגל את הסכום, אולי זה שווה בדיקה.
-
רועי, מהשאלות שלך אני מבין שלא ממש היית בשטח.
ברשותך בוא נחזור אחורה, אתה הולך לקנות רכב גדול, כבד, שתיין ויקר לרכישה ואחזקה, אתה בטוח שתחביב ה 4X4 מתאים לך ומשפחתך? אם כן אנחנו כאן לעזור לך.
אבל בוא נענה קודם על רשימה קצרה:
1. אתה אוהב לטייל בארץ, אתם עושים את זה?
2. אתה/אתם בנויים לשבת שעות ברכב כדי לראות מקומות מדהימים?
3. אתם בנויים להיות ברכב שעות כדי לשתות קפה עם החברים בקצה העולם, אני ממליץ.
4. תקלות ברכב, לפעמים רציניות, במקום ללא קליטה סלולרית, לא מלחיצים אתכם?
5. אתם מסתדרים עם אבק, יש לך בארון בגדים לטיולים, לא לקניון?
6. אתה תקבל באהבה שאחרי סופש של טיול צריך לפעמים להיכנס למוסך?
7. עליה קשה במדבר עושה לך את זה?
8. ההשקעה על הרכב לעולם לא נגמרת, תסתדר עם זה?
9. דלק בטיול לדרום עולה 1,000 שח.
בטוח שהחברים כאן יכולים להוסיף, אם ענית כן אז נתקדם :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
רועי, מהשאלות שלך אני מבין שלא ממש היית בשטח.
ברשותך בוא נחזור אחורה, אתה הולך לקנות רכב גדול, כבד, שתיין ויקר לרכישה ואחזקה, אתה בטוח שתחביב ה 4X4 מתאים לך ומשפחתך? אם כן אנחנו כאן לעזור לך.
אבל בוא נענה קודם על רשימה קצרה:
1. אתה אוהב לטייל בארץ, אתם עושים את זה?
2. אתה/אתם בנויים לשבת שעות ברכב כדי לראות מקומות מדהימים?
3. אתם בנויים להיות ברכב שעות כדי לשתות קפה עם החברים בקצה העולם, אני ממליץ.
4. תקלות ברכב, לפעמים רציניות, במקום ללא קליטה סלולרית, לא מלחיצים אתכם?
5. אתם מסתדרים עם אבק, יש לך בארון בגדים לטיולים, לא לקניון?
6. אתה תקבל באהבה שאחרי סופש של טיול צריך לפעמים להיכנס למוסך?
7. עליה קשה במדבר עושה לך את זה?
8. ההשקעה על הרכב לעולם לא נגמרת, תסתדר עם זה?
9. דלק בטיול לדרום עולה 1,000 שח.
בטוח שהחברים כאן יכולים להוסיף, אם ענית כן אז נתקדם :-)
קודם כל תודה..
אז על רוב השאלות עניתי בחיוב, שאלה 4 אכן מלחיצה.....אבל גם אז אני מניח שכל המטיילים בשטח ישמחו להושיט יד ולעזור ( לפחות רובם ) ואני אופטימי באופי אז זה בסדר, אבל.......... בפוסט הראשון שהעליתי כתבתי שאנחנו רוצים לטייל בשבתות, טיולי משפחות , קצת בוץ, הרבה נופים, שבילים (ערכת קפה וכו'...) שאם רכב פרטי לא ניכנס וכאלה, אנחנו לא מחפשים טיולים של שלושה ימים במדבר וכו'.....( בכל זאת יש לי תינוקת בת 9 חודשים.... )אנחנו מאד אוהבים לטייל בארץ וברגע שיגיע הג'יפ ( שכולנו מחכים לו בהתרגשות..... ) נתחיל לצאת לטיולים ( יש לי גם חבר שעובד בקק"ל ואנחנו מאד רוצים לטייל ביחד ), אשמח שתעשה לי קצת סדר בדברים, מקודם הייתי די בטוח שלרדו מספיק טוב בשבילי, אח"כ אמרתי לימיטד יהיה אחלה, אבל אז מישהו כתב לא לגעת במנוע 3,700 וניפץ לי ( כמעט ) את פנטזיה.....
מה עושים?
-
טוב,שכנעת את עצמך, אבל אני לא רואה אתכם מטיילים עם תינוקת בת 9 חודשים, זה גם לא רצוי.
אין בארץ לימיטד עם מנוע 3.7. תעשה לעצמך טובה, קרא את השרשורים שלי, של רמי ורענן (ואחרים בפורום WK) תלמד הרבה, אתה לוחץ על השם שלנו ורואה שרשורים.
גיפ ממוגן זה מיגון גחון להגנת מכלולים, בגרנד חובה. תקרא על הגבהה, צמיגים, מערכות הנעה... ותחזור אלינו.
-
ממליצים לא לטלטל תינוקות בטיולים לפני גיל שנה.
מן הסתם זה תלוי מאוד בסוג הטיול ובסוג ההורה...
(הבן שלי עלה את משל"ט 21 בויטרה בגיל 10 חודשים. למיטב ידיעתנו, ללא נזקים כתוצאה מזה :) )
שניהם טיילו איתי באופן קבוע מגיל שנה +- (ותיקי הפורום אולי זוכרים את הויטרה הלבנה עם התאומים :) )
בכל מקרה, תקרא את השרשורים שהמליצו לך.
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
טוב,שכנעת את עצמך, אבל אני לא רואה אתכם מטיילים עם תינוקת בת 9 חודשים, זה גם לא רצוי.
אין בארץ לימיטד עם מנוע 3.7. תעשה לעצמך טובה, קרא את השרשורים שלי, של רמי ורענן (ואחרים בפורום WK) תלמד הרבה, אתה לוחץ על השם שלנו ורואה שרשורים.
גיפ ממוגן זה מיגון גחון להגנת מכלולים, בגרנד חובה. תקרא על הגבהה, צמיגים, מערכות הנעה... ותחזור אלינו.
אקרא באמת את השרשורים ואלמד את הנושא.
אני מחזיק בידי רישיון של רכב שאני מתלבט לגביי רכישתו - לימיטד , מנוע 3,700http://www.jeepolog.com/forums/asset...5&d=1389117455
-
סער, ניסחת נכון, בן 10 חודשים במשל"ט זה טוב, מדביק בחיידק.
רועי - תעשה חיפוש - תינוקות וטיולי ג'יפים, הנושא נטחן, לגבי הגיל תקרא ותחליט.
בדרך כלל בדברים האלה קובעת האמא :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Roy B
כבוד - למדתי משהו חדש, יש גם 2X4 שהגיע לארץ.
לא אמרתי שאין, אמרתי שאין בארץ. בארה"ב ניתן לשדך כל מנוע, מערכת הנעה ורמת גימור.
תבדוק שיש הילוך נמוך, אז זה ממש חיה נדירה, גם לארה"ב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
סער, ניסחת נכון, בן 10 חודשים במשל"ט זה טוב, מדביק בחיידק.
רועי - תעשה חיפוש - תינוקות וטיולי ג'יפים, הנושא נטחן, לגבי הגיל תקרא ותחליט.
בדרך כלל בדברים האלה קובעת האמא :-)
תודה, באמת אבדוק את זה, יכול להיות שלטיולים הראשונים אצא רק עם הבנים...
אשתי והקטנה הישארו בבית ,ככה אני גם לא אעשה פדיחות ליד האישה :)
-
בוקר טוב.
אז הגעתי לישורת האחרונה ואני רוצה לשאול את דעתכם:
גרנד שירוקי 2009 , לימיטד ( עם כל התוספות ), מנוע 4700 , יד ראשונה, פרטי , 80,000 ק"מ , מחיר מבוקש לפני מו"מ 135,000 ש"ח.
או
גרנד שירוקי 2010 , לארדו, מנוע 3600 , יד ראשונה, פרטי , 90,000 ק"מ , מחיר מבוקש לפני מו"מ 126,000 ש"ח.
אשמח לשמוע דעתכם,
תודה ויום טוב,
רועי.
-
ברור שה-2009
ולדעתי ה-2010 הוא 3700... וללא LOW.
-
רועי, אני מקווה שקראת מה אמרנו לך.
אם אתה תרצה לטייל בשטח תבדוק שיש ידית בצורת T מצד ימין ואחורה של ידית ההילוכים, ידית שילוב הילוך LOW.
גם ב 4.7 לא בטוח שיש.
-
+1
ה 2009, בתנאי שיש לו LOW.
-
תודה לכולכם על התשובות.
1. אם רשום ברשיון מנוע 4700L מה זה אומר ( שרשום L ליד המנוע ) ?
2. האם בכל מקרה כדאי ללכת על לימיטד 4700 ולא לגעת בלרדו 3700 ?
3. האם יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין ה 3700 ל 4700 ?
-
רועי, אני מוצא את זה קשה לענות לך שאתה לא קורא/מתייחס למה שכותבים לך.
ראית התשובות למעלה? שיהיה בהצלחה.
אילן
-
אני מצטער......אני קורא הכל ובתשומת לב , אני פשוט מבולבל מהתשובות
והייתי שמח שמישהו יעשה לי סדר....
אני מחר הולך להוציא כ - 120-140 אלף ש"ח וזו החלטה לא פשוטה....
נכון לעכשיו אני מתחבר יותר ללימיטד ופחות ללרדו
שאלתי מקודם אם מישהו יודע מה זה אומר כשכתוב ברישיון מנוע 4700 ולידו האות L באנגלית?
האם יש הבדלת משמעותי בצריכת הדלק בין 2 המנועים?
לגביי ידית LOW , אני לא מתכוון לרדת לאזורים כמו משל"ט 21 ( ראיתי ביוטיוב וסוף סוף הבנתי על מה אתם מדברים - אכן מרשים ! )
יותר טיולים של קק"ל , וטיולי שטח עדינים...
-
אני לא רוצה להידחף אחרי כל הטיפים הנהדרים שנתנו לך אבל חייבים לתת לך תשובה לגבי הLOW!!!!!.... מה שרשום 4.7L זה לא ה LOW שכל כך חשוב שיהיה באוטו. תבדוק עם יש ידית או אין, עד כמה שאני יודע הילוך LOW לא מופיע ברישיון אם יש או אין.... צריך לבדוק באוטו... ולשאול לא מספיק.... כמו שאמרו לך פה חכמים ומנוסים ממני.... תחפש את הידית הקטנה לייד ידית ההילוכים ... ואז תבדוק 100 פעם שזאת באמת הידית שאתה צריך לראות... ורק אז תשאל את מי שאתה קונה ממנו שזה מה שאתה חושב שזה.... אחרת חבל באמת על הכסף שאתה משקיע ברכב ללא LOW ....
עזוב משל"ט 21. צריך הילוך LOW לטיולים... תלמד בהמשך את היתרונות המדהימים של ההילוך הזה...
4.7L זה קשור לנפח המנוע ולא להילוכים...
אולי תביא אתך מישהו שקצת מבין באוטו לבדוק את האוטו לפני שאתה רוכש.... זה יעזור לך מאוד...
ובהצלחה....
-
אני אוסיף על מה שכתב קודמי.
אתה רוצה שבילי קק"ל, יעני שבילים לרכב פרטי, אז עשה טובה לעצמך רד מהגרנד.
הדגמים ללא הילוך נמוך - חוץ מהשופוני, הם מיועדים לארצות בהם יורד שלג בכמות וככה אפשר להביא הילדים מבית הספר בכל מזג אוויר, ממש לא מיועדים לשטח.
אתה לא הולך לטייל, לא צריך הילוך נמוך אז לך תקנה ג'יפון מוצלח, יש סנטה פה, אאוטלנדר, קשקשי וכו', גם יהיו אמינים יותר, גם חלקם יתנו לך שופוני וגם יחסכו לך הרבה דלק (בתנאי שתקנה דגמים נכונים)
אני לא סתם שאלתי אותך את השאלות בעמוד הקודם למעלה, אתה רוצה לטייל או לא? כתבת שלא רוצה - תחשוב שנית על כל העניין.
-
תודה רבה על כל התשובות.
התשובות האחרונות באמת כיוונו אותי למה שחיפשתי.
מודה על זמנכם,
רועי.
-
חזרתי לרגע......
אתמול הלכתי לראות את הגרנד לימיטד 4700 מודל 2009 , בדקתי כמו שצריך ואכן יש הילוך LOW ( ידית כסופה בצורת T )
הבעיה שלי היא אחרת.....מסתבר שהרכב יד ראשונה, אבל......מיבוא אישי.
עכשיו השאלות:
1. האם כדאי לרכוש רכב שהוא מיבוא אישי?
2. אם למישהו כאן יש רכב מיבוא אישי או שהיה לו רכב כזה, יש בעיה לבטח רכב מיבוא אישי?
3. שאלה לגביי הסבה לגז ... האם כדאי להסב ג'יפ כזה או אחר לגז? יש למישהו דעה בעניין ?
תודה,
רועי.
-
תבדוק שזה דגם רכב שהגיע גם במקביל לארץ, בשביל תאימות חלקים.
חבר אכל קש בכמויות רציניות מגרנד מתת-דגם שלו יובא לארץ בצורה סדירה, שהשבית אותו לחודשים עם תקלת גיר שהצריכה החלפה, וייבוא של גיר שאין כאן.
הגיר שהגיע היה פגום, ושוב היה צריך לחכות לייבוא נוסף..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Roy B
עכשיו השאלות:
1. האם כדאי לרכוש רכב שהוא מיבוא אישי?
2. אם למישהו כאן יש רכב מיבוא אישי או שהיה לו רכב כזה, יש בעיה לבטח רכב מיבוא אישי?
3. שאלה לגביי הסבה לגז ... האם כדאי להסב ג'יפ כזה או אחר לגז? יש למישהו דעה בעניין ?
1. אין שום בעיה לרכוש רכב מיבוא אישי, שלי כזה, דגם ה 4.7 זהה לדגם שהיבואן הביא, דווקא מנוע ההמי לא הובא לארץ ע"י היבואן.
2. לגבי ביטוח - כמה אפשרויות, תמשיך לבטח היכן שהמוכר ביטח, או תשיג קוד דגם מהיכן שהמוכר ביטח ותבדוק בסוכנות שלך אם קיים, אפשרות פחות מועדפת ישלחו אותך למעונב (לוי) לקבל הערכת שמאי לצורך ביטוח, עולה 600 ש"ח.
3. לגבי גז כבר עניתי לך בהתחלת השרשור, המנועים של ג'יפ לא חיים טוב עם גז, תחסוך במשך 40-50 אלפי ק"מ ותצטרך מנוע חדש.
שוב - דגם ה 4.7 לימיטד, ביבוא אישי, זהה לדגם שנמכר בארץ ע"י היבואן, אין שום בעיה של חלקים, אבל לא הייתי קונה שום חלק מהיבואן אם אפשרי :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
1. אין שום בעיה לרכוש רכב מיבוא אישי, שלי כזה, דגם ה 4.7 זהה לדגם שהיבואן הביא, דווקא מנוע ההמי לא הובא לארץ ע"י היבואן.
2. לגבי ביטוח - כמה אפשרויות, תמשיך לבטח היכן שהמוכר ביטח, או תשיג קוד דגם מהיכן שהמוכר ביטח ותבדוק בסוכנות שלך אם קיים, אפשרות פחות מועדפת ישלחו אותך למעונב (לוי) לקבל הערכת שמאי לצורך ביטוח, עולה 600 ש"ח.
3. לגבי גז כבר עניתי לך בהתחלת השרשור, המנועים של ג'יפ לא חיים טוב עם גז, תחסוך במשך 40-50 אלפי ק"מ ותצטרך מנוע חדש.
שוב - דגם ה 4.7 לימיטד, ביבוא אישי, זהה לדגם שנמכר בארץ ע"י היבואן, אין שום בעיה של חלקים, אבל לא הייתי קונה שום חלק מהיבואן אם אפשרי :rolleyes:
שוב - דגם ה 4.7 לימיטד, ביבוא אישי, זהה לדגם שנמכר בארץ ע"י היבואן ------------------- איך , בכל זאת , אני בודק שאכן הדגם זהה לזה שנמכר בארץ?
אין שום בעיה לרכוש רכב מיבוא אישי, שלי כזה --------------------האם נתקלת בבעיות למכור רכב שהגיע ביבוא אישי ? האם זה נכון שכל 3 שנים צריך לעשות שמאות לרכב ? האם גם אתה נוהג על מנוע 4.7 או נהגת בעבר.....ואם כן עד כמה זה נורא מבחינת צריכת הדלק? האם יש הבדל משמעותי בין מנוע 3700 ל 4700 מבחינת צריכת הדלק?( אני נוהג רוב הזמן בתוך העיר ולא הרבה, משהו כמו 30-40 ק"מ ביום ממוצע ובסופ"ש כ - 200 - 300 ק"מ.)
תודה על התשובות שלכם, זה באמת עוזר :)
-
אומרים לך שהדגם זהה, אז הוא זהה. היבואן הביא את כל הוורציות של ה 4.7 מבחינת גימור ומערכות הנעה. אם זה היה ה 5.7 אז התשובה הייתה שונה.
לא מכרתי את הרכב ואני לא מתכנן למכור אותו בשנים הקרובות.
לגבי שמאות רכב כל 3 שנים, לא מכיר ונראה לי מידע לא נכון.
אני נוהג על 4.7 וצריכת הדלק על הפנים 1:5 בממוצע. אין הבדל מהותי בצריכת הדלק עם מנוע ה 3.7, המנוע קצת חלש על הרכב.