-
תגובה: סיפור כואב ועובד עצות ...
רן, כשדיברתי איתך בטלפון אמרתי לך גם שמאיך שאתה מתאר את זה, נשמע כאילו היחסים בסרנים לא זהים, כמו שרענן כתב לך כאן.
כמו שאמרו פה אחרים, שילמת על תיקון במוסך, היית אמור לצאת משם עם רכב תקין, אם הוא נבדק בסיום התיקון והכל עבד, עדיין צריך לחזור אליו ולהבין איך קרה דבר כזה.
אתה צריך לחזור אל סלמן, להבין מה קרה שם, ומה המצב של הסרן, מה נשבר ומה תקין ומה צריך להחליף.
לוודא שיחסי העברה בסרנים זהים!
לגבי סרן ברזל/אלומיניום חלופי נדבר בהמשך.
שגיא, ה3500 שביקש הבחור זה רק על איבר שלישי מברזל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
benza
רן, כשדיברתי איתך בטלפון אמרתי לך גם שמאיך שאתה מתאר את זה, נשמע כאילו היחסים בסרנים לא זהים, כמו שרענן כתב לך כאן.
כמו שאמרו פה אחרים, שילמת על תיקון במוסך, היית אמור לצאת משם עם רכב תקין, אם הוא נבדק בסיום התיקון והכל עבד, עדיין צריך לחזור אליו ולהבין איך קרה דבר כזה.
אתה צריך לחזור אל סלמן, להבין מה קרה שם, ומה המצב של הסרן, מה נשבר ומה תקין ומה צריך להחליף.
לוודא שיחסי העברה בסרנים זהים!
לגבי סרן ברזל/אלומיניום חלופי נדבר בהמשך.
שגיא, ה3500 שביקש הבחור זה רק על איבר שלישי מברזל.
מסכים. למרות שמשהו פה לא מסתדר לי. סלמן, שידוע בתור מומחה לויטארה, היה אמור לבדוק את הרכב לאחר התיקון ולפני המסירה (הרי לא מדובר על החלפת שמן אלא על חתיכת תיקון..)
וגם הלקוח, שזה לא רכב השטח הראשון שלו, הכניס רכב ללא הנעה קדמית - לא תבדוק שזה עובד לפני שאתה משלם אלפי שקלים?
לפי תיאור התקלה זה משהו בינארי (עובד או לא עובד) ולא משהו שהשתחרר כי לא חיברו משהו.
גילוי נאות: לא מכיר את סלמן, יצא לי לדבר איתו פעם והוא עשה רושם של מקצוען.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
מסכים. למרות שמשהו פה לא מסתדר לי. סלמן, שידוע בתור מומחה לויטארה, היה אמור לבדוק את הרכב לאחר התיקון ולפני המסירה (הרי לא מדובר על החלפת שמן אלא על חתיכת תיקון..)
וגם הלקוח, שזה לא רכב השטח הראשון שלו, הכניס רכב ללא הנעה קדמית - לא תבדוק שזה עובד לפני שאתה משלם אלפי שקלים?
לפי תיאור התקלה זה משהו בינארי (עובד או לא עובד) ולא משהו שהשתחרר כי לא חיברו משהו.
גילוי נאות: לא מכיר את סלמן, יצא לי לדבר איתו פעם והוא עשה רושם של מקצוען.
מה אתה אומר על האפשרות הבאה,
מגיע לקוח (חדש ) למכונאי, מראה לו שהמעטפת שבורה סדוקה.
המכונאי מפרק הפרונטאקס ומעביר את האיבר השלישי איך שהוא למעטפת החדשה שלו.
מרכיב הכול ומריץ על הליפט.
כלומר, יחסי ההעברה מלכתחילה לא היו תואמים.
בכול מקרה, הכול ספקולציות ואולי בכלל אין בעיה ביחסי ההעברה.
רענן
-
אתה חושב שמכרו לו כבר את הרכב עם יחסי העברה לא תואמים? ז״א שהבעלים הקודמים שבר את הדיפרנציאל הקדמי ושם מעטפת סדוקה עם יחס לא
תואם? וסלמן או מכון הבדיקה או הלקוח לא טרחו אפילו לשלב להנעה כפולה בשום שלב..?
לא נשמע הגיוני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
אתה חושב שמכרו לו כבר את הרכב עם יחסי העברה לא תואמים? ז״א שהבעלים הקודמים שבר את הדיפרנציאל הקדמי ושם מעטפת סדוקה עם יחס לא תואם?
אם נוכל מכר לו את האוטו, נשמע מאוד הגיוני.
מצא פרונטאקס בפירוקיה בזול, הרכיב חפיף וחיכה לפראייר התורן ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
וסלמן או מכון הבדיקה או הלקוח לא טרחו אפילו לשלב להנעה כפולה בשום שלב..?
לא נשמע הגיוני.
תתפלא אבל נתקלתי בדברים שהאמריקאים לא האמינו שזה יכול לקרות, אבל הפתענו אותם הישראלים ....
לעצם העניין, מעניין יהיה לשמוע מבעל הרכב מי בחר או המליץ לו היכן לגשת לבדיקה ?
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
מה אתה אומר על האפשרות הבאה,
מגיע לקוח (חדש ) למכונאי, מראה לו שהמעטפת שבורה סדוקה.
המכונאי מפרק הפרונטאקס ומעביר את האיבר השלישי איך שהוא למעטפת החדשה שלו.
מרכיב הכול ומריץ על הליפט.
כלומר, יחסי ההעברה מלכתחילה לא היו תואמים.
בכול מקרה, הכול ספקולציות ואולי בכלל אין בעיה ביחסי ההעברה.
רענן
השאלה מה הייתה הסיבה הראשונית להחלפת הסרן? האם המעטפת הייתה סדוקה אז ההשערה של רענן הגיונית
אם הבעיה הייתה בביצה אז יש כבר בעיה ששמו ביצה/יחסי העברה לא מתאימים.
השאלה היא אם ביציאה מהמוך אחרי התיקון ביצעו נסיעה ובדיקה שהכל תקין.
אם כן - אז הבעיה נובעת מחלק אחר שפשוט הורס את הפרונט
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
אתה אמיתי?
כן אחי אני אמיתי!!!
אתה בטח ממליץ לו להישאר עם הרכב ולא משנה מה העיקר לא למכור????
-
לגבי יחסי העברה לא תואמים.....
במקרה שלי בעבר שהחלפתי ביצה ושמו לי יחסי העברה לא תואמים מה שקרה בפועל זה שהגלגלים הקדמיים ננעלו בשילוב 4x4
ולא נשברה הביצה או משהו כזה... אפילו שניסיתי לשלב ולנתק כמה פעמים להבין מה קורה - מה שקרה זה רק נעילת גלגלים קדמיים בשילוב..
השילוב היה במצב עצירה ולא תוך כדי נסיעה
האם בכלל יכול להיות מצב שביחסי העברה לא תואמים הביצה יכולה להישבר ? אולי אם שילב תוך כדי נסיעה ובכוח....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
momi-r
לגבי יחסי העברה לא תואמים.....
במקרה שלי בעבר שהחלפתי ביצה ושמו לי יחסי העברה לא תואמים מה שקרה בפועל זה שהגלגלים הקדמיים ננעלו בשילוב 4x4
ולא נשברה הביצה או משהו כזה... אפילו שניסיתי לשלב ולנתק כמה פעמים להבין מה קורה - מה שקרה זה רק נעילת גלגלים קדמיים בשילוב..
השילוב היה במצב עצירה ולא תוך כדי נסיעה
האם בכלל יכול להיות מצב שביחסי העברה לא תואמים הביצה יכולה להישבר ? אולי אם שילב תוך כדי נסיעה ובכוח....
מה זאת אומרת "ננעלו"?
וכשנוסעים עם יחס העברה לא מקורי, ולגלגלים יש אחיזה טובה, מופעל המון כוח על הביצה, מהדרייבשאפט במהירות אחת ומהגלגל במהירות אחרת. הסיכוי לנזק גבוה מאוד.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
כך או כך כדאי לנשום עמוק ולהבין מה הבעיה השורשית.
כאמור.. יש כאן מקרה ברור של הסתרת מידע מהותי מהקונה ואני לא הייתי מנסה לתקן אלא עוצר כאן וחוזר למוכר.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
אגב.. האם הרכב היה על שמו של המוכר ברשיון? יכול להיות שמדובר בסוחר חאפר?
אסף.
-
אנייחזק את כולם בזה שאתה חייב לחזור לסלמן! לגבי התביעה של המוכר אני חושב זה מיותר, א. הוא יכול לטעון שהוא לא ידע שיש בעיה ו ב. בדקת את הרכב במכון בדיקה.
מה שגם עוד נשמע הזוי זה שמאז שקנית את הרכב לא שילבת? לא בדקת משהו ברכב לפני שלקחת אותו למכון בדיקה? לא צריך להיות דוקטור רק להסתכל שאין נזילות, שאין ריתוכים בגוף בשילדה ועוד דברים קטנים כאלה....
בנוסף אני בטוח שבמכון בדיקה שלקחת , לא משנה איזה מכון היו רואים אם האוטו כולו עקום....אפילו אם מישהו לא מבין כלום ברכבים אפשר לראות את זה במיוחד במקום שכל יום בודקים כמה רכבים. אתה צריך להבין שמהטרה של המכונים הללו זה להגיד לך כמה שיותר דברים כדי שלא תבוא אליהם בתביעות אחר כך....
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, אל תתיאש למרות שזה מצב כואב
-
אני חייב לציין שסלמן מחפש לי סרן חדש והוא כל הזמן אומר לי שיהיה בסדר האמת השרות שלו פצצה אני ישמח לפרסם לכם את מה שיצא עם סלמאן לאחר התיקון של הרכב והסרן ושיהיה בסדר ;)
-
סיפור כואב ועובד עצות ...
אני חייב לציין שסלמן מחפש לי סרן חדש והוא כל הזמן אומר לי שיהיה בסדר האמת השרות שלו פצצה אני ישמח לפרסם לכם את מה שיצא עם סלמאן לאחר התיקון של הרכב והסרן ושיהיה בסדר ;)
-
רן תענה על כמה שאלות:
כשקנית את הרכב בדקת את ה4X4?
כשיצאת מסלמן אחרי התיקון הראשוני בדקת את ה4X4?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ran.nussen
שלום לכולם ...
אני החלטתי שאני רוצה לקחת את הרכב של גיא לבדיקה נסענו יחד למכון אלן בחולן, בוצעה בדיקה ברכב והוא נמצא תקין ללא בעיה מיוחדת .!
...
בבדיקה נאמר לי שיש נזילת שמן קטנה מאחד הגומיות וגם חשבתי לעצמי כדי להכניס את הרכב ליישור קו אצל מוסכניק , מיום ראשון הרכב במוסך בטיפול לאחר שעה אני מקבל טלפון רן הפורט אקס של שבור עם צרוף תמונות !!!!!!!!!
אני מיד התקשרתי לגיא לשאול על פשר הסדק , והוא מתחיל לספר לי ספורים !!
מסתבר שהרכב על הפנים כל דבר הגיוני ברכב שבור הרכב מקרטע כל התושבת קרועות הכל במצב גרוע !!!!
לאחר שגיא החליט להתנער מהנושא בצורה קלסית , החלטתי שאני חוזר למכון הבדיקה ומספר לו את הסיפור ודרש ממנו את התיקון לאחר וויכוחים של המון זמן המכון מחליט לפצות אותי בסכום של 3000 ש"ח
...
לא יודע.
אולי זה אני, עם האי-קיו הבודד שלי וחוסר הבנת הנקרא הבסיסית שלי, לא הבנתי,מכל מלל הזה, מה לא בסדר ברכב (חוץ מזה שהוא שובר צירים ולא יודעים מה הבעייה.
לא הבנתי מה זאת אומרת "מסתבר שהרכב על הפנים כל דבר הגיוני ברכב שבור הרכב מקרטע כל התושבת קרועות הכל במצב גרוע !!!"
על מה הציעו פיצויי של 3K שקלים?
חוץ מהסרן, מה לא בסדר?
-
רן,
אתה פונה לפורום לעזרה ולא עונה על כמה שאלות פשוטות ששואלים אותך כדי להבין האם נבדק 4x4 בנסיעה או לא,
ויותר חשוב, האם נבדקה מע' ה4x4 לאחר החלפת חלק במוסך? האם אתה בדקת לאחר החלפת הקייס של האקס?
אולי תפרסם בנוסף את בדיקת המכון שאנשים יוכלו להבין משהו ולעזור?
אולי כן קיבלת רג'קטים על 4x4, תושבות וכו' והתעלמת בכלל מזה?
-
מקריאה בשרשור הזה לפני מס' שעות...חסרות פה כמה וכמה תגובות....
לאן נעלמו ולמה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
מקריאה בשרשור הזה לפני מס' שעות...חסרות פה כמה וכמה תגובות....
לאן נעלמו ולמה?
בדיקה מהירה מראה שלא חסר כלום.
אסף.
-
מתנצל...עירבבתי עם פוסט אחר.
-
-
קייס של ויטרה אפשר לשבור גם בחצי דקה!
מי אמר שזה המוכר ולא הקונה?
מה לא תקין חוץ מהפרונט אקס?
-
זה בדיוק מה ששאלתי קודם, ללא שום תגובה...
לא ברור לי, איך מאוטו ש"עובר" מכון בדיקה והעיסקה נחתמת ויוצאת לפועל, יוצא אותו שהכל בו לא טוב ושבור ושחוק...
כל הסיפור נשמע לי "מוזר"...
גם של הסאלמן ההוא...
מה הוא מחפש סרן חדש, לפני שבדק מה קורה/קרה עם הקודם... דפרנציאל דפוק, ציריות דפוקות/תקועות, נהג ד&%$...
אין תשובה על כלום.
טוב, העיקר שהבחור מבסוט מהשירות...
מזכיר לי בדיחה על בית הזונות החדש, הכי טוב בעיר.... לא נעים לספר פה אבל הסוף היה ש"זונןת עדיין אין, אבל איך השירות?..."
-
העיקר שהרכב מוצע לעכשיו למכירה באחת מקבוצות הפייסבוק ומתואר ״לאחר טיפול מפחיד״. סיבת המכירה ״לא מתחבר לרכב״ say no more
-
תגיב להודעה שלו עם קישור לשרשור הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
העיקר שהרכב מוצע לעכשיו למכירה באחת מקבוצות הפייסבוק ומתואר ״לאחר טיפול מפחיד״. סיבת המכירה ״לא מתחבר לרכב״ say no more
אולי לא באמת קיים בחור/מוכר בשם גיא?... :confused:
אם יש פה מישהו שהוא חבר של סלמן (ויש פה) לא תהיה בעיה לגלות מה באמת קורה שם..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביעד פ.
תגיב להודעה שלו עם קישור לשרשור הזה.
וזה יתרום משהו?
-
אני חושב שראוי לכבד את פוצח השרשור, שהוא אמיתי, גם אם לא כל פעולותיו מוצאות חן בעיניכם.
כפי שהייתם רוצים שיתייחסו אליכם כאן בפורום.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני חושב שראוי לכבד את פוצח השרשור, שהוא אמיתי, גם אם לא כל פעולותיו מוצאות חן בעיניכם.
כפי שהייתם רוצים שיתייחסו אליכם כאן בפורום.
אסף.
מצטער,
אבל אם הוא נדפק ועכשיו מנסה לחפש פראייר אחר לגלגל אליו, אז אין לי שום כבוד !
בכלל, אם תבחן את השרשור תזהה שיש פה שתי דמויות עלומות (פותח השרשור ואותו גיא שהוא טוען שדפק אותו),
מאידך יש בעל מקצוע (דיי מפורסם אצל החברה מהסוזוקי) שלא יוצא טוב עפ"י התיאורים.
אז אולי מטרת השרשור היא בכלל סחיטה של בעל המקצוע לתקן לו הרכב.
אחרת, לא מובן מה מטרת הבכי והנהי .... סתם להוציא קיטור ולקבל חיבוקי נחמה בפורום ?
רענן
-
רענן,
מדובר בגולש ותיק בפורום.
לא אחד שבא לדפוק ולברוח.
ובגלל שגם אתה ספקני - ויש ספקות רבים בכל הסיפור המוזר הזה, אני בעד לתת לגולש להנות מהספק לפני שמתנפלים עליו.
אז ראוי להזהיר אחרים מפני הרכב שלפי מה שמתואר פה הוא נבלה, אבל יש דרך לעשות זאת.
אסף.