לעולם יהיו הג'יפאים הצד הרע של העניין. גם אני הייתי פעם מחבק עצים ורקפות כחבר בחברה להגנת הטבע.חבר עד לעצם היום הזה.
ביום שהגעתי למסקנה שזה 10% שמירת טבע ו- 90% ביזנס התפכחתי.
Printable View
לעולם יהיו הג'יפאים הצד הרע של העניין. גם אני הייתי פעם מחבק עצים ורקפות כחבר בחברה להגנת הטבע.חבר עד לעצם היום הזה.
ביום שהגעתי למסקנה שזה 10% שמירת טבע ו- 90% ביזנס התפכחתי.
אוי ואבוי תראו מה הם מעוללים לסלע ותהנו מהכלים המדהימים
https://www.youtube.com/watch?v=CEkQL0md4l0
וואללה!!! ירדתם מהפסים.. כולכם..
אח"כ עוד אתם טוענים שמתייחסים אלינו "בהכללה" ושאנחנו השונים..
בא בחור, מציג בעייה וכולכם מתנפלים כאילו... לא יודע מה...
ג'יפים משתוללים לו מאחורי הבית (להבנתו), לאן רציתם שהוא יפנה? לפורום תופרי הגובלנים?
אחאב, חביבי (זה באמת השם שלך?).
כנראה בחרת אחלה מקום לגור בו, כמו כל אחד אחר, אתה לא רוצה "עוד שותפים" - ומי אמר שבנייה רוויה יותר טובה. תאמין לי, לצורך שמירת הטבע, עדיף בית אחד של אוליגארך, על 5 גורדי שחקים מלאים אידיאנים מלכלכים ומרעישים... כולם רוצים בית פרטי בטבע.. בלי שותפים וכשבאים אחרים להינות (לא לפי הקריטריונים שלהם) הם אלה שהורסים...
אם כמה ג'יפים הורסים לך את השלווה והנוף, תתקשר למשטרה..
אם זה בניגוד לחוק, יטפלו בהם.
אם זה לא בניגוד לחוק, דבר איתם אתה והשכנים - הזכות שלהם, של הג'יפים, היא לא פחות טובה משלך...
אם זהו שטח פרטי של מישהו... לך אליו.
אם הטיפוסים האלה לא "נראים" לך, וזה לא נופל בכל ה"אים-ים"האחרים - תתרחק מהם..
משום מה, לא נראה לי שכל דבר אחר, מאשר איסור מוחלט, יספק את רצונך/כם ("אז תבואו ותטיילו ותיהנו. רק תשאירו את המקום כמו שהוא"?!?!? לפני או אחרי הבנייה?).
תעדכן מה נגמר..
תרדו מהעץ! הבנאדם כתב יפה בצורה מנומסת.
מבין לליבו לגמרי. יכול להיות שהוא טועה,הוא כולה מבקש יפה להתחשב.
הרי לא כל הגי'פאים שומרי טבע וסביבה יש כמה חוליגנים לא קטנים.. נכון יכול להיות שמותר אבל זאת לא סיבה להתנהג ככה..
אני לא מבין למה צריך להתלהם על פותח השרשור, כשהבעיה שהוא מעלה מוכרת ומגעילה גם אותנו.
יוסי, תרגיע. הוא לא גזל לך זכויות, הוא ביקש לשמור על הטבע.
נכון זה מקומם, כי ברור לכולנו שתקום שם שכונת וילות חדשה "שבילי האירוסים" או "סביוני פעם היו כאן גבעות מקסימות", עד שזה יקרה אפשר לשמור על מה שקיים.
יקיר, מעניין שהעלתה את קלייטון (באוקלהומה), הר נדיר ומאתגר, אבל זה פרטי, עולה $10 להכנס (שיטת הכבוד- יש תיבת דואר בכניסה להפקיד הכסף, ברור שלא יעבוד אצלכם)
ביליתי שם יותר מכמה פעמים בעבר, ממש שווה ביקור.
ובכול זאת זה לא שייך לשירשור- אדמה פרטית שלגמרה במקרה היא פרק שעשועים בתשלום.
יוסל, לא יפה.
זה פורום פתוח ויש בו מקום לכולם כול עוד יש להם דרך ארץ.
לבחור יש כוונות טובות (ברור שהכוונות הנ'ל מובילות לגהנום) אבל....רצוי לזכור שהרוב המוחלט של האוכלוסיה רוצים X(לפתור בעיה היום) בלי הבנה מה ההשלכות העתידיות ופה קבור הכלב.
בנימה שונה,
אני לא מבין מה התלונות על הבניה(והרס הטבע)
כן, פעם גם היה חניה בשפע בכול חור בגוש דן, אפילו בדרום ת'א!!!! צ'רלי וחצי ראיתם? ככה זה היה פעם.
אבל מאז האוכלוסיה גדלה ביותר מפי 2 והם צריכים לגור איפה שהוא, אני מתאר לעצמי שההילטון לא יכול להכיל את כולם.
אז מדוע התלונות על הפיתוח? בטון יוצקים משום שיש לו קונים (חוק #1 בכלכלה בסיסית)
אני ואחאב נפגשנו בגבעות הכורכר בנס ציונה, כשאני מסיע את הגיפ שלי על מדרונות הכורכר... מיותר לציין שנסעתי בשביל קיים, וחלילה וחס לא דרסתי צמחייה או יצרתי שביל חדש.
המפגש בינינו היה די טעון, בלשון המעטה..
נכנסנו לגבעות מכיוון השכונה המזרחית שמובילה לברוש, וראינו קבוצה של אנשים יושבים לידו.. מיותר לציין שחלקם הגיעו ברכב עד לברוש והחנו בגבעות על שביל מסודר...
המשכנו בנסיעה רגוע לכיוון הסעלים כדי לטפס קצת ואז לשתות קפה למעלה..
בזמן הטיפוס שהיה זחילת סלעים קלילה נגשו אלינו במבט רציני מספר גברים (4 עם אני זוכר נכון)
התחילו להתבונן ולשאול מדוע אנחנו הורסים "שמורת טבע"?! לא הספקנו להבין מי נגד מי, ואז שוב הם פסקו שאנחנו עוברים על החוק וישנו שלט בכניסה לשמורה שאומר שהנסיעה אסורה בשבילים לא מסומנים. האחד עוד לא סיים ואז אחד אחר שלף את הנייד שלו והחל מצלם את הרכב שלי שעמד באמצע המעלה וכך גם את הרכב השני שהיה איתי.
יצאנו מהרכבים ופתחנו בשיחה, מסתדר שבהחלט מדובר בירוקים אוהבי טבע (כמוני) שזה היה המפגש הראשון שלהם.
לאחר כמה חילופי האשמות , הם הועילו להבין שבגבעות הכורכר אין שבילים מוגדרים (מסומנים) כי זו אינה שמורה עדיין, כך שהרכבים שלהם ליד הברוש מבצעים את אותה העבירה! ומעט אחרכך הם גם הואילו להודות שזו אינה שמורת טבע, והטענה הקודמת בתחילת המפגש היתה שיקרית.
בינתיים הבחור עם המצלמה נובח ברקע עד כמה הוא מתנדב מסור, בהגנה על טבע ובשיטור העירוני/משטרע, וכמה אני צריך לחשוש מקבלת דוח.
לעומתו, היו 2 שהשכילו להבין את החומרה של מה שהם עשו באותו הרגע וניסו לדבר אל ליבינו... למרות שאני בטוח שאני אספתי הרבה יותר זבל מהם, שמרתי על השטחים המוכרזים יותר מהם, מעולם לא נהגתי בשמורת טבע, ומאז החוק אני גם לא מחנה מערבית לתלולית עפר בפלמחים.
אבל זה לא מנע מהם לקרוא לי עבריין, לאיים עלי בפה מלא ובדוחות. נדרשתי להמציא הסברים ,הרגשתי רע מאיים ופגוע.
אחרי שנרגעו העיניינים , הפכו האנשים ממאשימים לשואלים שאלות של איך ניתן וכיצד... שואלים אותי... הגיפאי העבריין.
אז הפנתי אותם לכאן... זה היה ניראה לי הדבר הנכון לעשות.
אחאב , אני שמח שהשרשור הזה מופץ על הדפים האלה, כך שעכשיו ביססנו את העובדות של איפה ואיך מותר לנסוע, לרכב או ללכת. בכדי שפעם הבאה כשאתם באים לצלוב גיפאים כמוני, תחשבו פעמיים.
חשוב לי להדגיש שאני חושב שמה שבחרתם לעשות הוא יפה וחשוב, אבל יש דרכים לבצע אותו. לא באיומים , ודיבורי סרק, תצליחו.
מקפיץ את השרשור הזה כי אתמול נוכחתי לדעת ששטח גבעות הכורכר מצד צפון הוקף במכשול גדר מתכת ושערים נעולים. עדיין אפשר להיכנס מכיוונים אחרים, אבל תהיתי מתוקף איזו סמכות נחסמו השבילים.
Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
לדעתי מדובר כבר בגן לאומי מאושר (לא מוכרז)
http://www.myziona.co.il/%D7%A9%D7%9...95%D7%A0%D7%94
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אך אכן כך הוא (ויש שלטי "גן לאומי" סביב האיזור) אני לא מבין מכוח מה שמו שם חסימות.
מצאתי מסמך מעניין באיזור שדי מחזק את התיאוריה שלי שאין לאף אחד זכות למנוע נסיעה על שבילים קיימים שם.
http://envclinic.biu.ac.il/files/env...tm_-_svpy.docx