אני עם רענן
אתה אין לך כרגע כיוון חוץ מקודי התקלה
אתה צריך להבין שקודי התקלה הן רק "חץ " כיוון שהרבה פעמים מחוסר הבנה רק מטעה אותך
מכיוון שאמרת שהיו לך 3 קודי תקלה והתקלה זהה בשלשת הרכיבים (בעיית קצר /נתק ) מדובר אך ורק על בעיית חוטים / מגעים
מכיוון שהתקלה גם אחרי מחיקה חוזרת מיד מצבך טוב כי לא מדובר בתקלה מסוג interminent שמשגעת לך את הצורה כי היא באה והולכת ויכולה להגיע מאין ספור מקומות
כאן מצבך פשוט מאד וכמו שרענן כתב כל שעליך לעשות הוא להיות יסודי ועקבי
1) חפש את המשותף לכל 3 התקלות (מינוס בד"כ)
2) בדוק את החוטים מקצה לקצה
3) אל תבדוק רציפות אלא בדוק התנגדות
4) אתה גם יכול להעמיס כל חוט באמצעות העברת מתח דרך מנורת ביקורת של 10 ואט על החוט - תוך הקפדה שהוא כמובן מנותק מהמחשב ומהחיישן (בדיקת חוט ומחברים בלבד)
בדיקה זו טובה כשיש חשד לחוט שעובד / לא עובד ואז העברת זרם גבוה על חוט "רעוע" תגרום לו להתנתק לגמרי ולהראות תקלה קבועה
מכיוון שאתה כבר במצב הזה אז בדיקה זו אינה מחוייבת אך היא בדיקה טובה שכן אתה רואה ויזואלית - עובד / לא עובד
5) לאחר שבדקת כל חוט בפני עצמו עליך לבדוק אותו ביחס לחבריו לצמה (שאין קצר ביניהם )
6) התנגדות של חוט הינה התנגדות שואפת ל 0 בחתכי החוטים שעובדים ברכב ובאורכים שלהם ולכן אם אתה רואה בבדיקת התנגדות חוט עם התנגדות של מעל אוהם אחד אתה צריך לחשוד בו ולבדוק קצר לחוט אחר / קורוזיה וכו'
לא תהיה יסודי תשלם סתם "שכר לימוד " בדמות החלפת חלקים סתם כך
7) שב על הסכימת חשמל ובדוק היטב את כל ה(-) ואפילו בדוק בסכימת ה (-) את המיקום המדוייק של כל (-)
אני יכול לספר לך שרדפתי אחרי בעיה שבאה והולכת במשך כמעט שנה
עשיתי כל מה שכתוב בהוראות היצרן והרבה יותר מכך
אפילו חטאתי בהחלפת חלקים שידעתי שאינם תקולים כולל חלקים משמעותיים מאד וגדולים
רק אחרי שביצעתי את כל הבדיקות האפשריות והחלפתי את כל החלקים הרלוונטים לתקלה הבנתי שהבעיה חשמלית נטו
הדפסתי בגדול את סכימות החשמל הרלוונטיות במיקרה שלי , שרטטתי במרקרים את המשותף לשתי המערכות הרלוונטיות וגיליתי ש.......... גורם התקלה הוא ......... אני
כשנה לפני כן החלטתי לסדר את המינוסים בצמת המנוע ואחד המינוסים נראה לי יותר "יפה " לשים אותו במקום אחר מהמקור
אמרתי לעצמי ברזל זה ברזל אז זה לא ישנה כלום מבחינת המינוס
מה זה שינה ? שיגע אותי במשך שנה כמעט !!!!
כשהבנתי לבסוף שלא מדובר במחשבים תקולים , צמות מקצרות ,רכיבים אחרים תקולים ,כל מה שעשיתי היה .... להחזיר את המינוס למקומו המקורי !!!!