מצטער...כנראה לא הבנתי אותך ,הייתי בטוח שיש לך סיקס ואתה רוצה לצבוע אותו...לא התכוונתי לזרות מלח על פצעיך :oops:
אני מאחל לך ג'יפ שלא זקוק לצבע
רוני
Printable View
מצטער...כנראה לא הבנתי אותך ,הייתי בטוח שיש לך סיקס ואתה רוצה לצבוע אותו...לא התכוונתי לזרות מלח על פצעיך :oops:
אני מאחל לך ג'יפ שלא זקוק לצבע
רוני
לא זורע בכלל.
בתכנון, אחרי שיהיה לי את הג'יפ כמובן, לפרק אותו לגורמים וליישר קו בכל הקשור לשלדה ומרכב.
בכל מקרה, אני אשמח לעזור. פשוט עד 1.8 אני מאוד עמוס.
לגבי הCARC- אחרי שאכלתי הרבה חרא עם זה, תאמינו לי- אתם לא רוצים לשמוע על הצבע הזה.
אסף.
ציטוט:
לגבי הCARC- אחרי שאכלתי הרבה חרא עם זה, תאמינו לי- אתם לא רוצים לשמוע על הצבע הזה.
אסף.
יא חתיכת חימושניק עצלן (במיל.)....
פרט, נמק והסבר, בבקשה!
הבנתי שהצבע הזה קשה ליישום, אבל התוצאות (מהנסיון האישי שלי) מדברות בעד עצמן.
בשביל לצבוע בCARC צריך מכשור מיוחד, שכולל תוף לחימום הצבע בזמן הערבוב, ומסיכה עם סינון טוב במיוחד (הצבע לא מתייבש- הוא מתקשה. אתה לא רוצה צבע שיתקשה לך בתוך הריאות). וזה לא נגמר כאן. תיקוני צבע- אסור לעשות עם צבע רגיל. למה? תסתכלו על כלי רכב צבאיים שתיקנו בצבע רגיל על CARC- זה מתקלף בחתיכה אחת. חוץ מזה, שגם אם לא עשית הכנה כמו שצריך, עם הפריימר המיוחד, כל הצבע יתקלף- ובחתיכה אחת. (חימושניק, גש למשאית 8X8 הקרובה למקום מגוריך, ותסתכל על המכסה של הפילטר אוויר. הבנת? )... מה עוד? אי אפשר לשטוף אותו. לי זה לא מריע, אבל כיוון שהצבע דוחה חל"כ, הוא דוחה נוזלים. שוטפים והוא נשאר יבש, ומלוכלך. אז חייבים לשטוף במים חמים.
בקיצור- היתרונות ידועים (צבע חזק בטירוף- אי אפשר לשרוט אותו גם לא עם סכין יפני, ודוחה חל"כ) אבל זה לא שווה את ההתעסקות (אלא אם אתה הצבא החזק בעולם, או הצבא הערבי החזק במזרח התיכון)
אסף.
ונניח שאני משוגע מספיק בשביל לצבוע רכב ב-CARC (בעצם אין צורך להניח...), והשגתי את הציוד המתאים, מאיפה משיגים את הצבע הזה (ולא ממקום קרוב למקום מגוריי...)?
אהלן חימושניק
מצטער שלקח לי המון זמן,ניסיתי לברר לגבי הצבע כמה שיותר
א-אסף צודק בכל מה שאמר לגבי דרך היישום ושאר הבעיות
ב-הצבע אסור לייבוא לשימוש אזרחי אפילו בארה"ב מכל מיני סיבות של איכות הסביבה כנראה
ג-הצבא משיקולייו הוא החליט שלא להשתמש בצבע הנ"ל כנראה בגלל הקושי והמורכבות שלו
ד-הצבע אכן מיוצא על ידי האמריקאים על גבי כלים צבאיים לכל ממשלה שבוש חפץ ביקרה
ה- נאס"א סוכנות החלל האמריקאית משתמשת הרבה בצבע בעיקר לכלים הנדסיים קרקעיים בבסיסים שלה
ו-מקווה שעזרתי
רוני
רוני,
יש לי מס' שאלות אליך:
א. דיברתי עם אדם כלשהו בעל מקצוע שאלתי לגבי צבע ופחחות לרכב והוא נתן לי את רשימת החומרים הזאת:
- חומר נגד חלודה (30 ש"ח).
- חומר פחחים קטן (30 ש"ח)
- חומר עדין קטן (35 ש"ח)
- צבע יסוד * 2 (50 ש"ח).
- גלון צבע - 4 ליטר איטלקי (180 ש"ח).
- ניירות ליטוש (בין 5-25 ש"ח).
- 2 ליטר מדלל (40 ש"ח).
יש לציין שהוא ציין בפניי את העובדה שהחומרים ללא מקשים, והוא לא אמר לי את הסוגים בדיוק.
ולהלן השאלות:
- הרשימה הזאת נראית הגיונית? (מבחינה כללית)
- איזה מידע עליי לבקש ממנו בנוגע לחומרים הללו?(יש מושגגים כמו PPG וכל מיני כאלו שאני לא מבין בזה...)
- מה היא השפעת השימוש בצבע ללא מקשים?
- במידה והתקציב שלי הוא לא ממש גדול (נניח ועד 700 ש"ח), על מה היית ממליץ?
אהלן אביעד
אם הכוונה שלך לקנות ממנו את החומרים ולצבוע לבד אז מבחינת המחירים הם זולים וסבירים וכנראה מדובר בחומרים מאיכות ירודה
לשם ההשוואה-שפכטל פחחים 2 ק'ג עולה 120 ש"ח עדין או גס לא משנה
צבע מתוצרת ppg או spice hecker לקילו עולה 80-100 ש"ח תלוי בגוון
כשאמר צבע ללא מקשה כנראה התכוון לצביעה דו שכבתית שבשיטה הזו צובעים קודם את הרקע ואח"כ את הלכה השקופה שהיא צביעה יותר איכותית,אבל אז אל תשכח שאתה צריך לקנות עוד לכה מקשה וטינר
הייתי ממליץ לך לקנות צבע בברק ישיר שאז אתה צובע במכה אחת גוון +ברק
אני חושב שכדאי לחסוך עוד קצת ולקנות חומרים איכותיים כולל מקשה מתאים וטינר איכותי ואז הצביעה תהייה הרבה יותר קלה במיוחד למי שאינו בעל מקצוע מכיוון שהם יותר ידידותיים וסלחנים כלפי המשתמש ותגיע לתוצאות טובות יותר
בחשבון גס אני מגיע לסך כל החומרים לאיזור ה-1500 ש"ח
מקווה שעזרתי
רוני
תודה על התשובה רוני. באמת עזרת לי.
החלטתי שאני אתן למישהו מקצועי לבצע את תהליך הצביעה/פחחות (מצאתי מישהו שמוכן להוזיל לי עלויות אם אני מביא את הצבע).
רק סיכמתי איתו שאני צריך להביא את הצבע.
מס' שאלות:
- האם גלון של צבע מספיק לצביעת הג'יפ מבפנים ומבחוץ? (CJ8 קצר)
- ק"ג צבע = ליטר צבע?
- האם לכל צבע יש מקשה משלו או שישנו מקשה אוניברסלי?
אז ככה
אם הג'יפ שלך פתוח ללא סגירת פח אמור להספיק לך בין 3-4 ליטר צבע מוכן תלוי בסוג הצבע,לצבע איכותי יש כושר הסתרה גבוה יותר ולכן יספיק לך פחות חומר.וכמובן קח בחשבון שאם הג'יפ לדוגמא שחור ואתה רוצה לצבוע אותו בלבן תצטרך אפילו יותר חומר בכדי להסתיר את השחור.
ק"ג צבע הוא לא ליטר,ליטר זה מידת נפח וק"ג זו מידת משקל ,המשקל הסגולי של הצבע הוא יחסית גבוה ולכן ק"ג צבע לא יתן לך ליטר,כשאתה קונה צבע אתה קונה לפי קילו,את המקשה והטינר לפי ליטר.
כשנתתי לך את המחיר המעודכן להיום 138 ש"ח התכוונתי לליטר צבע מעורבב מוכן לעבודה אתה תצטרך כמו שאמרתי 3-4 ליטר בערך בלי לקחת בחשבון רג'קטים .
כמובן שכל יצרן מייצר גם את המקשה וגם את הטינר שמתאים לצבע הספציפי ,בגדול לא יקרה אסון אם תשתמש בטינר או במקשה שלא של אותו יצרן אבל אז תאבד את האחריות על הצבע ולא תוכל לבוא ליבואן בכל טענה .
מעבר לכך ההתאמה המושלמת והתוצאה הטובה ביותר תהיה עם חומרים מאותו בית יצרן
ישנם לכל יצרן סוגים שונים של מקשים וסוגים שונים של טינר ליישומים שונים ולתנאים שונים למשל מקשים וטינרים לטמפ" עבודה שונות לשימוש בתנור לקלית נצבע או ללא ,לצבעי מט או מבריק וכו'.
אם תסתפק בשחור או לבן המחיר יהיה נמוך יותר יש בשוק מותג איכותי שמיובא רק בשחור או לבן כאופציה זולה יותר
אם אתה צובע ביום חם במיוחד גם צריך לקחת בחשבון כי עם טינר איטי ומקשה איטי יחסי העירבוב משתנים גם הם ל-3-1-1 במקום 2-1-1
מסובך אההה?
מקווה שעזרתי ואל תתביש לשאול מה שלא היה מובן
רוני