מילים שלך.. בשביל זה יש ציטוטים באתר.
דרור כתב בדיוק מה שאסף אמר, ובהרחבה, ולדעתי בצורה די נכונה.
זה לא אומר שחייבים להסכים.
Printable View
האוטו עובר הכל בקלות. ראית בעיניים. לא טיול ראשון שלנו ביחד.
בטיולים שלנו שהם קשים בהגדרה, הוא עושה עם 31 את כל מה שהכלים על 33 עושים. לרוב יותר בקלות מחלקם, כי הוא מאוזן יותר מהם. נכון, לפעמים הביצה האחורית מתיישבת על אבן. לא מדאיג אותי ולא קריטי - כי כשגיתי או אריק או אומי או סביון או שמואל מכוונים אותי, אני רגוע לגמרי, כמעט אדיש. אני סומך עליהם בעיניים עצומות.
למי שעוד לא ניסה - יחס העברה 4.10 על צמיג 31 זה פצצה. מחזיר את יחס העניינים למצב המקורי - האוטו נהיה רקטה.
זה גם עוזר לזחול יותר טוב. חוץ מזה שזה טוב גם בכביש - בעליות, בעקיפות. האוטו יותר חי.
אבל כל עוד שני הסטים של קורונה ופיניון אצלי תקינים, אני לא נוגע. אין לי תקציב לזה כרגע, מה גם שזה יחייב החלפה של הנעילה הקדמית. עוד הוצאה ענקית וממש לא הכרחי וכמו שאני מכיר את הג'יפ שלי ואת ההשקעה שלי בתחזוקה מונעת, הם כנראה יחזיקו מעמד עוד שנים ארוכות....
אצל שמואל למשל, שטחן בטיול הזה דיפ' קדמי, זו הזדמנות. רק 4.10 ושלא יחשוב על משהו אחר.
אני כן בכיוון של טרנספר חזק יותר עם חמישה מצבים (כולל 4X4 לכביש, לטובת כבישים רטובים), ובהחלט הגיע הזמן לכננת בריאה מקדימה. לא לעניין שאנחנו נוסעים למקומות כאלה ומסתמכים רק על כננת אחת.
אם אתה שואל אותי? כולנו צריכים להיות נעולים כפול ועם כננת. כמובן במצב פעולה תקין. זה המינימום במקומות כמו הואדי הזה, כמו הר טמון, כמו שיך אבו יזיד וכו'. פחות מזה - חוסר אחריות שלנו, שעולה לנו בשבירות, בהרבה זמן ובאי עמידה בתכנונים של עצמנו.
ידידי, שני תיקונים קלים ברשותך:
1. יצאנו עם יותר מכננת אחת, אבל אכן נשארנו רוב המסלול רק עם אחת... נשאיר את סיפור המעשה לכתבה :cool:
בנוסף, היה איתנו גם הטירפור שלי לגיבוי, כפי שמגיע איתנו לכל טיול. מכל מקום אין ספק שחובה לתגבר את צי הכננות החשמליות במסלולים מעין אלו.
2. עד כאן בהחלט הסכמתי איתך בעניין הבנת הטרייד-אוף של עבירות לעומת שרידות\אמינות, אם כי אתה יודע שדעתי מעט שונה משלך בסוגיית 'שביל הזהב' ביניהם. אבל הפעם נפלת באי דיוק קל שסוטה מהקו המסורתי שלך - הסופה שלך לא עוברת יותר בקלות מאשר סופה משופרת יותר, כמו שלי למשל, משום שהיא מאוזנת יותר, אלא משום שהיא אף פעם לא הראשונה ולכן יש לך את הפריווילגיה ללמוד מנסיונו של הפורץ. הפעם גם עברת את המכשול המצולם כמעט האחרון בטור, וגם זכית במכוון שהקפיד לשמור על ראיית 360 על מנת לשמור על ה'ישבן' של האוטו שלך גם כשהדבר הצריך ריצות והתכופפויות כל רגע. לא כולם זוכים לכזו השקעה אפילו ממכוונים מנוסים מאד, מנסיון אישי :rolleyes:
הערת אגב; חלק לא מבוטל מהתקלות המכניות המעטות מאד, כאשר מתרחשות, בג'יפ שלי שכבר הגיע לאיזון, נובע מהיותו שפן הנסיונות הראשון תמיד, ולאו דווקא מהיותו משופר. גם את זה צריך לזכור.
גיתאי
יחס הצריות הגזורות עומד על 2 לרכב? או שהיו יותר משני דיפנדרים? (או שחס וחלילה פחות)
נתנו לו לפחות לעבור אחרון כדי שהסלעים לא יהיו חלקלקים?
היה תענוג כרגיל לעבור עוד מסלול עם חברה איכותיים וגיפאים ברמה גבוהה
גיתאי אני חושב שאתה טועה בגדול לגבי הסופה של דרור הסופה מאוזנת נוסעת נפלא ומלאת כח,הכוונות לא נכונות מנעו ממנו לעבור מכשולים בקלילות. לעבירות טובה אין צורך ברכב משופר מוגבה בעל צמיגים גדולים אלא בנהג טוב וכוון עוד יותר טוב. את המסלול עברו שלושה סופות לא נעולות אחת עם זיוף במנוע אבל עם נהגים מעולים ואני מדבר על שמואל חנן וגל. מחכה להמשך המסלול. למרות שנראה לי שאני ארד עם הסיקס שלי לעשות את המסלול הזה ממש מדגדג לי בבוכונות.
- - - Updated - - -
היה תענוג כרגיל לעבור עוד מסלול עם חברה איכותיים וגיפאים ברמה גבוהה
גיתאי אני חושב שאתה טועה בגדול לגבי הסופה של דרור הסופה מאוזנת נוסעת נפלא ומלאת כח,הכוונות לא נכונות מנעו ממנו לעבור מכשולים בקלילות. לעבירות טובה אין צורך ברכב משופר מוגבה בעל צמיגים גדולים אלא בנהג טוב וכוון עוד יותר טוב. את המסלול עברו שלושה סופות לא נעולות אחת עם זיוף במנוע אבל עם נהגים מעולים ואני מדבר על שמואל חנן וגל. מחכה להמשך המסלול. למרות שנראה לי שאני ארד עם הסיקס שלי לעשות את המסלול הזה ממש מדגדג לי בבוכונות.
אז איך אתה מסביר את מה שהיה בטמון?
ניסית לעלות כמה פעמים. לא הצלחת. וכל נסיון רק הפך ותיחח את העליה עוד יותר והפך אותה לקשה יותר. בסוף עלית עם כננת.
אחר כך הסופה שלי עם 31 עלתה בקלילות שהפתיעה גם אותי ואתה ניגשת ושאלת די בתימהון איך האוטו עולה כל כך בקלות כאילו זה כביש 6.
נתתי לך הסבר טכני מלא מה קורה אצלך ואיך זה מפריע לרכב שלך לעבוד נכון וכאן זה לא הזמן ולא המקום לפרט.
אבל בשורה התחתונה - צמיגי 33 לכשעצמם לא נתנו לך שום יתרון שם. כן, יש מצב שעל 31 היה לך עוד יותר קשה, אבל עובדה. 33 זה לא פתרון קסם. לצד היתרונות הוא מביא איתו ים של חסרונות שלטעמי הם אקוטיים יותר.
גם לזה צריך הסבר? המכלולים המכניים שלך - גיר, טרנספר, סרנים/ציריות - זהים לשלי, אבל הקורונה-פיניון שלך קצת חלשים יותר (4.10 מול 3.54) אבל מתמודדים עם עומס גדול יותר של צמיגי 33 מצד אחד ומשקל גדול יותר של הרכב מצד שני ולכן מרווחי הבטחון אצלך קטנים משמעותית. ובעברית: הסיכוי שלך לשבור משהו, גדול הרבה יותר.
וזה המקום להזכיר לכל אלה שהגיעו עם רכבים לא תקינים עד הסוף: במקומות שאנחנו נוסעים, אין לנו את הפריבילגיה לשבור. או להיתקע. לשבור משהו ולהתארגן לחילוץ במעלה ורדית למשל, זה משחק ילדים לעומת אותה שבירה בואדי הזה.
זה גם למה אנחנו רוצים לעבור לטרנספר חזק, כדי להקטין ככל האפשר אפשרויות לכשלים. וזה ברור לשנינו שאם תיפול לנו הזדמנות שאי אפשר לסרב לה להחליף לסרן 44 קדמי, אנחנו לא נהסס. אם אתה שואל אותי? האוטו שלך, במשקל שלו ועם ערימת הציוד שהוא סוחב (כולל 2.5 טון של דיפנדר שבור ציריות מאחוריו) בכלל צריך דנה 60 גם מקדימה...
בחיים אני לא נסעתי ב-8 PSI. גם לא בימי הדיונות. בטח לא על טרשים כאלה שחדים כמו סכינים.
הייתי אולי על 14-15.
אין ויכוח על תרומה לעבירות של צמיג גדול. השאלה היא מה אני משלם תמורת היתרון הלא בדיוק ענק הזה. בשורה התחתונה העבירות של האוטו נגזרת מעוד כמה פרמטרים. יכול להיות שעל צמיג 31 מדגם ספציפי שמאפשר לי יותר הורדת לחץ אוויר בלי להרוס אותו, אני אצליח לעבור טוב יותר מאשר על 33 מדגם אחר. הכל יכול להיות.
אבל הסקפטיות שלי לגבי צמיגים גדולים מדי על רכב נתון היא בגלל סכנת השבירות שלדעתי יש לה יותר משקל כשמטיילים במקומות שאנחנו מטיילים בהם.
צמיגים גדולים יותר מייצרים יותר עומס על מכלול נתון כמו ציריה קדמית או זנב טרנספר, ואם החוזק של החלקים האלה מלכתחילה לא מדהים, הם מאיצים שבירות. במיוחד כשהאוטו כבר במאמץ גדול וקרוב למגבלות.
שולי הבטחון שלך יותר קטנים. אתה תשבור קודם. זה נורא פשוט.